Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beÔnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Volledig digitale kabel-tv voor regio Den Haag

23 Jan. '19 Ziggo startte in maart 2018 met gefaseerd per regio om te schakelen van analoge kabel tv naar digitale kabel tv.
Na de regioís Capelle aan den IJssel, Flevoland, Rotterdam en omgeving, Amsterdam en omgeving, is het nu de beurt aan Den Haag en omgeving* (zie bijlage) om deze overstap te maken. De analoge afschakeling vindt plaats in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 maart 2019. Ziggo startte in maart 2018 met het tv-aanbod volledig te digitaliseren. Via digitale kabel tv levert Ziggo overal tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar nog gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.
Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal kijken. Dat kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Ziet de klant daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt deze al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog. In dat geval kan de klant via www.ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe mee te schakelen. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.
De overstap naar digitale kabel tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.
Ondersteuning bij omschakeling
Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo, naast medewerkers op de call centers en bestaande servicepunten, ook extra monteurs in die aan huis een helpende hand kunnen bieden. Daarnaast worden er lokaal ook servicebussen ingezet waar Ziggo-klanten met hun vragen terecht kunnen.
Bron: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarMinder storing digitale tv Ziggo

15 Jan. '19 Abonnees van Ziggo ervaren in gebieden waar het analoge zenderaanbod is uitgeschakeld minder last van storing met digitale tv.
Dit is onder meer in Amsterdam, Rotterdam en Flevoland het geval.
Ziggo is bezig met een gefaseerde operatie waarbij analoge tv wordt uitgezet. Het kabelbedrijf doet dit regio na regio. Ziggo hoopt de gefaseerde uitschakeling van analoge tv in de eerste helft van 2020 voltooid te hebben. Direct na deze operatie wordt begonnen met de gefaseerde uitrol van Ďhet netwerk van de toekomstí waarmee het kabelbedrijf sneller internet met in eerste instantie internetsnelheden tot 1000Mbps (1Gbps) aan consumenten aangeboden kan worden. De verwachting is dat in gebieden waar Ziggo dit verbeterde netwerk in gebruik gaat nemen eerst analoge FM-kabelradio wordt uitgezet
Bron:

Auteur: Hans RonhaarZiggo breidt online aanbod series uit

14 Jan. '19 De komende maanden blijft Ziggo nieuwe titels van series aan het aanbod van Ziggo Movies & Series toevoegen. Hieronder bevindt zich het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones.
Het achtste seizoen van Game of Thrones bestaat uit slechts zes afleveringen. De afleveringen duren echter wel langer dan normaal. Dit seizoen moet voor een spectaculair slot zorgen van een serie die is uitgegroeid tot de wereldwijd best bekeken serie ooit. Dit zorgde er tevens voor dat Game of Thrones door vele kijkers illegaal werd bekeken.
HBO exclusief in Nederland
In Nederland wordt het illegaal kijken van de serie verder aangewakkerd omdat content van HBO exclusief door VodafoneZiggo aangeboden mag worden. Hierdoor kunnen alleen abonnees van kabelbedrijf Ziggo met een Ziggo Movies & Series L of XL-abonnement legaal naar HBO-series als Game of Thrones kijken. Klanten van bijvoorbeeld KPN of T-Mobile hebben geen toegang tot dit content. Sommigen willen de komst van Blu-ray verspreiding van HBO-series niet afwachten en besluiten naar illegale mogelijkheden te gaan zoeken. Die zijn door acties van auteursrechtenwaakhond Stichting BREIN wel iets moeilijker te vinden.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo waarschuwt voor illegale handel in mediabox en horizon boxen

9 Jan. '19 Net als met verouderde Digitenne-apparatuur en KPN IPTV boxen steekt ook de handel van Ziggo-mediaboxen via met name Marktplaats weer de kop op. Ziggo heeft hierop direct ingegrepen.
Ziggo heeft naar aanleiding van meldingen van de redactie van Totaal TV over het illegaal aanbieden van Ziggo Horizon en Ziggo Mediaboxen een eigen advertentie als waarschuwing op Marktplaats.nl geplaatst. De handel in de Ziggo horizon box of mediabox xl 7400 of 7401 is illegaal en bovendien zinloos ťn gelijk aan oplichting omdat deze nooit zomaar beeld zal gaan geven. De koper of verkoper kan bovendien ook nog worden geconfronteerd met een fikse rekening van Ziggo. De genoemde tv-decoders dienen na beŽindiging van een abonnement of bij het overstappen op een andere decoder te allen tijde te worden geretourneerd aan Ziggo. Dit geldt nadrukkelijk ook voor defecte boxen.
Bron: TotaalTV nieuws
Auteur: Hans RonhaarVeel verplichtingen toetreders op open kabelnetwerk Ziggo

5 Jan. '19 Uit het eerste concept referentie-aanbod van VodafoneZiggo blijkt dat toetreders zich aan diverse verplichtingen dienen te houden om diensten via het open kabelnetwerk van Ziggo te kunnen aanbieden.
De mogelijkheid bestaat overigens dat het referentie-aanbod nog gewijzigd wordt. Toetreders kunnen eventuele op- of aanmerkingen kenbaar maken. Ook toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet het referentie-aanbod nog toetsen. In ieder geval T-Mobile en YouCa hebben interesse in het aanbieden van diensten via het kabelnetwerk van Ziggo. Verwacht wordt dat ook Caiway en mogelijk nog enkele andere bedrijven aan de lijst van toetreders worden toegevoegd.
Bron en lees verder: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarAfwijkend zenderaanbod concurrenten op kabelnetwerk Ziggo

3 Jan. '19 Toetreders die in de toekomst diensten via het kabelnetwerk van Ziggo aan willen gaan bieden, kunnen een licht afwijkend zenderaanbod aanbieden.
Uit het referentie-aanbod van VodafoneZiggo blijkt dat toetreders bij het mediabedrijf kunnen aangeven of ze een afwijkend zenderaanbod willen aanbieden via het kabelnetwerk van Ziggo. Maar of deze mogelijkheid echt tot meer concurrentie leidt, is de grote vraag. Toetreders krijgen de mogelijkheid om slechts ťťn eigen afwijkende zender in vergelijking met het zenderaanbod van Ziggo aan te bieden. VodafoneZiggo voldoet hiermee aan de opdracht van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). In de toelichting op de regulering van het kabelnetwerk van Ziggo staat dat VodafoneZiggo toetreders de mogelijkheid moet geven tenminste ťťn zender naar eigen keuze aan te bieden.
Wel gecodeerd
Bron: TotaalTV Nieuws
Auteur: Hans RonhaarZiggo stopt binnen afzienbare termijn met analoge FM-kabelradio

1 Jan. '19 Het luisteren naar radiozenders in analoge FM-norm via het kabelnetwerk van Ziggo is binnen afzienbare termijn verleden tijd. Dit heeft het kabelbedrijf nu voor het eerst zelf gecommuniceerd.
Totaal TV meldde in november al dat analoge FM-kabelradio bij Ziggo voor sneller en stabieler internet via de DOCSIS 3.1 norm gaat wijken. De aanleiding hiervoor is de zogenaamde roadmap voor indeling van de infrastructuur dat door Liberty Global op het Cable Next Gen Europe evenement in London werd gepresenteerd. Liberty Global is voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo, het bedrijf waaronder Ziggo valt. Ook bronnen rond het kabelbedrijf noemen het niet onrealistisch dat analoge FM-kabelradio over een jaar wordt uitgefaseerd.
Bandbreedte
Analoge FM-kabelradio neemt op het netwerk van Ziggo 20MHz bandbreedte in beslag. Het frequentiespectrum van analoge FM-kabelradio is binnen de DOCSIS 3.1 structuur uitermate geschikt voor de uploadstreams van internet. Voor optimaal gebruik van DOCSIS 3.1 is een grotere afstand tussen up- en downstream van belang. De lagere frequentie van analoge FM-kabelradio is om dit te realiseren het meest geschikt.
Bron en lees verder: TotaalTv nieuws

 (1)Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

4 Sep. '18 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.

11 Sep. '18 NL Connect breeduit jaarcongres
Op 11 september organiseert NLconnect het breeduit jaarcongres, met als thema digitale privacy. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://www.nlconnect.org/agenda/nlconnect-breeduit-jaarcongres

15 Nov. '18 Jaarcongres ECP 2018
Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://ecp.nl/jaarcongres
Archief:

Onze vraag: Bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017?
Ik ben voor.
Ik ben tegen.
Ik weet het niet.
Ik ga niet stemmen.


VodafoneZiggo maakt spelregels toetreders kabelnetwerk Ziggo bekend

1 Jan. '19 VodafoneZiggo heeft op de laatste dag van 2018 het referentie-aanbod Wholesale Fixed Access openbaar gemaakt. PotentiŽle toetreders zijn op de hoogte gesteld.
Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het kabelnetwerk van Ziggo door regulering opengebroken. De toezichthouder gaf VodafoneZiggo tot en met 31 december de tijd een referentie-aanbod te publiceren. Het mediabedrijf heeft zich aan deze voorwaarde gehouden. PotentiŽle toetreders die zich bij VodafoneZiggo hebben aangemeld voor mogelijke levering van diensten zijn door het bedrijf van het referentie-aanbod op de hoogte gesteld. Het huidige referentie-aanbod is echter nog niet compleet. Tegen marktonderzoeker Telecompaper verklaarde VodafoneZiggo dat er onvoldoende tijd was om in het huidige referentie-aanbod tarieven voor toegang en gebruik van het kabelnetwerk van Ziggo op te nemen. VodafoneZiggo zal de tarieven later deze maand bekendmaken.
Bron en lees verder: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo zusje Telenet verlengt testperiode 4K Ultra HD-decoder

29 Dec. '18 Telenet heeft aan testers van de 4K Ultra HD-decoder laten weten dat de testperiode wordt verlengd.
Ziggo gaat dezelfde Horizon EOS 4-decoder van Liberty Global in Nederland gebruiken.
Enkele testers van Telenet meldden Totaal TV dat zij van het Belgische kabelbedrijf bericht hebben gehad dat de testperiode tot april is verlengd. Enkele bugs zouden de reden van dit besluit zijn. Ziggo gaat in Nederland dezelfde 4K Ultra HD-decoder gebruiken. VodafoneZiggo heeft echter nooit een exacte streefdatum bekendgemaakt met betrekking van de levering van de nieuwe decoder aan klanten. Hierdoor is formeel geen sprake van uitstel bij Ziggo.
Horizon EOS 4
Het is echter niet uitgesloten dat het verlengen van de testperiode in BelgiŽ gevolgen heeft voor de marktintroductie in Nederland. Beide decoders hebben als basis het Horizon EOS 4-platform van Liberty Global al zijn er voor iedere aanbieder kleine aanpassingen voor de lokale markt aangebracht.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarOmzet Ziggo Sport omzet steeg met 22 procent in 2017

27 Dec. '18 Ziggo Sport heeft in 2017 een omzet behaald van EUR 71,3 miljoen, 21,8 procent meer dan in 2016, blijkt het jaarverslag van Liberty Global Content Netherlands (LGC NL) dat onlangs bij de Kamer van Koophandel is gedeponeerd.
De meeste omzet komt uit een distributie overeenkomst tussen Liberty Global Content NL en VodafoneZiggo voor het Ziggo Sport kanaal dat gratis beschikbaar is voor alle Ziggo digitale televisieklanten. Hiervoor werd in 2017 EUR 36,2 miljoen ontvangen, 13,1 procent meer dan in 2016. Dit komt overeen met EUR 2,69 per kwartaal per Ziggo digitale televisieklant. Het Ziggo Sport Totaal pakket is goed voor een omzet van EUR 24,3 miljoen in 2017, 13,6 procent meer dan in 2016. De groei komt uit niet-Ziggo klanten die het premium pakket afnemen. De omzet daarvan groeide met meer dan 39 procent naar EUR 14,2 miljoen. Tegelijkertijd daalde de omzet van Ziggo Sport Totaal onder Ziggo klanten met 9,7 procent naar EUR 10,1 miljoen, vanwege het feit dat die klanten al gratis naar het Ziggo Sport kanaal kunnen kijken.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo groeit, KPN krimpt

24 Dec. '18 Nu lineaire tv bij een groeiend aantal Nederlanders op een zijspoor geraakt, wordt het internetabonnement voor providers belangrijker.
Ziggo scoort met de verkoop van internet beter dan directe concurrent KPN.
Uit het kwartaalrapport van marktonderzoeker Telecompaper blijkt dat het aantal breedbandinternetaansluitingen met 0,3 procent tot 7,48 miljoen is gestegen. Vooral Ziggo en T-Mobile zorgden voor de stijging. Het aantal aansluitingen dat internet door T-Mobile geleverd krijgt, steeg met 17.000. Ziggo realiseerde een stijging van 13.000. Dit staat in schril contrast met KPN. Het telecombedrijf leverde in het derde kwartaal juist via minder aansluitingen internet. Het aantal verkochte abonnementen daalde met 5.000 voor de merken KPN, XS4All en Telfort. Voordeel voor KPN is wel dat een deel van de verloren abonnementen is overgaan naar providers die via de netwerken van KPN internet leveren. Op deze manier genereert het telecombedrijf via een omweg inkomsten.
Auteur: Hans Ronhaar


24 Dec. '18  Kerst en Nieuw Jaar Wens
19 Dec. '18  Wordt televisie kijken in....
18 Dec. '18  Ziggo maakt vanaf februar....
17 Dec. '18  Ziggo-uitdager YouCa slui....
12 Dec. '18  Einde analoge televisie Z....
30 Nov. '18  DELTA eerste provider met....
28 Nov. '18  Ziggo TV-piraten opgepakt
28 Nov. '18  T-Mobile NL mag Tele2 NL ....
22 Nov. '18  VodafoneZiggo rolt Docsis....
21 Nov. '18  Het is Film Feestmaand bi....
15 Nov. '18  Ziggo komt met betatest Z....
15 Nov. '18  Ziggo lost problemen met ....
15 Nov. '18  VodafoneZiggo spant recht....
12 Nov. '18  Formule 1 ook de komende ....
12 Nov. '18  VodafoneZiggo: "derde kwa....
12 Nov. '18  Ziggo ziet gebruik Horizo....
10 Nov. '18  Ziggo 4K Ultra HD Mediabo....
8 Nov. '18  VodafoneZiggo Q3: omzet m....
5 Nov. '18  Delta geeft hogere kortin....
5 Nov. '18  Ziggo voegt FOX toe aan o....
30 Okt. '18  Introductie SKV Go
25 Okt. '18  Ziggo maakt vanaf decembe....
23 Okt. '18  Ziggo zet analoog tv in Z....
22 Okt. '18  Kans op internet-only abo....
15 Okt. '18  Ziggo en KPN door klanten....
9 Okt. '18  Ziggo en KPN door interne....
3 Okt. '18  Ziggo werkt aan kijken zo....
1 Okt. '18  ACM grijpt niet in op kab....
30 Sep. '18  Lange mars naar kabelconc....
30 Sep. '18  YouCa wil netwerk Ziggo g....
28 Sep. '18  VodafoneZiggo gaat in ber....
28 Sep. '18  De kabel gaat eindelijk open
25 Sep. '18  SIDN: KPN en Ziggo zorgen....
24 Sep. '18  Ziggo 4K UHD Mediabox all....
19 Sep. '18  VodafoneZiggo gaat 4K-set....
12 Sep. '18  Minder dan 6 miljoen vast....
4 Sep. '18  Klanten Ziggo kunnen comp....
4 Sep. '18  Ziggo maakt vanaf oktober....
3 Sep. '18  Begrijpelijke keuze Ziggo....
3 Sep. '18  Ziggo heeft al het hele w....
28 Aug. '18  Delta lanceert mobiele pr....
22 Aug. '18  VodafoneZiggo test netwer....
21 Aug. '18  Ziggo test intern Ziggo G....
20 Aug. '18  Ziggo biedt 12 maanden ko....
20 Aug. '18  Begin defintieve uitschak....
14 Aug. '18  Ziggo GO meer gebruikt

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid