Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Internetaanbieders moeten Stichting BREIN betalen

15 Jan. '18 Stichting BREIN heeft na Ziggo en XS4All via de rechter ook de blokkade van The Pirate Bay afgedwongen bij de aanbieders KPN, T-Mobile, Tele2, Caiway en Zeelandnet.
Deze internetaanbieders moeten ook de kosten vergoeden die Stichting BREIN bij de rechtszaak heeft gemaakt en de proceskosten betalen. Stichting BREIN spande de zaak tegen de internetaanbieders aan omdat deze na een eerdere uitspraak van de rechter inzake Ziggo en XS4All niet vrijwillig de toegang voor klanten naar de ruim 150 domeinen van The Pirate Bay wilden blokkeren.
Dwangsom
De internetaanbieders krijgen van de rechter tien dagen de tijd om de blokkade te realiseren. Doen ze dit niet dan moeten zij een dwangsom van 10.000 euro betalen en voor elke dag daaropvolgend 2.000 euro met een maximum van een miljoen euro.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarTv-abonnement wordt duurder bij Caiway

15 Jan. '18 Direct nadat Caiway definitief door de Zweedse investeringsmaatschappij EQT is overgenomen, heeft de dienstenaanbieder prijsverhogingen van de belangrijkste abonnementen bekendgemaakt.
Zo verhoogt Caiway op 1 maart de prijs van het standaard tv-abonnement Basic TV met een euro per maand naar €21,95. Mede als gevolg hiervan stijgen ook de prijzen van Alles-in-1-pakketten. De gecombineerde abonnementsvormen waarbij tv, internet en telefonie gebundeld worden aangeboden, gaan in de meeste gevallen €2,50 per maand in prijs omhoog. De prijsverhoging geldt voor diensten die Caiway zowel via coax als glasvezel levert.
Bron: TotaalTV nieuws
Auteur: Hans RonhaarNPO crasht tegen de tracking wall

8 Jan. '18 Vlak voor kerst lanceerde de NPO een nieuwe versie van haar app ‘NPO Start’.
Maar wat blijkt? De app dwingt je om gevolgd te worden door een lange lijst van bedrijven. Wil je dit niet? Dan krijg je geen toegang. Dat kan om meerdere redenen niet door de beugel.
De publieke omroep verleent een publieke dienst
De NPO verleent een publieke dienst die voor iedereen in Nederland beschikbaar moet zijn. Niet voor niets wordt het grotendeels gefinancierd vanuit de belastingen die we allemaal betalen. Maar steeds meer mensen kijken of luisteren naar de publieke omroep via hun smartphone of tablet. Hiervoor ben je afhankelijk van de NPO Start app. Er is immers geen goed alternatief voor deze app om via je telefoon of tablet deze programma’s te kijken. Buitengesloten door een tracking wall Als je de nieuwste versie (versie 5.01 van 22 december 2017) van deze app voor het eerst opent wordt je geconfronteerd met het volgende scherm:
Om überhaupt toegang te krijgen tot de app moet je toestaan dat een lange (en steeds wisselende) waslijst van commerciële partijen je kijkgedrag kunnen volgen en je kunnen profileren. Volgens de NPO is dit nodig om je ‘gepersonaliseerde’ Ster-advertenties te laten zien. Een andere keus dan de app helemaal niet gebruiken, heb je niet. Je toestemming wordt dus afgedwongen. Op deze manier is je ‘toestemming’ natuurlijk een wassen neus. Want van in vrijheid gegeven toestemming, zoals vereist wordt door de wet, is hier geen sprake.
Bron en lees. verder : BOF nieuws

Auteur: Hans RonhaarDelta verhoogt internetsnelheid voor klanten met triple play + energie

8 Jan. '18 Nog sneller internetten bij afname Energie én Internet .
Het nieuwe jaar begint goed voor DELTA-klanten. Met een snelheidsverhoging van het internetabonnement worden alle klanten die Energie én Internet combineren beloond. Maandag 15 januari gaat de internetsnelheid automatisch omhoog.
Combinatievoordeel
Voor energieklanten met het meest gekozen pakket ‘Alles-in-1 Premium’ stijgt de downloadsnelheid met 25 Mbps (150/15 naar 175/15). Energieklanten met een ‘Alles-in-1 Instap’ stijgen van 80/4 naar 100/4. Alle klanten worden persoonlijk geïnformeerd over de snelheidsverhoging die voor hen geldt. Meer info: www.DELTA.nl/combineer.|

Auteur: Hans RonhaarDELTA BRENGT INTERACTIEVE TV NAAR WOONKAMER

6 Jan. '18 DELTA klanten halen vanaf nu nóg meer uit hun televisie.
Met de introductie van de nieuwe interactieve TV-ontvanger kijken DELTA klanten televisie via internet. Televisiekijkers genieten nu op alle schermen van de interactieve mogelijkheden live TV kijken en pauzeren, programma gemist, begin gemist en opnemen. Een maximale TV-beleving via de televisie, tablet, smartphone en laptop.
De kijker bepaalt
Het nieuwe TV-product is samen met klanten ontwikkeld. Gebruiksgemak en kijkgedrag vormen de basis. Dit is zowel in design als in een overzichtelijke TV-gids doorgevoerd. Al ruim een aantal weken wordt het interactieve TV kijken uitvoerig getest door een grote groep klanten.
Bron:Delta nieuws
Auteur: Hans RonhaarKleine, groeiende groep glasvezelabonnees overweegt overstap naar kabel

6 Jan. '18 Hoewel de percentages klein zijn, mag er gesproken worden van een groeiende interesse van glasvezelabonnees in kabelinternet. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper Consumer Insights. De eerste jaren dat Consumer Insights de metingen uitvoerde, wilde glasvezelabonnees niet weten van een overgang naar de kabel. Voor 2013 en 2014 werd 0 procent interesse genoteerd. In 2015 en 2016 zei 1 procent deze overstap te overwegen en in 2017 was dit 2 procent. De strijd tussen KPN en Ziggo op het gebied van content zou een verklaring kunnen zijn. Ziggo biedt met zijn sportrechten (onder andere het veel bekeken Formule 1) en bijvoorbeeld HBO unieke content. Dit zou voor een aantal glasvezelabonnees een reden kunnen zijn om een Ziggo-abonnement te overwegen.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarStichting Reclame Code tikt Ziggo op de vingers over snelheidsclaims kabel

5 Jan. '18 Stichting Reclame Code adviseert Ziggo bepaalde reclame-uitingen over snelheidsclaims via de kabel niet meer te gebruiken.
De uitingen zijn in strijd met de Nederlandse Reclame Code. De klacht ging onder andere over 'een bewezen groeicapaciteit tot 10Gbit/s'.
In de zaak over bestreden reclame-uitingen van Ziggo oordeelt de Reclame Code Commissie in de uitspraak van eind december dat de claim 'misleidend' is, omdat Ziggo essentiële informatie achterwege laat. Volgens de klagende partij heeft de snelheid van 10Gbit/s, als deze al te halen zal zijn, betrekking op de verbinding tot de wijkcentrale en niet tot de klant, iets dat Ziggo niet noemde. Ziggo weersprak die bewering van de klagende partij onvoldoende volgens de stichting.
Bron en lees verder:Tweakers.net/nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

16 Okt. '17 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.

15 Nov. '17 Jaarcongres ECP 2016
Tijdens het Jaarcongres ECP worden de bouwstenen van de digitale samenleving besproken. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: www.jaarcongresecp.nl
Archief:

Onze vraag: Zou u aan een internet-only abonnement genoeg hebben? TV kijkt u dan via het internet.
Nee.
Nu nog niet.
Ja.
Ik weet het niet.


Een heel goed 2018 !!!

31 Dec. '17 COAX NL wenst alle leden en niet-leden; kabelproviders en twitter-volgers een fijne jaarwisseling en dat 2018 voor iedereen naar wens zal zijn.
Bestuur COAX NL

Auteur: RedactieAjax en Ziggo verlengen sponsorovereenkomst

28 Dec. '17 Ajax en hoofdsponsor Ziggo hebben de sponsorovereenkomst tussentijds opengebroken en met een jaar verlengd. De overige condities zijn ongewijzigd gebleven. De naam Ziggo staat sinds 1 januari 2015 op de wedstrijd- en trainingskleding van Ajax 1 en Jong Ajax. De oorspronkelijke overeenkomst kende een looptijd van viereneenhalf jaar, tot en met 30 juni 2019. De afloopdatum van de vernieuwde verbintenis is 30 juni 2020. Ziggo is naast hoofdsponsor van Ajax ook hoofdsponsor van Ajax eSports.
Bron en lees verder:Vodovoneziggo persberichten

Auteur: Hans RonhaarZiggo blijft voorlopig analoge radio aanbieden

26 Dec. '17 VodafoneZiggo, waarvan kabelbedrijf Ziggo onderdeel is, mag van het Commissariaat voor de Media analoge radio blijven aanbieden als wordt besloten om met analoge tv te stoppen.
VodafoneZiggo heeft tot 2021 ontheffing voor het aanbieden van analoge FM kabelradio gekregen als het bedrijf met analoge tv via het kabelnetwerk va Ziggo stopt. Analoge tv en radio zijn normaal aan elkaar gekoppeld. Zou Ziggo zonder deze ontheffing met analoge tv stoppen dan had men automatisch ook met analoge radio moeten stoppen. Analoge radio wordt door Ziggo-klanten op dit moment veel meer dan analoge tv gebruikt. Vooral oudere abonnees gebruiken het analoge radio-aanbod van Ziggo dagelijks. Dit ondanks dat Ziggo meer radiozenders digitaal aanbiedt. Maar het beluisteren van radio via televisie of decoder is voor velen te omslachtig in gebruik.
Analoge tv Het aanvragen van de ontheffing is een nieuwe aanwijzing dat Ziggo concrete plannen heeft om het analoge zenderaanbod uit te gaan faseren. Op het moment van aanvraag van de ontheffing stelde het kabelbedrijf nog geen concrete plannen hiertoe te hebben. Onlangs stelde VodafoneZiggo CEO Jeroen Hoencamp echter dat Ziggo binnen twee tot drie jaar analoge tv en radio uit gaat zetten. De ontheffing wijst op een scenario waarbij Ziggo eerder met uitfasering van analoge tv wil beginnen. Totaal TV sprak eerder al in de Digigids de verwachting uit dat in 2018 met afschakeling van een deel van het analoge tv-aanbod wordt begonnen.
Bron:TotaalTv nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


20 Dec. '17  Tevredenheid consument ov....
20 Dec. '17  Ziggo koopt uitzendrechte....
19 Dec. '17  Klant wacht 5 minuten bij....
19 Dec. '17  Meer combinatie vast en m....
19 Dec. '17  VodafoneZiggo verzorgt va....
17 Dec. '17  Ziggo stopt met analoge t....
14 Dec. '17  Ziggo nadert KPN op 0,2% ....
7 Dec. '17  Ziggo GO blijft storingsg....
7 Dec. '17  VodafoneZiggo in nieuw jasje
4 Dec. '17  Kabel blijft veruit markt....
4 Dec. '17  Ziggo blijft concurrent K....
30 Nov. '17  Ziggo Sport volgt Nederla....
30 Nov. '17  Ziggo eerste aanbieder me....
29 Nov. '17  Koepelorganisatie provide....
28 Nov. '17  Prijs triple play-abonnem....
27 Nov. '17  ACM publiceert beleidsreg....
23 Nov. '17  “Trouwe Ziggo-klanten wor....
23 Nov. '17  CEO VodafoneZiggo luidt n....
21 Nov. '17  Ziggo vernieuwt online st....
20 Nov. '17  DELTA bouwt aan netwerk v....
20 Nov. '17  VodafoneZiggo lanceert le....
17 Nov. '17  Delta neemt CIF en Caiway....
16 Nov. '17  Ziggo breidt bandbreedte ....
16 Nov. '17  Honderden Nederlanders ke....
15 Nov. '17  ACM onthult in december n....
14 Nov. '17  VodafoneZiggo gaat acht v....
7 Nov. '17  Zin en onzin Wiv-referend....
7 Nov. '17  Delta biedt goedkope mini....
6 Nov. '17  Ziggo biedt klanten nieuw....
2 Nov. '17  Thuiskopieheffing op usb-....
2 Nov. '17  Ziggo blijft klanten verl....
2 Nov. '17  Pakketten bij Kabelnoord ....
1 Nov. '17  Ziggo speelt meer in op w....
1 Nov. '17  Ziggo weer grootschalig m....
30 Okt. '17  Ziggo start vanaf volgend....
26 Okt. '17  NLziet wordt met live tv ....
26 Okt. '17  Europese Commissie moet o....
25 Okt. '17  Software-update voor de M....
25 Okt. '17  Nieuwe thuiskopieheffing ....
25 Okt. '17  Belgische dramaserie excl....
19 Okt. '17  Ziggo verhoogt uploadsnel....
19 Okt. '17  Telenet: “TV-kabel is waa....
18 Okt. '17  Ziggo verwacht Connect Bo....
12 Okt. '17  VodafoneZiggo opent centr....
11 Okt. '17  Caiway komt met internet ....
10 Okt. '17  Privacybeschermers hebben....
4 Okt. '17  Torrentsite The Pirate Ba....
2 Okt. '17  Ziggo breidt aantal tv-ze....
28 Sep. '17  Zender ONS nu ook bij SKV
23 Sep. '17  Ziggo en Xs4all moeten Th....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid