Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo wijzigt tarieven per 1 juli

10 Mei '21 Ziggo wijzigt per 1 juli de tarieven voor zijn consumentendiensten.
De prijswijzigingen zitten vooral bij internet en vaste telefonie. Alle pakketten met 1 Gbps downloadsnelheid dalen met EUR 5,00 in prijs. De tv-pakketten blijven qua prijs hetzelfde.
Ziggo biedt Internet Start met TV aan voor EUR 53,00 per maand. Dat is 50 cent minder dan eerst, promoties en kortingen niet meegerekend. Start XXL + TV daalt ook met 50 cent naar EUR 57,95
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo moet vanaf juni vrije modemkeuze toestaan

10 Mei '21 Ziggo moet het voor eindgebruikers mogelijk maken om een eigen modem aan te sluiten en de Ziggo Connect Box af te sluiten.
Dat blijkt uit een definitief besluit van de Geschillencommissie Telecommunicatie. Een Ziggo-klant is met zijn klacht naar deze geschillencommissie gestapt. Vervolgens heeft hij zijn besluit gepubliceerd op het Ziggo community forum. VodafoneZiggo en ACM hebben nog niet officieel gereageerd.
Ziggo moet binnen 21 dagen gegevens publiceren waarmee een consument zelf aan de slag kan en moet het gebruik van andere apparatuur faciliteren. De datum 1 juni lijkt nu beslissend.
Netwerkaansluitpunt bepaalt waar netwerk ophoudt
De ACM werkt aan een beleidsregel over de belangrijkste technische kwestie: het netwerkaansluitpunt. Dit is het laatste punt waar het netwerk van de provider eindigt en het vrije deel begint.
Bij DSL en glasvezel is dat altijd een wanddoos of NTU. Ziggo wijst de beleidsregel af is van mening dat de kabelmodem zelf nog altijd onderdeel is van het netwerk van de aanbieder. Coax is een gedeeld medium, dus het IP-verkeer van elk huishouden komt in elk meterkast binnen. Dat verkeer wordt daarom versleuteld.
Ziggo stelt overigens dat er geen geschikte vrij verkrijgbare modems bestaan, staat ook in het vonnis. De Geschillencommissie Telecommunicatie heeft daarover niet geoordeeld.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo voorziet bijna 60.000 huishoudens in Zwolle van gigabit-internet

6 Mei '21 De gemeenten in Overijssel is klaar voor de toekomst met het GigaNet van VodafoneZiggo>
Ziggo biedt vanaf vandaag in één klap razendsnel internet aan bijna 60.000 huishoudens en bedrijfspanden in Zwolle. Downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde zijn vanaf nu mogelijk in de gemeente in Overijssel. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 3,2 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 biedt VodafoneZiggo alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.
Brion en lees verder: Vodafoneziggo.nl/nieuws

Auteur: Hans RonhaarSolide omzetgroei en stijgende bedrijfsresultaten voor VodafoneZiggo

6 Mei '21 VodafoneZiggo boekte over het eerste kwartaal van 2021 een solide omzetgroei van 2% en een stijging van het operationele bedrijfsresultaat (EBITDA) van 3%. Zowel in de consumenten- als in de zakelijke markt laat het bedrijf wederom sterke financiële en commerciële resultaten zien
VodafoneZiggo verkocht dit kwartaal 61.000 nieuwe mobiele postpaid simkaarten. In het zakelijke segment is er een omzetgroei van 11% behaald aan de vaste kant, mede door een toenemende vraag naar oplossingen die VodafoneZiggo biedt voor slim en hybride werken.
"In het eerste kwartaal zijn we blijven investeren in de Nederlandse Gigabit Society en leveren we essentiële connectiviteit en -entertainment via ons GigaNet. Onze klanten zijn geüpgraded naar hogere internetsnelheden en we hebben SmartWiFi-aanbiedingen gelanceerd om de ervaring in huis te verbeteren. Het oude analoge tv-signaal is uitgeschakeld en we liggen op schema om in 2022 aan alle klanten 1 Gigabit downloadsnelheden aan te bieden. Het aantal vast-mobiel geconvergeerde klanten is verder gestegen. Ook realiseerden we sterke resultaten bij Ziggo Zakelijk, wat onze totale omzet en het operationele bedrijfsresultaat ondersteunde, ondanks een negatieve impact van de pandemie. Dit maakt dat we onze prognose voor 2021 kunnen herbevestigen."
Bron en lees verder: Vodafoneziggo.nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo breidt interactieve mogelijkheden uit

3 Mei '21 Ziggo heeft de interactieve mogelijkheden bij alle regionale tv-zenders vanaf maandag 3 mei verder uitgebreid.
Bij alle dertien regionale tv-zenders heeft Ziggo de interactieve mogelijkheid Replay TV toegevoegd. Met Replay TV kan direct vanuit de tv-gids eerder uitgezonden programma’s tot maximaal zeven dagen na lineaire uitzending teruggekeken worden.
Replay TV is beschikbaar op de bruikleendecoders Mediabox XL en Mediabox Next alsmede de Ziggo TV-app op mediaspelers functionerend op Android TV OS, Apple TV HD/4K en Amazon Fire TV. Ook op mobiele apparaten zoals tablet en smartphone is Replay TV via Ziggo GO beschikbaar. Ziggo levert inmiddels bij meer dan zeventig zenders de functie Replay TV.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo voorziet ruim 72.000 huishoudens in Den Bosch en Deurne van gigabit-internet

20 April '21 De Brabantse gemeenten zijn klaar voor de toekomst met het GigaNet van VodafoneZiggo
Ziggo biedt vanaf vandaag in één klap razendsnel internet aan ruim 72.000 huishoudens en bedrijfspanden in Den Bosch en Deurne. Downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde zijn vanaf nu mogelijk in beide gemeenten. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 3,1 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 biedt VodafoneZiggo alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.
Het netwerk van Ziggo is de afgelopen tijd verbeterd door slimme technologie. Daardoor was het niet nodig om de straat open te breken. De 1 Gbp/s downloadsnelheden zijn dan ook per direct beschikbaar. Er zijn geen wachttijden of vertragingen.
Netwerk investeringen
Afgelopen tijd werd het kabelnetwerk in Den Bosch en Deurne technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 108.079 nieuwe connectoren en vervingen ruim 10.088 aansluitkabels in 5764 straatkasten. Bij elkaar meer dan 11 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij al deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio's aan.
Bron:Vodafoneziggo nieuws.nl

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Dec. '20 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.
Archief:

Onze vraag: VodafoneZiggo onderhandelt nu met Disney over FOX Sport met eredivisievoetbal. Het kan nog alle kanten op gaan. Wat heeft uw voorkeur?
Als extra kanaal voor wie het wil voor € 27,50 per maand.
Alle abonnees betalen mee, en dan kost het € 2,50 per maand extra.


3,9 miljoen Ziggo klanten genieten van volledig digitaal tv-aanbod in super scherpe beeldkwaliteit

14 April '21 Vanaf vandaag is het tv-aanbod van Ziggo volledig digitaal. Door de jaren heen is er veel veranderd op tv-gebied.
Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antennes verdwenen van de daken en vanaf vandaag is er een eind gekomen aan het analoge tv-signaal. Naast het kijken op een televisiescherm, kjiken mensen ook steeds meer op mobiel of tablet.
Televisie voor de toekomst
Na de omzetting van analoog naar digitaal hebben alle klanten er extra zenders bij gekregen, waaronder alle regionale zenders en Ziggo Sport, de sportzender voor Ziggo abonnees, met onder andere live Formule 1, Champions League, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. De overstap naar digitale tv heeft geen impact op de abonnementskosten; deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.
Beste digitale infrastructuur
De vaste netwerken in Nederland horen tot de top van Europa, blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie*. “Door analoge televisie volledig om te schakelen naar digitale televisie creëren we ruimte op ons Giganet om klaar te zijn voor de toekomst. Ziggo gaat door met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst en zo de digitale voorsprong van Nederland te waarborgen. Wij willen een nog verder ontwikkeld 'next generation network' aan kunnen bieden, waarbij mobiele en vaste verbindingen nog dichter op elkaar aansluiten en onze klanten ongestoord gebruik kunnen maken van digitale toepassingen”, aldus Marcel de Groot, Directeur Consumentenmarkt bij VodafoneZiggo.
Bron: VodafoneZiggo nieuws.nl

Auteur: Hans RonhaarBetere wifi-ervaring voor klanten van Ziggo met de nieuwe SmartWifi app

13 April '21 Ziggo introduceert vandaag de SmartWifi app voor alle klanten die in het bezit zijn van een Ziggo Connectbox.
De app maakt het mogelijk om meer uit de wifi-verbinding te halen en controle te krijgen over alle apparaten die met wifi in verbinding staan. Zo worden de witte wifiboosters (modellen vanaf 2015) geoptimaliseerd en kan de klant met een scan de wifi-kwaliteit per kamer of kantoor testen. Met de komst van de SmartWifi app zorgt Ziggo ervoor dat haar klanten nu en in de toekomst nog beter zijn voorbereid.
De SmartWifi app van Ziggo helpt klanten met het verbeteren van hun wifi-ervaring door onder meer het toegankelijker maken van een overzicht met welke apparaten er verbonden zijn met het wifi-netwerk. Na eenmalig in te loggen in Mijn Ziggo, maakt de Ziggo SmartWifi app het mogelijk om zelf gemakkelijk:
Bron en lees verder: Vodafonezioggo nieuws.nl

Auteur: Hans RonhaarZiggo verhoogt voor ruim 3,3 miljoen klanten de internetsnelheden

12 April '21 Zorgeloos blijven videobellen, presenteren, gamen en streamen.
Vanaf vandaag verhoogt Ziggo de internetsnelheid voor ruim 3,3 miljoen klanten. Nederland maakt door videovergaderingen, thuisonderwijs en online sportlessen steeds meer en intensiever gebruik van internet. Een snelle internetverbinding is hiervoor essentieel. Ziggo verhoogt de snelheden automatisch; de klant hoeft hier niets voor te doen.
Nieuwe snelheden voor thuiswerkers
Voor consumenten gaan de snelheden in bijna alle pakketten omhoog, tot 600 Mbit/s downloadsnelheid in het Max-pakket. Met het hele gezin tegelijkertijd online zijn voor videovergaderingen, thuisonderwijs of online sportlessen gaat met de nieuwe internetsnelheid een stuk gemakkelijker. Alleen het Giga-pakket is uitgezonderd, deze klanten biedt Ziggo reeds de maximumsnelheden van 1 Gbit/s download- en 50 Mbit/s uploadsnelheid.
Bedrijven
Bij klanten met Zakelijk Internet gaan de snelheden eveneens in bijna alle pakketten omhoog, tot 700 Mbit/s downloadsnelheid in het Max-pakket. Zakelijke klanten met het Giga-pakket behouden de maximumsnelheid van 1 Gbit/s download- en 50 Mbit/s uploadsnelheid. Met de nieuwe snelheden zorgt Ziggo ervoor dat ook bedrijven met al hun medewerkers tegelijk online kunnen werken, presentaties down- en uploaden en videovergaderen op de manier zoals zij dat willen.
Modems resetten
Klanten kunnen vanaf vandaag 12 uur meteen genieten van de hogere snelheden door zelf hun modem te resetten. Hiervoor moet de klant de stekker van het modem voor 1 minuut uit het stopcontact halen. Na het opnieuw opstarten zijn de nieuwe snelheden gelijk beschikbaar. Modems die niet door de klant zelf worden gereset zal Ziggo uiterlijk 31 mei op afstand resetten. Zo hoeven klanten er niets voor de doen om te profiteren van hogere snelheden.
Bron: VoadafoneZiggo nieuws.nl

Auteur: Hans RonhaarZiggo Sport introduceert eerste mobile augmented reality (AR) voorbeschouwing van Nederland voorafgaand aan El Clásico

8 April '21 Ziggo Sport heeft in Nederland een primeur op het gebied van augmented reality in sport. In aanloop naar El Clásico, de legendarische Spaanse voetbalkraker tussen Real Madrid en FC Barcelona, wordt voor het eerst voorbeschouwd op de wedstrijd in mobile AR.
Commentator Sierd de Vos blikt vanaf vandaag met behulp van je smartphone vanuit je woonkamer vooruit op de wedstrijd. Louis van Gaal zal zaterdag 10 april in de studio van Ziggo Sport aanschuiven om zijn visie op de wedstrijd te geven. De uitzending op Ziggo Sport begint om 20:30 uur. Daarvoor is geen speciale app nodig: kijkers kunnen via de landingspagina ziggosport.nl/sierd toegang geven tot de camera en microfoon van de smartphone, waarna El Sierd in de woonkamer, of waar je als gebruiker maar wil, verschijnt en op de voor hem kenmerkende wijze de aanstaande wedstrijd voorbeschouwt.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws.nl

Auteur: Hans Ronhaar


6 April '21  Ziggo voorziet bijna 42.0....
19 Mrt. '21  Ziggo Sport bij Ziggo: ge....
16 Mrt. '21  Ziggo voorziet bijna 110.....
10 Mrt. '21  Prime Video vanaf nu besc....
26 Feb. '21  VodafoneZiggo vangt bot i....
24 Feb. '21  Exclusief bij Ziggo: Form....
18 Feb. '21  Ziggo verbetert programma....
16 Feb. '21  Ziggo-klanten betalen per....
16 Feb. '21  Sterke resultaten 2020 bi....
8 Feb. '21  Ziggo: we zijn bezig met ....
3 Feb. '21  Klanten vestigen record n....
2 Feb. '21  Regio Mill en Venlo stapp....
1 Feb. '21  Ziggo maakt NPO Start mee....
27 Jan. '21  Regio Velsen stapt over o....
27 Jan. '21  Ziggo Sport Totaal lancee....
21 Jan. '21  Ziggo test doorgifte 4K U....
21 Jan. '21  VodafoneZiggo en Discover....
19 Jan. '21  Ziggo klanten in regio Ca....
18 Jan. '21  Klantenservice Ziggo krij....
1 Jan. '21  Ziggo: gratis Eredivisie ....
30 Dec. '20  Ziggo voert zenderaanpass....
15 Dec. '20  Omgeving Hilversum stapt ....
9 Dec. '20  ´Ziggo klantenonderzoek 2....
8 Dec. '20  Regio Sneek/ Terschelling....
3 Dec. '20  Ziggo wijzigt route internet
26 Nov. '20  Ziggo begonnen met uitrol....
25 Nov. '20  Ziggo promoot stroom en g....
10 Nov. '20  Ziggo kondigt grootste gi....
5 Nov. '20  Resultaat derde kwartaal ....
2 Nov. '20  NPO-app nu ook beschikbaa....
27 Okt. '20  Ziggo biedt aan elf stede....
20 Okt. '20  Regio Den Bosch stapt ove....
13 Okt. '20  Ziggo biedt heel Amsterda....
6 Okt. '20  Regio Breda stapt over op....
6 Okt. '20  Ziggo introduceert SmartWifi
26 Sep. '20  Ziggo begint met gefaseer....
21 Sep. '20  Ziggo verbetert Mediabox ....
15 Sep. '20  Ziggo herstart gigabit-in....
31 Aug. '20  Is Ziggo Sport UHD in aan....
31 Aug. '20  Ziggo brengt Next-update ....
11 Aug. '20  Ziggo herstart operatie v....
4 Aug. '20  Financiële impact corona ....
28 Juli '20  Ziggo herstart landelijke....
28 Juli '20  Geen "Eredivisiebelasting....
24 Juli '20  Ziggo-klanten trap hier n....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid