Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo voorziet ruim 72.000 huishoudens in Den Bosch en Deurne van gigabit-internet

20 April '21 De Brabantse gemeenten zijn klaar voor de toekomst met het GigaNet van VodafoneZiggo
Ziggo biedt vanaf vandaag in één klap razendsnel internet aan ruim 72.000 huishoudens en bedrijfspanden in Den Bosch en Deurne. Downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde zijn vanaf nu mogelijk in beide gemeenten. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 3,1 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 biedt VodafoneZiggo alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.
Het netwerk van Ziggo is de afgelopen tijd verbeterd door slimme technologie. Daardoor was het niet nodig om de straat open te breken. De 1 Gbp/s downloadsnelheden zijn dan ook per direct beschikbaar. Er zijn geen wachttijden of vertragingen.
Netwerk investeringen
Afgelopen tijd werd het kabelnetwerk in Den Bosch en Deurne technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 108.079 nieuwe connectoren en vervingen ruim 10.088 aansluitkabels in 5764 straatkasten. Bij elkaar meer dan 11 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij al deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio's aan.
Bron:Vodafoneziggo nieuws.nl

Auteur: Hans Ronhaar3,9 miljoen Ziggo klanten genieten van volledig digitaal tv-aanbod in super scherpe beeldkwaliteit

14 April '21 Vanaf vandaag is het tv-aanbod van Ziggo volledig digitaal. Door de jaren heen is er veel veranderd op tv-gebied.
Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antennes verdwenen van de daken en vanaf vandaag is er een eind gekomen aan het analoge tv-signaal. Naast het kijken op een televisiescherm, kjiken mensen ook steeds meer op mobiel of tablet.
Televisie voor de toekomst
Na de omzetting van analoog naar digitaal hebben alle klanten er extra zenders bij gekregen, waaronder alle regionale zenders en Ziggo Sport, de sportzender voor Ziggo abonnees, met onder andere live Formule 1, Champions League, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. De overstap naar digitale tv heeft geen impact op de abonnementskosten; deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.
Beste digitale infrastructuur
De vaste netwerken in Nederland horen tot de top van Europa, blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie*. “Door analoge televisie volledig om te schakelen naar digitale televisie creëren we ruimte op ons Giganet om klaar te zijn voor de toekomst. Ziggo gaat door met vernieuwen om klaar te zijn voor de toekomst en zo de digitale voorsprong van Nederland te waarborgen. Wij willen een nog verder ontwikkeld 'next generation network' aan kunnen bieden, waarbij mobiele en vaste verbindingen nog dichter op elkaar aansluiten en onze klanten ongestoord gebruik kunnen maken van digitale toepassingen”, aldus Marcel de Groot, Directeur Consumentenmarkt bij VodafoneZiggo.
Bron: VodafoneZiggo nieuws.nl

Auteur: Hans RonhaarBetere wifi-ervaring voor klanten van Ziggo met de nieuwe SmartWifi app

13 April '21 Ziggo introduceert vandaag de SmartWifi app voor alle klanten die in het bezit zijn van een Ziggo Connectbox.
De app maakt het mogelijk om meer uit de wifi-verbinding te halen en controle te krijgen over alle apparaten die met wifi in verbinding staan. Zo worden de witte wifiboosters (modellen vanaf 2015) geoptimaliseerd en kan de klant met een scan de wifi-kwaliteit per kamer of kantoor testen. Met de komst van de SmartWifi app zorgt Ziggo ervoor dat haar klanten nu en in de toekomst nog beter zijn voorbereid.
De SmartWifi app van Ziggo helpt klanten met het verbeteren van hun wifi-ervaring door onder meer het toegankelijker maken van een overzicht met welke apparaten er verbonden zijn met het wifi-netwerk. Na eenmalig in te loggen in Mijn Ziggo, maakt de Ziggo SmartWifi app het mogelijk om zelf gemakkelijk:
Bron en lees verder: Vodafonezioggo nieuws.nl

Auteur: Hans RonhaarZiggo verhoogt voor ruim 3,3 miljoen klanten de internetsnelheden

12 April '21 Zorgeloos blijven videobellen, presenteren, gamen en streamen.
Vanaf vandaag verhoogt Ziggo de internetsnelheid voor ruim 3,3 miljoen klanten. Nederland maakt door videovergaderingen, thuisonderwijs en online sportlessen steeds meer en intensiever gebruik van internet. Een snelle internetverbinding is hiervoor essentieel. Ziggo verhoogt de snelheden automatisch; de klant hoeft hier niets voor te doen.
Nieuwe snelheden voor thuiswerkers
Voor consumenten gaan de snelheden in bijna alle pakketten omhoog, tot 600 Mbit/s downloadsnelheid in het Max-pakket. Met het hele gezin tegelijkertijd online zijn voor videovergaderingen, thuisonderwijs of online sportlessen gaat met de nieuwe internetsnelheid een stuk gemakkelijker. Alleen het Giga-pakket is uitgezonderd, deze klanten biedt Ziggo reeds de maximumsnelheden van 1 Gbit/s download- en 50 Mbit/s uploadsnelheid.
Bedrijven
Bij klanten met Zakelijk Internet gaan de snelheden eveneens in bijna alle pakketten omhoog, tot 700 Mbit/s downloadsnelheid in het Max-pakket. Zakelijke klanten met het Giga-pakket behouden de maximumsnelheid van 1 Gbit/s download- en 50 Mbit/s uploadsnelheid. Met de nieuwe snelheden zorgt Ziggo ervoor dat ook bedrijven met al hun medewerkers tegelijk online kunnen werken, presentaties down- en uploaden en videovergaderen op de manier zoals zij dat willen.
Modems resetten
Klanten kunnen vanaf vandaag 12 uur meteen genieten van de hogere snelheden door zelf hun modem te resetten. Hiervoor moet de klant de stekker van het modem voor 1 minuut uit het stopcontact halen. Na het opnieuw opstarten zijn de nieuwe snelheden gelijk beschikbaar. Modems die niet door de klant zelf worden gereset zal Ziggo uiterlijk 31 mei op afstand resetten. Zo hoeven klanten er niets voor de doen om te profiteren van hogere snelheden.
Bron: VoadafoneZiggo nieuws.nl

Auteur: Hans RonhaarZiggo Sport introduceert eerste mobile augmented reality (AR) voorbeschouwing van Nederland voorafgaand aan El Clásico

8 April '21 Ziggo Sport heeft in Nederland een primeur op het gebied van augmented reality in sport. In aanloop naar El Clásico, de legendarische Spaanse voetbalkraker tussen Real Madrid en FC Barcelona, wordt voor het eerst voorbeschouwd op de wedstrijd in mobile AR.
Commentator Sierd de Vos blikt vanaf vandaag met behulp van je smartphone vanuit je woonkamer vooruit op de wedstrijd. Louis van Gaal zal zaterdag 10 april in de studio van Ziggo Sport aanschuiven om zijn visie op de wedstrijd te geven. De uitzending op Ziggo Sport begint om 20:30 uur. Daarvoor is geen speciale app nodig: kijkers kunnen via de landingspagina ziggosport.nl/sierd toegang geven tot de camera en microfoon van de smartphone, waarna El Sierd in de woonkamer, of waar je als gebruiker maar wil, verschijnt en op de voor hem kenmerkende wijze de aanstaande wedstrijd voorbeschouwt.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws.nl

Auteur: Hans RonhaarZiggo voorziet bijna 42.000 huishoudens in Amstelveen van gigabit-internet

6 April '21 De Noord-Hollandse gemeente is klaar voor de toekomst met het GigaNet van VodafoneZiggo
Ziggo biedt vanaf vandaag in één klap razendsnel internet aan bijna 42.000 huishoudens en bedrijfspanden in Amstelveen. Downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde zijn vanaf nu mogelijk in de gemeente. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 3 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo.nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo Sport bij Ziggo: geen echt 4K maar wel beter en scherper beeld

19 Mrt. '21 Voor het beste beeld van Ziggo Sport moet je vanaf vandaag bij Ziggo zijn. De distributeur waardeerde het sportkanaal naar 4K Ultra HD (UHD) op.
Ziggo heeft de primeur. Het digitale basiskanaal Ziggo Sport – vergelijkbaar met Ziggo Sport Select als onderdeel van betaalzender Ziggo Sport Totaal bij KPN en andere distributeurs – is vanaf nu in 4K beschikbaar. Overigens niet voor alle klanten van het kabelbedrijf. Ondanks dat Ziggo Sport 4K in DVB-C via het netwerk wordt gedistribueerd, heeft Ziggo het kijken direct via een 4K Ultra HD-televisie – eventueel in combinatie met smartcard en CI+ module – geblokkeerd. Het sportkanaal is alleen in 4K met bruikleendecoder Mediabox Next te bekijken. De kans dat klanten van KPN, Canal Digitaal en Stichting Kabelnet Veendam (SKV) Ziggo Sport 4K toekomstig kunnen kijken, is overigens uiterst klein. VodafoneZiggo lijkt het 4K-kanaal vooralsnog exclusief voor het eigen bedrijfsonderdeel Ziggo te willen houden. Het is de nieuwe troef in het steekspel om eigen klanten te behouden en nieuwe klanten van concurrenten af te snoepen.
Scherper beeld
Ondanks dat Ziggo heeft aangekondigd dat voorlopig alleen Formule 1 vanaf 26 maart in volwaardig 4K Ultra HD wordt uitgezonden, kan nu al worden vastgesteld dat ook de overige programma’s in betere beeldkwaliteit op Ziggo Sport 4K te volgen zijn. Het HD-beeld wordt namelijk naar 4K opgewaardeerd. Los van het gegeven dat Ziggo Sport 4K met meer bandbreedte – is scherper beeld – op het netwerk wordt doorgegeven wordt de beeldresolutie van 1080i (1920 x 1080 pixels) naar 2160P (3840 x 2160 pixels) opgewaardeerd. Dit zorgt niet alleen voor een beter en scherper beeld als met Mediabox Next naar Ziggo Sport 4K op een 4K Ultra HD-televisie wordt gekeken. Ook bij het kijken met deze bruikleendecoder via een HD-televisie is het beeld beter vanwege distributie van het kanaal met meer bandbreedte.
Bron: TotaalTv .nl

 (2)Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Dec. '20 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.
Archief:

Onze vraag: VodafoneZiggo onderhandelt nu met Disney over FOX Sport met eredivisievoetbal. Het kan nog alle kanten op gaan. Wat heeft uw voorkeur?
Als extra kanaal voor wie het wil voor € 27,50 per maand.
Alle abonnees betalen mee, en dan kost het € 2,50 per maand extra.


Ziggo voorziet bijna 110.000 huishoudens in Eindhoven van gigabit-internet

16 Mrt. '21 De tech-hoofdstad van Nederland is klaar voor de toekomst met het GigaNet van VodafoneZiggo.
Ziggo biedt vanaf vandaag in één klap razendsnel internet aan meer dan 110.000 huishoudens en bedrijfspanden in Eindhoven. Downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde zijn vanaf nu mogelijk in de gemeente. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting bijna 110.000 Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden en verbeterde netwerkstabiliteit.
In de technologieregio Brainport Eindhoven, één van de mainports van Nederland, werken veel toonaangevende bedrijven en disruptieve startups hard aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van computers, medische apparatuur en technologische oplossingen voor wereldproblemen. Razendsnelle downloadtijden, verbeterde stabiliteit en nog minder vertraging stuwen deze innovaties vooruit.
Bron en lees verder: Vodafoneziggoe nieuws.nl

Auteur: Hans RonhaarPrime Video vanaf nu beschikbaar op de Mediabox Next

10 Mrt. '21 Vanaf vandaag heb jij eenvoudig toegang tot Prime Video via de Mediabox Next.
In het menu onder 'Apps' is deze nu beschikbaar maar via de spraakopdracht 'Prime Video' wordt de app ook opgestart.
Wat is Prime Video precies?
Prime Video is het contentplatform van Amazon en is vergelijkbaar met Netflix, Disney+ en Videoland. Prime Video biedt een mix aan van populaire films, tv-series en tv-zenders. Naast je abonnement waar al heel veel films & series zonder extra abonnementskosten worden aangeboden, kun je ook nieuwe films kopen en huren.
Wat kost Prime Video?
Een abonnement bij Prime Video kost € 2,99 per maand maar je kan het de eerste 30 dagen gratis proberen. Zo krijg je toegang tot vele films zoals Rocketman, The Joker en Coming 2 America mét natuurlijk Eddie Murphy in de hoofdrol. Ook zijn er vele series te bewonderen zoals Homecoming met in de hoofdrol Julia Robert en The Marvelous Mrs. Maisel die een 8,7 scoort op IMDB.
Bron: Community Ziggo

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo vangt bot in ´duopoliezaak´ tegen Europese Commissie

26 Feb. '21 De Europese rechter gaat zich niet mengen in een zaak tussen VodafoneZiggo en de Europese Commissie.
Het Europees Hof van Justitie heeft in hoger beroep in lijn met het Europees Gerecht geoordeeld dat de Commissie geen beslissende rol speelde in de strijd tussen het telecombedrijf en de Autoriteit Consument & Markt.
De ACM stelt dat KPN en VodafoneZiggo een duopoliepositie in Nederland hebben. Daarom zouden zij hun netwerk open moeten stellen voor andere providers. Dat besluit werd vorig jaar door het CBb vernietigd, maar VodafoneZiggo verwijt de EC dat zij geen onderzoek heeft laten instellen naar het besluit van de ACM en de Autoriteit haar gang liet gaan.
Nu heeft het Europees Hof geoordeeld dat de ACM zelf over de kwestie besliste. De opmerkingen van de Europese Commissie over de kwestie waren niet bindend. Daarom is de zaak niet-ontvankelijk.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarExclusief bij Ziggo: Formule 1 in 4K-beeldkwaliteit

24 Feb. '21 Haarscherpe bochten nu 4x scherper.
Ziggo gaat vanaf 26 maart 2021 alle trainingen, kwalificaties en races van de Formule 1 in ‘4K’ uitzenden. Deze hoogst haalbare beeldkwaliteit is te zien vanaf het eerste raceweekend van het nieuwe seizoen, exclusief op Ziggo Sport (kanaal 14). Dit is het eerste grote sportevenement dat Ziggo in 4K uitzendt.
Met 4K (Ultra HD) kijk je vier keer scherper dan met Full HD. Waar een Full HD-televisie een beeldresolutie heeft van 1920 x 1080 pixels, biedt een 4K-televisie met een resolutie van 3840 x 2160 pixels een nog scherper beeld. Zo mis je geen enkel detail meer en zal elke bocht nóg scherper zijn.
Beschikbaarheid
Een groot deel van de consumenten heeft een UHD-tv (Ultra HD) en wil films, series en sport in de beste kwaliteit bekijken. Naast het aanbod aan films en series is er nu ook live topsport in 4K. Om Formule 1 in 4K te kunnen kijken, hebben klanten een UHD-tv en de Mediabox Next nodig.
Meer informatie via: Ziggo.nl/televisie/4k
Bron: Vodafoneziggo.nl/nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


18 Feb. '21  Ziggo verbetert programma....
16 Feb. '21  Ziggo-klanten betalen per....
16 Feb. '21  Sterke resultaten 2020 bi....
8 Feb. '21  Ziggo: we zijn bezig met ....
3 Feb. '21  Klanten vestigen record n....
2 Feb. '21  Regio Mill en Venlo stapp....
1 Feb. '21  Ziggo maakt NPO Start mee....
27 Jan. '21  Regio Velsen stapt over o....
27 Jan. '21  Ziggo Sport Totaal lancee....
21 Jan. '21  Ziggo test doorgifte 4K U....
21 Jan. '21  VodafoneZiggo en Discover....
19 Jan. '21  Ziggo klanten in regio Ca....
18 Jan. '21  Klantenservice Ziggo krij....
1 Jan. '21  Ziggo: gratis Eredivisie ....
30 Dec. '20  Ziggo voert zenderaanpass....
15 Dec. '20  Omgeving Hilversum stapt ....
9 Dec. '20  ´Ziggo klantenonderzoek 2....
8 Dec. '20  Regio Sneek/ Terschelling....
3 Dec. '20  Ziggo wijzigt route internet
26 Nov. '20  Ziggo begonnen met uitrol....
25 Nov. '20  Ziggo promoot stroom en g....
10 Nov. '20  Ziggo kondigt grootste gi....
5 Nov. '20  Resultaat derde kwartaal ....
2 Nov. '20  NPO-app nu ook beschikbaa....
27 Okt. '20  Ziggo biedt aan elf stede....
20 Okt. '20  Regio Den Bosch stapt ove....
13 Okt. '20  Ziggo biedt heel Amsterda....
6 Okt. '20  Regio Breda stapt over op....
6 Okt. '20  Ziggo introduceert SmartWifi
26 Sep. '20  Ziggo begint met gefaseer....
21 Sep. '20  Ziggo verbetert Mediabox ....
15 Sep. '20  Ziggo herstart gigabit-in....
31 Aug. '20  Is Ziggo Sport UHD in aan....
31 Aug. '20  Ziggo brengt Next-update ....
11 Aug. '20  Ziggo herstart operatie v....
4 Aug. '20  Financiële impact corona ....
28 Juli '20  Ziggo herstart landelijke....
28 Juli '20  Geen "Eredivisiebelasting....
24 Juli '20  Ziggo-klanten trap hier n....
20 Juli '20  Ziggo krijgt storingen Zi....
15 Juli '20  VodafoneZiggo wijst vrije....
8 Juli '20  ACM: consumenten mogen ei....
1 Juli '20  Delta: alle kanalen FOX S....
29 Juni '20  Ziggo GO nu ook beschikba....
23 Juni '20  ‘FOX Sports verliest veel....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid