Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beďnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Klantenservice Ziggo krijgt een "opfrisbeurt"

18 Jan. '21 Voor aanbieders van tv en internet wordt klantenservice via sociale media en internet steeds belangrijker. Ziggo investeert dan ook in het verbeteren van online klantenservice.
Ziggo heeft al meer dan vijf jaar een eigen gebruikersforum. Op deze manier probeert de aanbieder op een snelle manier vragen van klanten te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. Ziggo wil volgens eigen zeggen nog voor het einde van deze maand het eigen gebruikersforum Ziggo Community vernieuwen. Het gebruikersforum krijgt onder meer een nieuwe indeling. Wat in ieder geval niet verandert, is de aanwezigheid van medewerkers van het webcareteam van het kabelbedrijf.
Opfrisbeurt Ziggo
Een belangrijk onderdeel van de vernieuwingen bij het gebruikersforum is vindbaarheid van onderwerpen. De nieuwe indeling bestaat dan ook uit drie groepen: Support, Kennisgids en Ziggo Lab. Gedurende de werkzaamheden blijft het forum wel voor bezoekers bereikbaar. Ziggo waarschuwt wel dat gedurende twee dagen geen nieuwe berichten op het forum geplaatst kunnen worden. Leden van Ziggo Community worden persoonlijk en tijdig op de hoogte gebracht wanneer de werkzaamheden beginnen.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo: gratis Eredivisie kijken via ESPN 1 is voorbij

1 Jan. '21 De huidige lockdown en de coronamaatregelen – die naar verwachting langer dan 19 januari gaan duren – ten spijt. Ziggo stopt met de gratis doorgifte van ESPN 1.
ESPN is de nieuwe naam van betaalzender FOX Sports. Ziggo en ESPN-eigenaar Eredivisie Media & Marketing kwamen eind juli tot overeenstemming met betrekking tot een meerjarige distributie van de kanalen van FOX Sports (vanaf 1 januari officieel ESPN geheten). Onderdeel van de afspraak was de gratis doorgifte FOX Sports 1 (ESPN 1) tot ‘het eind van het jaar’. Ziggo wilde daarbij nooit een definitieve datum aan de term ‘einde van het jaar’ koppelen. Maar maakt VodafoneZiggo-woordvoerster Patrice Sligter aan Totaal TV bekend dat einde van het jaar daadwerkelijk 31 december betekent.
Nu publieke de eerste wedstrijden na de winterstop nog steeds zonder publiek gespeeld moeten worden, was de hoop van een deel van de Ziggo-klanten dat het kabelbedrijf ook nog 1 januari ESPN 1 zou blijven aanbieden aan klanten die een digitaal tv-abonnement kopen. Dit is echter niet het geval. Woordvoerster Sligter stelt dat voor het live kijken van Eredivisiewedstrijden via de kanalen ESPN 1, ESPN 2 en ESPN 3 een aanvullend abonnement gekocht dient te worden. Het ESPN-abonnement waarmee toegang tot het live kijken van alle Eredivisiewedstrijden geeft, kost bij Ziggo €17,95 per maand.
Wel gratis bij concurrenten
ESPN 1 blijft in 2021 wel gratis beschikbaar bij de belangrijkste concurrenten van Ziggo. Abonnees van KPN, Canal Digitaal en T-Mobile kunnen zonder extra kosten naar ESPN 1 blijven kijken. Bij deze distributeurs is tevens de prijs van de aanvullende ESPN-abonnementen goedkoper. Daarbij dient wel vermeld te worden dat iedere abonnee alle distributeurs maandelijks voor ESPN betaalt of deze nu wel of niet nar voetbal kijkt. Ziggo heeft gekozen voor een terugverdienmodel waarbij alleen ESPN-abonnees hiervoor extra betalen.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo voert zenderaanpassingen door

30 Dec. '20 Ziggo voert bij twee aanvullende zenderpakketten op 1 februari wijzingen door. Dit heeft het kabelbedrijf bekendgemaakt.
Ziggo voert in de komende weken enkele wijzigingen in het zenderaanbod door. Zo stopt het kabelbedrijf op 31 december noodgedwongen de doorgifte van Discovery World. Eigenaar Discovery Networks trekt op de laatste dag van 2020 de stekker uit de lineaire distributie van deze zender. Een maand later is dit ook het geval bij Revolt TV HD dat na iets meer dan een jaar het bijltje bij lineaire distributie erbij neergooit. Revolt TV gaat wel online verder.
Naamswijzigingen
Tevens worden op 1 februari enkele namen van zenders die bij de aanvullende tv-abonnementen Ziggo Movies & Series XL en Hindi pakket worden geleverd. Binnen het Ziggo Movies & Series XL-abonnement wordt het huidige MTV Brand New omgedoopt tot MTV Hits. De zenders Star Plus en Star Gold – onderdeel van het Hindi pakket – worden respectievelijk omgezet naar Utsav Plus en Utsav Gold. De wijzigingen in het Hindi pakket zijn nodig omdat zendereigenaar The Walt Disney Company de merknaam Star later in februari gaat gebruiken bij de wereldwijde online streamingdienst Disney+.
Bron:TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarOmgeving Hilversum stapt over op digitale kabeltelevisie

15 Dec. '20 De omgeving van Hilversum maakt in de nacht van maandag 1 februari op dinsdag 2 februari a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie.
Ziggo startte in maart 2018 haar ''Schakelmee'' campagne met het omschakelen naar volledig digitale kabeltelevisie en inmiddels kijken al 3 miljoen Ziggo klanten volledig digitaal.
Eerder vond de analoge afschakeling plaats in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ongeveer driekwart van alle Ziggo klanten kijkt al volledig digitaal. Via digitale kabel-tv levert Ziggo overal televisie in digitale kwaliteit aan al haar klanten
Ondersteuning bij omschakeling
Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo extra medewerkers in op de callcenters en bestaande servicepunten.
Bron: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans Ronhaar´Ziggo klantenonderzoek 2021´, is deze mail van oplichters?

9 Dec. '20 Rader krijgt veel meldingen over een mail uit naam van telecomprovider Ziggo. Om in aanmerking te komen voor fantastische prijzen, moet je even 30 seconden nemen om een korte vragenlijst in te vullen.
Is deze mail van Ziggo? Of zit er toch iets anders achter: creditcardfraude, om eens iets te noemen? Daar kunnen we in dit geval kort over zijn: de mail is absoluut niet van Ziggo. Maar wat is er dan wel aan de hand? De afzender van de mail heeft als naam weliswaar Ziggo.nl, maar het mailadres is een compleet willekeurig samenraapsel van letters en cijfers. Volg je de link uit de mail, dan beland je op het domein 8gooffers.com. En laten we even heel eerlijk zijn: dat is natuurlijk geen domeinnaam die een duizelingwekkende mate van vertrouwen inboezemt.
Bron en lees verder: Opgelicht Avro/Tros

Auteur: Hans RonhaarRegio Sneek/ Terschelling/ Vlieland stapt over op digitale kabeltelevisie

8 Dec. '20 De regio Sneek/ Terschelling/ Vlieland maakt in de nacht van maandag 25 januari op dinsdag 26 januari a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie.
Ziggo startte in maart 2018 haar ''Schakelmee'' campagne met het omschakelen naar volledig digitale kabeltelevisie en inmiddels kijken al 3 miljoen Ziggo klanten volledig digitaal.
Ziggo is nog de enige aanbieder van analoge tv. Het analoge tv signaal is inmiddels in het grootste deel van Nederland uitgezet: meer dan driekwart van de Ziggo klanten kijkt al volledig digitaal. De komende maanden stopt Ziggo ook in de laatste regio's met het doorgeven van het analoge tv signaal.
Extra zenders
Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen Ziggo klanten er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport, met onder andere live Formule 1, Champions League, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.
Ondersteuning bij omschakeling
Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo extra medewerkers in op de callcenters en bestaande servicepunten.
Bron: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Dec. '20 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.
Archief:

Onze vraag: VodafoneZiggo onderhandelt nu met Disney over FOX Sport met eredivisievoetbal. Het kan nog alle kanten op gaan. Wat heeft uw voorkeur?
Als extra kanaal voor wie het wil voor € 27,50 per maand.
Alle abonnees betalen mee, en dan kost het € 2,50 per maand extra.


Ziggo wijzigt route internet

3 Dec. '20 VodafoneZiggo heeft de weg gewijzigd die het internetverkeer aflegt voordat het op het beeldscherm van de abonnee zichtbaar wordt.
VodafoneZiggo maakt bij de route die het internetverkeer aflegt niet meer gebruik van het Amsterdamse internetknooppunt AMS-IX. VodafoneZiggo – bestaande uit de bedrijfsonderdelen Vodafone en Ziggo – maakt sinds 1 december gebruik een route van het internetverkeer via Liberty Global. VodafoneZiggo is een Nederlandse joint-venture van Vodafone Group en Liberty Global. Hierdoor is Liberty Global voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo. Een woordvoerder van VodafoneZiggo laat aan AG Connect weten dat het efficiënter is de afhandeling van het internetverkeer met dat van Liberty Global te integreren.
AMS-IX duur
VodafoneZiggo is niet de eerste internetaanbieder die AMS-IX de rug toekeert. Ook KPN en T-Mobile deden dit. De reden is kostenbesparing. Overigens verliep de overstap bij T-Mobile van AMS-IX naar een Duits internetknooppunt van moederbedrijf Deutsche Telekom liep een jaar geleden niet vlekkeloos. Klanten van T-Mobile ervaarden na de omzetting van het internetverkeer plots trage verbindingen. T-Mobile draaide daarna het internetverkeer weer terug naar AMS-IX. VodafoneZiggo stelt dat het de omlegging van het internetverkeer een maand heeft uitgesteld om er zeker van te zijn dat klanten geen tragere internetconnectie zouden krijgen.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo begonnen met uitrol nieuwe firmware Mediabox XL

26 Nov. '20 Ziggo is begonnen met de grootschalige uitrol van de nieuwe firmware voor Mediabox XL. Hiermee wordt deze bruikleendecoder meer gelijkwaardig met Mediabox Next,
Ziggo gaat in de komende maanden alle gebruikers van Mediabox XL persoonlijk informeren wanneer hun decoder met de nieuwe firmware wordt voorzien. Dit is nodig omdat de harde schijf in het apparaat voor terugkijken van eerder opgenomen programma’s wordt geblokkeerd. Het kabelbedrijf wil klanten voldoende tijd geven om opgenomen programma’s voor de omschakeling naar het nieuwe kijkplatform Horizon 360 graden een feit is. Het opnemen op de interne harde schijf wordt vervangen voor het zogenaamde opnemen in de cloud. Dit betekent dat opnames worden bewaard op het achterliggende netwerk van Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo. Abonnees van het kabelbedrijf krijgen ruimte om in totaal vierhonderd uur programma’s in de cloud op te nemen. Het is echter niet mogelijk om deze opnames onbeperkt te bekijken. Na 365 dagen verdwijnt het zelf opgenomen programma uit de lijst.
Bron: TotaalTV nieuws
Auteur: Hans RonhaarZiggo promoot stroom en gas van Essent in mailing aan klanten

25 Nov. '20 Ziggo heeft aan een deel van haar klantenbestand een mailing verzonden waarin een stroom- en gasaanbieding van energieleverancier Essent wordt gedaan.
Volgens de mailing krijgen Ziggo klanten een exclusieve aanbieding van Essent waarbij zij een cash-back van EUR 75,00 tot EUR 100,00 ontvangen of een korting van totaal EUR 325,00 op de jaarrekening wanneer zij overstappen voor stroom en gas naar Essent.
Ondanks dat de promotie van Essent specifiek gericht is op kanten van Ziggo, levert een combinatie van het afnemen van stroom en gas bij Essent en het afnemen van diensten bij Ziggo geen gecombineerde voordelen op. Het lijkt daarom te gaan om een affiliate campagne waarbij Ziggo een commissie ontvangt van Essent voor iedere aangebrachte klant.
De betreffende actie loopt tot 13 december.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo kondigt grootste gigabit-uitrol aan met bijna 700.000 aansluitingen

10 Nov. '20 Nu al bijna 3 miljoen gigabit-aansluitingen in Nederland, zonder graven.
Ziggo biedt vanaf vandaag in één klap supersnel internet aan met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in 117 dorpen en steden verspreid over heel Nederland. Dit zijn onder meer Arnhem, Nijmegen, Zoetermeer en Ede-Wageningen*. Het is de grootste Gigabit-uitrol van dit jaar met bijna 700.000 aansluitingen van huishoudens en bedrijven. Het totaal aantal vaste gigabit-aansluitingen op het GigaNet komt hiermee op circa 3 miljoen. Uiteraard krijgt deze uitrol in 2021 zijn vervolg.
“Deze grootste uitrol van supersnel internet in 2020 past helemaal binnen VodafoneZiggo's ambitie om Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst", aldus Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo. "Onder de noemer GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, investeren we jaarlijks honderden miljoenen in een stabiel, innovatief en veilig netwerk. 'Gigabit zonder graven' is daar een belangrijk onderdeel van. Door ons netwerk geschikt te maken voor een gigabit, profiteren niet alleen klanten die kiezen voor de hoogste internetsnelheid. Al onze aangesloten klanten profiteren automatisch van een snellere en stabielere netwerkverbinding zonder iets te hoeven doen."
Bron: Vodafoneziggo nieuws
Auteur: Hans Ronhaar


5 Nov. '20  Resultaat derde kwartaal ....
2 Nov. '20  NPO-app nu ook beschikbaa....
27 Okt. '20  Ziggo biedt aan elf stede....
20 Okt. '20  Regio Den Bosch stapt ove....
13 Okt. '20  Ziggo biedt heel Amsterda....
6 Okt. '20  Regio Breda stapt over op....
6 Okt. '20  Ziggo introduceert SmartWifi
26 Sep. '20  Ziggo begint met gefaseer....
21 Sep. '20  Ziggo verbetert Mediabox ....
15 Sep. '20  Ziggo herstart gigabit-in....
31 Aug. '20  Is Ziggo Sport UHD in aan....
31 Aug. '20  Ziggo brengt Next-update ....
11 Aug. '20  Ziggo herstart operatie v....
4 Aug. '20  Financiële impact corona ....
28 Juli '20  Ziggo herstart landelijke....
28 Juli '20  Geen "Eredivisiebelasting....
24 Juli '20  Ziggo-klanten trap hier n....
20 Juli '20  Ziggo krijgt storingen Zi....
15 Juli '20  VodafoneZiggo wijst vrije....
8 Juli '20  ACM: consumenten mogen ei....
1 Juli '20  Delta: alle kanalen FOX S....
29 Juni '20  Ziggo GO nu ook beschikba....
23 Juni '20  ‘FOX Sports verliest veel....
15 Juni '20  Ziggo blijft analoge radi....
15 Juni '20  Ziggo hervat uitschakelen....
12 Juni '20  Ziggo: ‘onderhandelingen ....
3 Juni '20  Ziggo verbetert Mediabox ....
2 Juni '20  Ziggo en Xs4all moeten oo....
28 Mei '20  Ziggo en KPN moeten concu....
23 Mei '20  ´Kans Fox Sports bij Zigg....
12 Mei '20  FOX over Ziggo-onderhande....
11 Mei '20  Ziggo: Prijswijziging pe....
7 Mei '20  Ziggo onderhandelt alleen....
7 Mei '20  VodafoneZiggo boekt goede....
30 April '20  Nederlandse multiplay mar....
28 April '20  Vodafone start met 5G in ....
20 April '20  VodafoneZiggo waarschuwt ....
14 April '20  Duizenden Ziggo-klanten o....
14 April '20  Samen thuis: tijdelijk ex....
6 April '20  Software-update 4.22 voor....
5 April '20  SKV introduceert TV kijke....
3 April '20  Cabaret en IedereenLive o....
1 April '20  Sneller bestanden verstur....
25 Mrt. '20  Ziggo: Dit zijn de beperk....
25 Mrt. '20  Snellere upload kabelinte....
20 Mrt. '20  VodafoneZiggo breekt onde....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid