Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beďnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo Mediabox Next biedt veel voordelen

14 Mrt. '19 Ziggo is met de Mediabox Next een geheel nieuwe weg ingeslagen.
De nieuwe decoder is een belangrijk onderdeel van het nieuwe tv-portaal van het kabelbedrijf, dat klanten een zogenaamde 360 graden beeldbeleving moet gaan bieden.
De Mediabox Next is een 4K Ultra HD tv-decoder. Maar dit is slechts een klein onderdeel van de mogelijkheden. Mediabox Next is op termijn de vervanger van Mediabox XL. Dit betekent dat de Mediabox Next ook aan klanten geleverd gaat worden die geen 4K Ultra HD-televisie bezitten en in HD naar tv- en videocontent kijken. Bij welke abonnementen Ziggo de Mediabox Next gaat leveren, is nog niet duidelijk. Ziggo levert op dit moment in een zogenaamde soft-launch Mediabox Next aan enkele duizenden klanten. Uit eigen inventarisatie van Totaal TV blijkt dat Ziggo tijdens de soft-launch Mediabox Next alleen aan klanten levert die bij het kabelbedrijf een Allis-in-1-abonnement Max of Complete kopen. Omdat Mediabox Next in tegenstelling tot Mediabox XL niet over een intern modemgedeelte beschikt, moet tevens van een extern internetmodem, zoals Connectbox, worden gebruikt.
Bron: Totaaltv.nieuws
 (1)Auteur: Hans RonhaarZiggo: Nieuw TV-portaal bestaat uit meer dan alleen Mediabox Next

7 Mrt. '19 VodafoneZiggo heeft een nieuw TV-portaal bij bedrijfsonderdeel Ziggo aangekondigd.
De nieuwe 4K Ultra HD Mediabox Next maakt hier deel van uit. Maar het nieuwe TV-portaal biedt meer innovatie.
Natuurlijk ligt de nadruk op de nieuwe tv-decoder Mediabox Next. Voor alle duidelijkheid, de nieuwe mediabox kan 4K Ultra HD weergeven maar kan ook door Ziggo-klanten zonder 4K-televisie gebruikt worden. Mediabox Next is de opvolger van Mediabox XL en kan ook voor het bekijken van SD- en HD-content, zoals lineaire zenders, gebruikt worden. Het voordeel van Mediabox Next is een snellere algehele werking en een veel mindere stroomverbruik.
Dit laatste worden mogelijk door het verwijderen van de fysieke harde schijf. Programma’s worden hierdoor in de cloud opgenomen. Een andere nieuwe functie is spraakbediening.
Auteur: Hans RonhaarSKP gaat analoge televisiepakket afbouwen

7 Mrt. '19 Stichting Kabeltelevisie Pijnacker (SKP) gaat per 1 april haar analoge televisiepakket afbouwen. Een aantal televisiezenders worden vanaf 1 april niet langer analoog doorgegeven.
Analoge televisie
SKP, actief in Pijnacker en Delfgauw, biedt momenteel nog 18 televisiezenders aan in haar analoge televisiepakket. Daar komt per 1 april verandering in want dan zijn de televisiezenders VRT Een, VRT Canvas, BBC One, BBC Two, ARD en ZDF alleen nog digitaal te bekijken. Vanaf dat moment worden alleen de televisiezenders NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL4, RTL5, SBS6, RTL7, Veronica/Disney, NET5, RTL8, TV West en TV Rijnmond analoog doorgegeven.
Capaciteit
De aanbieder gaat de capaciteit die vrij komt door het gedeeltelijk afschakelen van de analoge tv-zenders inzetten om meer digitale tv-zenders door te geven en hogere internetsnelheden aan te bieden.
Meer wijzigingen
Per 1 april aanstaande gaat de aanbieder dan ook een hogere down- en uploadsnelheid leveren bij haar Internetpakketten Brons, Kristal en Briljant. De aanbieder voert daarnaast ook een aantal prijsveranderingen door. Een compleet van de wijzigingen vindt je hier.
Bron: Mediamagzine.nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarSKV GO uitgebreid met 4 extra zenders

7 Mrt. '19 De volgende zenders zijn per direct aan het SKV GO zenderaanbod toegevoegd.
De volgende zenders zijn per direct aan het SKV GO zenderaanbod toegevoegd.
* Discovery op kanaal 20
* TLC op kanaal 21
* Investigation Discovery op kanaal 77
* Eurosport 1 op kanaal 91
Interactief Extra
Wanneer je gebruik maakt van Interactief Extra, dan kun je de extra functie’s hiervan ook op deze zenders gebruiken (opnemen, begin en uitzending gemist).
Met SKV GO kun je overal in de EU live TV kijken! Onderweg, op vakantie en in het buitenland!.
Bron: SKV.NL nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo plaatst informatie over de Mediabox Next op haar website

7 Mrt. '19 Ziggo heeft op haar website informatie geplaatst over haar nieuwe mediabox: Mediabox Next. Middels deze nieuwe generatie Mediabox is het mogelijk om content in Ultra HD-kwaliteit te bekijken.
OP de website is te lezen:
1) hoe de afstandsbediening werkt;
2) Ziggo On demand;
3) Ziggo Go;
4) Radio via je mediabox;
5) TV apps via je mediabox;
6) Het installeren;
7) Specificatie van de box;
8) Hoe ga je om met storingen.
Bron en lees verder: Ziggo.nl klantenservice

Auteur: Hans RonhaarZiggo brengt Mediabox Next gebaseerd op Horizon 4-platform uit

6 Mrt. '19 Ziggo heeft bekend gemaakt dat het bedrijf onder de naam 'Mediabox Next' de eerder aangekondigde nieuwe settopbox gaat aanbieden.
De settopbox werd vorig jaar september al door Ziggo gepresenteerd tijdens deLiberty Global Technology Summit in de Ziggo Dome in Amsterdam. De settopbox is ontwikkeld door- en gebaseerd op het Horizon 4-platform van moederbedrijf Liberty Global. Met de Horizon 4 is het mogelijk om 4K content te bekijken van onder andere YouTube en Netflix.
De Ziggo Mediabox Next is daarnaast ook geschikt voor de doorgifte van TV zenders in 4K. Vooralsnog is er geen 4K zenderaanbod en Ziggo heeft ook nog geen concrete plannen om zenders in 4K door te gaan geven. Vanzelfsprekend kan dat in de toekomst gaan veranderen op het moment dat meer consumenten over een settopbox en televisie beschikken die 4K beelden ondersteunen.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

 (1)Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

26 Feb. '19 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.
Archief:

Onze vraag: Welke twee producten zou u niet kunnen missen?
Digitale TV & Internet
Digitale TV & Mobiele telefonie
Internet & Mobiele telefonie
Internet & Vaste telefonie
Vaste & Mobiele telefonie
Vaste telefonie & Digitale TV


Ziggo ‘lekt’ informatie over 4K Ultra HD Mediabox

5 Mrt. '19 Ziggo heeft zelf op de eigen internetsite, bewust of onbewust, meer informatie verstrekt over de nieuwe tv-decoder Mediabox Next.
Dit is de nieuwe 4K Ultra HD Mediabox van het Ziggo.
Officieel is nog niet bekend wanneer Mediabox Next voor alle klanten van Ziggo beschikbaar is. De nieuwe 4K Ultra HD Mediabox werd in september door Liberty Global en VodafoneZiggo – het moederbedrijf van Ziggo – tijdens de Tech Summit in het Ziggo Dome in Amsterdam aangekondigd. In diverse landen, waaronder Nederland en België, werd vanaf dat moment een gebruikerstest met de nieuwe mediabox met klanten begonnen. Een exacte datum voor de marktintroductie is echter tot nu toe niet bekendgemaakt. Wel is de groep van testklanten uitgebreid, Telenet kondigde onlangs een klein uitstel van levering van de nieuwe tv-decoder aan. Het Belgische kabelbedrijf gaat volgens de laatste meldingen uit van een mogelijke marktintroductie in april. Ziggo en Telenet gaan beiden 4k UHD-decoders leveren die zijn gebaseerd op het Horizon EOS 4-platform van Liberty Global. Zowel bij Ziggo als Telenet heeft Liberty Global een belangrijk aandelenbelang.
Bron: TotaalTV Nieuws
Auteur: Hans RonhaarZiggo biedt nieuwe klanten 50 procent korting op 2P- en 3P-pakketten

5 Mrt. '19 Ziggo is gestart met een nieuwe promotiecampagne waarbij nieuwe klanten drie- of vier maanden lang 50 procent korting krijgen op het maandbedrag voor dual-play en triple-play pakketten.
Binnen de promotie krijgen nieuwe klanten drie maanden 50 procent korting op het Start abonnement en vier maanden korting op het Complete- en Max-abonnement.
Het Start abonnement kost in de kortingsperiode EUR 24,75 in plaats van EUR 49,50 per maand. Het Complete abonnement kost in de kortingsperiode EUR 32,25 per maand in plaats van EUR 64,50 per maand en het Max abonnement kost tijdens de kortingsperiode EUR 42,25 per maand in plaats van EUR 84,50 per maand.
De 50 procent kortingsactie is in de plaats gekomen van de vorige kortingsactie waarbij alle Ziggo-abonnementen gedurende de kortingsperiode aangeboden werden voor EUR 39,95 per maand. Daarmee wordt nu vooral het Start- en Complete abonnement met een hoger kortingstarief in de markt gezet. Ziggo communiceert geen looptijd- of einddatum voor de huidige 50 procent korting-actie.
Bron: Telecompaper nieuws

 (1)Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo Q4: omzettrend verbeterd, groei postpaid 50.600

28 Feb. '19 VodafoneZiggo heeft de omzettrend in Q4 2018 verbeterd tot een afname van 0,4 procent.
Tegelijk steeg het bedrijfsresultaat met 6,5 procent, waardoor de marge met 42,0 procent bijna drie punten hoger was dan een jaar geleden. Het operationeel resultaat groeide met 139 procent. Het gebruikelijke klantenverlies op het Ziggo-netwerk was met 17.800 groter dan een jaar geleden en groter dan vorig kwartaal. Het Vodafone-netwerk haalde netto 50.600 postpaidklanten binnen, vrijwel hetzelfde als vorig kwartaal.
Het betreft voorlopige resultaten, waarin de uitsplitsing van de operationele kosten, de financiële baten en lasten, de belasting en de cash flow ontbreken. De definitieve cijfers verschijnen eind maart.
VodafoneZiggo realiseert met deze cijfers de doelstellingen voor 2018. Voor 2019 zijn de targets: een groei van het bedrijfsresultaat met 1 tot 3 procent (2018: +0,5%) en uitkeringen aan de aandeelhouders van EUR 400-600 miljoen (2018: EUR 701 miljoen).
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaarr


27 Feb. '19  Ziggo maakt kabel-tv voll....
24 Feb. '19  Ziggo verbetert online di....
15 Feb. '19  Zienswijze en consultatie
14 Feb. '19  Nu nog meer nieuwe topser....
14 Feb. '19  Ziggo: Alle zenders met Z....
12 Feb. '19  Ziggo en KPN gaan samenwe....
12 Feb. '19  Doorbraak: Belgisch kabel....
10 Feb. '19  Ziggo hoeft NAW gegevens ....
8 Feb. '19  Ziggo breidt Replay TV vo....
8 Feb. '19  Ziggo ook dit jaar weer d....
6 Feb. '19  Reactie NLconnect op wets....
2 Feb. '19  Caiway komt met tariefsve....
28 Jan. '19  Ziggo: Analoog maakt in h....
28 Jan. '19  Ziggo zet in op sport met....
23 Jan. '19  Volledig digitale kabel-t....
15 Jan. '19  Minder storing digitale t....
14 Jan. '19  Ziggo breidt online aanbo....
9 Jan. '19  Ziggo waarschuwt voor ill....
5 Jan. '19  Veel verplichtingen toetr....
3 Jan. '19  Afwijkend zenderaanbod co....
1 Jan. '19  Ziggo stopt binnen afzien....
1 Jan. '19  VodafoneZiggo maakt spelr....
29 Dec. '18  Ziggo zusje Telenet verle....
27 Dec. '18  Omzet Ziggo Sport omzet s....
24 Dec. '18  Ziggo groeit, KPN krimpt
24 Dec. '18  Kerst en Nieuw Jaar Wens
19 Dec. '18  Wordt televisie kijken in....
18 Dec. '18  Ziggo maakt vanaf februar....
17 Dec. '18  Ziggo-uitdager YouCa slui....
12 Dec. '18  Einde analoge televisie Z....
30 Nov. '18  DELTA eerste provider met....
28 Nov. '18  Ziggo TV-piraten opgepakt
28 Nov. '18  T-Mobile NL mag Tele2 NL ....
22 Nov. '18  VodafoneZiggo rolt Docsis....
21 Nov. '18  Het is Film Feestmaand bi....
15 Nov. '18  Ziggo komt met betatest Z....
15 Nov. '18  Ziggo lost problemen met ....
15 Nov. '18  VodafoneZiggo spant recht....
12 Nov. '18  Formule 1 ook de komende ....
12 Nov. '18  VodafoneZiggo: "derde kwa....
12 Nov. '18  Ziggo ziet gebruik Horizo....
10 Nov. '18  Ziggo 4K Ultra HD Mediabo....
8 Nov. '18  VodafoneZiggo Q3: omzet m....
5 Nov. '18  Delta geeft hogere kortin....
5 Nov. '18  Ziggo voegt FOX toe aan o....
30 Okt. '18  Introductie SKV Go

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid