Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Zeeuwse provider Delta verhoogt prijzen alle abonnementen

22 Mrt. '17 Delta verhoogt de prijzen van al zijn abonnementen. Het goedkoopste internetabonnement gaat van 36 naar 38 euro, terwijl het duurste abonnement van 72,25 naar 75,50 euro gaat, zo blijkt uit info die de provider online heeft gezet.
Naast de prijsverhoging van de abonnementen gaat het tarief voor bellen per minuut omhoog van 0,09 euro naar 0,12 euro. Onderling bellen voor klanten blijft kosteloos, iets dat andere providers jaren geleden al afschaften.
De grootste prijsverhoging zit in het pakket 'Alles-in-1 Premium' dat vier euro per maand duurder wordt. De prijsverhogingen gaan 1 mei in en tot die tijd gelden de oude prijzen. Voor nieuwe klanten heeft Delta de actie dat alle pakketten de eerste zes maanden 19,95 euro per maand kosten.
Bron en lees verder: Tweakers.net nieuws

Auteur: Hans RonhaarZijn goede kabels belangrijk voor het voorkomen van storing?

20 Mrt. '17 Klachten over storing bij ontvangst van tv-zenders of het niet behalen van de door de aanbieder aangegeven internetsnelheid komen steeds vaker voor. Kabels en randapparatuur zijn vaak de oorzaak.
Het is een denkfout dat het kabelbedrijf of de internetaanbieder verantwoordelijk is voor de goede werking van de kabels en randapparatuur die thuis gebruikt worden. Uitgezonderd van in bruikleen geleverde apparatuur, zoals tv-decoder en modem, is dit namelijk de verantwoording van de kijker zelf. En door veranderende omstandigheden worden gebruikte kabels en randapparatuur steeds belangrijker om bijvoorbeeld storingsvrij naar tv-zenders te kunnen kijken. Investeren en vooral niet bezuinigen op kabels, aansluitpluggen en randapparatuur is hierbij het beste advies.
TV-storing bij Ziggo
Bij kabelbedrijven zoals Ziggo komen steeds vaker klachten binnen over gestoorde ontvangst van digitale en analoge tv-zenders. Een probleem waar kabelbedrijven mee worden opgezadeld, maar wat in veel gevallen niet door hen wordt veroorzaakt. De frequenties die namelijk op het kabelnetwerk in gebruik zijn, worden in de ether in toenemende mate ook voor onder meer DAB+ en mobiel internet gebruikt.
Bron: TotaalTV nieuws
Auteur: Hans RonhaarSnelle internet bij KabelNoord

16 Mrt. '17 Kabelnoord heeft snelheidswijzigingen doorgevoerd op zowel het coax-netwerk als het glasvezelnetwerk.
Daarbij zijn de tarieven gelijk gebleven.

Voor coax heeft Kabelnoord de volgende aanpassingen gedaan:
•Small is van 20/2 Mbps verhoogd naar 40/3 Mbps.
•Medium is van 40/3 Mbps verhoogd naar 80Mbps.
•Large is van 80/4 Mbps verhoogd naar 150/6 Mbps.

Voor FTTH gelden de volgende aanpassingen:
•Small is van 50/50 Mbps verhoogd naar 100/100 Mbps.
•Medium is van 100/100 Mbps verhoogd naar 250/250 Mbps.
•Large is van 200/200 Mbps verhoogd naar 500/500 Mbps.

De veranderingen gelden zowel voor de KNID (Kabelnoord Internet Direct)-pakketten als het 3-in-1-aanbod. De nieuwe snelheden zijn automatisch doorgevoerd per 1 maart.
Gelijktijdig aan het verhogen van de internetsnelheid heeft Kabelnoord het productaanbod vereenvoudigd. De producten KNID XL en 3in1 XL zijn opgegaan in de Large-varianten. Bron: Telecompaper nieuws en Kabelnoord nieuws

 (1)Auteur: Hans RonhaarCable Congress 2017: naar de Gigabit Society

14 Mrt. '17 Op 8 en 9 maart vond het jaarlijkse Cable Congress plaats in Brussel. NLConnect was er bij en maakte dit verslag over Gigabit snelheden en de ontwikkelingen op TV gebied, waaronder e-sports, VR en de veranderende relatie met Netflix.
De kabelindustrie maakt zich duidelijk op voor de uitrol van Gigabit snelheden in Europa. Met DOCSIS 3.1 hebben kabelbedrijven een krachtig instrument in handen om via HFC snelheden te verhogen.
Naast DOCSIS 3.1 investeert de sector ook op vrij grote schaal in FttH, vooral in nieuwbouw situaties. Beide technieken zijn geschikt voor Gigabit snelheden en de bedrijven bewandelen meestal een techniekneutraal pad.
Bron en lees verder: NLConnect nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo 4K Ultra HD Mediabox stap dichterbij

12 Mrt. '17 Liberty Global gaat de eerste concrete stappen zetten met het leveren van 4K Ultra HD tv-decoders aan klanten.
Het bedrijf is voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo waarvan kabelbedrijf Ziggo onderdeel is.
Liberty Global is in het Verenigd Koninkrijk begonnen met het uitleveren van de nieuwe Ultra HD-decoder. Bij de zogenaamde Eos-decoders van Liberty Global is het niet alleen mogelijk om 4K Ultra HD-content aan te bieden. De decoders zijn ook voorzien van cloud-technologie waardoor het onder andere mogelijk is om programma’s op het netwerk van de aanbieder op te nemen. Ook gebruikte middleware wordt vanuit de cloud in de decoder aangebracht. Hierdoor kan men onder meer wijzigingen in menustructuur sneller doorvoeren en de look-and-feel van de decoder naadloos laten aansluiten bij eerder door de aanbieder beschikbaar gestelde tv-decoders.
Bron: Totaal TV nieuws
 (3)Auteur: Hans RonhaarZiggo voert wijzigingen door

9 Mrt. '17 Ziggo is al enige tijd bezig met naamswijzigingen van aangeboden diensten en producten.
Dit moet voor harmonisatie van gebruikte productnamen zorgen waarbij de merknaam Ziggo centraal staat.
Onder de slogan ‘We houden het simpel’ informeert Ziggo klanten over de namen die vanaf nu voor diensten en producten worden gebruikt. Zo gaat de Horizon Mediabox vanaf nu als Ziggo Mediabox XL door het leven. De standaard Mediabox heet nu Ziggo Mediabox. De terugkijkdienst Replay TV is tot Ziggo Replay omgedoopt. Bij tv-abonnementen worden nu de namen Ziggo TV Standaard en Ziggo Movies & Series L en XL gebruikt. Het video on demand-platform van het kabelbedrijf heet voortaan Ziggo on Demand.
Kijk hier voor een volledig overzicht van de naamswijzigingen bij Ziggo.
Bron: Totaaltv.nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo rekende dubbele abonnementen

9 Mrt. '17 Ziggo heeft bij klanten soms jaren te veel in rekening gebracht.
Ziggo erkent na een nieuwe aansluiting ook het oude abonnement te hebben geïncasseerd.
Het gaat om overstappers, volgens hun juristen vele tientallen. Zij kregen van Ziggo, inmiddels gefuseerd met Vodafone Nederland, een beter abonnement aangeboden. Het oude abonnement zou Ziggo volgens zijn aanbieding stoppen. Maar omdat dit niet gebeurde, bracht het de klant twee abonnementen in rekening.
'Fout'
In enkele gevallen, bevestigt het concern, is door een „administratieve fout” te veel geld van klanten geïnd met incasso’s. Het bedrijf stelt dat het op eigen initiatief „een handvol” mensen heeft gecompenseerd voor de schade, nadat de fout werd ontdekt.
Bron en lees verder : Telegraaf.nl nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

25 Jan. '17 Overleg met Ziggo
Bijeenkomst tussen COAX en het management van Ziggo. Voor vragen en opmerkingen kunt u ons email via overleg@coax.nl, of gebruik het feedback formulier.
Archief:

Onze vraag: Wat vindt u van het samengaan van Ziggo en Vodafone?
Dit is voor mij een reden om naar een ander bedrijf over te stappen.
Dit is geen goede ontwikkeling, de prijs en kwaliteit zullen hierdoor niet verbeteren of achteruitgaan.
Er zal wel wat veranderen, maar de prijs en kwaliteit zullen hetzelfde blijven.
Ik denk niet dat de consument er veel van zal merken.
Dit is een goede ontwikkeling. De prijs en kwaliteit zullen hierdoor verbeteren.


BREIN blijft strijd illegaal kijken winnen

8 Mrt. '17 Het succes van Stichting BREIN tegen het illegaal downloaden, duurt voort. Dit keer lijkt een usenetprovider het volgende slachtoffer.
De Nederlandse usenetprovider place2use heeft per direct de activiteiten gestaakt. De internetsite van het platform is offline en hierop is alleen een tekst te zien waaruit blijkt dat de activiteiten op last van Stichting BREIN gestaakt zijn. De auteursrechtenwaakhond heeft aan technologiesite Tweakers bevestigd dat men met de personen achter place2use in gesprek is over een schikking.
Ook illegaal IPTV
Naast het beschikbaar stellen van NZB-links die het illegaal downloaden van content zoals films en series mogelijk maakte, bood place2use nog meer illegale activiteiten aan. Zo was het mogelijk om tegen betaling naar internetstreams van vele Europese betaalzenders te kijken. Stichting BREIN heeft de aanpak van aanbieders van illegale IPTV-abonnementen tot speerpunt gemaakt.
Aanbieders als Ziggo, KPN en CanalDigitaal lopen door dit soort abonnementen jaarlijks miljoenen euro’s aan inkomsten mis. Illegale IPTV-abonnementen zijn voor bedragen tussen de tien en twintig euro per maand verkrijgbaar en bieden soms wel meer dan tweeduizend kanalen van Europese betaaltelevisieaanbieders, waaronder ook de Nederlandse betaalzenders Film1, Ziggo Sport en FOX Sports.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo erkent problemen en breidt service uit

5 Mrt. '17 Alles-in-1-aanbieder Ziggo gaat haar multidisciplinair team uitbreiden om klachten van klanten sneller op te lossen.
Eind vorig jaar zijn alle klantensystemen van Ziggo en UPC samengegaan. Ziggo geeft aan dat dit 'een zeer complex proces' is geweest waarbij miljoenen klantgegevens zijn overgezet naar één systeem.
Als gevolg van deze migratie kan het zijn dat klanten bijvoorbeeld een verkeerde rekening krijgen, bepaalde onderdelen van hun abonnement niet optimaal werken, dat afspraken met een monteur niet goed gaan of dat klanten problemen met hun bestelling hebben.
Naar aanleiding van het grote aantal klachten dat er is ontstaan en een uitzending van Kassa heeft de provider besloten om de dienstverlening uit te breiden om de klachten beter en sneller op te lossen.
Bron: Rader.avrotros nieuws

 (3)Auteur: Hans RonhaarZiggo biedt nieuwe klant 1 jaar gratis Movies & Series XL

3 Mrt. '17 Ziggo voert enkele promoties rondom haar premium aanbod, Ziggo Movies & Series XL
Alle bestaande klanten van digitale televisie kunnen het één maand gratis uitproberen: deze actie loopt tot en met eind maart. Klanten mogen in de voorgaande 12 maanden niet eerder dit aanbod hebben gebruikt.
Nieuwe klanten voor dual play of triple play kunnen tot en met 9 april een welkomstcadeau kiezen bij een Connect & Play pakket, in de vorm van 12 maanden Movies & Series XL. De reguliere prijs hiervan is 11,95 euro per maand. Klanten die nog geen internetabonnement van Ziggo hebben, maar wel Ziggo Movies & Series XL, komen alleen in aanmerking voor 3 x 34,95 korting.
Bron: Telecompaper.com nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


1 Mrt. '17  Ziggo Sport Totaal Go bes....
1 Mrt. '17  Kabelbedrijf Delta kijkt ....
1 Mrt. '17  ACM onderzoekt kansen en ....
27 Feb. '17  "Ziggo kan strijd online ....
26 Feb. '17  Ziggo-klanten weer getrof....
26 Feb. '17  Film1 vanaf maart alleen ....
26 Feb. '17  Caiway trekt zenderaanbod....
23 Feb. '17  AANDEELHOUDERS ZIJN AKKOO....
23 Feb. '17  Notulen van de bijeenkoms....
23 Feb. '17  Ziggo: Geen plannen uitfa....
21 Feb. '17  Viceland HD vanaf 1 maart....
21 Feb. '17  Meer dan 80% van Ziggo kl....
21 Feb. '17  Vragen Europees Parlement....
18 Feb. '17  Een derde digitaal kijken....
16 Feb. '17  Ziggo vierde kwartaal 201....
15 Feb. '17  Live voetbal kijken met d....
14 Feb. '17  VodafoneZiggo komt in maa....
14 Feb. '17  Ziggo breidt aantal HD-ka....
13 Feb. '17  Ziggo, XS4ALL: afwachten ....
10 Feb. '17  Ziggo breidt HD-aanbod uit
1 Feb. '17  Melden bij ConsuWijzer loont
4 Feb. '17  Ziggo stopt met SD-verspr....
2 Feb. '17  Ziggo Connect&Play Max in....
1 Feb. '17  Dealers kunnen nieuwe Zig....
31 Jan. '17  Jongeren lanceren politie....
31 Jan. '17  Film.nl van start, vereen....
30 Jan. '17  Onbruikbare Ziggo smartca....
26 Jan. '17  NLkabel wordt NLConnect
24 Jan. '17  Viceland per 1 maart bij ....
24 Jan. '17  Traditionele aanbieders g....
18 Jan. '17  Caiway verhoogt tarieven ....
18 Jan. '17  Notulen van het overleg t....
17 Jan. '17  Ziggo zal niet meewerken ....
10 Jan. '17  Ziggo Sport neemt nieuwe ....
10 Jan. '17  Ziggo en Vodafone informe....
9 Jan. '17  T-Mobile: aanbod aan Delt....
9 Jan. '17  VODAFONEZIGGO VAN START
5 Jan. '17   Aanval op glasvezel: Z....
1 Jan. '17  Ziggo verwelkomt HBO als ....
1 Jan. '17  Ziggo en Vodafone Nederla....
31 Dec. '16  40 procent huishoudens ov....
31 Dec. '16  NIEUWJAARSWENS
27 Dec. '16  Delta opent pop-up store ....
20 Dec. '16  Ziggo winkel sluit in NIj....
19 Dec. '16  Ziggo activeert geen loss....
13 Dec. '16  Weer succes in strijd ill....
13 Dec. '16  T-Mobile mag Vodafone Thu....
8 Dec. '16  NLkabel lanceert boek ove....
8 Dec. '16  Ziggo TV Italiana met Rai....
7 Dec. '16  Settopbox met 4k-onderste....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid