Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beďnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo en KPN moeten concurrenten wettelijk toelaten

28 Mei '20 De vaste netwerken van VodafoneZiggo en KPN worden binnenkort zo goed als zeker bij wet opengesteld voor concurrenten.
Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelde in maart dat het WFA-besluit van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) die regulering van de netwerken van VodafoneZiggo (Ziggo) en KPN regelde onrechtmatig was. Hierdoor werd de concurrentie op het kabelnetwerk van Ziggo teruggedraaid. Dit is feitelijk ook het geval bij de koperdraad- en glasvezelnetwerken van KPN. Echter dit telecombedrijf kiest er zelf voor om deze netwerken voor concurrenten open te houden. KPN verdient via de bedrijfsonderdelen KPN NetwerkNL en KPN Wholesale honderden miljoenen euro’s per jaar aan het bieden van toegang tot de eigen netwerken.
Tweede Kamer
Bron: TotaalTv nieuws
Auteur: Hans Ronhaar´Kans Fox Sports bij Ziggo op zwart groter dan negentig procent´

23 Mei '20 Donkere wolken dreigen boven FOX Sports. De kans is erg groot dat Ziggo stopt met doorgifte van de betaalzender.
VodafoneZiggo en Eredivisie Media & Marketing (Disney) onderhandelen al enige tijd over een nieuwe distributieovereenkomst voor FOX Sports. De huidige overeenkomst loopt op 31 juli af en is gebaseerd op een zogenaamd revenue share model (RSM). Dit wil zeggen dat VodafoneZiggo en EMM de inkomsten die worden gegenereerd uit de verkoop van abonnementen delen middels een vooraf overeengekomen verdeelsleutel. Met andere woorden: VodafoneZiggo verdient een bepaald percentage van elk verkocht FOX Sports-abonnement. EMM wil bij een nieuwe distributieovereenkomst naar een ander verdienmodel overstappen. VodafoneZiggo moet voor elke abonnee die van het Ziggo-netwerk gebruik maakt maandelijks een bedrag voor de doorgifte van de Eredivisie-kanalen van de betaalzender aan EMM afdragen. Dit ongeacht de abonnee wel of geen interesse in FOX Sports heeft of een abonnement voor de betaalzender koopt. VodafoneZiggo is niet de eerste aanbieder die dit verdienmodel krijgt aangeboden. Alle nieuwe overeenkomsten vanaf 2016 – onder meer met KPN, Canal Digitaal (M7 Group) en T-Mobile – zijn op dit verdienmodel gestoeld.
Bron en lees verder: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarFOX over Ziggo-onderhandelingen: ACM wil zelfde voorwaarden voor alle providers

12 Mei '20 VodafoneZiggo en FOX Sports zijn in onderhandeling over een nieuw contract. De huidige overeenkomst loopt tot 31 juli en de partijen zijn met elkaar in gesprek over de periode daarna.
De contractonderhandelingen tussen VodafoneZiggo en FOX Sports kent wat de laatste betreft het uitgangspunt dat alle providers op basis van dezelfde voorwaarden worden bediend. Dat verlangt ACM van de aanbieder, zo legt woordvoerder Maarten van Rooijen uit.
Vorige week bleek dat de onderhandelingen moeizaam verlopen. VodafoneZiggo CFO Ritchy Drost gaf aan dat zijn bedrijf een ‘redelijk bedrag’ wil betalen en alleen voor klanten die FOX willen. Van Rooijen daarover: “Vooralsnog lijkt er een verschil van inzicht te bestaan over de waarde die Ziggo het eredivisievoetbal toekent, hetgeen overigens een periodiek terugkerend verschijnsel lijkt te zijn zodra de einddatum van een distributieovereenkomst in zicht komt. Wij streven ernaar dat het eredivisievoetbal toegankelijk is voor zoveel mogelijk mensen. En zeker in deze tijd.”
Bron: Telecompaper nieuws
 (2)Auteur: Hans RonhaarZiggo: Prijswijziging per 1 juli 2020

11 Mei '20 Wanneer word ik geďnformeerd over de prijswijziging?
Binnenkort informeren we iedereen persoonlijk over de prijswijziging van 1 juli 2020. Tussen 11 en 31 mei ontvang je van ons een e-mail of brief wanneer er iets wijzigt in je abonnementskosten. Voor 1 juni weet je waar je aan toe bent. Via deze weg willen we alvast de meest gestelde vragen beantwoorden.
Waarom verhoogt Ziggo de prijzen?
Het leeuwendeel van de prijsverhoging bestaat uit de inflatiecorrectie. De gemiddelde prijsverhoging van Ziggo betreft 3,4%, waarvan 2,6% uit de inflatiecorrectie bestaat (inflatiecijfers 2019 vanuit het CPB). Ook investeren we voortdurend in ons netwerk omdat hier steeds hogere eisen aan worden gesteld. De huidige crisis toont aan hoe belangrijk het is dat we altijd op ons stabiele netwerk kunnen vertrouwen en hoe waardevol het is om dat te kunnen blijven doen.
* Het datagebruik blijft groeien: Er wordt meer dan ooit gebruik gemaakt van ons netwerk. Internet wordt volop gebruikt om video’s en games te up- en downloaden, content te bekijken zoals Netflix, YouTube, en Disney+, muziek te streamen, online te werken, te shoppen en elektronisch te bankieren.
*Net als in internet blijven we ook investeren in ons televisieaanbod. De flexibele manier van tv-kijken zoals de 360-graden-ervaring; verder kijken op TV of app zoals on demand en online, vraagt om een voortdurende verbetering en afstemming van onze producten en diensten. Zo verbeteren we continu onze mediaboxen en Ziggo GO-app met updates.
*Ook maken we op steeds meer apparatuur (smartphone, tablet, laptop) gebruik van het netwerk en doen we dit steeds meer tegelijkertijd.
*De vraag naar steeds veiliger internet blijft toenemen en op het gebied van veiligheid worden steeds hogere eisen gesteld; onder andere door alle risico's van cybercrime.
Krijgt iedereen dezelfde prijswijziging?
Nee, niet iedereen krijgt dezelfde prijswijziging. Dit is afhankelijk van het pakket waarop je je hebt geabonneerd.
De nieuwe tarieven
Wat is de gemiddelde prijsverhoging?
Ziggo verhoogt per 1 juli afhankelijk van het abonnement de prijzen met € 0,00 cent tot maximaal € 2,95. De gemiddelde verhoging is € 1,91 .
Bron: Community.ziggo.nlabonnementen

 (2)Auteur: Hans RonhaarZiggo onderhandelt alleen over FOX Sports

7 Mei '20 Ziggo voert op dit moment alleen onderhandelingen die wellicht tot een nieuwe distributieovereenkomst voor FOX Sports kunnen leiden.
VodafoneZiggo – eigenaar van Ziggo -is in overleg met Disney betreffende een nieuwe distributieovereenkomst voor FOX Sports.
VodafoneZiggo – eigenaar van Ziggo -i betreffende een nieuwe distributieovereenkomst voor FOX Sports.
Hierdoor is het niet uitgesloten dat de kanalen van FOX Sports op 1 augustus niet meer via het kabelnetwerk van Ziggo verspreid worden.
Alleen FOX Sports
De doorgifte van andere zenders van Disney Benelux staan bij deze onderhandelingen niet op het spel. Dus Ziggo-klanten hoeven niet bang te zijn dat zenders als FOX, National Geographic Channel, 24Kitchen en Disney Channel van het scherm verdwijnen.
Bron: TotaalTv nieuws

 (2)Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo boekt goede resultaten in ´pre-corona´-kwartaal

7 Mei '20 Voor het vierde achtereenvolgende kwartaal is de omzet van VodafoneZiggo gestegen, nu met 3% in vergelijking met Q1 2019. Deze stabiele omzetgroei komt vooral voort uit de groei in de vaste consumenten- én zakelijke markt en de groei in de mobiele consumentenmarkt, waar de verkoop van mobiele telefoons verbeterde.
Pas in de laatste weken van het eerste kwartaal in 2020 had de coronacrisis vat op de activiteiten van VodafoneZiggo. De impact op de Q1 resultaten is daardoor beperkt.
- Ondanks de sterke concurrentie realiseert VodafoneZiggo nu na 12 kwartalen op een rij ook dit kwartaal commerciële groei: + 72.000 mobiele (postpaid) klanten, + 10.000 vaste internetklanten.
- De strategische focus op convergentie blijft zeer goed gewaardeerd door klanten. 70% van de particuliere Vodafone-klanten en 41% van de Ziggo-klanten nemen producten af van beide merken. In aantallen zijn er dit kwartaal 73.000 mobiele klanten en 39.000 vaste klanten bijgekomen die een gecombineerd product afnemen. In totaal zijn dat 1,4 miljoen huishoudens of 2,2 miljoen mobiele klanten.
- Blijvende groei van de operationele winst OCF (Operating Cash Flow), dit kwartaal met 5% ten opzichte van Q1 2019. Deze groei is in lijn met de vorige zeven kwartalen.
Bron: VodafoneZiggo nieuws
Auteur: Hans RonhaarNederlandse multiplay markt groeit naar 7 miljoen huishoudens in 2019

30 April '20 De grootste aanbieder van multiplay is VodafoneZiggo met bijna 48 procent van de huishoudens en 48,5 procent van de totale marktomzet. KPN volgt als nummer twee met 37 procent van de aantallen en bijna 40 procent van de omzet. T-Mobile is op grote afstand nummer drie.
De meeste huishoudens, bijna 49 procent, nemen triple-play diensten af waarbij de samenstelling gestaag verandert van de traditionele combinatie breedband, vaste telefonie en televisie naar breedband, televisie en mobiel, gevolgd door quad-play met 28 procent en dual-play met 23 procent. Bij de laatste categorie is de combinatie van breedband en televisie het grootst en verandert de samenstelling van breedband en vaste telefonie ook wel naar breedband en mobiel. Bij de omzet heeft quad-play met 38 procent een groter marktaandeel. Dit gaat vooral ten koste van dual-play dat goed is voor 16 procent van de omzet. Triple play is hier ook nog steeds het grootste segment met 46 procent.
Bron: Telcompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafone start met 5G in Nederland

28 April '20 Eind juli landelijke 5G-dekking
Vodafone activeert vanavond 5G in ruim de helft van Nederland. Eind juli is dit beschikbaar in heel Nederland. Nieuwe en bestaande Vodafone-klanten met 5G in hun abonnement en een geschikt toestel met de laatste software, kunnen binnen een week gebruik maken van 5G in het dekkingsgebied. Daarbuiten valt het toestel vanzelf terug op 4G.
Vodafone maakt hierbij slim gebruik van de huidige frequenties en zijn bestaande antennepark. "Wij introduceren 5G via 'spectrumdelen' in ons GigaNet. Zo kunnen klanten in Nederland nu al de nieuwste mobiele generatie ervaren, want 5G is een evolutie die deuren opent naar nieuwe mogelijkheden," aldus CEO Jeroen Hoencamp van VodafoneZiggo.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

 (1)Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Nov. '19 Jaarcongres ECP 2019
Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://ecp.nl/jaarcongres
Archief:

Onze vraag: VodafoneZiggo onderhandelt nu met Disney over FOX Sport met eredivisievoetbal. Het kan nog alle kanten op gaan. Wat heeft uw voorkeur?
Als extra kanaal voor wie het wil voor € 27,50 per maand.
Alle abonnees betalen mee, en dan kost het € 2,50 per maand extra.


VodafoneZiggo waarschuwt voor cybercrime

20 April '20 Internetcriminelen worden steeds beter in het maken van phishingmails. Ontvangers van zulke nepberichten kunnen deze steeds minder makkelijk onderscheiden van echte communicatie vanuit bedrijven.
Ook klanten van Vodafone en Ziggo lopen helaas regelmatig tegen deze vorm van criminaliteit aan. De verzenders proberen op slinkse wijze persoonlijke gegevens van mensen te achterhalen en te misbruiken, met als doel hen geld afhandig te maken. Wij waarschuwen doorlopend voor deze pogingen tot fraude en publiceren voorbeelden via www.ziggo.nl/phishing en www.vodafone.nl/phishing.

VodafoneZiggo steunt de overheidscampagne Veilig Internetten. Deze probeert via persoonlijke vragen mensen te wijzen op het gevaar van internetcriminaliteit. Een greep uit de campagne: "Doe jij ook veel meer online vanuit huis deze dagen? Internetcriminelen ook! Let goed op als je e-mails of andere berichten krijgt. Word je gevraagd haast te maken, gaat het om geld of wordt gevraagd (direct) in te loggen en gaat het over het Corona-virus? Eerst checken, dan klikken." Meer informatie: www.veiliginternetten.nl
Bron:VodafoneZiggonieuw

Auteur: Hans RonhaarDuizenden Ziggo-klanten ontvingen door foutje maandenlang gratis tv

14 April '20 Ziggo heeft een paar duizend mensen vanwege een foutje in de administratie maandenlang gratis van het televisiepakket Kabel TV voorzien. Bij hen werd het maandbedrag van 18,70 euro niet in rekening gebracht.
De klanten hebben een brief ontvangen waarin staat dat het abonnement voor Kabel TV niet goed is gefactureerd, bevestigt woordvoerder Hans den Heijer van VodafoneZiggo aan NU.nl. Het is niet bekend om hoeveel klanten het precies gaat, maar het gaat in ieder geval om "een paar duizend" mensen.
"Er bleek een fout in onze administratie te zijn, waardoor we bij een groep klanten het maandelijkse bedrag van het televisieabonnement niet in rekening hebben gebracht", zegt Den Heijer. "De duur verschilt per klant, gemiddeld gaat het om een paar maanden."
Vanaf april wordt de fout hersteld en betalen de klanten hun abonnementsgeld weer. "Omdat het onze vergissing is, berekenen we niets met terugwerkende kracht", zegt de Ziggo-woordvoerder. Klanten hoeven verder niets te doen.
Bron: Nu.nl nieuws

 (1)Auteur: Hans RonhaarSamen thuis: tijdelijk extra veel muziek bij Ziggo TV

14 April '20 Ziggo Dome concertweekend op 17, 18 en 19 april 13 april 2020.
Vanaf vandaag brengen we extra veel muziek bij onze klanten thuis. Tot en met 1 juni zijn alle 14 muziekzenders uit ons Movies & Series XL pakket toegankelijk voor onze digitale klanten. Van dance tot klassiek en van golden oldies tot hits voor de kids. Ook de zenders NPO 1 extra, NPO 2 extra en OUTtv zijn tijdelijk beschikbaar voor alle digitale klanten, ook via Ziggo GO.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarSoftware-update 4.22 voor Mediabox Next

6 April '20 We werken er altijd aan om tv-kijken zo probleemloos mogelijk te maken. Vannacht vernieuwen we daarom de software van je Mediabox Next.
Drie weken geleden stelden Ziggo deze update uit, want Ziggo wilden juist nu stabiele diensten bieden. Omdat de update een paar mogelijke storingen voorkomt, gaan we hem alsnog uitvoeren. We hebben vertrouwen dat de nieuwe software de beleving van de Mediabox Next en het tv-kijken verbetert.
Nieuw in deze update
Met deze meest recente software-update op de Mediabox Next is onder andere het volgende verbeterd:
• Bij het luisteren naar radio schakelde deze soms terug naar het geluid van je tv. Dat is opgelost. Daarnaast geeft de radio-app nu de vijf stations weer die je het laatst hebt gespeeld. Zo schakel je nog sneller naar je favoriete zender. Benieuwd hoe je naar de radio luistert met je Mediabox Next? Hier lees je hoe je dat doet.
• De beschikbaarheid van ondertiteling voor doven en slechthorenden is verbeterd.
• Het filteren van opnames op ‘oudste’ werkt nu weer correct.
• Verbetering in de verbinding met bepaalde modems van Ziggo.
• We hebben de batterijduur van de afstandsbediening verbeterd.
• Meerdere kleinere foutjes aangepakt (bug fixes).
Auteur: Hans Ronhaar


5 April '20  SKV introduceert TV kijke....
3 April '20  Cabaret en IedereenLive o....
1 April '20  Sneller bestanden verstur....
25 Mrt. '20  Ziggo: Dit zijn de beperk....
25 Mrt. '20  Snellere upload kabelinte....
20 Mrt. '20  VodafoneZiggo breekt onde....
17 Mrt. '20  VodafoneZiggo sluit winkels
17 Mrt. '20  GEEN OPEN KABEL !!!!
17 Mrt. '20  Ziggo stelt verbetering M....
16 Mrt. '20  VodafoneZiggo biedt extra....
10 Mrt. '20  19 procent Nederlanders o....
10 Mrt. '20  Ziggo biedt heel Rotterda....
4 Mrt. '20  Regio Tilburg stapt over ....
26 Feb. '20  Ziggo vergroot voorsprong....
19 Feb. '20  Oudste Nederlandse techsi....
19 Feb. '20  Ziggo stopt 1 april a.s. ....
18 Feb. '20  Zuid-Limburg stapt over o....
14 Feb. '20  CBb stelt uitspraak openb....
14 Feb. '20  VodafoneZiggo boekt goede....
4 Feb. '20  Noord-Holland stapt over ....
4 Feb. '20  Ziggo biedt heel Den Haag....
4 Feb. '20  F1 TV Pro-abonnement grat....
23 Jan. '20  Ziggo, KPN en T-Mobile ma....
21 Jan. '20  Regio Leeuwarden, Drachte....
17 Jan. '20  Duopolie KPN-Ziggo opperm....
16 Jan. '20  Caiway verhoogt tarieven ....
6 Jan. '20  Regio´s Nijmegen-Tiel en ....
30 Dec. '19  Miljoenenboetes voor KPN,....
10 Dec. '19  Ziggo raadt gebruik ‘ille....
9 Dec. '19  Ziggo verbetert klantense....
27 Nov. '19  MUSEUMTV APP TE ZIEN VIA ....
26 Nov. '19  Ziggo houdt analoge tv ko....
14 Nov. '19  Ziggo verbetert beeldkwal....
13 Nov. '19  Ziggo overweegt afschakel....
12 Nov. '19  Ziggo: hogere uploadsnelh....
12 Nov. '19  Hilversum klaar voor Giga....
11 Nov. '19  Voorlopig geen concurrent....
10 Nov. '19  Disney Plus app onderweg ....
7 Nov. '19  VodafoneZiggo: Cijfers de....
5 Nov. '19  Ziggo mag klanten bescher....
30 Okt. '19  Ziggo lanceert slimme wif....
29 Okt. '19  Sneller bestanden verstur....
22 Okt. '19  Ziggo verbetert Mediabox ....
22 Okt. '19  Ziggo verhelpt urenlange ....
19 Okt. '19  Ziggo breidt online aanbo....
10 Okt. '19  VodafoneZiggo start lande....
9 Okt. '19  Ziggo-klanten opgelet: ki....
6 Okt. '19  CBb stelt uitspraak over ....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid