Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Software-update 4.22 voor Mediabox Next

6 April '20 We werken er altijd aan om tv-kijken zo probleemloos mogelijk te maken. Vannacht vernieuwen we daarom de software van je Mediabox Next.
Drie weken geleden stelden Ziggo deze update uit, want Ziggo wilden juist nu stabiele diensten bieden. Omdat de update een paar mogelijke storingen voorkomt, gaan we hem alsnog uitvoeren. We hebben vertrouwen dat de nieuwe software de beleving van de Mediabox Next en het tv-kijken verbetert.
Nieuw in deze update
Met deze meest recente software-update op de Mediabox Next is onder andere het volgende verbeterd:
• Bij het luisteren naar radio schakelde deze soms terug naar het geluid van je tv. Dat is opgelost. Daarnaast geeft de radio-app nu de vijf stations weer die je het laatst hebt gespeeld. Zo schakel je nog sneller naar je favoriete zender. Benieuwd hoe je naar de radio luistert met je Mediabox Next? Hier lees je hoe je dat doet.
• De beschikbaarheid van ondertiteling voor doven en slechthorenden is verbeterd.
• Het filteren van opnames op ‘oudste’ werkt nu weer correct.
• Verbetering in de verbinding met bepaalde modems van Ziggo.
• We hebben de batterijduur van de afstandsbediening verbeterd.
• Meerdere kleinere foutjes aangepakt (bug fixes).
Auteur: Hans RonhaarSKV introduceert TV kijken via PC of laptop

5 April '20 Vanaf vandaag kun je met SKV GO TV kijken op je PC of laptop!
Je kijkt dus overal in Europa op zowel PC, laptop, mobiel en tablet het SKV GO zenderaanbod.
Plan binnen- en buitenshuis via de digitale TV gids opnames in, maak gebruik van begin gemist en programma gemist of zet live het beeld op pauze. Je kunt de desktop versie van SKV GO op je PC of je laptop gebruiken via de Chrome browser.
Klik hier om Chrome te downloaden. Chrome is beschikbaar op ieder besturingssysteem.
Bron en lees verder: SKV nieuws

Auteur: Hans RonhaarCabaret en IedereenLive op Ziggo TV

3 April '20 Cabaret
Tot 13 april vertoont Ziggo cabaretshows van onder andere
Brigitte Kaandorp, Howard Komproe en Guido Wijers op Ziggo TV. Elke zaterdag en zondag zijn er om 21.00 uur cabaretshows te zien op Ziggo TV (kanaal 13).
Klik hier voor het : Overzicht.
IedereenLive
Vanaf vandaag is IedereenLive op Ziggo TV te zien. Beau van Erven Dorens en Diederik Ebbinge en anderen presenteren dagelijks vanuit hun huis de talkshow IedereenLive. Een show waarin iedere Nederlander met een verhaal te gast kan zijn via videocall. Het programma is er voor Nederlanders die steun zoeken, troost bieden, inspiratie zoeken, advies geven, ervaringen willen delen of gewoon een luisterend oor zoeken. IedereenLive is dagelijks op Ziggo TV (kanaal 13) en Facebook te zien via live streams van 14.00 tot 17.00 uur.
Bron: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarSneller bestanden versturen: DELTA verhoogt uploadsnelheden

1 April '20 Telecombedrijf DELTA verhoogt de maximale uploadsnelheid van internet via de kabel naar 100 Mbps.
Tot nu toe was dat 40 Mbps. Dankzij deze ontwikkeling kunnen klanten nog sneller grote bestanden via het internet versturen en wordt werken in de cloud nog aantrekkelijker.
De nieuwe uploadsnelheden komen in het eerste kwartaal van 2020 beschikbaar. Om dat mogelijk te maken wordt een technische laag in het netwerk eerst nog geüpgraded. Het is een volgende stap in Next Generation Netwerk.
“Het internetgebruik stijgt elk jaar opnieuw met 40 procent. Om onze klanten van de beste verbindingen te voorzien, blijven we doorontwikkelen”, zegt directeur Ludolf Rasterhoff. “Zo blijven we vooroplopen in Zeeland en blijven we bouwen aan een toekomstbestendig netwerk.”
Bron: Persbericht Delta.nl

 (2)Auteur: Hans RonhaarZiggo: Dit zijn de beperkingen die tot 6 april gelden

25 Mrt. '20 VodafoneZiggo heeft de huidige beperkingen niet voor een langere tijd vastgelegd. Het bedrijf houdt vooralsnog vast aan een einddatum van 6 april.
VodafoneZiggo laat desgevraagd aan Totaal TV weten dat de nu bekende beperkingen in het leveren van bijvoorbeeld onderhoudsdiensten vooralsnog tot 6 april van kracht zijn. Het bedrijf – dat de bedrijfsonderdelen Vodafone en Ziggo combineert – houdt wel rekening met de mogelijkheid dat de beperkingen geheel of gedeeltelijk ook na 6 april van kracht blijven. Het kabinet maakte deze week aanvullende maatregelen in strijd met het coronavirus bekend die in ieder geval tot 1 juni aanhouden. Maar andere maatregelen blijven vooralsnog tot 6 april van toepassing.
De tot 6 april geldende beperkingen bij Vodafone en Ziggo:
- Gepland en aangekondigd regulier onderhoudswerk door onze monteurs is opgeschort.
- We doen enkel nog noodzakelijk onderhoud en werk dat essentieel is voor de continuïteit en capaciteit van ons netwerk.
- Veel van dit essentiële onderhoudswerk gebeurt 's nachts en buiten, bijvoorbeeld aan kabels of wijkkasten.
- Als het voor het verhelpen van een storing noodzakelijk is om in een huis of bedrijf te zijn, volgen monteurs de nodige voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen, ze schudden geen handen.
- Klanten waarbij eerder al werkzaamheden waren aangekondigd, worden hierover snel geïnformeerd.
Bron: TotaalTv Nieuws

Auteur: Hans RonhaarSnellere upload kabelinternet

25 Mrt. '20 De vraag naar een snellere upload bij kabelinternet wordt in ieder geval in Zeeland gehonoreerd.
Delta heeft aangekondigd de uploadsnelheid van kabelinternet in deze provincie tot maximaal 125Mbps te verhogen. Deze maximale uploadsnelheid wordt voor het einde van de week aan zakelijke klanten geleverd. Voor consumenten gaat de upload iets minder hard, namelijk maximaal 100Mbps. Deze snelheid wordt overigens alleen geleverd bij de twee duurste abonnementsvormen waarbij respectievelijk een downsnelheid van 400Mbps of 1000Mbps (1Gbps) wordt geleverd. Op dit moment wordt bij deze abonnementen respectievelijk een uploadsnelheid van 15Mbps of 40Mbps geleverd. Delta levert in Zeeland via het kabelnetwerk internet die met de DOCSIS 3.1 wordt geleverd.
bron: Totaaltv nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Nov. '19 Jaarcongres ECP 2019
Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://ecp.nl/jaarcongres
Archief:

Onze vraag: Welke twee producten zou u niet kunnen missen?
Digitale TV & Internet
Digitale TV & Mobiele telefonie
Internet & Mobiele telefonie
Internet & Vaste telefonie
Vaste & Mobiele telefonie
Vaste telefonie & Digitale TV


VodafoneZiggo breekt onderhandelingen met dienstenaanbieders op kabel af

20 Mrt. '20 VodafoneZiggo heeft partijen met interesse voor toegang tot de kabel laten weten dat de lopende onderhandelingen worden gestopt.
Dat is het gevolg van de rechterlijke uitspraak van afgelopen dinsdag, waardoor KPN en VodafoneZiggo hun netwerken niet hoeven te openen voor derden.
VodafoneZiggo heeft de verschillende betrokken partijen laten weten dat er door de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven geen verplichting meer is om kabeltoegang aan derde partijen aan te bieden. Tweakers heeft de communicatie hierover ingezien. Dit betekent concreet dat het referentieaanbod, op basis waarvan partijen al dan niet diensten konden aanbieden over het netwerk van VodafoneZiggo, direct wordt ingetrokken. Het bedrijf stopt ook de lopende onderhandelingen hierover. Er waren naar verluidt zo'n achttien partijen die in meer of mindere mate interesse hadden om gebruik te maken van het netwerk van VodafoneZiggo.
Tweakers heeft over deze zaak en de gevolgen een achtergrondstuk geschreven.
Bron: Tweakers.net nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo sluit winkels

17 Mrt. '20 In het belang van de veiligheid van onze klanten en medewerkers, hebben wij besloten om al onze winkels vanaf vandaag te sluiten.
De komende dagen gaan we kijken hoe we, met oog op de corona-maatregelen, onze winkeldienstverlening kunnen voorzetten, zodat onze collega’s en klanten die echt afhankelijk zijn van onze hulp, toch veilig terecht kunnen. Bijvoorbeeld door te zorgen voor desinfecterende middelen, een maximaal aantal klanten in de winkel en markeringen om sociale afstand te houden. Pas wanneer dit volledig in kaart is gebracht en ingevoerd, besluiten we of en wanneer deze weer open kan.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarGEEN OPEN KABEL !!!!

17 Mrt. '20 VodafoneZiggo hoeft haar kabelnetwerk niet open te stellen voor concurrenten en toegang tot het netwerk van KPN is niet langer gereguleerd. Dat is de uitkomst van de procedure die een aantal telecombedrijven bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) hebben aangespannen tegen het marktanalysebesluit Wholesale Fixed Access van de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het CBb heeft dit marktanalysebesluit vandaag vernietigd.
ACM in ongelijk
In het marktanalysebesluit had ACM aan zowel KPN als VodafoneZiggo de verplichting opgelegd om andere marktpartijen toegang te verlenen tot hun netwerk. Zonder deze verplichting zouden KPN en VodafoneZiggo volgens ACM een gezamenlijke aanmerkelijke marktmacht hebben op de retailmarkt voor internetdiensten of bundels met internetdiensten.
Niet bewezen
Het CBb oordeelt echter dat ACM het bestaan van zo’n gezamenlijke marktmacht niet heeft bewezen. Daarmee vervalt de basis voor de aan KPN en VodafoneZiggo opgelegde regulering en sneuvelen dus ook de toegangsverplichtingen.
Uitspraak definitief
Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak.
Bron: Mediamagzine nieuws en de Uitspraak

Auteur: Hans Ronhaar


17 Mrt. '20  Ziggo stelt verbetering M....
16 Mrt. '20  VodafoneZiggo biedt extra....
10 Mrt. '20  19 procent Nederlanders o....
10 Mrt. '20  Ziggo biedt heel Rotterda....
4 Mrt. '20  Regio Tilburg stapt over ....
26 Feb. '20  Ziggo vergroot voorsprong....
19 Feb. '20  Oudste Nederlandse techsi....
19 Feb. '20  Ziggo stopt 1 april a.s. ....
18 Feb. '20  Zuid-Limburg stapt over o....
14 Feb. '20  CBb stelt uitspraak openb....
14 Feb. '20  VodafoneZiggo boekt goede....
4 Feb. '20  Noord-Holland stapt over ....
4 Feb. '20  Ziggo biedt heel Den Haag....
4 Feb. '20  F1 TV Pro-abonnement grat....
23 Jan. '20  Ziggo, KPN en T-Mobile ma....
21 Jan. '20  Regio Leeuwarden, Drachte....
17 Jan. '20  Duopolie KPN-Ziggo opperm....
16 Jan. '20  Caiway verhoogt tarieven ....
6 Jan. '20  Regio´s Nijmegen-Tiel en ....
30 Dec. '19  Miljoenenboetes voor KPN,....
10 Dec. '19  Ziggo raadt gebruik ‘ille....
9 Dec. '19  Ziggo verbetert klantense....
27 Nov. '19  MUSEUMTV APP TE ZIEN VIA ....
26 Nov. '19  Ziggo houdt analoge tv ko....
14 Nov. '19  Ziggo verbetert beeldkwal....
13 Nov. '19  Ziggo overweegt afschakel....
12 Nov. '19  Ziggo: hogere uploadsnelh....
12 Nov. '19  Hilversum klaar voor Giga....
11 Nov. '19  Voorlopig geen concurrent....
10 Nov. '19  Disney Plus app onderweg ....
7 Nov. '19  VodafoneZiggo: Cijfers de....
5 Nov. '19  Ziggo mag klanten bescher....
30 Okt. '19  Ziggo lanceert slimme wif....
29 Okt. '19  Sneller bestanden verstur....
22 Okt. '19  Ziggo verbetert Mediabox ....
22 Okt. '19  Ziggo verhelpt urenlange ....
19 Okt. '19  Ziggo breidt online aanbo....
10 Okt. '19  VodafoneZiggo start lande....
9 Okt. '19  Ziggo-klanten opgelet: ki....
6 Okt. '19  CBb stelt uitspraak over ....
6 Okt. '19  Ziggo: Connectbox interne....
1 Okt. '19  Ziggo geeft Mediabox XL d....
26 Sep. '19  Telenet rolt gigabit-snel....
25 Sep. '19  VodafoneZiggo start nieuw....
25 Sep. '19  Ziggo-klanten opgelet: Tr....
21 Aug. '19  Ziggo blokkeert ‘illegale....
8 Aug. '19  Cijfers tweede kwartaal: ....
6 Aug. '19  Vanaf september kabeltele....
5 Aug. '19  ZIGGO GO APP HEEFT 1,5 MI....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid