Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Oudste Nederlandse techsite Webwereld stopt ermee

19 Feb. '20 Een van de oudste nieuwssites van Nederland gaat verdwijnen. De redactie van Webwereld is een maand geleden al naar huis gestuurd door uitgever IDG. De site met ict-nieuws bestond sinds november 1995.
Dat bevestigt uitgever IDG Nederland na berichtgeving van Bright. Op 1 maart stopt de site definitief en alleen zustersites Computerworld en CIO blijven operationeel. De uitgever wijt deze keuze aan een koerswijziging. Na een reorganisatie bij de uitgever is de redactie van Webwereld op straat komen te staan, vertellen bronnen. De site werd tot begin dit jaar gevuld door een vierkoppig team, onder leiding van hoofdredacteur Sander van der Meijs.
Bron en lees verder: Bright nieuws
Reactie van COAX NL.: Wij hebben goede herinneringen aan Webwereld. DE redactie heeft in het verleden vaak COAX NL gesteund met haar actie tegen de toenmalige Kabelproviders zoals UPC, Caiway, Casema en Multicable.

Auteur: Hans RonhaarZiggo stopt 1 april a.s. met het nieuwsgroepen aanbod

19 Feb. '20 Ziggo kondigt aan dat het stopt met het aanbieden van nieuwsgroepen.
Als sinds 2015 konden nieuwe klanten geen nieuwsgroepen meer krijgen, maar vanwege een sterk teruglopende vraag stopt het kabelbedrijf nu volledig, per 1 april definitief.
Met nieuwsgroepen kunnen gebruikers gemakkelijk bestanden downloaden, zoals films, series en muziek. Nieuwsgroepen bevinden zich niet op het wereldwijde web, maar op een eigen netwerk, dat gebaseerd is op het Usenet-protocol. Ziggo verwijst gebruikers naar alternatieve aanbieders, zoals eweka.nl, vipernews.com en xsnews.nl. Die diensten kennen een abonnementsstructuur.
Klanten van Ziggo kunnen hun internetcontract stopzetten, indien gewenst.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZuid-Limburg stapt over op digitale kabeltelevisie

18 Feb. '20 Zuid-Limburg maakt in de nacht van maandag 6 april op dinsdag 7 april a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie. Ziggo startte in maart 2018 met het omschakelen van analoge naar volledig digitale kabel-tv.
De analoge afschakeling vond ook al plaats in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Flevoland en Gelderland. Voor de regio’s Nijmegen, Tiel en Ermelo gebeurt dit op 25 februari a.s. en voor de regio Leeuwarden, Drachten en Heerenveen op dinsdag 10 maart a.s. De regio Noord-Holland zal op dinsdag 24 maart a.s. afgeschakeld worden.
Via digitale kabel-tv levert Ziggo overal televisie in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar al gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over het moment van de omschakeling in hun buurt.
Bron en lees verder: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarCBb stelt uitspraak openbreken kabelnetwerk Ziggo weer uit

14 Feb. '20 Voorlopig komt er nog geen duidelijkheid over concurrentie op het kabelnetwerk van Ziggo. CBb heeft meer tijd nodig om een oordeel te geven.
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) doet als hoogste rechtsorgaan uitspraak in het hoger beroep dat VodafoneZiggo heeft aangespannen tegen het WBA-besluit van Autoriteit Consument & Markt (ACM). In dit WBA-besluit is niet alleen gereguleerde toegang tot de koperdraad- en glasvezelnetwerken van KPN maar ook het kabelnetwerk van Ziggo geregeld.
Het huidige WBA-besluit is op 1 oktober 2018 in werking getreden. Tot concurrerende diensten op het Ziggo-kabelnetwerk is het tot op heden niet gekomen. Dit komt onder meer omdat Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo tegen het besluit van ACM bij CBb in beroep is gegaan. Daarnaast is VodafoneZiggo ook een beroepszaak bij het Europese Hof begonnen.
Weer uitstel
Nadat de uitspraak in de hoger beroepzaak eerder twee keer was uitgesteld, liet CBb na het laatste uitstel weten dat op dinsdag 18 februari uitspraak wordt gedaan. De uitspraak is echter wederom uitgesteld. CBb bevestigt aan Totaal TV dat een uitspraak nu op dinsdag 17 maart wordt verwacht. Een gunstige uitspraak voor VodafoneZiggo betekent dat het gehele WBA-besluit van ACM de vuilnisbak in kan. Dit zorgt niet direct voor een gewijzigde regulering voor KPN-netwerken omdat het voorgaande WBA-besluit dan weer in werking treed. Maar voor KPN betekent een overwinning van VodafoneZiggo ook nieuwe kansen. KPN wil namelijk ook af van regulering van de netwerken en zelf toegang voor concurrerende diensten regelen. Voor KPN is echter van nog groter belang dat het telecombedrijf en VodafoneZiggo een gelijk speelveld krijgen.
Bron en lees verder: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo boekt goede resultaten in 2019

14 Feb. '20 De totale omzet van VodafoneZiggo is in 2019 met 1% gestegen in vergelijking met 2018. De stijgende omzet is de laatste drie kwartalen te zien geweest.
Deze groei wordt naast een aanwezige stabiele omzetgroei in de vaste markt voor tv, internet en telefonie ook gedreven door betere verkoop van mobiele telefoons.
Ondanks de sterke concurrentie realiseert VodafoneZiggo ook dit jaar commerciële groei: + 269.000 mobiele (postpaid) klanten, + 45.000 vaste internetklanten. De groei zien we al 11 kwartalen op een rij.
Het bedrijf ziet dat onze geconvergeerde (Non-Stop-Gratis-Extra’s) diensten nog steeds naar grote tevredenheid worden afgenomen door de klanten. Bijna 75% van de mobiele klanten en 40% van de vaste klanten nemen producten af van zowel Vodafone als Ziggo. In aantallen zijn er dit jaar 541.000 mobiele klanten en 286.000 vaste klanten bijgekomen die een gecombineerd product afnemen. In totaal zijn dat 2 miljoen mobiele klanten in ruim 1,3 miljoen huishoudens.
Blijvende groei van de operationele winst (OCF of Operating Cash Flow), dit jaar met 4% ten opzichte van 2018.
Bron: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarNoord-Holland stapt over op digitale tv

4 Feb. '20 Noord-Holland maakt in de nacht van maandag 23 maart op dinsdag 24 maart a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale televisie.
Andere steden in Noord-Holland, Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Hilversum, Purmerend en Zaandam hebben vorig jaar februari de digitale overstap al gemaakt. Ziggo startte in maart 2018 met het omschakelen van analoge naar volledig digitale kabel-tv.
De analoge afschakeling vond ook al plaats in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Flevoland en Gelderland. Voor de regio’s Nijmegen, Tiel en Ermelo gebeurt dit op 25 februari a.s. en voor de regio Leeuwarden, Drachten en Heerenveen op dinsdag 10 maart a.s. Via digitale kabel-tv levert Ziggo overal televisie in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar al gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over het moment van de omschakeling in hun buurt.
Bron en lees verder: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo biedt heel Den Haag Gigabit-internet

4 Feb. '20 1 Gigabit-snelheid voor ruim 382.000 huishoudens, zonder graven Ziggo start 11 februari met het aanbieden van supersnel internet met een downloadsnelheid tot 1 Gigabit per seconde in regio Den Haag. Hieronder vallen Den Haag, Delft, Leidschendam, Voorburg 4 februari 2020
Meer dan 382.000 huishoudens kunnen direct overstappen op deze snelle internetverbinding. Daarbij is het niet nodig om straten (en tuinen) open te graven, want het Ziggo-netwerk ligt er al. Na Utrecht en Hilversum is Den Haag de derde stad die beschikt over Gigabit-snelheden. Eind 2020 kan circa de helft van 7,2 miljoen huishoudens die zijn aangesloten op het Ziggo-netwerk, profiteren van het Giga-pakket.
De snelheid tot 1 Gigabit per seconde komt neer op het tienvoudige van de gemiddelde 100 Mbps aansluiting in Nederland. Hiermee kunnen gezinsleden op meerdere apparaten tegelijk 4K-films en tv-programma's bekijken en razendsnel downloaden. Zij halen een HD-film van 5GB in 42 seconden binnen, terwijl dat ruim 7 minuten duurt met een normale internetverbinding.
Giga-abonnement Ziggo's nieuwe abonnementsvorm 'Giga' bestaat uit: internet tot 1 Gbps download en 50 Mbps upload, het meest uitgebreide tv-zenderpakket via de interactieve Mediabox Next, Movies & Series, Ziggo Sport, Ziggo GO-app en een vaste telefoonaansluiting. Hiervoor is er een aantrekkelijke kortingsactie voor nieuwe, én bestaande klanten. Alle voordelen van Gigabit-snelheid zijn vanaf nu óók beschikbaar voor zakelijke klanten in het midden- en kleinbedrijf.
Bron: VodafoneZiggo nieuws

 (1)Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Nov. '19 Jaarcongres ECP 2019
Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://ecp.nl/jaarcongres
Archief:

Onze vraag: Welke twee producten zou u niet kunnen missen?
Digitale TV & Internet
Digitale TV & Mobiele telefonie
Internet & Mobiele telefonie
Internet & Vaste telefonie
Vaste & Mobiele telefonie
Vaste telefonie & Digitale TV


F1 TV Pro-abonnement gratis beschikbaar

4 Feb. '20 Voor Ziggo-klanten met een Ziggo Sport Totaal-pakket 4 februari 2020
Tijdens het vorige race seizoen is F1 TV Pro gelanceerd in Nederland. Een online streaming dienst waarmee Formule 1-fans via de website of de app toegang hebben tot alle F1-races met Nederlandse commentaar, verzorgd door Ziggo Sport; 20 zelf te kiezen on board camera’s; boardradio’s en een historisch F1-archief. Naast Formule 1 kijken fans ook naar Formule 2, Formule 3 en Porsche Supercup.
Gratis voor Ziggo klanten met Ziggo Sport Totaal
Dit seizoen krijgen Ziggo-klanten met een Ziggo Sport Totaal-pakket het abonnement op F1 TV Pro gratis. Ziggo Sport Totaal-klanten bij andere providers kunnen het abonnement tegen betaling afnemen bij F1 (€ 64,99 per jaar of € 7,99 per maand). Naast het kijken van Formule 1 op kanaal 14 geeft F1 TV Pro nog meer beleving op het tweede scherm.
Ziggo-klanten met een Ziggo Sport Totaal-abonnement worden vanaf vandaag geïnformeerd. Extra features zoals on board camera’s zijn vanaf nu exclusief te zien met F1 TV Pro. Om gebruik te maken van het gratis F1 TV Pro-abonnement, moeten klanten dit abonnement activeren via deze link.
Door het abonnement op F1 TV Pro nu al te activeren, kijken klanten gratis naar o.a. exclusieve live-beelden van de testdagen in Barcelona die op 19 februari starten.
Bron: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo, KPN en T-Mobile maken overstappen makkelijker

23 Jan. '20 Klanten van grote internetaanbieders als Ziggo, KPN en T-Mobile kunnen door afspraken makkelijker naar een andere aanbieder overstappen.
De overstapdrempel om van internetaanbieder te wisselen, wordt vanaf deze zomer makkelijker gemaakt. Aanbieders hebben onderling – onder druk van de staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer – afspraken gemaakt. Wie in de toekomst van internetaanbieder overstapt, krijgt bijvoorbeeld nog zes maanden toegang tot het e-mailadres dat was verbonden aan het abonnement van de voorgaande internetaanbieder. Dit moet het voor consumenten makkelijker maken om naar een andere internetaanbieder over te stappen. Vooral het veranderen van e-mailadres en de nodige tijd en inspanning die aan het omzetten van het e-mailadres bij bijvoorbeeld banken, streamingdiensten en andere dienstverleners gestoken dient te worden, weerhielden consumenten om internetdiensten bij een ander bedrijf te kopen.
Grote internetaanbieders
De onderlinge afspraken tussen internetaanbieders – die uiterlijk aan het einde van het tweede kwartaal van kracht dienen te zijn – konden alleen met medewerking van de drie grote internetaanbieders Ziggo, KPN en T-Mobile tot stand komen. Daarnaast doen KPN-merknaam Xs4All en internetaanbieders die door NLConnect vertegenwoordigd worden aan de onderlig gemaakte afspraken met. Dit zijn de aanbieders Caiway, Delta, Jonaz, Kabelnoord, Kabeltex, Stichting Kabel Veendam (SKV), Nestvisit, Kabeltex. OpenFiber, Plinq, SKP, Tele2, TriNed, Tweak, XSyou en ZeelandNet. Deelnemende bedrijven roepen andere internetaanbieders op de afspraken eveneens te ondersteunen.
Bron: YotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarRegio Leeuwarden, Drachten en Heerenveen stappen over op digitale tv

21 Jan. '20 e regio Leeuwarden, Drachten en Heerenveen maken in de nacht van maandag 9 maart op dinsdag 10 maart a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale televisie.
Ziggo startte in maart 2018 met het omschakelen van analoge naar volledig digitale kabel-tv.
Eerder vond de analoge afschakeling plaats in de regio's Flevoland, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Gelderland, Utrecht, Groningen, Eindhoven. Voor de regio’s Nijmegen, Tiel en Ermelo gebeurt dit op 25 februari a.s. Via digitale kabel-tv levert Ziggo overal televisie in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar al gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over het moment van de omschakeling in hun buurt.
Bron: VodafonZiggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarDuopolie KPN-Ziggo oppermachtig na 10 jaar consolidatie

17 Jan. '20 Het duopolie KPN-Ziggo op de Nederlandse vaste telecommarkt is sterker dan ooit na een decennium van consolidatie.
Het gecombineerde aandeel van de beide operators ligt stabiel op ongeveer 80 procent, ondanks het feit dat veel kleinere spelers de markt proberen open te breken. Dat blijkt uit een overzicht van Telecompaper van marktontwikkelingen in het afgelopen decennium.
Terwijl Ziggo in de afgelopen tien jaar is uitgegroeid tot nummer één in breedband en KPN een sterke nummer twee in tv, zijn er weinig tekenen dat het duopolie aan het afbrokkelen zou zijn door toedoen van uitdagers (zoals T-Mobile/Tele2) of door regelgeving.
KPN-Ziggo goed voor 82% breedbandabonnees
Telecompaper toont op basis van recente cijfers dat de twee bedrijven in het derde kwartaal van 2019 goed waren voor 82,9 procent van alle breedbandabonnees, tegen 78,0 procent eind 2009. Ongeveer 1 miljoen breedbandabonnees kwamen de afgelopen tien jaar op de markt. Een grote deel daarvan koos voor kabel en meer recentelijk voor glasvezel. Het aandeel van DSL in de breedbandmarkt daalde van meer dan 58 procent van de breedbandverbindingen in 2009 tot 34 procent eind 2019. Hogere snelheden en gebundeld aanbod van diensten hebben ertoe geleid dat kabel tegen het einde van het decennium met meer dan 46 procent marktaandeel de populairste breedbandtoegangstechnologie werd. Dit vertaalt zich in een groeiend marktaandeel van Ziggo, dat KPN inhaalde als grootste ISP, toen Ziggo UPC in 2014 verwierf. KPN daalde sindsdien tot minder dan 40 procent aandeel in breedbandverbindingen.

Bron : Telecompaper nieuws
Auteur: Hans Ronhaar


16 Jan. '20  Caiway verhoogt tarieven ....
6 Jan. '20  Regio´s Nijmegen-Tiel en ....
30 Dec. '19  Miljoenenboetes voor KPN,....
10 Dec. '19  Ziggo raadt gebruik ‘ille....
9 Dec. '19  Ziggo verbetert klantense....
27 Nov. '19  MUSEUMTV APP TE ZIEN VIA ....
26 Nov. '19  Ziggo houdt analoge tv ko....
14 Nov. '19  Ziggo verbetert beeldkwal....
13 Nov. '19  Ziggo overweegt afschakel....
12 Nov. '19  Ziggo: hogere uploadsnelh....
12 Nov. '19  Hilversum klaar voor Giga....
11 Nov. '19  Voorlopig geen concurrent....
10 Nov. '19  Disney Plus app onderweg ....
7 Nov. '19  VodafoneZiggo: Cijfers de....
5 Nov. '19  Ziggo mag klanten bescher....
30 Okt. '19  Ziggo lanceert slimme wif....
29 Okt. '19  Sneller bestanden verstur....
22 Okt. '19  Ziggo verbetert Mediabox ....
22 Okt. '19  Ziggo verhelpt urenlange ....
19 Okt. '19  Ziggo breidt online aanbo....
10 Okt. '19  VodafoneZiggo start lande....
9 Okt. '19  Ziggo-klanten opgelet: ki....
6 Okt. '19  CBb stelt uitspraak over ....
6 Okt. '19  Ziggo: Connectbox interne....
1 Okt. '19  Ziggo geeft Mediabox XL d....
26 Sep. '19  Telenet rolt gigabit-snel....
25 Sep. '19  VodafoneZiggo start nieuw....
25 Sep. '19  Ziggo-klanten opgelet: Tr....
21 Aug. '19  Ziggo blokkeert ‘illegale....
8 Aug. '19  Cijfers tweede kwartaal: ....
6 Aug. '19  Vanaf september kabeltele....
5 Aug. '19  ZIGGO GO APP HEEFT 1,5 MI....
24 Juli '19  Meeste overstappers van K....
22 Juli '19  Extra Mediabox Next verkr....
15 Juli '19  Kabel Ziggo niet voor 202....
11 Juli '19  Consument kan steeds bete....
9 Juli '19  Ziggo zet analoge tv in G....
4 Juli '19  ´Nieuwe Ziggo-mediabox is....
27 Juni '19  SKV GO settopbox – intera....
19 Juni '19  Getest in Totaal TV: de n....
11 Juni '19  Het is eindelijk zover: Z....
30 Mei '19  Forse uitbreiding Zeeuws ....
27 Mei '19  Ziggo zendt Formule 1 in ....
23 Mei '19  EU-hof: fusie Vodafone en....
23 Mei '19  Vanaf juli kabeltelevisie....
23 Mei '19  Ook Delta voert per 1 jul....
21 Mei '19  VodafoneZiggo is blij met....
15 Mei '19  Rechtszaak Ziggo en T-Mob....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid