Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beďnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo maakt vanaf februari kabel televisie volledig digitaal in Amsterdam en omgeving, waaronder Alkmaar, Haarlem en Hilversum.

18 Dec. '18 Ziggo startte in maart 2018 met gefaseerd per regio om te schakelen van analoge kabel tv naar digitale kabel tv.
Na de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland en Rotterdam en omgeving en Amsterdam stad, is het nu de beurt aan Amsterdam en omgeving* waaronder Alkmaar, Haarlem, Hilversum, Purmerend en Zaandam (zie bijlage) om deze overstap te maken. De analoge afschakeling vindt plaats in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 februari 2019. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.
Bron en lees verder: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo-uitdager YouCa sluit zich bij NLConnect aan

17 Dec. '18 NLConnect heeft vijf nieuwe leden. Ook de toekomstige dienstenaanbieder YouCa heeft zich bij brancheorganisatie aangesloten.
YouCa wil als toetreder diensten aan Nederlanders gaan aanbieden via het kabelnetwerk van Ziggo.
NLConnect is de branchevereniging van de breedband-industrie in Nederland. NLConnect komt voort uit NLkabel. Nadat Ziggo na de fusie met UPC NLkabel de rug toekeerde werd de organisatie getransformeerd tot het huidige NLConnect. Naast de belangen van kabelbedrijven zoals Stichting Kabel Veendam (SKV) en Delta behartigt NLConnect ook de belangen van breedband-dienstenaanbieders, aannemers, toeleveranciers en netwerkeigenaren.
Bron: TotaalTv nieuws
Auteur: Hans RonhaarEinde analoge televisie Ziggo in Amsterdam

12 Dec. '18 VodafoneZiggo is begonnen met het uitzetten van analoge televisie bij kabelbedrijf Ziggo in Amsterdam.
In grote delen van de hoofdstad kan hierdoor alleen nog digitaal via de kabel naar televisie gekeken worden.
VodafoneZiggo begon in april met de gefaseerde uitschakeling van analoge televisie bij Ziggo. Zonder extra te betalen kunnen abonnees in gebieden waar analoge televisie niet meer wordt aangeboden digitaal naar minimaal het gelijke zenderaanbod kijken. Het aantal zenders dat zonder smartcard of externe televisiedecoder direct via vrijwel alle televisie gekeken kan worden, is zelfs uitgebreider. Zo zijn alle regionale tv- en radiozenders digitaal te bekijken en beluisteren. Ook het eigen sportkanaal van Ziggo is op voorkeuzekanaal 14 onder de naam Ziggo Sport te bekijken. Voor dit sportkanaal hoeft de Ziggo-klant ook geen extra kosten naast het startabonnement DKTV te betalen.
Bandbreedte VodafoneZiggo heeft de bandbreedte die analoge televisie op het kabelnetwerk van Ziggo gebruikt nodig om het ‘netwerk van de toekomst’ vanaf 2020 gefaseerd uit te kunnen rollen. Daarbij wordt DOCSIS 3.1 gebruikt waardoor Gigabit internet met een snelheid van minimaal 1Gbps aan klanten geleverd kan worden.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarDELTA eerste provider met 1 Gbps over coax

30 Nov. '18 Vanaf 1 december levert DELTA in heel Zeeland internet met een glasvezelsnelheid van 1 Gigabit per seconde over de kabel. Dat is 1000 Mbps.
DELTA is de eerste provider in Nederland die al zijn klanten zo’n hoge internetsnelheid aanbiedt over coax. DELTA leverde al snelheden tot 400 Mbps. Nu biedt de provider meer dan het dubbele en gaat met 1 Gbps over coax landelijk aan kop. DELTA kan deze hoge snelheid leveren omdat het bedrijf een jaar geleden is gestart met een grootschalige netwerk upgrade en recent afscheid nam van het analoge radio- en tv-signaal. Dit zorgt samen voor meer capaciteit en ruimte op de kabel. Met deze stap vernieuwt DELTA het beste netwerk van Zeeland en is het daarmee klaar voor de digitale toekomst.
Om deze hoge snelheden te leveren, voert DELTA een grote netwerkupgrade uit. Op 15.000 plaatsen door heel Zeeland wordt apparatuur vervangen. Daardoor wordt het met een nieuwe techniek (DOCSIS 3.1) mogelijk om over coax veel hogere snelheden te leveren en is het netwerk van DELTA klaar voor de toekomst.
Om de supersnelle internetverbinding in huis te halen is een nieuw modem nodig. Klanten die 1 Gbps internet bestellen krijgen dit nieuwe modem gratis in bruikleen. Wie een ‘fiberspeed-aansluiting’ wil, kan bellen met de klantenservice of zich aanmelden op delta.nl/fiberspeed.

Auteur: Hans RonhaarZiggo TV-piraten opgepakt

28 Nov. '18 Dat het uiteindelijk nooit loont om abonnementen illegaal te verkopen is al meermaals gebleken. Ook nu zijn weer tv-piraten opgerold die Ziggo tv-diensten hackten en doorverkochten.
De politie van Utrecht meldt woensdag dat een 43-jarige man uit De Meern en een 48-jarige man uit Nieuwegein zijn opgepakt wegens hacken en oplichting. Bij huiszoekingen in Zeist en De Meern werden twee servers in beslag genomen. De aanhoudingen zijn het gevolg van een aangifte door telecomreus VodafoneZiggo. De opgepakte mannen worden verdacht van het jarenlang verkopen van illegale en goedkopere Ziggo-TV-abonnementen via sharing op meerdere online-servers. Mogelijk zijn daarmee meer dan duizend bediend.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarT-Mobile NL mag Tele2 NL overnemen zonder voorwaarden

28 Nov. '18 T-Mobile Nederland mag Tele2 Nederland zonder voorwaarden overnemen.
Dat laat de Europese Commissie weten aan T-Mobile. Een remedie was derhalve niet nodig om eerder door de EC geuite bezwaren weg te nemen. T-Mobile is verheugd en laat weten zich te zullen houden aan de beloftes die het deed richting de consument en de toezichthouders. De afronding van de deal is naar verwachting begin januari 2019.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo rolt Docsis 3.1 vanaf 2020 uit in Utrecht

22 Nov. '18 VodafoneZiggo gaat in Utrecht in 2020 beginnen met zijn nieuwe vaste Gigabit-netwerk.
Dat heeft CEO Jeroen Hoencamp verteld tijdens de opening van het nieuwe hoofdkantoor van de operator, naast Utrecht Centraal. Er wordt al een pilot uitgevoerd in de Utrechtse wijk Oog in Al. Het netwerk in Utrecht bereikt straks internetsnelheden van 5 Gigabit per seconde voor downloaden en 1 Gigabit per seconde voor uploaden, aldus Hoencamp. Momenteel biedt het Docsis 3.0-netwerk van de operator snelheden van tussen de 40 en 400 Megabit per seconde.
Tot 5 Gbps down
Via het bestaande kabelnetwerk krijgen inwoners van Utrecht via Docsis 3.1-technologie de hogere snelheden. Uiteindelijk kunnen de internetsnelheden hierdoor oplopen tot 5 Gigabit per seconde voor downloaden en 1 Gbps voor uploaden. Verder is volgens VodafoneZiggo de verbinding nóg stabieler en veiliger. Daarnaast is de latency, de tijd die het netwerk nodig heeft om te reageren wanneer data wordt opgevraagd, korter.
Bron en lees verder: Telecomaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

4 Sep. '18 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.

11 Sep. '18 NL Connect breeduit jaarcongres
Op 11 september organiseert NLconnect het breeduit jaarcongres, met als thema digitale privacy. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://www.nlconnect.org/agenda/nlconnect-breeduit-jaarcongres

15 Nov. '18 Jaarcongres ECP 2018
Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://ecp.nl/jaarcongres
Archief:

Onze vraag: Bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017?
Ik ben voor.
Ik ben tegen.
Ik weet het niet.
Ik ga niet stemmen.


Het is Film Feestmaand bij Ziggo

21 Nov. '18 Elke dag een film cadeau speciaal voor onze klanten.
December is de maand van pakjes in- en uitpakken. Ben je Ziggo klant? Dan krijg je het de komende tijd extra druk. Je krijgt in december namelijk elke dag een film van ons cadeau. En je hoeft niet eens een wortel in je schoen te doen. Fijne feestdagen!
Bron en lees verder: Ziggo.nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo komt met betatest Ziggo GO voor Android TV

15 Nov. '18 De komst van een app voor de online streamingdienst Ziggo GO voor het Android TV-platform is een stap dichterbij gekomen.
Ziggo is op zoek naar klanten die mee willen doen aan een betatest van de app.
Ziggo liet eerder aan Totaal TV weten dat achter de schermen intern door Liberty Global gewerkt wordt aan apps van Ziggo GO voor Apple TV en Android TV. Naar nu blijkt laat de komst van Ziggo GO op Apple TV nog op zich wachten. Het kabelbedrijf heeft namelijk een betatest aangekondigd van de Ziggo GO-app voor Android TV en de in Nederland minder gebruikte Fire TV van Amazon. Het is onbekend hoelang de testperiode onder een kleine groep Ziggo-klanten van de nieuwe Ziggo GO-apps gaat duren. Na het afronden van het testtraject kan pas een definitieve marktintroductie voor alle klanten bepaald worden.
Bron: TotaalTV nieuws
Auteur: Hans Ronhaar


15 Nov. '18  Ziggo lost problemen met ....
15 Nov. '18  VodafoneZiggo spant recht....
12 Nov. '18  Formule 1 ook de komende ....
12 Nov. '18  VodafoneZiggo: "derde kwa....
12 Nov. '18  Ziggo ziet gebruik Horizo....
10 Nov. '18  Ziggo 4K Ultra HD Mediabo....
8 Nov. '18  VodafoneZiggo Q3: omzet m....
5 Nov. '18  Delta geeft hogere kortin....
5 Nov. '18  Ziggo voegt FOX toe aan o....
30 Okt. '18  Introductie SKV Go
25 Okt. '18  Ziggo maakt vanaf decembe....
23 Okt. '18  Ziggo zet analoog tv in Z....
22 Okt. '18  Kans op internet-only abo....
15 Okt. '18  Ziggo en KPN door klanten....
9 Okt. '18  Ziggo en KPN door interne....
3 Okt. '18  Ziggo werkt aan kijken zo....
1 Okt. '18  ACM grijpt niet in op kab....
30 Sep. '18  Lange mars naar kabelconc....
30 Sep. '18  YouCa wil netwerk Ziggo g....
28 Sep. '18  VodafoneZiggo gaat in ber....
28 Sep. '18  De kabel gaat eindelijk open
25 Sep. '18  SIDN: KPN en Ziggo zorgen....
24 Sep. '18  Ziggo 4K UHD Mediabox all....
19 Sep. '18  VodafoneZiggo gaat 4K-set....
12 Sep. '18  Minder dan 6 miljoen vast....
4 Sep. '18  Klanten Ziggo kunnen comp....
4 Sep. '18  Ziggo maakt vanaf oktober....
3 Sep. '18  Begrijpelijke keuze Ziggo....
3 Sep. '18  Ziggo heeft al het hele w....
28 Aug. '18  Delta lanceert mobiele pr....
22 Aug. '18  VodafoneZiggo test netwer....
21 Aug. '18  Ziggo test intern Ziggo G....
20 Aug. '18  Ziggo biedt 12 maanden ko....
20 Aug. '18  Begin defintieve uitschak....
14 Aug. '18  Ziggo GO meer gebruikt
14 Aug. '18  SKV viert 30 jarig jubileum
14 Aug. '18  Ziggo spint garen met Zig....
10 Aug. '18  VodafoneZiggo Q2: omzet d....
6 Aug. '18  Helpdeskfraudeurs misbrui....
2 Aug. '18  Minimale wijzigingen SKV ....
31 Juli '18  Ziggo schakelt analoge tv....
26 Juli '18  Kans op meer storingen do....
17 Juli '18  Delta en Caiway samen verder
16 Juli '18  Lage straf voor cardshari....
11 Juli '18  Cai Harderwijk breidt zen....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid