Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beÔnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo maakt vanaf juni kabeltelevisie volledig digitaal voor regio Utrecht

17 April '19 Ziggo startte in maart 2018 met gefaseerd per regio om te schakelen van analoge kabel tv naar digitale kabel tv. Na de regioís Capelle aan den IJssel, Flevoland, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Gelderland is het nu de beurt aan de regio Utrecht* (driehoek Mijdrecht, Culemborg en Schoonhoven) om deze overstap te maken.
De analoge afschakeling vindt plaats in de nacht van maandag 3 juni op dinsdag 4 juni 2019. Ziggo startte in maart 2018 met het tv-aanbod volledig te digitaliseren. Via digitale kabel tv levert Ziggo overal tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar nog gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.
Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal kijken. Dat kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Ziet de klant daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt deze al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog. In dat geval kan de klant via ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe mee te schakelen. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.
Bron: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo blijft zenders FOX aan klanten aanbieden

10 April '19 KPN maakte gisteren bekend dat de zenders FOX NL, 24Kitchen, National Geographic Channel, Nat Geo Wild en Baby TV op 1 juni verdwijnen. Ziggo handhaaft deze zenders in het aanbod.
KPN maakte de onverwachte aankondiging van het verdwijnen van vijf zenders van FOX Benelux vandaag openbaar. Ziggo blijft de zenders van FOX aan klanten doorgeven. Dit wordt door VodafoneZiggo-woordvoerder Erik van Doeselaar aan Totaal TV bevestigd. VodafoneZiggo heeft een nog doorlopende overeenkomst met FOX Benelux en kan hierdoor de zenders in het aanbod handhaven. De komende maanden moeten VodafoneZiggo en FOX Benelux wel serieus met elkaar onderhandelen. Zo loopt de distributieovereenkomst voor betaalzender FOX Sports in augustus 2020 af.
FOX stopt niet
Duidelijk is wel dat er geen sprake is dat FOX op dit moment plannen heeft om de lineaire verspreiding van de vijf kanalen die KPN uit het zenderaanbod haalt binnenkort wil staken. FOX wil namelijk de huidige distributieovereenkomst voor de zenders bij KPN verlengen. De overeenkomst eindigt op 31 mei. Mochten FOX en KPN niet tot overeenstemming komen dan verdwijnen de vijf zenders inderdaad bij KPN en dochterbedrijven XS4All en Telfort.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarBreedbandmarkt NL groeit naar 7,5 miljoen aansluitingen, EUR 2 miljard omzet

10 April '19 De Nederlandse markt voor vast breedbandinternet is in 2018 met 1,1 procent gegroeid naar 7,5 miljoen aansluitingen.
Dit blijkt uit het meest recente kwartaalrapport van marktonderzoeksbureau Telecompaper over de breedbandmarkt. Vooral Ziggo (+51.000) en T-Mobile (+50.000) zagen het aantal aansluitingen groeien. Zij deden de daling bij Tele2 (-21.000) en KPN Groep (-15.000) teniet. Door de groei van het aantal breedbandlijnen en prijsverhogingen van alle providers groeide de breedbandomzet met 4,9 procent naar EUR 2,02 miljard.
Ziggo blijft marktleider, KPN daalt
Ziggo blijft marktleider met 43,9 procent marktaandeel na 1,6 procent groei in 2018 (tot 3,292 miljoen aansluitingen). KPN (inclusief dochtermerken Telfort en XS4ALL) volgt met 40,4 procent. De operator komt na een daling van 0,5 procent in volume het afgelopen jaar uit op 3,028 miljoen aansluitingen.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarInternet 28% duurder in 4 jaar, maar wel sneller

9 April '19 De tarieven voor los internet zijn in vier jaar tijd met 28 procent gestegen. Jaar op jaar voeren providers forse prijsverhogingen door per juni of juli.
Daarentegen krijgt de consument wel meer waar voor zijn geld; de prijs per Mb is gehalveerd. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijke internetvergelijker Breedbandwinkel.nl onder 60.000 Nederlandse huishoudens.
Prijsverhogingen
Jaarlijks voeren de grootste providers als KPN, XS4ALL en Ziggo rond juni of juli prijsverhogingen door. Dit jaar heeft KPN al bekend gemaakt de tarieven per 1 juni met 1,00 euro tot maximaal 3,50 euro per maand op te hogen afhankelijk van het abonnement. XS4ALL hoogt de prijzen van alle pakketten op met 2,50 euro per maand. Op jaarbasis is de consument hiermee tot 42,00 euro duurder uit. De woordvoerder van Ziggo laat weten dat er tegen de zomer een prijsverhoging aankomt, maar om welke tarieven het gaat is op dit moment nog niet bekend.
Bron en lees verder: Breedbandwinkel.nl nieuws

 (1)Auteur: Hans RonhaarZiggo klanten afgelopen weekend getroffen door storing

8 April '19 Een groot deel van de klanten van Ziggo is zondag getroffen door een langdurige verstoring van internet toegang, telefonie en video on demand diensten.
Aanvankelijk kwamen de meeste meldingen uit de regio Limburg maar gaandeweg de dag bleken de problemen, in mindere mate, zich ook bij een deel van de Ziggo klanten buiten Limburg voor te doen.
Rond 13u00 meldde Ziggo op haar storingspagina dat de problemen grotendeels, voor ca. 80 procent van de getroffen klanten, verholpen waren. In sommige gevallen moesten klanten het modem en/of de decoder opnieuw opstarten om weer verbinding en toegang tot alle diensten te krijgen. Pas tegen het eind van de middag kon Ziggo melden dat de storing volledig opgelost was. Over de oorzaak van de storing heeft Ziggo nog niets bekendgemaakt.
Bron:Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo publiceert jaarverslag 2018

3 April '19 Waardevolle verbindingen, zo luidt de titel van het jaarverslag 2018 van VodafoneZiggo. Hierin laten we zien wat wij in 2018 hebben ondernomen om onze belofte aan de klant waar te maken, hoe we momenten van verbondenheid creŽerden tussen klanten, collega's en de samenleving.
De opbouw van dit jaarverslag is gebaseerd op ons bedrijfsdoel: plezier en vooruitgang met elke verbinding. We beginnen het jaarverslag met onze strategie en financiŽle resultaten en sluiten het jaarverslag af met de Ontwikkelingen binnen onze organisatie.
Lees het jaarverslag
Bron : VodafoneZiggo jaarverslag 2018

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo publiceert referentie-aanbod WFA

31 Mrt. '19 VodafoneZiggo publiceert het referentie-aanbod conform de door de ACM opgelegde WFA-regulering. Daarmee blijft de onderneming net binnen de door de ACM uitgstelde termijn voor het opleveren ervan.
Op 27 september publiceerde de ACM de Wholesale Fixed Access regulering, op basis van een marktanalyse die de gecombineerde marktmacht van KPN en VodafoneZiggo op de vaste markt omschreef als joint dominance (gemeenschappelijke aanmerkelijke marktmacht). Het gevolg was dat VZ zijn netwerk, net als KPN, moest openstellen voor wholesale.
De eerste deadline voor een referentie-aanbod was 1 januari 2019, waaraan VZ zich ternauwernood hield met een eerste versie van het aanbod. Op 15 januari volgden enkele voorlopige tarieven. Na klachten van potentiŽle afnemer T-Mobile NL legde de ACM aan VZ een last onder dwangsom op om uiterlijk 31 maart te komen met een volledig aanbod.
Aanbod
Het aanbod bestaat uit een hoofddocument met een aantal bijlagen. In de bijlage met de tarieven staan onder meer de volgende elementen:
RTV en bitstream 40/4 Mbps: 23,10 euro per maand
RTV en bitstream 200/20 Mbps: 36,90 euro per maand
RTV en bitstream 400/40 Mbps: 43,70 euro per maand
Daarnaast legt VZ een 'usage-based' tarief op voor bovengemiddeld gebruik ("... hoger is dan het verbruiksvolume van VodafoneZiggo eindgebruikers met een vergelijkbaar Snelheidsprofiel ...") van 53 cent per eenheden van 10 GB. Een broadband-only service maakt geen deel uit van het aanbod.
Afnemers
PotentiŽle c.q. voor de hand liggende klanten van de wholesalediensten van VZ zijn, naast T-Mobile NL, YouCa en Caiway (Delta Fiber, een onderneming van EQT). Ook de wholesaleklanten van KPN kunnen zich op papier gemeld hebben bij VZ om te onderhandelen over toegang.
CBb
De WFA-regulering is overigens nog onder de rechter, bij het CBb. Een hoorzitting is gepland op 12 juli, met naar verwachting een uitspraak binnen 12 weken dus uiterlijk 4 oktober.
Bron: Telecompapernieuws

 (1)Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

26 Feb. '19 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.
Archief:

Onze vraag: Welke twee producten zou u niet kunnen missen?
Digitale TV & Internet
Digitale TV & Mobiele telefonie
Internet & Mobiele telefonie
Internet & Vaste telefonie
Vaste & Mobiele telefonie
Vaste telefonie & Digitale TV


Ziggo verhoogt internetsnelheden voor consumenten +25% en bedrijven +20%

27 Mrt. '19 Ziggo gaat in april de internetsnelheden voor ruim 2,4 miljoen consumenten en 130.000 bedrijven fors verhogen.
Particuliere klanten met een Start, Complete of Max-pakket krijgen 25 procent meer downloadsnelheid tot 500 Megabit per seconde (Mbit/s). Bij zakelijke klanten met Complete of Max gaat deze met 20 procent omhoog tot maar liefst 600 Mbit/s. In totaal 2,5 miljoen klanten krijgen flinke hogere snelheden.
Stapsgewijs modems resetten
Het instellen van de hogere snelheid vindt stapsgewijs plaats in een periode van vier weken. In de tweede week van april start Ziggo met het op afstand resetten van modems, waarna abonnees automatisch de nieuwe snelheden hebben. Klanten kunnen vanaf half april ook zelf hun modem resetten en krijgen dan meteen de nieuwe snelheid. In een zeer beperkt aantal regioís is het overigens mogelijk dat klanten de verhoogde internetsnelheden nog niet in alle gevallen ervaren. Dit houdt verband met de regionale omschakeling van analoge naar digitale tv om daarmee bandbreedte vrij te spelen voor internet. De snelheidsverhoging heeft geen impact op de huidige abonnementstarieven.
Bron: ZIggoVodafone persbericht

 (1)Auteur: Hans RonhaarConsumentenbond verkoopt tv- en internetabonnementen met korting

25 Mrt. '19 Consumentenbond laat in een nieuwsbrief aan eigen klanten weten dat via hen een goedkoper Alles-in-1-abonnement voor de levering van tv- en internetdiensten gekocht kan worden.
De consumentenbelangenvereniging biedt tot en met 31 maart een korting van 20 euro als via hen een abonnement bij een dienstenaanbieder wordt afgesloten. In de lijst van dienstenaanbieders staan veel grote en kleinere aanbieders zoals Online.nl, Youfone, Ziggo, KPN en T-Mobile. De verkoop van abonnementen is een belangrijke bron van inkomsten van Consumentenbond geworden in een periode dat het aantal leden onder druk staat.
Providermonitor
De vraag is echter of Consumentenbond zich bij de verkoop van bijvoorbeeld tv- en internetabonnementen niet op een hellend vlak gaat begeven. De organisatie is namelijk ook verantwoordelijk voor providermonitor. Dit is een periodiek onderzoek waarbij leden van het ledenpanel van Consumentenbond een waardeoordeel over de eigen dienstenaanbieder geeft. Aan de uitkomst van dit onderzoek wordt door de consumentenbelangenvereniging een waardeoordeel gekoppeld. Dit ondanks dat van een echt vergelijkend onderzoek tussen dienstenaanbieders onderling feitelijk geen sprake is.
Abonnement
Veel aanbieders van Alles-in-1-abonnementen betalen aan de prijsvergelijker, zoals Consumentenbond nu ook is, een vergoeding voor elke via de prijsvergelijker verkocht abonnement. Per dienstenaanbieder kan de vergoeding wisselend zijn. Of dit invloed heeft op de volgorde waar dienstenaanbieders in de lijst worden geplaatst, kan echter niet onomstotelijk vastgesteld worden.
Bron: TotaalTV nieuws.
Noot Redactie COAX.NL
COAX NL zet grote vraagtekens. bij deze handelswijze van de Consumentenbond.
Waar is de onafhankelijkheid op deze manier gebleven.
Dit is ook een van de redenen dat COAX NL nooit abonnementen heeft willen verkopen.

 (1)Auteur: Hans RonhaarACM: VodafoneZiggo moet kabelaanbod uiterlijk 31 maart publiceren

24 Mrt. '19 De ACM verplicht VodafoneZiggo om uiterlijk 31 maart een volledig referentieaanbod te publiceren voor wholesale toegang tot kabel
Dat is drie maanden later dan de originele deadline van 1 januari. Na 31 maart dreigt een last onder dwangsom van EUR 100.000 per dag, met een maximum van EUR 1 miljoen euro. Het besluit is op 21 februari genomen en vier weken later openbaar geworden.
De ACM wijst een handhavingsverzoek van T-Mobile toe. T-Mobile heeft de ACM verzocht handhavend op te treden tegen VodafoneZiggo wegens overtreding van de verplichting tot het publiceren van een compleet referentieaanbod. Dat aanbod zou gepubliceerd moeten zijn op 1 januari 2019, zoals opgelegd in het marktanalysebesluit Wholesale Fixed Access (WFA).
Bron en lees veder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarNieuw tarief per 1 april 2019 Cai Harderwijk

24 Mrt. '19 CAI Harderwijk past vanaf 1 april 2019 de prijs van haar basispakket licht aan. Het tarief stijgt naar 16,64 euro per maand.
Daarvoor ontvangt u maar liefst 87 televisie zenders en 47 radiozenders. De verhoging is een gevolg van inflatiecorrectie en toegenomen kosten voor doorgifte van zenders. De tarieven voor de pluspakketten wijzigen niet.
Bron: CaiHarderwijk Nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


24 Mrt. '19  Voor- en nadelen opnemen ....
14 Mrt. '19  Ziggo Mediabox Next biedt....
7 Mrt. '19  Ziggo: Nieuw TV-portaal b....
7 Mrt. '19  SKP gaat analoge televisi....
7 Mrt. '19  SKV GO uitgebreid met 4 e....
7 Mrt. '19  Ziggo plaatst informatie ....
6 Mrt. '19  Ziggo brengt Mediabox Nex....
5 Mrt. '19  Ziggo Ďlektí informatie o....
5 Mrt. '19  Ziggo biedt nieuwe klante....
28 Feb. '19  VodafoneZiggo Q4: omzettr....
27 Feb. '19  Ziggo maakt kabel-tv voll....
24 Feb. '19  Ziggo verbetert online di....
15 Feb. '19  Zienswijze en consultatie
14 Feb. '19  Nu nog meer nieuwe topser....
14 Feb. '19  Ziggo: Alle zenders met Z....
12 Feb. '19  Ziggo en KPN gaan samenwe....
12 Feb. '19  Doorbraak: Belgisch kabel....
10 Feb. '19  Ziggo hoeft NAW gegevens ....
8 Feb. '19  Ziggo breidt Replay TV vo....
8 Feb. '19  Ziggo ook dit jaar weer d....
6 Feb. '19  Reactie NLconnect op wets....
2 Feb. '19  Caiway komt met tariefsve....
28 Jan. '19  Ziggo: Analoog maakt in h....
28 Jan. '19  Ziggo zet in op sport met....
23 Jan. '19  Volledig digitale kabel-t....
15 Jan. '19  Minder storing digitale t....
14 Jan. '19  Ziggo breidt online aanbo....
9 Jan. '19  Ziggo waarschuwt voor ill....
5 Jan. '19  Veel verplichtingen toetr....
3 Jan. '19  Afwijkend zenderaanbod co....
1 Jan. '19  Ziggo stopt binnen afzien....
1 Jan. '19  VodafoneZiggo maakt spelr....
29 Dec. '18  Ziggo zusje Telenet verle....
27 Dec. '18  Omzet Ziggo Sport omzet s....
24 Dec. '18  Ziggo groeit, KPN krimpt
24 Dec. '18  Kerst en Nieuw Jaar Wens
19 Dec. '18  Wordt televisie kijken in....
18 Dec. '18  Ziggo maakt vanaf februar....
17 Dec. '18  Ziggo-uitdager YouCa slui....
12 Dec. '18  Einde analoge televisie Z....
30 Nov. '18  DELTA eerste provider met....
28 Nov. '18  Ziggo TV-piraten opgepakt
28 Nov. '18  T-Mobile NL mag Tele2 NL ....
22 Nov. '18  VodafoneZiggo rolt Docsis....
21 Nov. '18  Het is Film Feestmaand bi....
15 Nov. '18  Ziggo komt met betatest Z....
15 Nov. '18  Ziggo lost problemen met ....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid