Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo begint met ontmanteling analoge tv

24 April '18 Het was een historisch blok aan het been voor Ziggo. Maar het kabelbedrijf zet vandaag de eerste stap in het uitzetten van analoge tv. De operatie duurt wel lang, namelijk bijna twee jaar
Na veel wikken en wegen heef VodafoneZiggo – het moederbedrijf van Ziggo – uiteindelijk toch besloten om met analoge tv te stoppen. Minder dan tien procent van de klanten kijkt op het primaire televisietoestel nog analoog naar tv. Het gaat om rond de 300.000 huisgezinnen. Zonder het te weten, beschikt een deel van deze huisgezinnen al enige tijd over een televisie waarmee digitaal naar tv-zenders gekeken kan worden. Voor hen is de overstap van analoog naar digitaal relatief makkelijk. Ziggo zet extra medewerkers en monteurs in om de overstap zo geruisloos mogelijk te laten verlopen. Wie net over een voor digitale tv geschikte televisie beschikt, krijgt van het kabelbedrijf gratis een digitale tv-decoder aangeboden. Wie meer van dit soort tv-decoders nodig heeft, kan deze tegen betaling van €29,95 in bezit krijgen. Totaal TV testte onlangs de door Ziggo geleverde digitale minidecoder van fabrikant Humax.
Bron: TotaalTv nieuws
Auteur: Hans RonhaarBrancheorganisaties fiberSociety, NLConnect en Vefica gaan samen verder

19 April '18 De brancheorganisaties fiberSociety, NLConnect en Vefica gaan vanaf vandaag samen verder als één branchevereniging met de naam NLconnect.
De nieuwe vereniging wil werk maken van de Gigabit society en verbindt de keten van bedrijven die breedbandnetwerken aanleggen, onderhouden en exploiteren alsmede bedrijven die aan de breedbandketen toeleveren of die diensten leveren over deze digitale infrastructuur.
Bron en lees verder: NLCoinnect nieuws

Auteur: Hans RonhaarApparaten onbruikbaar door toedoen fabrikanten

18 April '18 Het niet meer ondersteunen van oudere modellen lijkt meer en meer een nieuw verdienmodel voor fabrikanten te worden. Goed werkende apparaten worden hierdoor zelfs onbruikbaar.
Omdat fabrikanten software en firmware van apparaten niet meer aanpassen, valt de ondersteuning dus feitelijk weg. Onder meer tablets, televisies, smartphones en luidsprekers worden hierdoor gedeeltelijk en zelfs in sommige gevallen geheel onbruikbaar. Het resultaat is dat consumenten dan nieuwe apparatuur moeten aanschaffen. Fabrikanten lijken het stoppen van ondersteuning van oudere apparaten als een nieuw verdienmodel te beschouwen. Dat wordt bijvoorbeeld zichtbaar omdat soms na een jaar al met de ondersteuning van apparaten wordt gestopt.
Televisie
Consumenten kochten bijvoorbeeld enkele jaren geleden gemiddeld na iets meer na zes jaar een nieuwe televisie. Nu de winstmarge op televisies minder wordt, willen fabrikanten de doorlooptijd verminderen. Dat deed men in eerste instantie met nieuwe beeldtechnieken als HD, 3D en Ultra HD. Na het mislukken van 3D zijn consumenten minder snel geneigd om een nieuwe televisie vanwege verbeterde beeldtechniek aan te schaffen. Smart TV internettelevisieplatforms zijn daarom nu voor fabrikanten een reden om de consument tot de aanschaf van een nieuwe televisie te verlokken. Meer kijkers gebruiken apps om direct via de televisie van online tv-diensten als Netflix, Videoland en NLziet gebruik te maken. En deze apps werken dan bijvoorbeeld plotseling naar twee jaar niet meer op de televisie. Een beveiligingsupdate van de app zou de werking niet meer mogelijk maken.
Bron: TotaalTv nieuws
Auteur: Hans Ronhaar45 procent huishoudens wil vasthouden aan traditioneel tv-abonnement

14 April '18 45 procent van de Nederlandse huishoudens kijkt liever tv via een traditioneel abonnement dan dat men overstapt naar online tv kijken.
Daarmee lijkt er een einde gekomen te zijn aan de daling van het aantal huishoudens dat aangeeft wel belangstelling te hebben voor een overstap. In het eerste kwartaal van 2017 werd er een dieptepunt bereikt. Toen wilde nog maar 41 procent van de huishoudens vasthouden aan een traditioneel tv-abonnement, aldus cijfers van Telecompaper.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RoinhaarUitschakelen analoge tv bij Ziggo begint op 24 april

14 April '18 Het uitfaseringstraject van analoge tv bij Ziggo begint op 24 april in Capelle aan den IJssel. Al eerder maakte het kabelbedrijf bekend dat in april met uitschakelen van analoge tv wordt beginnen.
Ziggo heeft nu voor het eerst een concrete datum aan de eerdere aankondiging gekoppeld. De regio Capelle aan den IJssel is het eerste deel van het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf dat wat betreft het tv-aanbod volledig digitaal wordt. In mei volgt het grootste deel van de provincie Flevoland. Ziggo heeft voor overige regio’s nog geen richtdatum van het uitschakelen van analoge tv bekendgemaakt. Het gaat eerst het verloop van uitschakeling in de eerste twee regio’s evalueren alvorens voor meer regio’s het stoppen van analoge tv aan te kondigen. Ziggo wil binnen twee jaar in het gehele verzorgingsgebied alleen nog tv in de digitale uitzendnorm DVB-C aanbieden.
Bron: TotaalTV nieuws
Auteur: Hans RoinhaarInval bij Ziggo Sport inzake sportuitzendrechten

11 April '18 Bij het onderzoek van de Europese Commissie naar mogelijke kartelvorming en gesjoemel met uitzendrechten van sportevenementen is ook bij Ziggo Sport binnengevallen.
Inspecteurs van de Europese Commissie zijn onaangekondigd bij Ziggo Sport binnengevallen. Dit wordt namens Ziggo Sport door woordvoerster Alexis van Liebergen aan Totaal TV bevestigd. "We zijn op de hoogte gesteld dat de Europese Commissie verschillende mediabedrijven in Europa aan het inspecteren is, waaronder Ziggo Sport. Ziggo Sport verleent haar volledige medewerking aan de Commissie en kan verder niet in gaan op de lopende inspectie."
Bron: TotaalTv nieuws
Auteur: Hans RonhaarMini-ontvanger met perfect digitaal beeld. Ziggo

10 April '18 De komende twee jaar gaat Ziggo analoge tv uitfaseren. Daarom wordt de vraag naar simpele digitale kabelontvangers de komende tijd groter.
Nog niet iedereen heeft op alle kijkplekken in huis een geschikte tv of ontvanger staan om digitale televisie te kijken. Een losse digitale ontvanger biedt dan uitkomst, en omdat Ziggo een groot aantal digitale zenders ongecodeerd verspreidt, hoeft dat helemaal geen ingewikkeld apparaat te zijn. Ziggo-abonnees kunnen van het kabelbedrijf gratis een digitale kabelontvanger in bruikleen krijgen. Wie meerdere exemplaren nodig heeft, kan deze voor een eenmalig bedrag van €29,95 aanschaffen. Ziggo levert een kleine digitale ontvanger van fabrikant Humax. In het model iRHD 5500C zijn wel enkele beperkingen aangebracht. Dit heeft diverse redenen. Het belangrijkste is dat Ziggo het gebruiksgemak zo groot mogelijk wil houden, omdat naar verwachting vooral de wat oudere klanten van deze ontvanger gebruik gaan maken.
Bron en lees verder: Totaal TV test

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

16 Okt. '17 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.

15 Nov. '17 Jaarcongres ECP 2016
Tijdens het Jaarcongres ECP worden de bouwstenen van de digitale samenleving besproken. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: www.jaarcongresecp.nl
Archief:

Onze vraag: Bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017?
Ik ben voor.
Ik ben tegen.
Ik weet het niet.
Ik ga niet stemmen.


Delta en Caiway samen verder

4 April '18 De Zweedse investeringsmaatschappij EQT is in korte tijd eigenaar geworden van twee Nederlandse dienstenaanbieders op vaste netwerken.
Het brengt in een nieuwe fase beide aanbieders Delta en Caiway samen.
Een nieuw kantoorpand in Schiedam is de plaats waar beide dienstenaanbieders samenkomen. Alle kantooractiviteiten van Caiway verhuizen per 1 september definitief van Naaldwijk naar Schiedam. Delta verplaatst 60 van 45 0 arbeidsplaatsen van Zeeland naar Schiedam. Delta benadrukt dat het een aanbieder blijft met de focus op het leveren van diensten in de provincie Zeeland. Dit ondanks dat het bedrijf plannen heeft diensten in enkele gemeenten in Noord-Brabant aan te gaan bieden.
Analoge televisie
Voor Delta staat naast de verplaatsing van een deel van de arbeidsplaatsen in de komende maanden nog een spannende operatie in de agenda. Het kabelbedrijf gaat volgende maand beginnen met een traject van drie maanden waarin analoge televisie wordt uitgezet. Voor het einde van augustus is analoge televisie op de Zeeuwse kabel voorgoed verleden tijd. Delta gaat de bandbreedte die vrijkomt, gebruiken voor gebruik van de internettechniek DOCSIS 3.1 waarmee het veel sneller internet aan klanten kan aanbieden.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarGeoblocking in EU vanaf nu wettelijke verboden

1 April '18 Goed nieuws voor iedereen die op vakantie gaat of voor langere tijd verblijft in één van de lidstaten van de Europese Unie (EU). Zij kunnen vanaf nu online naar Nederlandse online diensten kijken.
Europese wetgeving verbiedt aanbieders vanaf 1 april namelijk gebruik in landen van de EU doormiddel van de geoblocking techniek te blokkeren. De nieuwe regels gelden niet alleen voor online abonnementsdiensten zoals Netflix, Videoland, NLziet en Spotify. Ook online diensten waarmee naar Nederlandse tv-zenders gekeken kan worden vallen onder de nieuwe regelgeving. Dit ondanks dat aanbieder diensten als Ziggo GO, KPN Interactieve TV-app en Canal Digitaal Live TV niet zelfstandig maar als onderdeel van een lineaire tv-abonnement aanbieden.
Betaalzenders
De nieuwe Europese regels gelden ook voor de Nederlandse betaalzenders Ziggo Sport Totaal, FOX Sports en Film1. Deze bieden allen content online via zogenaamde GO-apps aan. Deze worden bij de meeste aanbieders als onderdeel van het traditioneel aanvullende abonnement voor de betreffende betaalzender zonder meerkosten meegeleverd.
Bron: Totaal Tv nieuws
Auteur: Hans RoinhaarNieuwe invulling basispakket Ziggo en KPN

30 Mrt. '18 Een nieuwe maand is begonnen. En dat betekent dat aanbieders Ziggo en KPN het basispakket een nieuwe tijdelijke invulling hebben gegeven.
Het gaat in deze om de bezetting van de etalagekanalen.
Met de zogenaamde zender van de maand proberen Nederlandse aanbieders klanten kennis te laten maken met zenders die in aanvullende televisieabonnementen aangeboden worden. Deze zenders worden een maand lang in de etalage gezet en in het digitale basispakket aangeboden. In het geval van kabelaar Ziggo betekent dit dat de zenders in het TV Starter zenderaanbod geplaatst worden. Voor het bekijken van deze zenders is een Mediabox of CI+ module met smartcard nodig.
Bron: TotaalTv nieuws
Auteur: Hans Roinhaar


29 Mrt. '18  KPN, VodafoneZiggo, ACM e....
29 Mrt. '18  Ziggo met vaste telefonie....
27 Mrt. '18  THEMAKANALEN NPO BIJ ZIGG....
27 Mrt. '18  Ziggo de grootste aanbied....
26 Mrt. '18  Kabinet wil bewaarplicht ....
22 Mrt. '18  Kabinet gaat ´aftapwet´ h....
21 Mrt. '18  Zeeuwse DELTA stelt afsch....
21 Mrt. '18  Nederlander niet bewust v....
20 Mrt. '18  Ziggo heft blokkade VPN b....
16 Mrt. '18  Proces over blokkade Pira....
16 Mrt. '18  Prima analyse bij @tweake....
15 Mrt. '18  Weinig tegenstand uitscha....
15 Mrt. '18  4K Ultra HD volgende stap....
8 Mrt. '18  Ziggo maakt tv-aanbod vol....
6 Mrt. '18  Sleepwet: Voor of tegen?
1 Mrt. '18  Ziggo stopt tijdelijk met....
28 Feb. '18  Openbreken kabel nadelig ....
28 Feb. '18  Openstellen netwerk Vodaf....
27 Feb. '18  Statement over voorgenome....
27 Feb. '18  ACM stelt voor vaste netw....
22 Feb. '18  Ziggo werkt aan app voor ....
20 Feb. '18  Delta wil landelijke Alle....
19 Feb. '18  In de steigers: Europa’s ....
18 Feb. '18  Illegale Ziggo-kijkers Eu....
16 Feb. '18  Telecomproviders voor de ....
15 Feb. '18  Meer klanten VodafoneZigg....
15 Feb. '18  Stichting Brein tevreden ....
14 Feb. '18  Gebruik beveiligings-app ....
12 Feb. '18  Ziggo en KPN maken online....
7 Feb. '18  Ziggo biedt Olympische po....
6 Feb. '18  DISCOVERY, EUROSPORT, TLC....
5 Feb. '18  Zeeuwse buitengebieden kr....
1 Feb. '18  Ziggo breidt aanbod films....
31 Jan. '18  Ziggo breidt ongecodeerd ....
30 Jan. '18  Delta bereikt bijna 1 Gbp....
28 Jan. '18  Kijker betaalt voor nieuw....
24 Jan. '18  Politie gaat gebruikers i....
24 Jan. '18  Ziggo voegt tijdens Olymp....
15 Jan. '18  Internetaanbieders moeten....
15 Jan. '18  Tv-abonnement wordt duurd....
8 Jan. '18  NPO crasht tegen de track....
8 Jan. '18  Delta verhoogt internetsn....
6 Jan. '18  DELTA BRENGT INTERACTIEVE....
6 Jan. '18  Kleine, groeiende groep g....
5 Jan. '18  Stichting Reclame Code ti....
31 Dec. '17  Een heel goed 2018 !!!

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid