Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Delta neemt CIF en Caiway over

17 Nov. '17 De Zweedse durfinvesteerder EQT neemt glasvezelexploitant CIF van Rabo Bouwfonds Communication Infrastructre Fund (RBCIP) over. Ook het CIF-bedrijfsonderdeel Caiway wordt overgenomen.
EQT is al enige tijd eigenaar van het Zeeuwse kabelbedrijf Delta. Met de overname van CIF wil het investeringsorgaan van de Zweedse familie Wallenberg zijn positie op de Nederlandse markt uitbreiden. Hoeveel EQT voor CIF betaalt, is niet door de betrokken partijen bekendgemaakt. De overname moet nog wel door de CAIW ondernemingsraad en toezichthouder Autoriteit Consument & Markt goedgekeurd worden. EQT en RBCIP verachten dat de overname voor het eind van dit jaar is afgerond.
Delta en Caiway samen verder
Caiway wordt in hetzelfde bedrijf ondergebracht waarin op dit moment ook Delta geplaatst is. De leiding over beide aanbieders komt in handen van Marco Visser, de huidige CEO van Delta. Delta en Caiway samen hebben gezamenlijk een verzorgingsgebied van 510.000 huishoudens. Daarvan nemen meer dan 330.000 huishoudens tv-diensten af. Het aantal internetklanten ligt net boven de 250.000. De aanbieders hebben samen een marktaandeel van rond de zes procent op de Nederlandse markt van vaste diensten.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo breidt bandbreedte voor sneller internet uit

16 Nov. '17 Ziggo voert de komende weken door het hele verzorgingsgebied werkzaamheden aan het kabelnetwerk uit.
Dit heeft vooral betrekking tot de bandbreedte die aan internet toebedeeld wordt.
Een van de prioriteiten van Ziggo is om klanten sneller internet aan te bieden. Onlangs verhoogde Ziggo de download- en uploadsnelheid van de meest afgenomen Alles-in-1-abonnementen. Aan consumenten wordt hierdoor nu maximaal 400Mbps download- en 40Mbps uploadsnelheid geleverd.
Bandbreedte
Om de extra snelheid in de huiskamers te brengen, heeft Ziggo extra capaciteit in de vorm van bandbreedte voor internet nodig. De werkzaamheden zijn in enkele delen van het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf al uitgevoerd. Na afloop blijkt dat het aantal zogeheten downstreams van zestien naar twintig is uitgebreid. Hierdoor is voor het snellere internetabonnement de benodigde bandbreedte gecreëerd. De bandbreedte is onder meer verkregen omdat Ziggo in de voorgaande maanden een efficiëntieslag heeft gemaakt met herindeling van met name digitale tv-diensten op het netwerk.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarHonderden Nederlanders keken gratis tv via illegale modems

16 Nov. '17 Ziggo-medewerker helpt met ’klonen’ modems.
Honderden Nederlanders hebben gratis internet en televisie gehad dankzij illegale modems. Drie mensen zijn gearresteerd, waarvan één Ziggo-medewerker.
Het gaat om ’gekloonde’ modems. Een 36-jarige Rotterdammer paste de instellingen van de apparaatjes aan, zodat die het signaal van provider Ziggo konden oppikken. Die modems verkocht hij. Twee andere Rotterdammers, van 42 en 30, installeerden de apparaatjes.
Ze hadden ongeveer vijfhonderd modems verkocht en nog evenveel op voorraad. „En daar zou het niet bij zijn gebleven, want ze kregen het steeds drukker”, bevestigt de politie.
Goeie truc van politie
De politie heeft zelf ook twee modems besteld. De eerste aankoop was bedoeld om te zien hoe de drie te werk gingen, het apparaat in handen te krijgen en technisch onderzoek te doen. Bij de tweede levering afgelopen maandag werden de drie gearresteerd. Ze worden onder meer verdacht van computervredebreuk en oplichting. Zeker 500 nog niet gebruikte modems, een buit van 10.000 euro en meerdere auto’s zijn in beslag genomen.
Bron en lees verder: Telegraaf.nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarACM onthult in december nieuw besluit over vaste netwerken

15 Nov. '17 ACM wil nog voor de Kerst het belangrijkste besluit publiceren over de regulering van de vaste markten.
Dat besluit zal de opvolger zijn van het huidige ULL (Ontbundelde Toegang) met verplichtingen voor KPN. Mogelijk gaat het besluit gelden ook voor VodafoneZiggo.
Een woordvoerster van ACM bevestigt dat de marktpartijen zijn geïnformeerd over deze (voorlopige) planning. Hoe het besluit er uit gaat zien, is nog niet bekend, dat wordt pas duidelijk als het conceptbesluit er is. Dat besluit zal vervolgens worden geconsulteerd bij de marktpartijen.
De huidige regulering geldt in principe nog tot en met 2018. Onder het huidige besluit geeft KPN toegang aan andere aanbieders zoals Tele2, T-Mobile, Online en een reeks kleinere aanbieders op DSL en glasvezel. Het is aannemelijk dat deze regulering, net als in voorgaande besluiten, wordt doorgezet.
Bron en lees veder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo gaat acht vestigingen sluiten

14 Nov. '17 VodafoneZiggo sluit een aantal kleinere locaties.
Het bedrijf zit nu nog op zeventien plekken, maar concentreert dat op negen locaties. Tegelijkertijd wordt een reorganisatie doorgevoerd, waarbij ongeveer tachtig medewerkers moeten vertrekken. Op dit moment heeft het bedrijf ongeveer 9.000 medewerkers in het totale bestand.
VodafoneZiggo geeft als belangrijkste reden dat het voor de integratie noodzakelijk is om medewerkers bijeen te brengen. VodafoneZiggo sluit zowel kantoorpanden als steunpunten voor service- en onderhoudsmonteurs. De centra voor klantenservice worden groter en er komt een sterkere hub voor de technologische teams.
VodafoneZiggo verplaatst het hoofdkantoor naar Hoog Catharijne in Utrecht. Er blijven kantoren open in Groningen, Leeuwarden, Nijmegen, Maastricht, Rotterdam en Zwolle. Verspreid door Nederland blijven er meerdere call centers open. De kleinere vestigingen in Heerhugowaard, Rijswijk, Helmond en Eindhoven (PSV-laan) gaan sluiten.
De medewerkers krijgen een nieuwe standplaats aangeboden. Het kan wel zo zijn dat de standplaatswijziging ertoe leidt dat de functie niet langer passend is. Het Sociaal Plan voorziet in de mogelijkheid voor begeleiding van werk naar werk.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZin en onzin Wiv-referendum strijden om aandacht

7 Nov. '17 Het valt niet mee om het schip in het midden te houden met debatten. Dat geldt ook voor het aanstaande referendum over de Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten (Wiv).
De Kiesraad maakt bekend dat ruim 380.000 verzoeken voor het houden van een referendum over de Wiv als geldig aangemerkt zijn; 92 procent van het totaal. Dat aantal is ruimschoots meer dan de wettelijke benodigde 300.000 geldige verzoeken. Het is waarschijnlijk dat het referendum wordt gecombineerd met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.
‘Bij een opkomst van minimaal 30% van de kiesgerechtigden, moet de regering zich opnieuw beraden over de Wiv’, laat de Kiesraad nog even weten aan Sybrand Buma (CDA) en de regering, die zich bij voorbaat beide achter de huidige aangenomen wetstekst scharen.
Maar ook, voor de verontwaardigden over de houding van Buma: ‘De uitslag van het referendum is een advies en is niet bindend. Intrekking of instemming van de wet kan niet worden afgedwongen.’
Bron en lees verder:Netkwesties nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarDelta biedt goedkope minidecoder voor omschakelen naar digitaal

7 Nov. '17 Voor klanten die uitsluitend analoog kijken en geen geschikte (oudere) tv hebben voor digitaal kijken zonder smartcard, komt Delta begin 2018 met een aanvullende oplossing.
Delta heeft een overeenkomst gesloten met Humax voor het leveren van een minidecoder. Delta is nog in overleg met de leverancier over de kosten van het apparaat. Het kabelbedrijf spreekt de verwachting uit dat de minidecoder ‘enkele tientjes’ gaat kosten. De minidecoder wordt ontwikkeld in samenwerking met Humax en is een simpele instap-optie voor digitaal kijken en luisteren. Deze minidecoder zal dertig digitale tv-zenders (waarvan 4 in HD-kwaliteit) en 43 digitale radiozenders gaan doorgeven. Dit staat gelijk aan het huidige analoge zenderpakket, zo geeft Delta aan.
Bron : Telecompaper nieuws
Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

16 Okt. '17 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.

15 Nov. '17 Jaarcongres ECP 2016
Tijdens het Jaarcongres ECP worden de bouwstenen van de digitale samenleving besproken. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: www.jaarcongresecp.nl
Archief:

Onze vraag: Zou u aan een internet-only abonnement genoeg hebben? TV kijkt u dan via het internet.
Nee.
Nu nog niet.
Ja.
Ik weet het niet.


Ziggo biedt klanten nieuwe topseries

6 Nov. '17 Ziggo heeft het aanbod op het video on demand- en Ziggo GO-platform met enkele nieuwe topseries uitgebreid.
Dit aanbod is met de Ziggo Movies & Series-abonnementsvormen te bekijken.
Ziggo biedt in het Ziggo Movies & Series L- en Ziggo Movies & Series XL-abonnement een groot aanbod van films en series die zonder extra kosten te bekijken zijn. Dit aanbod wijzigt op periodieke basis. In het geval van films en series van HBO zijn deze in Nederland exclusief voor Ziggo-klanten beschikbaar. Ook bij content van andere filmhuizen en producenten heeft Ziggo soms voor een bepaalde periode de exclusiviteitsrechten.
Bingewatchen
Ziggo heeft meerdere nieuwe topseries aan het Movies & Series-aanbod toegevoegd. Dit zijn onder meer Chaussée d’Amour, Crashing en Curb Your Enthusiasm. Van deze series zijn alle afleveringen gelijktijdig beschikbaar. Hierdoor is bingewatchen mogelijk.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarThuiskopieheffing op usb-sticks

2 Nov. '17 Usb-sticks vallen vanaf 2018 ook onder de zogeheten thuiskopieheffing. Daardoor worden ze zestig cent duurder.
De thuiskopieheffing is jaren geleden ingesteld om auteurs en artiesten te compenseren voor kopieën van hun muziek en films voor privégebruik. De gedachte is dat artiesten inkomsten mislopen doordat gebruikers muziek voor eigen gebruik kopiëren naar bijvoorbeeld hun smartphone. Of een usb-stick.
Nieuwe tarieven
Onlangs zijn de nieuwe tarieven voor de thuiskopieheffing bekendgemaakt en welke apparaten en media onder de heffing vallen. Nieuw op de lijst zijn de usb-stick en zogenaamde 'wearables'. Daaronder vallen onder meer de slimme horloges. Wearables worden door de heffing 1,20 euro duurder; usb-sticks 0,60 euro. De thuiskopieheffing op computers, laptops en tablets is verlaagd van 3,50 euro naar 2,60 euro. Daarentegen is de heffing op smartphones verhoogd van 3,50 euro naar 4,70 euro. Het argument hiervoor is het toegenomen gebruik van telefoons. Ook opvallend: beschrijfbare cd's en dvd's worden minder verkocht en daarom vervalt de heffing hierop.
Bron: Seniorenweb nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo blijft klanten verliezen

2 Nov. '17 Ondanks dat kabelbedrijf Ziggo in rustiger vaarwater is gekomen, blijft het bedrijf klanten verliezen. Het klantverlies is echter kleiner dan voorheen.
Daarnaast nemen klanten meer abonnementen af. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van VodafoneZiggo.
Het klantverlies van Ziggo in het derde kwartaal van 2017 bedroeg 14.900. Ziggo heeft op dit moment 3,52 miljoen klanten. Het klantverlies in de afgelopen twaalf maanden komt hierdoor op 74.400 uit. Wel nemen Ziggo-klanten meer abonnementen af. Hierdoor worden de maandelijkse besteding bij het kabelbedrijf hoger. Het aantal door Ziggo verkochte abonnementen steeg met 35.800 door naar bijna 9,7 miljoen. Dit komt door de verkoop van meer internet- en telefoonabonnementen. Door het klantverlies daalde de dekkingsgraad binnen het verzorgingsgebied van Ziggo in een jaar tijd met 1,8 procent naar 55 procent.
Bron: TotaalTV nieuws
Auteur: Hans Ronhaar


2 Nov. '17  Pakketten bij Kabelnoord ....
1 Nov. '17  Ziggo speelt meer in op w....
1 Nov. '17  Ziggo weer grootschalig m....
30 Okt. '17  Ziggo start vanaf volgend....
26 Okt. '17  NLziet wordt met live tv ....
26 Okt. '17  Europese Commissie moet o....
25 Okt. '17  Software-update voor de M....
25 Okt. '17  Nieuwe thuiskopieheffing ....
25 Okt. '17  Belgische dramaserie excl....
19 Okt. '17  Ziggo verhoogt uploadsnel....
19 Okt. '17  Telenet: “TV-kabel is waa....
18 Okt. '17  Ziggo verwacht Connect Bo....
12 Okt. '17  VodafoneZiggo opent centr....
11 Okt. '17  Caiway komt met internet ....
10 Okt. '17  Privacybeschermers hebben....
4 Okt. '17  Torrentsite The Pirate Ba....
2 Okt. '17  Ziggo breidt aantal tv-ze....
28 Sep. '17  Zender ONS nu ook bij SKV
23 Sep. '17  Ziggo en Xs4all moeten Th....
21 Sep. '17  Ziggo doet proeven met ze....
21 Sep. '17  VodafoneZiggo tekent cont....
20 Sep. '17  Quad play VodafoneZiggo s....
13 Sep. '17  Ziggo bovenaan in WUA Dig....
13 Sep. '17  Ziggo Sport Totaal voor a....
12 Sep. '17  Ziggo vrijwel gelijk met ....
11 Sep. '17  Ziggo helpt klanten met v....
11 Sep. '17  Ziggo Sport gratis in vri....
9 Sep. '17  Ziggo verhoogt internetsn....
8 Sep. '17  Ziggo zet bingewatchen in....
8 Sep. '17  KPN voegt Ziggo Sport GO toe
7 Sep. '17  Meer snelheid bij Ziggo i....
4 Sep. '17  Ziggo blijft de grootste ....
2 Sep. '17  ACM gaat onderzoeken of Z....
30 Aug. '17  Kafkaëske toestanden bij ....
30 Aug. '17  Lokale storingen op kabel....
28 Aug. '17  Ziggo-klanten hebben te m....
25 Aug. '17  Ziggo verbetert Ziggo GO
25 Aug. '17  DFW: vanaf dit najaar aan....
24 Aug. '17  Internetstoring Gelderlan....
21 Aug. '17  ACM hoopt dit jaar downlo....
16 Aug. '17  Ziggo biedt weer hoogste ....
15 Aug. '17  Goede kabels steeds belan....
14 Aug. '17  DELTA investeert in netwe....
14 Aug. '17  SKV: Zakelijk internet wo....
14 Aug. '17  Ziggo Sport gratis tijden....
10 Aug. '17  Ziggo Mediabox XL in meer....
10 Aug. '17  Ziggo genomineerd voor Eu....
8 Aug. '17  VodafoneZiggo blijft klan....
1 Aug. '17  Internetsnelheid Alles-in....
31 Juli '17  Ziggo Mobiel zet abonneme....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid