Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beďnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo en Xs4all moeten The Pirate Bay weer blokkeren

23 Sep. '17 De voorzieningenrechter van Den Haag heeft Ziggo en Xs4all bevolen binnen tien werkdagen The Pirate Bay weer te blokkeren voor hun klanten.
De blokkade moet in ieder geval in stand gehouden worden tot er een vonnis is in de bodemzaak bij de Hoge Raad.
In zijn uitspraak stelt de voorzieningenrechter van Den Haag Brein in het gelijk met de claim dat een eerder vonnis van het Gerechtshof Den Haag uit 2014 achterhaald is. Bij die uitspraak werd de eis voor een blokkade ongedaan gemaakt omdat deze niet proportioneel zou zijn. In het kort geding is nu bepaald dat Ziggo en Xs4all de toegang tot de domeinnamen, subdomeinnamen en ip-adressen van The Pirate Bay weer ongedaan moeten maken voor klanten, op straffe van een dwangsom van 10.000 euro, die verhoogd wordt met 2000 euro voor elke dag dat de overtreding voortduurt.
De internetaanbieders krijgen tien werkdagen om aan de eis te voldoen en moeten de blokkade in ieder geval in stand houden tot de Hoge Raad een vonnis heeft geveld in de bodemprocedure in de zaak. Tim Kuik van antipiraterijstichting Brein is verheugd met de uitspraak: "Een voor onze cultuur zeer schadelijk tijdperk waarin dit soort sites vrij toegankelijk waren ligt nu gelukkig achter ons."
Bron en lees verder: Tweakersnet nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo doet proeven met zeer snelle docsis 3.1-technologie

21 Sep. '17 Ziggo is begonnen met het testen van apparatuur voor docsis 3.1 technologie.
Dat doet het nu in het eigen laboratorium en op een nog nader te bepalen moment zal de netwerkaanbieder de techniek ook bij klanten testen. Daarna volgt de uitrol van de techniek. Dit meldt de site Tweakers vandaag. Ziggo-woordvoerder Hans den Heijer liet weten verder niet te kunnen reageren op het nieuws. “Op welke termijn wij docsis 3.1 zullen uitrollen kunnen wij nu nog niet zeggen.” De uitrol zal ook flink wat werk vergen: de modems die Ziggo momenteel bij klanten heeft staan zijn er niet voor geschikt.
Bron: Techzine.nl/nieuws
Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo tekent contract met VNG voor vaste communicatie

21 Sep. '17 VodafoneZiggo heeft op 21 september met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) het contract getekend voor GT Vaste Communicatie.
Vanaf 2018 levert VodafoneZiggo diensten voor vaste data, bellen en internettoegang. Het contract loopt voor een periode van 5 tot maximaal 11 jaar. De afnemers zijn ongeveer 200 gemeenten, getalsmatig ruim de helft van de 388 leden van de VNG. Eind juli werd al bekend dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en automatiseringsdochter King de aanbesteding voor GT Vaste Communicatie voorlopig gegund hadden aan Vodafone Libertel. De definitieve gunning volgde na het verstrijken van de termijn voor andere bedrijven om bezwaar te maken.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarQuad play VodafoneZiggo stuwt multiplay-omzet naar 1,07 mld euro

20 Sep. '17 De omzet uit multiplay-diensten in Nederland is in het tweede kwartaal van 2017 gegroeid met 2 procent.
De omzet afkomstig van huishoudens met twee of meer telecomdiensten (mobiele telefonie, vaste telefonie, breedband en/of televisie) bij dezelfde aanbieder kwam uit op 1,07 miljard euro, aldushet Telecompaper-rapport Dutch Consumer Multiplay Market over Q2 2017.
De groei wordt veroorzaakt doordat VodafoneZiggo quad play is gaan aanbieden.
De merken Vodafone en Ziggo introduceerden op 11 april Non Stop gratis extra’s voor klanten van Vodafone die ook Ziggo internet en televisie afnemen en vice versa. Mede hierdoor groeide het aandeel van quad play bij alle multiplay-huishoudens naar 21 procent, vergeleken met bijna 13 procent in dezelfde periode van 2016. Het totaal aantal multiplay-huishoudens bleef ondertussen doorgroeien met 2,3 procent naar 6,59 miljoen eind juni 2017.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo bovenaan in WUA Digital Excellence Monitor

13 Sep. '17 In de sector Telecom scoort Ziggo het hoogst als het gaat om het leveren van de beste digitale klantervaring bij de aanschaf van consumentenproducten en diensten in Nederland.
ANWB, bol.com, de Efteling, Greenchoice, YourMastercard.nl en Ziggo bieden op hun website de allerbeste digitale klantervaring. Dat blijkt uit de Digital Excellence Monitor van onderzoeksbureau WUA, de jaarlijkse digital customer experience benchmark.
Ziggo staat in de sector telecom bovenaan met 78 punten. Dat is evenveel als KPN. Telfort (77), Ben (77) en T-Mobile (76) maken de top vijf compleet. Het verschil tussen Ziggo en KPN zit achter de komma, laat WUA weten.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo Sport Totaal voor alle digitale tv-abonnees DELTA

13 Sep. '17 Vijf dagen lang gratis topsport.
Digitale tv-abonnees van DELTA beleven van donderdag 14 t/m maandag 18 september een lang weekend vol topsport.
De zenders van Ziggo Sport Totaal zijn te bekijken op de kanalen 631, 632, 633, 634, 635 en 636. DELTA biedt zijn klanten meerdere gratis kijkperiodes van de verschillende digitale extra zenderpakketten. Later dit jaar komen ook kinderen en muziekliefhebbers aan bod. Klanten worden door DELTA geďnformeerd over de kijkperiodes via de nieuwsbrief. De digitale extra zenderpakketten zijn maandelijks opzegbaar.
Bron:persdienst Delta

Auteur: Hans RonhaarZiggo vrijwel gelijk met KPN op vaste telefoniemarkt

12 Sep. '17 De Nederlandse vaste telefoniemarkt is in het voorgaande kwartaal gedaald met 0,5 procent naar 6,22 miljoen aansluitingen op 30 juni 2017.
Het verschil tussen KPN en Ziggo is geslonken tot 0,6 procentpunten in het tweede kwartaal van 2017. De totale omzet uit vaste telefonie daalde sterker dan het aantal aansluitingen: met 4 procent naar 253 miljoen euro, zo blijkt uit het Dutch Fixed Telephony Market-rapport van onderzoeksbureau Telecompaper.
Ziggo haalt KPN bijna in
Het verschil tussen marktleider KPN en kabelaanbieder Ziggo op de vaste telefoniemarkt is geslonken tot 0,6 procentpunten in het tweede kwartaal van 2017. Ziggo groeide in marktaandeel met 0,3 procentpunt naar 40,9 procent. KPN verloor 0,2 procentpunt en kwam uit op 41,5 procent. Tele2 is de derde aanbieder in vaste-telefonieaansluitingen. Het marktaandeel van deze operator is stabiel gebleven op 4,6 procent. De overige aanbieders hebben nog 13 procent te verdelen.
Bron:Telecompaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

18 Mei '17 Overleg met Ziggo
Bijeenkomst tussen COAX en het management van Ziggo. Deze was gepland in april, maar is verplaatst naar mei. Voor vragen en opmerkingen kunt u ons email via overleg@coax.nl, of gebruik het feedback formulier.

29 Juni '17 MPJC Mediajaarcongres
Het Mediapark Jaarcongres 2017 is een jaarlijks terugkerend inspiratie- en netwerkevent voor crossmedia professionals. Het congres biedt in Ă©Ă©n dag een overzicht van de belangrijkste nieuwe mogelijkheden met presentaties van topsprekers, interessante interviews en videoreportages.
Archief:

Onze vraag: Wat vindt u van het samengaan van Ziggo en Vodafone?
Dit is voor mij een reden om naar een ander bedrijf over te stappen.
Dit is geen goede ontwikkeling, de prijs en kwaliteit zullen hierdoor niet verbeteren of achteruitgaan.
Er zal wel wat veranderen, maar de prijs en kwaliteit zullen hetzelfde blijven.
Ik denk niet dat de consument er veel van zal merken.
Dit is een goede ontwikkeling. De prijs en kwaliteit zullen hierdoor verbeteren.


Ziggo helpt klanten met verhelpen storing

11 Sep. '17 Ziggo is begonnen met een actieve campagne waarbij klanten via internet geholpen worden om storingen en haperingen bij geleverde diensten te voorkomen en op te lossen.
Ziggo, onderdeel van het Nederlandse mediabedrijf VodafoneZiggo, helpt klanten al langere tijd zowel via de telefonische klantenservice als via helppagina’s op internet. Het kabelbedrijf is nu begonnen met de actieve promotie van de helppagina op internet. Onderdeel van deze hulpdienst is een foutcodechecker. Als men de foutcode die bijvoorbeeld bij digitale tv in het beeldscherm verschijnt intoets, krijgt men automatisch instructies aangereikt om de fout mogelijk zelfstandig op te lossen.
WiFi
Een ander belangrijk onderdeel van de vernieuwde hulppagina van Ziggo is de problematiek rond de sterkte en de kwaliteit van het draadloze WiFi-netwerk dat standaard in de in bruikleen geleverde internetmodems aanwezig is. Omdat het aantal draadloze WiFi-netwerken in Nederland een vlucht heeft genomen, dient men zelf de beste instelling binnen het ontvangstgebied van het modem te selecteren. Daarbij is het aan te raden om het drukke 2,4 GHz frequentiespectrum te ontlopen en het WiFi-netwerk op te bouwen in het 5GHz frequentiegebied. Een uitleg hoe te bepalen welk WiFi-kanaal het beste gebruikt kan worden en hoe deze zelf in het eigen modem in te stellen, is op de Ziggo hulppagina te vinden.
Bron: TotaalTV nieuws en Ziggo klantenservice

Auteur: Hans RonhaarZiggo Sport gratis in vrijwel elke huiskamer

11 Sep. '17 Ziggo Sport is in het weekend van 15 tot en met 17 september in vrijwel elk huishouden in Nederland zonder aanvullend abonnement te bekijken. De betaalzender organiseert dan namelijk het jaarlijks gratis kijkweekend.
Alle aanbieders die de kanalen van Ziggo Sport Totaal in het zenderaanbod aan klanten doorgeven, mogen van de betaalzender alle beschikbare kanalen in het digitale basispakket aanbieden. Ziggo Sport, voorheen Sport1, biedt het zogenaamde gratis kijkweekend jaarlijks aan om Nederlanders met het uitgebreide sportaanbod kennis te laten maken. Op deze manier wordt geprobeerd kijkers tot het afsluiten van een abonnement te verleiden. Dit abonnement kost afhankelijk van de aanbieder rond de vijftien euro per maand. Ziggo Sport Totaal biedt een uitgebreid scala aan sporten waaronder voetbal, golf, Formule 1 en tal van Nederlandse sportcompetities waaronder basketbal en hockey.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo verhoogt internetsnelheden voor meeste pakketten met 33%

9 Sep. '17 1,6 miljoen klanten krijgen substantieel hogere snelheden Vanaf 2 oktober verhoogt Ziggo de snelheid van een aantal van zijn consumenten internetabonnementen tot 400 Mbit/s. Daarmee krijgen 1,6 miljoen Ziggo klanten hogere internetsnelheden. De prijzen van de internetabonnementen blijven ongewijzigd. Met uitzondering van het Internet Startpakket. Deze wordt verhoogd per 4 sept. jl. van € 39,95 naar € 43,50
De hoogste downloadsnelheid van 400 Mbit/s wordt geboden aan alle consumenten met een Max 400 abonnement.
Vanaf 2 oktober start Ziggo met het op afstand resetten van de modems, waarna abonnees automatisch de nieuwe snelheden hebben. Dit duurt circa 4 weken. Klanten die vanaf 2 oktober eigenhandig het modem resetten, hebben vanaf dat moment ook de nieuwe snelheden.
Met deze snelheidsverhoging neemt Ziggo de volgende stap naar het ‘next generation network’, waarbij snelheden van 1 Gigabit/s mogelijk worden.
Bron:Ziggo persberichten

Auteur: Hans Ronhaar


8 Sep. '17  Ziggo zet bingewatchen in....
8 Sep. '17  KPN voegt Ziggo Sport GO toe
7 Sep. '17  Meer snelheid bij Ziggo i....
4 Sep. '17  Ziggo blijft de grootste ....
2 Sep. '17  ACM gaat onderzoeken of Z....
30 Aug. '17  Kafkaëske toestanden bij ....
30 Aug. '17  Lokale storingen op kabel....
28 Aug. '17  Ziggo-klanten hebben te m....
25 Aug. '17  Ziggo verbetert Ziggo GO
25 Aug. '17  DFW: vanaf dit najaar aan....
24 Aug. '17  Internetstoring Gelderlan....
21 Aug. '17  ACM hoopt dit jaar downlo....
16 Aug. '17  Ziggo biedt weer hoogste ....
15 Aug. '17  Goede kabels steeds belan....
14 Aug. '17  DELTA investeert in netwe....
14 Aug. '17  SKV: Zakelijk internet wo....
14 Aug. '17  Ziggo Sport gratis tijden....
10 Aug. '17  Ziggo Mediabox XL in meer....
10 Aug. '17  Ziggo genomineerd voor Eu....
8 Aug. '17  VodafoneZiggo blijft klan....
1 Aug. '17  Internetsnelheid Alles-in....
31 Juli '17  Ziggo Mobiel zet abonneme....
31 Juli '17  ‘FOX Sports voert soort v....
26 Juli '17  Start publieke HTML5-play....
26 Juli '17  Conflict Ziggo – FOX Spor....
26 Juli '17  Ziggo breidt HD-aanbod uit
25 Juli '17  Ziggo wint hoger beroep: ....
25 Juli '17  SKV wijzigt de tarieven.
24 Juli '17  FOX Sports bij Ziggo: “Ke....
24 Juli '17  Ziggo wint aanbesteding s....
19 Juli '17  Internetsnelheid Delta kn....
19 Juli '17  Ziggo Go app uitgebreid m....
17 Juli '17  NPS KPN-merk in 3P-markt ....
16 Juli '17  Nog voldoende concurrenti....
12 Juli '17  Veel weerstand tegen nieu....
11 Juli '17  Kabeltex richt zich op bu....
2 Juli '17  FOX Sports bij Ziggo niet....
1 Juli '17  TV- en internetabonnement....
1 Juli '17  Ziggo verliest zaak van F....
30 Juni '17  Ziggo brengt patch uit vo....
29 Juni '17  Ziggo heeft uitzendrechte....
26 Juni '17  Ziggo breidt aantal kanal....
26 Juni '17  Ziggo wijzigt regeling vo....
22 Juni '17  Ruim 6,5 miljoen multipla....
21 Juni '17  Dekking snel internet hog....
15 Juni '17  Europees Hof vindt verwij....
15 Juni '17  Ziggo en Delta voeren uit....
12 Juni '17  Tennistoernooi Wimbledon ....
7 Juni '17  Ziggo grootste internetaa....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid