Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beďnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Financiële impact corona dit kwartaal voor VodafoneZiggo beperkt

4 Aug. '20 Het tweede kwartaal van dit jaar was voor de samenleving als geheel, en daarmee ook voor onze organisatie, een uitdagende periode als gevolg van de corona situatie.
We ondervonden zowel economisch als sociaal het belang van stabiele digitale netwerken.
We blijven fors investeren in GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, en in een steeds verbeterde dienstverlening aan onze klanten. In het eerste half jaar hebben we bijna 22% van onze omzet terug geďnvesteerd in onze netwerk infrastructuur.
VodafoneZiggo was de eerste provider die landelijk 5G op het mobiele netwerk heeft uitgerold en verwierf recentelijk nieuwe frequenties om de samenleving op lange termijn van nog sneller, stabieler en veiliger internet te kunnen voorzien.
De financiële impact van de coronasituatie op onze resultaten merken we wel (vooral roaming), maar toch is voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal de omzet gestegen, nu met 2% in vergelijking met Q2 2019.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo herstart landelijke uitrol gigabit-internet in Hoogvliet Rotterdam

28 Juli '20 Tot 1 gigabit-internetsnelheid voor 370.000 aansluitingen, zonder graven.
Ziggo herstart vandaag het aanbieden van supersnel internet met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in Rotterdam Hoogvliet. Op 15 september zijn de gigabit-snelheden in de hele regio Rotterdam beschikbaar inclusief Vlaardingen, Pernis en Rozenburg. Ziggo streeft om binnen anderhalf jaar in heel Nederland gigabit-snelheden aan te bieden via haar bestaande vaste netwerk.
Na Rotterdam volgen Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Wageningen. Eind 2020 biedt Ziggo gigabit-snelheden aan bijna de helft van de 7,2 miljoen huishoudens en bedrijfspanden die zijn aangesloten op het Ziggo-netwerk.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

 (2)Auteur: Hans RonhaarGeen "Eredivisiebelasting" bij Ziggo !

28 Juli '20 Ziggo en FOX Sports verlengen samenwerking.
Ziggo en FOX Sports verlengen per 1 augustus de samenwerking. Dit houdt in dat klanten van Ziggo gewoon live Eredivisie wedstrijden kunnen blijven kijken als de Nederlandse competities beginnen. Omdat door de coronamaatregelen de stadions op dit moment nog niet volledig toegankelijk zijn, stelt Ziggo tot eind 2020 FOX Sports 1 gratis beschikbaar voor Ziggo-klanten*.
Ziggo levert content aan bijna vier miljoen huishoudens oftewel zo’n 8 miljoen Nederlanders. Een unieke positie die mede mogelijk wordt gemaakt door slim samen te werken met de content-aanbieders. Ook FOX Sports is een belangrijk onderdeel van het contentaanbod. Ziggo en FOX Sports hebben een nieuwe overeenkomst gesloten waardoor de klanten van Ziggo live Eredivisie wedstrijden kunnen blijven kijken als de Nederlandse competities beginnen.
Tijdelijk Fox Sports 1 gratis
Omdat de stadions vanwege Corona nog niet volledig toegankelijk zijn voor het publiek, zal tot het einde van dit jaar FOX Sports 1 gratis beschikbaar zijn voor Ziggo-klanten. "Hiermee willen we de clubs en de fans tegemoetkomen en er zo voor zorgen dat iedereen kan meegenieten van de Nederlandse competities wanneer deze starten", aldus Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt van VodafoneZiggo.​​
Aanvullend abonnement met alle kanalen Klanten die alle FOX Sports kanalen willen ontvangen, kunnen daar – net als vroeger – naar eigen wens een aanvullend abonnement voor afsluiten. Klanten die geen FOX Sports in hun pakket kiezen, zullen hier dus niet voor betalen. "Ons belangrijkste uitgangspunt is altijd onze klant en we zijn verheugd dat we tot een passende overeenkomst zijn gekomen", aldus De Groot.
*Alle klanten met minimaal een TV Start of TV Standard abonnement zullen FOX Sports 1 kunnen ontvangen. Dit is bijna 90% van alle Ziggo-klanten. Klanten met een Kabel TV abonnement kunnen FOX Sports 1 niet ontvangen.
Bron: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo-klanten trap hier niet in!

24 Juli '20 Internetcriminelen gebruiken de reeks van storingen bij Ziggo om bij Nederlanders inloggegevens en geld af te pakken.
Wie in de komende periode e-mail van Ziggo ontvangt, doet er goed aan om eerst goed en aandacht na te denken alvorens op een in de mail geplaatste link te drukken. Daarbij geldt in alle gevallen dat een aanbieding is die eigenlijk te mooi is om waar te zijn een poging is om bij u persoonlijke gegevens of geld af te troggelen.
Storing
Op dit moment circuleert op grote schaal in Nederland een mail die uit naam van Ziggo is geschreven die abonnees genoegdoening wil aanbieden voor mogelijke storingsleed die is ervaren. Het kabelbedrijf heef echter niets met deze mail te maken. Het zogenaamde ‘verzoeningscadeau’ bestaat uit diverse apparaten van Apple die meer dan duizendeuro kosten en die nu voor enkele euro’s gekocht kunnen worden. Trap hier dus niet in. Verwijder direct de mail en druk zeker niet op een link die in deze mail geplaatst is. Internetcriminelen willen met dit soort phishingmail inloggegevens te verzamelen of in nog ergere gevallen uw computer over te nemen voor allerlei illegale activiteiten. Ook bestaat de mogelijkheid dat uw computer op slot wordt gezet en de sleutel alleen tegen betaling van losgeld te bemachtigen is.
Bron: Totaaltv nieuws

 (1)Auteur: Hans RonhaarZiggo krijgt storingen Ziggo GO niet onder controle

20 Juli '20 Ziggo heeft sinds enige weken last van storing bij de mobiele tv-dienst Ziggo GO. En het einde van de storingellende lijkt nog niet in zicht.
Ondanks inspanningen van Ziggo wordt de lijst met storingen bij Ziggo GO alleen maar groter. Opvallend daarbij is dat niet iedere klant van het kabelbedrijf dezelfde storing ervaart. Dit maakt het oplossen van de gemelde Ziggo GO-storingen moeilijker. Via de eigen webcarekanalen laat Ziggo wel aan klanten weten dat het druk doende is om storingen te kunnen duiden en daarna te verhelpen.
Meer storing
Nog steeds heeft een (beperkt) deel van de klanten last van de melding dat het maximum aantal gebruikers is bereikt. Dit terwijl slechts één apparaat gelijktijdig wordt gebruikt. Daar zijn nu twee nieuwe storingen bijgekomen. Deze hebben alle verband met het casten van content naar een grotere televisie of beeldscherm met gebruik van Chromecast van Google. Ook hierbij geldt dat niet alle Ziggo-klanten deze storingen ervaren. Zo zijn problemen met de ondertiteling als bijvoorbeeld films en series van Ziggo Movies & Series met Chromecast naar een ander beeldscherm worden gestreamd. Een ander probleem is de melding bij het streamen met Chromecast dat de video niet afgespeeld kan worden. Dit probleem lijkt zich alleen voor te doen als een bepaald model Chromecast in combinatie met de Ziggo GO-app voor Apple iOS wordt gebruikt.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Nov. '19 Jaarcongres ECP 2019
Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://ecp.nl/jaarcongres
Archief:

Onze vraag: VodafoneZiggo onderhandelt nu met Disney over FOX Sport met eredivisievoetbal. Het kan nog alle kanten op gaan. Wat heeft uw voorkeur?
Als extra kanaal voor wie het wil voor € 27,50 per maand.
Alle abonnees betalen mee, en dan kost het € 2,50 per maand extra.


VodafoneZiggo wijst vrije modemkeuze af

15 Juli '20 VodafoneZiggo wijst de beleidsregel van de ACM van de hand als het gaat over de mogelijkheid voor consumenten om zelf apparatuur van hun keuze aan te sluiten.
Een woordvoerder van het bedrijf stelt dat het modem onderdeel is van het netwerk van Ziggo. "Het door Ziggo geleverde modem heeft een essentiële functie in het Ziggo-netwerk. Over het geleverde modem gaat namelijk een continue stroom van informatie benodigd om het Ziggo netwerk te laten functioneren en onze diensten aan te kunnen bieden."
Klanten kunnen wel een eigen router gebruiken. "Deze kan via het netwerk op het Ziggo-modem worden aangesloten." Ziggo levert een modem met geďntegreerde router, om in de behoefte te voorzien van klanten die het liefst zo min mogelijk apparaten gebruiken. De Ziggo router kan worden uitgeschakeld door het modem in “bridge-mode” te zetten, zodat op het modem een (meer geavanceerde) eigen router kan worden aangesloten.
Bron: Telecompaper nieuws
Auteur: Hans RonhaarACM: consumenten mogen eigen modem kiezen

8 Juli '20 Consumenten mogen hun eigen modem, router of mediabox, aansluiten op het netwerk van hun telecomaanbieder.
Dat staat in de Conceptbeleidsregel Netwerkaansluitpunt van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Met de beleidsregel biedt de ACM duidelijkheid aan telecomaanbieders en consumenten over welk deel van het netwerk eigendom is van de telecomaanbieder en welk deel vrije keuze van de consument is. Zo zorgt de ACM ervoor dat consumenten meer keuzevrijheid hebben op de telecommarkt.
Als consumenten zelf kunnen kiezen welke apparaten ze kopen om aan te sluiten, stimuleert dat aanbieders van modems, routers en mediaboxen om een goed aanbod te doen op gebied van prijs en/of functionaliteit. De keuzevrijheid voor consumenten zorgt ervoor dat de concurrentie en de innovatie op de markt van deze apparaten wordt gestimuleerd.
Steeds meer consumenten gebruiken apparaten die met elkaar in verbinding staan (Internet of Things). Sommige gebruikers sluiten graag een eigen modem aan om het beheer van persoonlijke gegevens zelf in handen te hebben. Vrije keuze van een modem zorgt verder voor een lagere drempel voor consumenten bij het overstappen naar een andere telecomaanbieder, omdat ze hun eigen modem kunnen meenemen naar een nieuwe aanbieder.
Bron en lees verder: ACM nieuwsbericht

Auteur: Hans RonhaarDelta: alle kanalen FOX Sports Eredivisie en Film1 Pluspakket

1 Juli '20 Delta sinds vandaag de eerste distributeur in Nederland die alle kanalen van FOX Sports Eredivisie en Film1 in hetzelfde aanvullend abonnement levert.
Delta is een Nederlandse aanbieder van tv en internet die eigendom van investeerder EQT is. Delta verhoogde vandaag niet alleen de prijzen van diverse abonnementen. Ook de geleverde diensten behorende bij bepaalde abonnementen zijn gewijzigd. Zo wordt vanaf vandaag bij sommige internetabonnementen een hogere internetsnelheid geleverd. Naast prijsverhoging is ook een belangrijke prijsverlaging doorgevoerd. Het Gigabit-abonnement met een downloadsnelheid van 1000Mbps (1Gbps) gaat met maar liefst 20 euro per maand in prijs omlaag en gaat nu 69 euro per maand kosten.
Film1 Ook het aanvullende tv-pakket 120+ is vanaf vandaag twee euro per maand duurder geworden. Maar daar krijgt de Delta-klant wel meer zenders voor geleverd. Al langere tijd zijn alle kanalen van betaalzender FOX Sports Eredivisie onderdeel van dit abonnement. Vanaf vandaag zijn bij dit abonnement ook alle kanalen van betaalzender Film1 toegevoegd. Delta is de eerste distributeur in Nederland die vanaf vandaag Film1 in het zenderaanbod van normale aanvullende tv-abonnementen heeft opgenomen.
Bron : Totaaltv nieuws

 (1)Auteur: Hans Ronhaar


29 Juni '20  Ziggo GO nu ook beschikba....
23 Juni '20  ‘FOX Sports verliest veel....
15 Juni '20  Ziggo blijft analoge radi....
15 Juni '20  Ziggo hervat uitschakelen....
12 Juni '20  Ziggo: ‘onderhandelingen ....
3 Juni '20  Ziggo verbetert Mediabox ....
2 Juni '20  Ziggo en Xs4all moeten oo....
28 Mei '20  Ziggo en KPN moeten concu....
23 Mei '20  ´Kans Fox Sports bij Zigg....
12 Mei '20  FOX over Ziggo-onderhande....
11 Mei '20  Ziggo: Prijswijziging pe....
7 Mei '20  Ziggo onderhandelt alleen....
7 Mei '20  VodafoneZiggo boekt goede....
30 April '20  Nederlandse multiplay mar....
28 April '20  Vodafone start met 5G in ....
20 April '20  VodafoneZiggo waarschuwt ....
14 April '20  Duizenden Ziggo-klanten o....
14 April '20  Samen thuis: tijdelijk ex....
6 April '20  Software-update 4.22 voor....
5 April '20  SKV introduceert TV kijke....
3 April '20  Cabaret en IedereenLive o....
1 April '20  Sneller bestanden verstur....
25 Mrt. '20  Ziggo: Dit zijn de beperk....
25 Mrt. '20  Snellere upload kabelinte....
20 Mrt. '20  VodafoneZiggo breekt onde....
17 Mrt. '20  VodafoneZiggo sluit winkels
17 Mrt. '20  GEEN OPEN KABEL !!!!
17 Mrt. '20  Ziggo stelt verbetering M....
16 Mrt. '20  VodafoneZiggo biedt extra....
10 Mrt. '20  19 procent Nederlanders o....
10 Mrt. '20  Ziggo biedt heel Rotterda....
4 Mrt. '20  Regio Tilburg stapt over ....
26 Feb. '20  Ziggo vergroot voorsprong....
19 Feb. '20  Oudste Nederlandse techsi....
19 Feb. '20  Ziggo stopt 1 april a.s. ....
18 Feb. '20  Zuid-Limburg stapt over o....
14 Feb. '20  CBb stelt uitspraak openb....
14 Feb. '20  VodafoneZiggo boekt goede....
4 Feb. '20  Noord-Holland stapt over ....
4 Feb. '20  Ziggo biedt heel Den Haag....
4 Feb. '20  F1 TV Pro-abonnement grat....
23 Jan. '20  Ziggo, KPN en T-Mobile ma....
21 Jan. '20  Regio Leeuwarden, Drachte....
17 Jan. '20  Duopolie KPN-Ziggo opperm....
16 Jan. '20  Caiway verhoogt tarieven ....
6 Jan. '20  Regio´s Nijmegen-Tiel en ....
30 Dec. '19  Miljoenenboetes voor KPN,....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid