Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo blokkeert ‘illegale’ Android TV-app Ziggo GO

21 Aug. '19 Ziggo en Liberty Global blokkeren sinds gisteren het gebruik van de UPC Horizon TV app voor het kijken van live tv-zenders en video on demand-gebruik afkomstig van Ziggo op Android TV mediaspelers.
Met de UPC Horizon TV-app voor de landen Polen en Hongarije kon tot gisteren naar vrijwel alle online mogelijkheden van Ziggo GO op Android TV-apparaten zoals de mediaspelers Nvidia Shield TV, Xiaomi Mi Box (S) en bepaalde modellijnen televisies van de fabrikanten Sony en Philips gekeken worden. De vraag van Ziggo-klanten naar een app van Ziggo GO voor mediaspelers werkend op Android TV en de Apple mediaspelers Apple TV HD en Apple TV 4K is groot. Ziggo is al langere tijd bezig om deze apps te ontwikkelen. Op dit moment worden de apps besloten door het kabelbedrijf getest.
Illegaal Ziggo GO
Het was al enige maanden mogelijk om met de UPC Horizon TV app online naar content van Ziggo te kijken. Hiervoor moesten wel enkele wijzigingen aangebracht worden. Deze situatie veranderde toen op 14 augustus op internet een kant en klaar bestand van de UPC Horizon TV app werd geplaatst waarin deze wijzigingen al aangebracht waren. Het installeren van de ‘illegale’ Ziggo GO app op apparaten die Android TV ondersteunen, was hierdoor kinderspel. Na het inloggen met de eigen gebruikersnaam en het wachtwoord van MijnZiggo kon daarna bijvoorbeeld naar live tv-zenders en het volledige aanbod van Ziggo Movies & Series (X)L gekeken worden.
Bron : TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarCijfers tweede kwartaal: Commerciele groei leidt tot goede resultaten

8 Aug. '19 VodafoneZiggo heeft de cijfers bekendgemaakt van het tweede kwartaal van 2019.
Dit is het beste kwartaal sinds het samengaan van Vodafone en Ziggo eind 2016.
Ondanks de sterke concurrentie realiseert VodafoneZiggo nu na 9 kwartalen op een rij ook dit kwartaal commerciële groei: + 70.000 mobiele (postpaid) klanten, + 17.000 vaste internetklanten.
Ook zijn er na twee opeenvolgende kwartalen van daling dit kwartaal 5.000 nieuwe tv-klanten bijgekomen, mede vanwege verkoop nieuwe Mediabox Next.
Klanten en reviews zijn erg positief over dit product.
Daarmee is het totaal aantal klantproducten (internet, TV en vaste telefonie) in de vaste markt na 4 kwartalen weer licht gegroeid ten opzichte van vorig kwartaal.
De strategische focus op convergentie blijft zeer goed gewaardeerd door klanten. 72% van de mobiele klanten en 36% van de vaste klanten nemen producten af van zowel Vodafone als Ziggo. In aantallen zijn er dit kwartaal 158.000 mobiele klanten (waaronder 60.000 van hollandsnieuwe) en 95.000 vaste klanten bijgekomen die een gecombineerd product afnemen.
De omzet is dit kwartaal weer gegroeid, met 1,5% in vergelijking met Q2 2018. Deze groei wordt gedreven door de resultaten uit B2B (mobiele omzet groeit weer, vast blijft stevig doorgroeien), maar ook de consumentenmarkt groeit weer.
Totale (B2C en B2B) omzetgroei in de vaste markt is het beste kwartaalresultaat sinds de fusie.
Blijvende groei van de operationele winst OCF (Operating Cash Flow) met 3% ten opzichte van Q2 2018. Deze groei is in lijn met het eerste kwartaal van 2019. Het jaartarget voor 2019 wordt verhoogd van 1% tot 3% naar 2% tot 3%.
Bron: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarVanaf september kabeltelevisie voor regio Eindhoven volledig digitaal

6 Aug. '19 Ziggo startte in maart 2018 met het per regio omschakelen van analoge kabel tv naar volledig digitale kabel tv.
Na de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Gelderland, Utrecht en Groningen is het nu de beurt aan de regio Eindhoven* om deze overstap te maken. De analoge afschakeling in de regio Eindhoven vindt plaats in de nacht van maandag 23 september op dinsdag 24 september 2019. Ziggo startte in maart 2018 met het tv-aanbod volledig te digitaliseren. Via digitale kabel tv levert Ziggo overal tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar al gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.
Bron: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZIGGO GO APP HEEFT 1,5 MILJOEN ACTIEVE GEBRUIKERS

5 Aug. '19 De Ziggo GO App heeft volgens kabelaar Ziggo inmiddels meer dan 1,5 miljoen actieve gebruikers. De app speelt volgens de aanbieder op vakantie een steeds belangrijker rol.
“Enorm populair”
“Met meer dan 1,5 miljoen actieve gebruikers is de Ziggo GO app enorm populair. Ook tijdens de vakantieperiode in het binnen- en buitenland groeit het gebruik dagelijks. Kijk op het vakantieadres verder naar de nieuwste serie of geniet live van de winst van Max Verstappen op Ziggo Sport.”, aldus Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt VodafoneZiggo.
Bron: Mediamagazine.nl nieuws
Auteur: Hans RonhaarMeeste overstappers van KPN gaan naar Ziggo en combinatie T-Mobile / Tele2

24 Juli '19 KPN is in het tweede kwartaal 63.000 huishoudens kwijtgeraakt als afnemer van vaste diensten (tv, internet en / of telefonie)
Van alle breedbandklanten bij merken uit de KPN groep (KPN, Telfort en XS4ALL) die hebben opgezegd om over te stappen naar een andere aanbieder, is 38 procent overgestapt naar Ziggo. Ook de combinatie T-Mobile Tele2 trekt veel voormalige klanten uit de KPN groep aan, zo blijkt uit cijfers van Telecompaper, afkomstig uit het Telecompaper Consumer Insights Panel over het tweede kwartaal van 2019. 22 procent van de overstappers neemt nu diensten af bij T-Mobile of Tele2. Mogelijk is dit een effect van de campagne die T-Mobile had lopen in de afgelopen maanden en waarmee direct werd getarget op onder andere KPN klanten.
Bron: Telecompaper nieuws

 (1)Auteur: Hans RonhaarExtra Mediabox Next verkrijgbaar bij Ziggo

22 Juli '19 Ziggo-klanten die Mediabox Next gebruiken, kunnen vanaf vandaag bij het kabelbedrijf een Extra Mediabox Next huren.
In totaal mag men twee van deze bruikleendecoders aan een abonnement koppelen.
Ziggo-woordvoerder Hans den Heijer heeft de marktintroductie van de Extra Mediabox Next aan Totaal TV bevestigd. De Extra Mediabox Next heeft dezelfde mogelijkheden als de Mediabox Next en kan aan deze hoofdbox gekoppeld worden. Omdat Ziggo bij het nieuwe kijkplatform – waarvan Mediabox Next een belangrijk onderdeel is – gebruik maakt van opnemen in de cloud (cloudPVR) kunnen door de klant zelf opgenomen programma’s ook via de Extra Mediabox Next bekeken worden. Ook het video on demand-platform inclusief online diensten als Replay TV en Begin Gemist is op de extra bruikleendecoders beschikbaar.
Extra Mediabox Next
De Extra Mediabox Next kan bij Ziggo voor €5,- per maand per extra decoder gehuurd worden. Maximaal kunnen aan Mediabox Next twee Extra Mediabox Next-apparaten gekoppeld worden. De Extra Mediabox Next dient met een coaxkabel en UTP-kabel of draadloos via WiFi gebruikt te worden.
Klanten Ziggo positief
Het overgrote deel van de Ziggo-klanten dat Mediabox Next gebruikt, is uiterst positief over de Mediabox Next. Niet alleen opnemen in de cloud, 4K Ultra HD en direct gebruik van online streamingdiensten wordt door hen geprezen. Ook de snelle werking van de tv-decoder en de mogelijkheid om de decoder met de stem te bedienen, wordt als prettig ervaren. De stembediening is overigens ook bij de Extra Mediabox Next aanwezig.
Bron: TotaalTv nieuws en
Mediabox next extra

 (1)Auteur: Hans RonhaarKabel Ziggo niet voor 2020 open voor concurrenten

15 Juli '19 Als het kabelnetwerk van VodafoneZiggo (Ziggo) voor concurrenten wordt opengesteld, gaan consumenten de grotere keuze van aanbieders pas in de loop van 2020 merken.
Maar eerst moet het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) uitspraak doen in een beroepsprocedure die VodafoneZiggo tegen het WFA-besluit, dat het openstellen van het kabelnetwerk effectief maakt, van Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft ingesteld. In deze beroepsprocedure heeft vrijdag 12 juli de hoorzitting plaatsgevonden. CBb doet uiterlijk 4 oktober uitspraak. Mocht CBb de bezwaren van VodafoneZiggo gegrond vinden dan blijft het kabelnetwerk van Ziggo voorlopig voor concurrenten ontoegankelijk.
Bron: TotaalTv nieuws
Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

26 Feb. '19 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.
Archief:

Onze vraag: Welke twee producten zou u niet kunnen missen?
Digitale TV & Internet
Digitale TV & Mobiele telefonie
Internet & Mobiele telefonie
Internet & Vaste telefonie
Vaste & Mobiele telefonie
Vaste telefonie & Digitale TV


Consument kan steeds beter kiezen bij internettoegang

11 Juli '19 in Europa moeten internetaanbieders internetverkeer zonder discriminatie behandelen. Het toezicht daarop vraagt doorlopend om aandacht en waar nodig om ingrijpen door de ACM. Dat staat in het jaarverslag netneutraliteit dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag publiceert.
Op het vlak van netneutraliteit hebben meerdere onderwerpen de aandacht van de ACM. Zo heeft de ACM er het afgelopen jaar voor gezorgd dat telecomaanbieders op de juiste manier de aangeboden internetsnelheden vermelden in contracten met consumenten. Na contact met de ACM hebben verschillende aanbieders hun contracten verduidelijkt en in lijn gebracht met de netneutraliteitsverordening. Hierdoor kunnen consumenten een beter afgewogen keuze maken bij het kiezen van een aanbieder.
Vrije keuze van eindapparatuur
De netneutraliteitsverordening bepaalt dat eindgebruikers vrij hun eindapparatuur kunnen kiezen. Aanbieders van internettoegangsdiensten mogen daarom geen beperkingen opleggen op het gebruik van de op het netwerk aan te sluiten eindapparatuur. Eindapparatuur wordt aangesloten op een netwerkaansluitpunt. Op dit punt eindigt het netwerk van de aanbieder, en begint het netwerk van de eindgebruiker. De bevoegdheid voor het vaststellen van het netwerkaansluitpunt wordt door EZK toebedeeld aan de ACM bij het implementeren van de Europese Elektronische Communicatie Code.
Bron en lees verder: ACM publicaties

Auteur: Hans RonhaarZiggo zet analoge tv in Groningen en Drenthe uit

9 Juli '19 Inwoners in de provincies Groningen en Drenthe die tv-kijken via Ziggo kunnen vanaf vandaag alleen nog digitaal naar zenders kijken.
Ziggo heeft in de meeste plaatsen in Groningen en Drenthe op dinsdag 9 juli het analoge tv-signaal van het kabelnetwerk verwijderd. Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo is bezig met het inrichten van een nieuw netwerk dat door het bedrijf ‘het netwerk van de toekomst’ wordt genoemd. Dit op de DOCSIS 3.1 techniek gebaseerde kabelnetwerk moet niet alleen veel sneller internet – met een internetsnelheid tot 1000Mbps (1Gbps) – in woningen en bij bedrijven gaan leveren. Nog belangrijker is dat het nieuwe netwerk veiliger, stabieler en minder storingsgevoeliger wordt.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans Ronhaar´Nieuwe Ziggo-mediabox is een verademing´

4 Juli '19 Ziggo levert vanaf nu een nieuwe mediabox met allerlei verbeteringen. Zo ondersteunt de mediabox onder andere de 4K-beeldkwaliteit en spraakbediening.
Ziggo introduceerde onlangs de Mediabox Next. Dat was nodig ook, want op het vorige model kwam veel kritiek. Het nieuwe tv-kastje werkt sneller en zuiniger. Zo gaat bijvoorbeeld het bladeren door zenders, de tv-gids en menu's veel soepeler. De nieuwe mediabox is deels ook via gesproken commando's te bedienen. En het is mogelijk om meerdere profielen voor huisgenoten aan te maken.
De Mediabox ondersteunt ook de hogere 4K-beeldkwaliteit, nog niet voor tv-zenders, maar wel voor video's op Netflix en YouTube. Bekijk de videoreview: YouTube review
Bron: Bright.nl tests

Auteur: Hans RonhaarSKV GO settopbox – interactieve TV via je TV

27 Juni '19 Tot nu toe was het mogelijk om via de SKV GO activatiecode die bij jouw abonnement hoort, circa 35 TV zenders te kijken op een tablet of smartphone.
Maar ook de interactieve functies zoals pauzeren, begin gemist, programma’s gemist en 100 uur opnemen zijn onderdeel van SKV GO.
SKV introduceert de settopbox voor TV
Wat nog ontbrak was de mogelijkheid om deze interactieve functies via de TV te kunnen gebruiken. Dat is vanaf nu mogelijk!! Na een tijd van testen en nog eens testen introduceren wij de SKV GO settopbox !
Hoe gaat het in zijn werk?
*Je hebt een abonnement waar SKV GO onderdeel van uitmaakt.
* De settopbox huur je. Huurbedrag € 4,50 per maand.
* Per klant kunnen 2 settopboxen worden gehuurd.
* De minimale contractperiode is 1 jaar. Daarna per maand opzegbaar.
* Na opzegging van het abonnement moet de settopbox weer worden ingeleverd.
Veel meer informatie over het aansluiten, de mogelijkheden en de werking vind je op onze website www.skv.nl/go. Wij helpen je ook graag via: 0598–626417 (ma-vrij 9:00-16:30)
Bron: SKV nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


19 Juni '19  Getest in Totaal TV: de n....
11 Juni '19  Het is eindelijk zover: Z....
30 Mei '19  Forse uitbreiding Zeeuws ....
27 Mei '19  Ziggo zendt Formule 1 in ....
23 Mei '19  EU-hof: fusie Vodafone en....
23 Mei '19  Vanaf juli kabeltelevisie....
23 Mei '19  Ook Delta voert per 1 jul....
21 Mei '19  VodafoneZiggo is blij met....
15 Mei '19  Rechtszaak Ziggo en T-Mob....
9 Mei '19  Consumentenbond: Duopolie....
9 Mei '19  Miljoenen huishoudens con....
8 Mei '19  Ziggo verhoogt vanaf 1 ju....
8 Mei '19  Ziggo heeft goede weg gev....
5 Mei '19  SKV introduceert verbeter....
2 Mei '19  Lekker zappen met de nieu....
2 Mei '19  Ziggo Mediabox Next in me....
30 April '19  Film1 stopt lineair
25 April '19  VodafoneZiggo wijzigt tar....
25 April '19  Belgische variant Ziggo M....
17 April '19  Ziggo maakt vanaf juni ka....
10 April '19  Ziggo blijft zenders FOX ....
10 April '19  Breedbandmarkt NL groeit ....
9 April '19  Internet 28% duurder in 4....
8 April '19  Ziggo klanten afgelopen w....
3 April '19  VodafoneZiggo publiceert ....
31 Mrt. '19  VodafoneZiggo publiceert ....
27 Mrt. '19  Ziggo verhoogt internetsn....
25 Mrt. '19  Consumentenbond verkoopt ....
24 Mrt. '19  ACM: VodafoneZiggo moet k....
24 Mrt. '19  Nieuw tarief per 1 april ....
24 Mrt. '19  Voor- en nadelen opnemen ....
14 Mrt. '19  Ziggo Mediabox Next biedt....
7 Mrt. '19  Ziggo: Nieuw TV-portaal b....
7 Mrt. '19  SKP gaat analoge televisi....
7 Mrt. '19  SKV GO uitgebreid met 4 e....
7 Mrt. '19  Ziggo plaatst informatie ....
6 Mrt. '19  Ziggo brengt Mediabox Nex....
5 Mrt. '19  Ziggo ‘lekt’ informatie o....
5 Mrt. '19  Ziggo biedt nieuwe klante....
28 Feb. '19  VodafoneZiggo Q4: omzettr....
27 Feb. '19  Ziggo maakt kabel-tv voll....
24 Feb. '19  Ziggo verbetert online di....
15 Feb. '19  Zienswijze en consultatie
14 Feb. '19  Nu nog meer nieuwe topser....
14 Feb. '19  Ziggo: Alle zenders met Z....
12 Feb. '19  Ziggo en KPN gaan samenwe....
12 Feb. '19  Doorbraak: Belgisch kabel....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid