Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Samenvattingen Formule 1 blijven te zien op Ziggo Sport

10 Dec. '21 Rob Kamphues en Robert Doornbos ook volgend jaar bij Race Café.
De komende jaren zijn de samenvattingen van alle vrije trainingen, kwalificaties, sprintraces en wedstrijden van de Formule 1 iedere avond in het raceweekend te zien op Ziggo Sport en via de kanalen van Ziggo Sport Totaal. Ook het succesvolle Race Café op vrijdagavond blijft bestaan en krijgt zelfs extra uitzendingen en wel op de zondagavond na afloop van iedere race. Op zaterdagavond zullen de hoogtepunten van de Formule 1-kwalificatie in een half uur durende uitzending te zien zijn. De presentatie van het Race Café blijft in handen van Rob Kamphues en ook vaste gast Robert Doornbos blijft bij Ziggo Sport te zien.
Met het verkrijgen van de samenvattingsrechten van de Formule 1 versterkt Ziggo Sport het uitgebreide auto- en motorsport aanbod. Eerder werd de MotoGP, Moto2 en Moto3 aan het pakket toegevoegd en tevens verlengde de zender de contracten met de IndyCar, NASCAR, Formule 3, W-Series en Formule E. Dit betekent dat Ziggo Sport de plek blijft voor de raceliefhebber. Ziggo Sport zal bovendien veel aandacht besteden aan de Nederlanders die in de diverse race categorieën actief zijn. Naast Max Verstappen in de Formule 1 maakt de 16-jarige Zonta van den Goorbergh in 2022 zijn debuut in de Moto2. Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout blijft actief in de IndyCar en Loris Hezemans verschijnt aan de start van de NASCAR Series. Ziggo Sport heeft ook de rechten van de IMSA WeatherTech SportsCar Championship waarin de Nederlander Renger van der Zande en Racing Team Nederland (met Frits van Eerd en Giedo van der Garde) meedoen.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws.nl

Auteur: Hans RonhaarViaplay en VodafoneZiggo slaan handen ineen

8 Dec. '21 Viaplay wordt op 1 maart 2022 in Nederland gelanceerd en zal Nederlandse kijkers een unieke combinatie bieden van premium live sports, Viaplay Originals, internationale films en series en content voor kinderen.
De streamingsdienst is een meerjarige samenwerking aangegaan met VodafoneZiggo, waardoor Viaplay toegankelijk wordt voor de bijna 4 miljoen huishoudens met een Ziggo tv-abonnement. Ziggo-klanten kunnen vanaf 1 maart een Viaplay abonnement toevoegen aan hun tv- of internetpakket.
Bron en lees verder: Vodafoneziggonieuws.nl

Auteur: Hans RonhaarRuim 25.000 huishoudens in Drachten aangesloten op gigabit-internet van Ziggo

7 Dec. '21 De gemeente in Friesland is klaar voor de toekomst met het GigaNet van Ziggo.
Ruim 25.000 huishoudens en bedrijfspanden in Drachten zijn vandaag aangesloten op de snelste internetverbinding van Ziggo. Daarmee krijgen klanten in deze gemeente de mogelijkheid om downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde af te nemen. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 5,2 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 krijgen alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.
Het netwerk van Ziggo is de afgelopen tijd verbeterd. Daardoor was het niet nodig om de straat open te breken. De 1 Gbps downloadsnelheden zijn dan ook per direct beschikbaar.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws.nl

Auteur: Hans RonhaarZiggo Movies & Series (X)L presenteert nieuw aanbod in 2022

6 Dec. '21 Ziggo Movies & Series (X)L start het nieuwe jaar met een vers en aantrekkelijk aanbod aan content na het sluiten van een partnership met ViacomCBS Global Distribution Group. Hieronder vallen iconische filmklassiekers van Paramount Pictures en ook populaire series van SHOWTIME® en CBS Studios zoals Ray Donovan en Dexter, nieuwe en exclusieve series zoals American Rust en exclusieve seizoenen van City on a Hill en Evil.
Ziggo is continu bezig om klanten een zo breed en sterk mogelijk content aanbod te leveren op het gebied van sport, nieuws en entertainment. Daarom ververst Ziggo vanaf 2022 het aanbod in de Movies & Series L- en XL-pakketten. In een nieuwe samenwerking met ViacomCBS Global Distribution Group krijgen klanten met dit pakket straks een breed palet aan nieuwe titels voorgeschoteld, waaronder vele kaskrakers en exclusieve series van de bekende producenten CBS, SHOWTIME® en Paramount Pictures.
Bron en lees verder: vodafoneziggo nieuws.nl

Auteur: Hans RonhaarZiggo biedt Ziggo Sport Totaal gratis aan in december

1 Dec. '21 Vanaf 10 december tot 3 januari 2022 is Ziggo Sport Totaal te zien voor alle klanten van Ziggo met digitale televisie. De zenders zijn ook te zien via Ziggo GO.

Aanbod
“Buiten alle topduels en evenementen die voor de Ziggo klant al gratis op kanaal 14 te zien zijn, is er deze maand nog veel meer te beleven op alle Ziggo Sport Totaal kanalen: Select, Voetbal, Golf, Racing, Docu en Tennis“, aldus de aanbieder op haar website.
Bron en lees verder: Mediamagazine.nl

Auteur: Hans RonhaarBijna 39.000 huishoudens in Doetinchem en Tiel aangesloten op gigabit-internet van Ziggo

30 Nov. '21 De 2 gemeenten in Gelderland zijn klaar voor de toekomst met het GigaNet van Ziggo.
Bijna 39000 huishoudens en bedrijfspanden in Tiel en Doetinchem zijn vandaag aangesloten op de snelste internetverbinding van Ziggo. Daarmee krijgen klanten in deze gemeente de mogelijkheid om downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde af te nemen. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 5,2 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 krijgen alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.
Bron: Vodafoneziggo.nieuws

Auteur: Hans RonhaarOmzetgroei VodafoneZiggo voor tiende kwartaal op rij

4 Nov. '21 VodafoneZiggo kijkt terug op een goed derde kwartaal.
De totale omzet steeg met bijna 2% en het operationele bedrijfsresultaat groeide met ruim 2%. Kortom, het bedrijf ligt goed op koers om de financiële doelstellingen voor 2021 te behalen.
Het goede momentum zette zich voort in het derde kwartaal, met een sterke groei van het aantal nieuwe mobiele en zakelijke klanten en een stabiel internetklantenbestand. Daarnaast blijft het aantal huishoudens dat klant is bij Vodafone én Ziggo, stevig groeien. Dit bewijst dat de zogeheten converged strategie werkt. Klanten die vaste en mobiele diensten combineren, zijn meer tevreden en blijven langer klant.
Klanten blijven de grootste focus voor VodafoneZiggo. Klanten verwachten snelle en stabiele connectiviteit, waar ze ook zijn en ongeacht de gebruikte technologie. Daarom heeft VodafoneZiggo het afgelopen kwartaal verder geïnvesteerd in de zogeheten Nederlandse ‘Gigabit Society’. Met onder andere het nationale 1 gigabit uitrolprogramma, landelijke 5G-dekking, nieuwe SmartWiFi pods om de in-huis klantervaring te maximaliseren, een speciale WiFi Crew en steeds hogere internetsnelheden. Deze investeringen vertalen zich in een stijgende klanttevredenheid.
Bron en lees verder: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarExclusieve voordelen voor klanten: VodafoneZiggo lanceert Priority

20 Okt. '21 Samenwerking met Ajax, Ziggo Dome, MOJO en The Park Playground.
De klanten ontvangen vanaf vandaag via de apps ‘My Vodafone’ en ‘Mijn Ziggo’ toegang tot exclusieve voordelen. Denk aan speciale voorverkopen, tickets voor al uitverkochte wedstrijden van Ajax en voorrang in de Ziggo Dome.
Ook tickets voor Ziggo GP Live, een Formule 1-feest rondom de Grand Prix van Qatar in de Ziggo Dome, behoren tot de eerste ‘priorities’. Verder kunnen klanten virtual reality-gamen bij The Park, waar deelnemers bijvoorbeeld in de huid van 'De Mol' kruipen. In totaal gaat het om tienduizenden tickets per jaar.
Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt bij VodafoneZiggo: "Voor Priority bundelen we de krachten met onze partners om klanten unieke ervaringen te bieden. Dit programma is een mooie bonus boven op ons bestaande entertainment-aanbod en de gratis extra's die we al aanbieden. Het doel is om onze trouwe klanten steeds meer te belonen. Daarom breiden we het klantprogramma op termijn uit met nog meer partners. Nu de poppodia, stadions en concertzalen weer open zijn, vinden we dit het perfecte moment om dit klantenprogramma te starten.
Op de website www.priority.nl staat een overzicht van alle voordelen en meer informatie.
Bron: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Dec. '20 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.
Archief:

Onze vraag: VodafoneZiggo onderhandelt nu met Disney over FOX Sport met eredivisievoetbal. Het kan nog alle kanten op gaan. Wat heeft uw voorkeur?
Als extra kanaal voor wie het wil voor € 27,50 per maand.
Alle abonnees betalen mee, en dan kost het € 2,50 per maand extra.


Ziggo maakt huren tweede Mediabox Next bij abonnement mogelijk

11 Okt. '21 Na veel vragen van klanten maakt Ziggo het vanaf nu mogelijk om een tweede Mediabox Next bij een TV Max- en TV Compleet-abonnement te gebruiken.
Tot nu toe leverde Ziggo bij de twee duurste tv-abonnementen Max en Complete een Mediabox Next. Voor het kijken op een tweede televisie werd deze 4K-Mediabox niet geleverd en konden klanten kiezen voor een andere kijkmogelijkheid zoals Mediabox XL en CI+ module. Lekker Formule 1 met Max Verstappen in 4K kijken op een geschikte televisie in de slaapkamer was hierdoor niet mogelijk.
Ziggo heeft het beleid over de tweede Mediabox Next bij het TV Max- en TV Complete abonnement gewijzigd. Het is vanaf nu mogelijk om een tweede 4K-bruikleendecoder bij het abonnement te huren. De huurprijs van de tweede Mediabox Next bedraagt vijf euro per maand. De functionaliteit van de tweede Mediabox Next is gelijk aan de eerste Mediabox. Dit betekent dat niet alleen alle lineaire tv-zenders behorende bij het abonnement bekeken kunnen worden. Ook video on demand of interactieve diensten kunnen gebruikt worden en eerder zelf in de cloud opgenomen programma’s kunnen bekeken worden.
Bron: Totaal nieuwste.nieuws

 (1)Auteur: Hans RonhaarZiggo begint verkoop Chromecast voor gebruik tweede tv

11 Okt. '21 Ziggo is begonnen met de verkoop van de Chromecast met Google TV voor gebruik bij een tweede of derde tv.
De Ziggo Go TV-app voor Google TV werkt alleen via een internetverbinding van Ziggo en vereist een tv-abonnement.
Ziggo vraagt tachtig euro voor de Chromecast met Google TV en dat is volgens de Pricewatch een marktconforme prijs. De kabelaar zegt dat gebruikers de Chromecast kunnen inzetten om via de tweede of derde tv televisie te kunnen kijken. Dat kan live-tv zijn of terugkijken.
Ziggo ondersteunt het gebruik van twee Chromecasts met de Ziggo Go TV-app in een huishouden. De Ziggo Go TV-app is er behalve voor de Chromecast ook voor diverse smart-tv-platforms en als de tweede tv een ondersteund platform is, is de Chromecast dus niet nodig. Het is niet nodig te streamen naar de Chromecast. De app draait op de stick zelf.
De Ziggo Go TV-app werkt alleen via een internetverbinding van Ziggo. Dat wijkt af van de Ziggo Go-app voor Android en iOS die binnen de hele EU werkt en dus ook bij het reizen functioneel is. De kabelaar is maandag begonnen met de verkoop van het Google-apparaat.
Bron:Tweakers/netNieuws

Auteur: Hans RonhaarRuim 72.000 huishoudens in Breda aangesloten op gigabit-internet van Ziggo

6 Okt. '21 Ruim 72.000 huishoudens en bedrijfspanden in Breda zijn gisteren aangesloten op de snelste internetverbinding van Ziggo. Daarmee krijgen klanten in deze gemeente de mogelijkheid om downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde af te nemen. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 4,7 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 krijgen alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.
Het netwerk van Ziggo is de afgelopen tijd verbeterd. Daardoor was het niet nodig om de straat open te breken. De 1 Gbps downloadsnelheden zijn dan ook per direct beschikbaar.
Bron en lees verder: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo onderstreept voortbestaan ongecodeerd zenderpakket na onrust na mail

7 Sep. '21 Ziggo blijft zijn ongecodeerde tv-pakket aanbieden, zo meldt Totaal TV. Een woordvoerder van de provider laat weten dat het geen plannen heeft om het ongecodeerde KabelTV-zenderpakket. Daarover was twijfel ontstaan, nadat Ziggo zelf een brief en mail naar overstappende klanten had gestuurd.
Ziggo laat nu weten dat er verkeerde informatie in de link staat. Vanwege de Must-Carry-bepaling in de Mediawet moet Ziggo alle publieke televisiezenders en radiokanalen van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen aan zijn klanten doorgeven. Die wet geldt echter niet voor gebruikers die geen klant meer zijn bij Ziggo. Het bedrijf zegt de informatie aan te passen en onderstreept dat het ongecodeerde zenderpakket blijft voortbestaan: "Ziggo heeft niet de intentie om het ongecodeerde KabelTV zenderpakket voor onze klanten te laten verdwijnen."
Bron: Telecompaper.com nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo biedt pakket ´Sport Compleet´ met Ziggo Sport + ESPN

31 Aug. '21 Ziggo heeft vanaf 30 augustus het aanbod gewijzigd van extra zenderpakketten met sport en/of films.
Nieuw is het pakket Sport Compleet met ESPN Compleet en Ziggo Sport Totaal. Dit pakket met tien kanalen kost EUR 22,95 per maand.
ESPN, het voormalige Fox Sports, heeft dit voetbalseizoen vier kanalen met Nederlands voetbal. Het pakket ‘ESPN Internationaal’ met buitenlandse competities is geschrapt. Ziggo biedt ESPN Compleet aan voor EUR 17,95 per maand. Enkele tv-aanbieders, waaronder KPN, hebben één ESPN-kanaal in het basispakket, Ziggo heeft dat niet gedaan.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


31 Aug. '21  Ziggo Sport verwerft excl....
25 Aug. '21  Grand Prix Zandvoort in h....
23 Aug. '21  Ziggo biedt ruim 2 miljoe....
18 Aug. '21  Ziggo storing
16 Aug. '21  Extra diensten voor zzp-e....
9 Aug. '21  Ziggo gaat Premier League....
30 Juli '21  Wederom stijgende omzet e....
28 Juli '21  Zakelijke Ziggo klanten v....
28 Juli '21  Ruim 60.000 huishoudens i....
27 Juli '21  Consumenten en bedrijven ....
17 Juli '21  Extra aandacht voor netwe....
13 Juli '21  Ruim 56.000 huishoudens i....
13 Juli '21  Ziggo klanten in regio De....
6 Juli '21  Moet Ziggo eigen modemkeu....
1 Juli '21  Ziggo-klanten krijgen dez....
28 Juni '21  Ziggo legt bij nieuwbouw ....
6 Juni '21  Ziggo verbetert Mediabox ....
1 Juni '21  Ziggo voorziet bijna 59.0....
21 Mei '21  EK voetbal in 4K-beeldkwa....
19 Mei '21  Ook Delta verhoogt abonne....
18 Mei '21  Ziggo raakt uitzendrechte....
18 Mei '21  Klanten krijgen nog meer ....
10 Mei '21  Ziggo wijzigt tarieven pe....
10 Mei '21  Ziggo moet vanaf juni vri....
6 Mei '21  Ziggo voorziet bijna 60.0....
6 Mei '21  Solide omzetgroei en stij....
3 Mei '21  Ziggo breidt interactieve....
20 April '21  Ziggo voorziet ruim 72.00....
14 April '21  3,9 miljoen Ziggo klanten....
13 April '21  Betere wifi-ervaring voor....
12 April '21  Ziggo verhoogt voor ruim ....
8 April '21  Ziggo Sport introduceert ....
6 April '21  Ziggo voorziet bijna 42.0....
19 Mrt. '21  Ziggo Sport bij Ziggo: ge....
16 Mrt. '21  Ziggo voorziet bijna 110.....
10 Mrt. '21  Prime Video vanaf nu besc....
26 Feb. '21  VodafoneZiggo vangt bot i....
24 Feb. '21  Exclusief bij Ziggo: Form....
18 Feb. '21  Ziggo verbetert programma....
16 Feb. '21  Ziggo-klanten betalen per....
16 Feb. '21  Sterke resultaten 2020 bi....
8 Feb. '21  Ziggo: we zijn bezig met ....
3 Feb. '21  Klanten vestigen record n....
2 Feb. '21  Regio Mill en Venlo stapp....
1 Feb. '21  Ziggo maakt NPO Start mee....
27 Jan. '21  Regio Velsen stapt over o....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid