Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beÔnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo: geen verhoging prijs goedkoopste internetpakket

29 Mei '17 Ziggo heeft vanaf juli flinke prijsverhogingen aangekondigd, maar dit geldt niet voor alle pakketten. Ziggo verhoogt vanaf 1 juli de prijzen van de meeste pakketten met soms meerdere euro's per maand. Vooral de totaalpakketten met snel internet, telefonie en digitale televisie worden flink duurder. Maar dit geldt niet voor het laagste instappakket met internet waarvoor het tarief gelijk blijft. Dit betreft internet 40MB plus kabel tv, dat alleen bestaat uit analoge tv en ongecodeerd digitaal aanbod, inclusief Ziggo Sport HD. Of dit uit concurrentieoverwegingen is of omdat hogere tv-rechten niet van toepassing zijn is onbekend, maar dit pakket blijft 39,59 euro per maand kosten. Met dit aanbod op een vaste aansluiting concurreert Ziggo met DSL-aanbieders die goedkoper zijn, maar vaak lagere snelheden bieden.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarOCW wil standaardpakket afschaffen

29 Mei '17 Het ministerie van OCW wil het standaardpakket voor televisie schrappen.
schrijft staatssecretaris Dekker in een brief aan de Tweede Kamer. Nog voor de zomer wil hij een wetsvoorstel consulteren. De eerder ingezette evaluatie van de huidige Mediawet leidt tot een aantal voorstellen. Dekker wil ook de must-carry verplichting herzien die nu geldt voor de publieke omroepen.
Het voornemen tot afschaffing van het standaardpakket komt tegemoet aan de wens van de consument om te kunnen kiezen. Het biedt aanbieders de ruimte om beter op de wensen van de consument in te spelen, meldt Dekker.
Bron en lees verder: telcompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo: wij voldoen aan veiligheidseisen overheid

23 Mei '17 VodafoneZiggo is een Nederlands bedrijf en houdt zich aan de wetten die hier gelden, dus ook voor wat betreft de veiligheid van communicatiegegevens en diensten.
Dat laat de provider desgevraagd weten aan Telecompaper naar aanleiding van een publicatie in de Telegraaf waarin staat dat de overheid bij de keuze van een nieuwe mobiele provider rekening houdt met de buitenlandse herkomst daarvan.
Daarbij werd bijvoorbeeld gedoeld op de het feit dat Vodafone een Britse organisatie is en bestaat daardoor de vrees dat Britse inlichtingendiensten zullen proberen zoveel mogelijk informatie over buitenlandse klanten te verzamelen. De nieuwe contracten met de overheid hebben een duur van vier jaar.
Bron: Telecompaper nieuws
 (1)Auteur: Hans RonhaarZiggo zet FOX Sports een hak in juridische strijd

23 Mei '17 Oud-UPC abonnees die FOX Sports afnemen kregen vandaag schriftelijk te horen dat ze vanaf het nieuwe voetbalseizoen de sportzender van een andere aanbieder afnemen.
Zo hoopt Ziggo dat er tot 2020 niet met FOX Sports onderhandeld hoeft te worden over doorgifte. Een uitleg.
Eerst maar even het bericht:
Per 1 augustus 2017 verandert voor u de leverancier van FOX Sports van Ziggo Services B.V. naar Ziggo B.V. In de praktijk verandert er niets. De programmering blijft natuurlijk hetzelfde, dus u krijgt net zoveel sport als voorheen. En de kosten blijven gelijk.
Om dit bericht te begrijpen moet je begrijpen dat Ziggo Services BV de nieuwe naam is van UPC. Toen UPC concurrent Ziggo BV overnam bleven het juridisch twee aparte entiteiten. Dat was nodig omdat beide bedrijven doorlopende eigen doorgifte overeenkomsten hebben. Om toch uniformiteit uit te stralen werd UPC omgedoopt in Ziggo Services BV.
Beide Ziggo bedrijven hebben een doorgifte overeenkomst omtrent de FOX Sports kanalen. Die van oud UPC loopt echter af, maar die van oud Ziggo loopt nog even door. Het nieuwe Ziggo gaat ervan uit bij de nieuwe onderhandelingen een slechtere deal te krijgen, en gaat daarom alle FOX Sports abonnees in het oud UPC gebied nu omzetten in, als het ware, oud Ziggo abonnees.
Een slinkse truc, zo lijkt het. Zo hoopt Ziggo te voorkomen dat de zender op zwart gaat, zoals bij andere aanbieders ook gebeurde toen er een nieuw contract moest worden uitonderhandeld. Het Eredivisie Mediabedrijf achter FOX Sports heeft namelijk veel geld nodig, en maakt nieuwe contracten veel duurder.
Bron: Derotsmedia.com nieuws

Auteur: Hans RonhaarMiljoenen huishoudens contractvrij door prijsverhogingen

23 Mei '17 Wegens diverse tariefsverhogingen bij providers KPN, Telfort, XS4ALL, Online en Ziggo zijn ruim 5.000.000 Nederlandse huishoudens nu contractvrij met hun internet, bellen en tv abonnement.
Opvallend is dat klanten die willen overstappen zelf op moeten zeggen en geen gebruik kunnen maken van de overstapservice.
Waar bij zorgverzekeringen en energie december geldt als overstapmoment, lijkt juni dit te worden voor internet, bellen en tv. Afgelopen jaren voerden namelijk alle grotere providers zoals Ziggo, KPN en haar dochters Telfort en XS4ALL prijsverhogingen door per juli. Hierdoor komen nu jaarlijks miljoenen huishoudens contractvrij. Vorig jaar zag Breedbandwinkel.nl in mei en juni een forse toename in het aantal overstappers vanaf providers die hun prijzen ophoogden.
Hoe klein de wijzigingen soms ook zijn in bijvoorbeeld het beltarief; klanten die worden geconfronteerd met een tariefsverhoging kunnen het abonnement beŽindigen en overstappen naar een andere provider. Ook wanneer de eerste contractperiode (doorgaans 1 of 2 jaar) nog niet is afgelopen. Indien niet wordt opgezegd gaat men automatisch akkoord met de tariefsverhogingen.
Lees hier alle details over de prijsverhogingen.
Bron en lees verder: Breedbandwinkel.nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo informeert klanten persoonlijk over prijsverhoging

17 Mei '17 Ziggo is begonnen met het persoonlijk informeren van klanten die op 1 juli met een prijsverhoging te maken krijgen.
Ziggo maakte onlangs bekend de prijzen van de meest afgenomen Alles-in-1-abonnementen met Ä2,55 per maand te verhogen. Een prijsverhoging die volgens het kabelbedrijf onder meer vanwege de hogere kosten voor het aanbieden van sport, films en series nodig is. Ook neemt het dataverbruik bij vaste internetdiensten fors toe. Hierdoor zegt Ziggo te moeten investeren in het eigen kabelnetwerk. Klanten kunnen naar aanleiding van de prijsverhoging het nog doorlopende abonnement kosteloos opzeggen.
Ook KPN verhoogt prijzen
Of overstappen alleen vanwege de komende prijsverhoging naar een andere aanbieder zin heeft, blijft de grote vraag. Ook andere aanbieders van Alles-in-1-abonnementen verhogen het abonnement of hebben dit in de afgelopen maanden al gedaan. KPN, de grootste concurrent van Ziggo, verhoogt ook op 1 juli de abonnementsprijzen. Daarnaast voert het voor nieuwe klanten vier andere abonnementsvormen in. Deze zijn in de meeste gevallen minder aantrekkelijk dan de huidige abonnementsvormen. Zo wordt bijvoorbeeld muziekstreamingdienst Spotify niet meer als gratis onderdeel van het abonnement geleverd.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarDelta krijgt consumentenbond en ACM op zijn dak

16 Mei '17 Het verdwijnen van de zenders van Discovery en Eurosport krijgt voor Delta mogelijk nog een vervelend staartje. Zowel de consumentenbond als ACM hebben laten zich zeer kritisch uit.
Delta heeft zijn klanten te laat en onvoldoende geÔnformeerd over het schrappen van tv-zenders, aldus de Consumentenbond na het bestuderen van de zaak. De Consumentenbond heeft de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) daarom ingelicht. Begin mei schrapte Delta meerdere zenders uit het zenderaanbod omdat het bedrijf de bedragen die Discovery Networks vroeg veel te hoog vond. Daardoor verdwenen zenders als TLC, Discovery en Eurosport. De klanten kregen dit pas enkele dagen van tevoren te horen, terwijl providers zoals DELTA volgens de Telecommunicatiewet zulke veranderingen een maand van tevoren moeten melden. Delta maakte ook niet duidelijk dat en hoe kosteloos opzeggen van het abonnement als gevolg van de wijzigingen mogelijk was. Mocht Delta zich daadwerkelijk niet aan de regels hebben gehouden dan kan het kabelbedrijf een boete krijgen.
Bron: TotaalTv nl

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

18 Mei '17 Overleg met Ziggo
Bijeenkomst tussen COAX en het management van Ziggo. Deze was gepland in april, maar is verplaatst naar mei. Voor vragen en opmerkingen kunt u ons email via overleg@coax.nl, of gebruik het feedback formulier.

29 Juni '17 MPJC Mediajaarcongres
Het Mediapark Jaarcongres 2017 is een jaarlijks terugkerend inspiratie- en netwerkevent voor crossmedia professionals. Het congres biedt in één dag een overzicht van de belangrijkste nieuwe mogelijkheden met presentaties van topsprekers, interessante interviews en videoreportages.
Archief:

Onze vraag: Wat vindt u van het samengaan van Ziggo en Vodafone?
Dit is voor mij een reden om naar een ander bedrijf over te stappen.
Dit is geen goede ontwikkeling, de prijs en kwaliteit zullen hierdoor niet verbeteren of achteruitgaan.
Er zal wel wat veranderen, maar de prijs en kwaliteit zullen hetzelfde blijven.
Ik denk niet dat de consument er veel van zal merken.
Dit is een goede ontwikkeling. De prijs en kwaliteit zullen hierdoor verbeteren.


Quad play moet Ziggo er bovenop helpen

16 Mei '17 Ziggo is na kwartalen van fors klantverlies uit een diep dal naar boven aan het klauteren. Quad play moet ervoor zorgen dat Ziggo voor het eerst sinds lange tijd weer klanten gaat winnen.
Ziggo is sinds dit jaar onderdeel van het fusiebedrijf VodafoneZiggo. Het kan hierdoor diensten via het eigen vaste kabelnetwerk met het mobiele netwerk van Vodafone combineren. Klanten die op ťťn adres zowel een Alles-in-1-abonnement met tv, internet en vast bellen bij Ziggo en een mobiel abonnement bij Vodafone afnemen, krijgen zoals VodafoneZiggo dat noemt non-stop extraatjes. Daarbij krijgen alle mobiele abonnementen gratis een dubbele databundel. Bij Ziggo kan men een gratis tv-pakket kiezen. De keus is hierbij sport (Ziggo Sport Totaal), films en series (Ziggo Movies & Series L) en kindercontent (Kidspakket).
Bron en lees verder: TotaalTV Nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo naar rechter om duidelijkheid overeenkomst FOX Sports

12 Mei '17 Ziggo zegt dat men alles gaat doem om de zenders van FOX Sports het komende seizoen niet op zwart te laten gaan. Onduidelijkheid over de distributieovereenkomst is de oorzaak van verwarring.
Het huidige Ziggo is ontstaan na een fusie van de zelfstandige kabelbedrijven Ziggo en UPC in 2014. Beide zelfstandige kabelbedrijven hadden op dat moment afzonderlijke distributieovereenkomst met Eredivisie Media & Marketing (EMM), de eigenaar van betaalzender FOX Sports. Ziggo stelt dat na de fusie de overeenkomst van het voormalig zelfstandige kabelbedrijf Ziggo dat nog tot en met het voetbalseizoen 2019.2020 doorloopt nu voor alle klanten van het fusiebedrijf Ziggo bindend is. EMM is van mening dat voor het voormalig UPC-verzorgingsgebied de oude overeenkomst met UPC rechtsgeldig is. Deze loopt aan het einde van dit voetbalseizoen af. In dat geval moet Ziggo voor het begin van het komende seizoen een nieuwe overeenkomst met EMM sluiten. Dit is voor Ziggo oninteressant omdat EMM vanwege een nieuw verdienmodel meer geld voor doorgifte aan aanbieders vraagt. Ziggo stelt dat het nieuwe voorstel van EMM voor doorgifte van FOX Sports vele malen duurder dan het huidige contract is.
Bron en lees verder: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarNieuw Overleg met ZIGGO is gepland

11 Mei '17 Bijeenkomst tussen COAX en het management van Ziggo.
Deze was gepland in april, maar is verplaatst naar 18 mei. Voor vragen en opmerkingen kunt u ons email via overleg@coax.nl, of gebruik het feedback formulier.

Auteur: Hans Ronhaar


9 Mei '17  Onenigheid Ziggo en FOX S....
8 Mei '17  Online.nl biedt deel dual....
8 Mei '17  Forse prijsverhoging bij ....
8 Mei '17  Weer klantenvelies bij Vo....
4 Mei '17  Zenderwijziging bij Delta
4 Mei '17  ACM pleit voor aanpakken ....
3 Mei '17  Ziggo houdt alle regional....
2 Mei '17  Doorgifte zenders Discove....
1 Mei '17  Petitie in Zeeland voor b....
29 April '17  Discovery en Eurosport bl....
29 April '17  De kijker is weer de dupeÖ
28 April '17  FOX Sports deed Ziggo voo....
24 April '17  Overleg ZIGOO - COAX NL ....
20 April '17  Strijd quadplay markt bar....
18 April '17  Netflix blokkeerde Nederl....
18 April '17  Ziggo staakt verkoop mobi....
10 April '17  Google diensten via Ziggo....
7 April '17  Bijna 80% Nederlanders te....
5 April '17  Nederlandse breedbandmark....
3 April '17  Gebruikersfora Ziggo-Gebr....
3 April '17  Non-stop gratis extraís v....
30 Mrt. '17  Ziggo: Technische oorzaak....
22 Mrt. '17  Zeeuwse provider Delta ve....
20 Mrt. '17  Zijn goede kabels belangr....
16 Mrt. '17  Snelle internet bij Kabel....
14 Mrt. '17  Cable Congress 2017: naar....
12 Mrt. '17  Ziggo 4K Ultra HD Mediabo....
9 Mrt. '17  Ziggo voert wijzigingen door
9 Mrt. '17  Ziggo rekende dubbele abo....
8 Mrt. '17  BREIN blijft strijd illeg....
5 Mrt. '17  Ziggo erkent problemen en....
3 Mrt. '17  Ziggo biedt nieuwe klant ....
1 Mrt. '17  Ziggo Sport Totaal Go bes....
1 Mrt. '17  Kabelbedrijf Delta kijkt ....
1 Mrt. '17  ACM onderzoekt kansen en ....
27 Feb. '17  "Ziggo kan strijd online ....
26 Feb. '17  Ziggo-klanten weer getrof....
26 Feb. '17  Film1 vanaf maart alleen ....
26 Feb. '17  Caiway trekt zenderaanbod....
23 Feb. '17  AANDEELHOUDERS ZIJN AKKOO....
23 Feb. '17  Notulen van de bijeenkoms....
23 Feb. '17  Ziggo: Geen plannen uitfa....
21 Feb. '17  Viceland HD vanaf 1 maart....
21 Feb. '17  Meer dan 80% van Ziggo kl....
21 Feb. '17  Vragen Europees Parlement....
18 Feb. '17  Een derde digitaal kijken....
16 Feb. '17  Ziggo vierde kwartaal 201....
15 Feb. '17  Live voetbal kijken met d....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid