Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beďnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo verbetert Mediabox Next opnieuw

21 Sep. '20 Ziggo brengt in de komende dagen nieuwe firmware voor premium bruikleendecoder Mediabox Next uit. Het gaat om een gefaseerde uitrol.
Ziggo gaat deze week gedurende enkele dagen alle meer dan 400.000 Mediabox Next apparaten die bij klanten in gebruik zijn gefaseerd van nieuwe firmware voorzien. De nieuwe firmware heeft versienummer 4.26 gekregen, Gebruikers van Mediabox Next hoeven niets te doen om van de verbeteringen te profiteren. De nieuwe firmware wordt automatisch in het apparaat geďnstalleerd.
Mediabox Next beter
De functionaliteit wordt in de nieuwe firmwareversie onder meer uitgebreid met het instellen van een hoger contrast binnen de menuomgeving. Ook kan de naam van de ontvanger naar eigen keuze gewijzigd worden, Verder zijn enkele bugs opgelost. Het gaat onder meer verbeteren bij het veelvoudig pauzeren van tv-zenders en content, knipperend beeld bij het navigeren binnen de menuomgeving, het uitschakelen van geluid en sortering van lijsten bij geplande opname. Een volledig overzicht van de verbeteringen is hier te vinden.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo herstart gigabit-internet in Rotterdam

15 Sep. '20 Tot 1 gigabit-internetsnelheid voor 370.000 aansluitingen in Rotterdam, zonder graven.
Ziggo herstart vandaag het aanbieden van supersnel internet met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in Rotterdam inclusief Vlaardingen, Pernis, Rozenburg en Hoek van Holland. Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus was de landelijke uitrol van gigabit-internet tijdelijk stilgelegd. Op 28 juli herstartte Ziggo de landelijke uitrol van gigabit-internet in Hoogvliet (gemeente Rotterdam). Ziggo streeft om binnen anderhalf jaar in heel Nederland gigabit-snelheden aan te bieden via haar bestaande vaste netwerk.
Na Rotterdam staan onder andere de volgende steden op de planning; Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Groningen, Heerenveen, Leeuwarden, Lelystad, Nijmegen en Wageningen. Eind 2020 biedt Ziggo gigabit-snelheden aan bijna de helft van de 7,2 miljoen huishoudens en bedrijfspanden die zijn aangesloten op het Ziggo-netwerk.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarIs Ziggo Sport UHD in aankomst?

31 Aug. '20 Ziggo wil het 4K Ultra HD aanbod gaan verbreden. Het zijn de eerste echte aanwijzingen dat de komst van Ziggo Sport in 4K Ultra HD nu echt in aankomst is.
Ziggo maakte vorige week aan Totaal TV bekend dat het inmiddels meer dan tweehonderd films en afleveringen van series in 4K Ultra HD aan bezitters van Mediabox Next via de aanvullende video on demand-dienst Ziggo Movies & Series aan klanten levert. Maar het kabelbedrijf wil niet alleen films en series in deze hoogwaardige beeldkwaliteit gaan leveren. De volgende stap is het aanbieden van sport in 4K Ultra HD. De kans is groot dat dit via het eigen en exclusieve sportkanaal Ziggo Sport gaat gebeuren. Een deel van de sportcontent dat op Ziggo Sport wordt uitgezonden is immers in 4K UHD beschikbaar.
Bron en lees verder : TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo brengt Next-update Mediabox XL nog dit jaar uit

31 Aug. '20 Ziggo kondigde vorig jaar een nieuwe update voor bruikleendecoder Mediabox XL aan dat het apparaat meer gelijkwaardig aan Mediabox Next moet maken.
Mediabox XL – ook wel bekend als Horizon Mediabox – is bij Ziggo de meestgebruikte bruikleendecoder. Mediabox XL is door Liberty Global – voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo waartoe Ziggo behoort – in 2012 in Nederland geďntroduceerd. In de loop van de jaren is de hardware wel diverse malen vernieuwd. Ziggo kondigde vorig jaar een update voor Mediabox XL aan waardoor bijvoorbeeld het stroomverbruik sterk wordt verminderd en het apparaat op veel punten gelijkwaardig met het premium model bruikleendecoder Mediabox Next wordt. Zo wordt de harde schijf van Mediabox XL uitgeschakeld en wordt opnemen in de cloud (cloudPVR) aan de functies toegevoegd. Alleen het uitzetten van de harde schijf zorgt voor een sterke afname van stroomverbruik en maakt het apparaat tevens stiller.
Bron: TotaalTv nieuws
Auteur: Hans RonhaarZiggo herstart operatie volledig digitaliseren televisiesignaal

11 Aug. '20 Ziggo herstart operatie volledig digitaliseren televisiesignaal.
Deze twee regio's maken in de nacht van maandag 28 september op dinsdag 29 september a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie. Ziggo startte in maart 2018 haar ''Schakelmee'' campagne met het omschakelen van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie.
De analoge afschakeling vond ook al plaats in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Flevoland, Gelderland, Nijmegen, Tiel-Ermelo, Leeuwarden, Drachten- Heerenveen, Noord-Holland, Zuid-Limburg. Vanwege de Corona-maatregelen is het afschakelen van het analoge televisiesignaal in de regio Tilburg op dinsdag 21 april j.l. komen te vervallen. De nieuwe datum van het afschakelen van het analoge televisiesignaal is dinsdag 15 september a.s.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarFinanciële impact corona dit kwartaal voor VodafoneZiggo beperkt

4 Aug. '20 Het tweede kwartaal van dit jaar was voor de samenleving als geheel, en daarmee ook voor onze organisatie, een uitdagende periode als gevolg van de corona situatie.
We ondervonden zowel economisch als sociaal het belang van stabiele digitale netwerken.
We blijven fors investeren in GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, en in een steeds verbeterde dienstverlening aan onze klanten. In het eerste half jaar hebben we bijna 22% van onze omzet terug geďnvesteerd in onze netwerk infrastructuur.
VodafoneZiggo was de eerste provider die landelijk 5G op het mobiele netwerk heeft uitgerold en verwierf recentelijk nieuwe frequenties om de samenleving op lange termijn van nog sneller, stabieler en veiliger internet te kunnen voorzien.
De financiële impact van de coronasituatie op onze resultaten merken we wel (vooral roaming), maar toch is voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal de omzet gestegen, nu met 2% in vergelijking met Q2 2019.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Nov. '19 Jaarcongres ECP 2019
Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://ecp.nl/jaarcongres
Archief:

Onze vraag: VodafoneZiggo onderhandelt nu met Disney over FOX Sport met eredivisievoetbal. Het kan nog alle kanten op gaan. Wat heeft uw voorkeur?
Als extra kanaal voor wie het wil voor € 27,50 per maand.
Alle abonnees betalen mee, en dan kost het € 2,50 per maand extra.


Ziggo herstart landelijke uitrol gigabit-internet in Hoogvliet Rotterdam

28 Juli '20 Tot 1 gigabit-internetsnelheid voor 370.000 aansluitingen, zonder graven.
Ziggo herstart vandaag het aanbieden van supersnel internet met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in Rotterdam Hoogvliet. Op 15 september zijn de gigabit-snelheden in de hele regio Rotterdam beschikbaar inclusief Vlaardingen, Pernis en Rozenburg. Ziggo streeft om binnen anderhalf jaar in heel Nederland gigabit-snelheden aan te bieden via haar bestaande vaste netwerk.
Na Rotterdam volgen Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Wageningen. Eind 2020 biedt Ziggo gigabit-snelheden aan bijna de helft van de 7,2 miljoen huishoudens en bedrijfspanden die zijn aangesloten op het Ziggo-netwerk.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

 (2)Auteur: Hans RonhaarGeen "Eredivisiebelasting" bij Ziggo !

28 Juli '20 Ziggo en FOX Sports verlengen samenwerking.
Ziggo en FOX Sports verlengen per 1 augustus de samenwerking. Dit houdt in dat klanten van Ziggo gewoon live Eredivisie wedstrijden kunnen blijven kijken als de Nederlandse competities beginnen. Omdat door de coronamaatregelen de stadions op dit moment nog niet volledig toegankelijk zijn, stelt Ziggo tot eind 2020 FOX Sports 1 gratis beschikbaar voor Ziggo-klanten*.
Ziggo levert content aan bijna vier miljoen huishoudens oftewel zo’n 8 miljoen Nederlanders. Een unieke positie die mede mogelijk wordt gemaakt door slim samen te werken met de content-aanbieders. Ook FOX Sports is een belangrijk onderdeel van het contentaanbod. Ziggo en FOX Sports hebben een nieuwe overeenkomst gesloten waardoor de klanten van Ziggo live Eredivisie wedstrijden kunnen blijven kijken als de Nederlandse competities beginnen.
Tijdelijk Fox Sports 1 gratis
Omdat de stadions vanwege Corona nog niet volledig toegankelijk zijn voor het publiek, zal tot het einde van dit jaar FOX Sports 1 gratis beschikbaar zijn voor Ziggo-klanten. "Hiermee willen we de clubs en de fans tegemoetkomen en er zo voor zorgen dat iedereen kan meegenieten van de Nederlandse competities wanneer deze starten", aldus Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt van VodafoneZiggo.​​
Aanvullend abonnement met alle kanalen Klanten die alle FOX Sports kanalen willen ontvangen, kunnen daar – net als vroeger – naar eigen wens een aanvullend abonnement voor afsluiten. Klanten die geen FOX Sports in hun pakket kiezen, zullen hier dus niet voor betalen. "Ons belangrijkste uitgangspunt is altijd onze klant en we zijn verheugd dat we tot een passende overeenkomst zijn gekomen", aldus De Groot.
*Alle klanten met minimaal een TV Start of TV Standard abonnement zullen FOX Sports 1 kunnen ontvangen. Dit is bijna 90% van alle Ziggo-klanten. Klanten met een Kabel TV abonnement kunnen FOX Sports 1 niet ontvangen.
Bron: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


24 Juli '20  Ziggo-klanten trap hier n....
20 Juli '20  Ziggo krijgt storingen Zi....
15 Juli '20  VodafoneZiggo wijst vrije....
8 Juli '20  ACM: consumenten mogen ei....
1 Juli '20  Delta: alle kanalen FOX S....
29 Juni '20  Ziggo GO nu ook beschikba....
23 Juni '20  ‘FOX Sports verliest veel....
15 Juni '20  Ziggo blijft analoge radi....
15 Juni '20  Ziggo hervat uitschakelen....
12 Juni '20  Ziggo: ‘onderhandelingen ....
3 Juni '20  Ziggo verbetert Mediabox ....
2 Juni '20  Ziggo en Xs4all moeten oo....
28 Mei '20  Ziggo en KPN moeten concu....
23 Mei '20  ´Kans Fox Sports bij Zigg....
12 Mei '20  FOX over Ziggo-onderhande....
11 Mei '20  Ziggo: Prijswijziging pe....
7 Mei '20  Ziggo onderhandelt alleen....
7 Mei '20  VodafoneZiggo boekt goede....
30 April '20  Nederlandse multiplay mar....
28 April '20  Vodafone start met 5G in ....
20 April '20  VodafoneZiggo waarschuwt ....
14 April '20  Duizenden Ziggo-klanten o....
14 April '20  Samen thuis: tijdelijk ex....
6 April '20  Software-update 4.22 voor....
5 April '20  SKV introduceert TV kijke....
3 April '20  Cabaret en IedereenLive o....
1 April '20  Sneller bestanden verstur....
25 Mrt. '20  Ziggo: Dit zijn de beperk....
25 Mrt. '20  Snellere upload kabelinte....
20 Mrt. '20  VodafoneZiggo breekt onde....
17 Mrt. '20  VodafoneZiggo sluit winkels
17 Mrt. '20  GEEN OPEN KABEL !!!!
17 Mrt. '20  Ziggo stelt verbetering M....
16 Mrt. '20  VodafoneZiggo biedt extra....
10 Mrt. '20  19 procent Nederlanders o....
10 Mrt. '20  Ziggo biedt heel Rotterda....
4 Mrt. '20  Regio Tilburg stapt over ....
26 Feb. '20  Ziggo vergroot voorsprong....
19 Feb. '20  Oudste Nederlandse techsi....
19 Feb. '20  Ziggo stopt 1 april a.s. ....
18 Feb. '20  Zuid-Limburg stapt over o....
14 Feb. '20  CBb stelt uitspraak openb....
14 Feb. '20  VodafoneZiggo boekt goede....
4 Feb. '20  Noord-Holland stapt over ....
4 Feb. '20  Ziggo biedt heel Den Haag....
4 Feb. '20  F1 TV Pro-abonnement grat....
23 Jan. '20  Ziggo, KPN en T-Mobile ma....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid