Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


AANDEELHOUDERS ZIJN AKKOORD: NIEUWE EIGENAAR VOOR DELTA RETAIL

23 Feb. '17 Op 23 februari zijn de aandeelhouders van DELTA N.V akkoord gegaan met de verkoop van de Retail-organisatie van DELTA N.V. aan het infrastructuurfonds EQT.
De overnameprijs is 488 miljoen euro. De transactie vindt plaats door een overdracht van de aandelen in DELTA Comfort B.V. (inclusief DELTA Kabelcomfort Netten B.V. en ZeelandNet B.V.) aan EQT Infrastructure. DELTA Retail behoudt de namen DELTA en Zeelandnet en blijft gevestigd in Zeeland.
Harko Buringh, General Manager DELTA: ‘Met de nieuwe eigenaar gaat DELTA verder als DELTA. Het is voor DELTA als zelfstandig bedrijf nu mogelijk om verder te groeien. Ook kan DELTA zijn klanten in de toekomst vaker de voordelen van de unieke combinatie van energie en digitale diensten bieden. DELTA blijft dus ook in de toekomst dé Zeeuwse leverancier van elektriciteit, gas, internet, televisie en andere digitale diensten. Onze regionale betrokkenheid blijven we koesteren. Zo blijft DELTA door middel van het DELTA Zeeland Fonds en verschillende andere (sponsor)activiteiten bijdragen aan initiatieven die Zeeland en Zeeuwen vooruit helpen.’
Bron: Delta Perberichten

Auteur: Hans RonhaarNotulen van de bijeenkomst tussen Ziggo & COAX 25 januari 2017

23 Feb. '17 Zoals gebruikelijk hierbij de notulen van het overleg tussen ZIGGO en COAX NL.
Met o.a. de volgende punten:
* Rode knop problemen
* VBR (Variable BitRate)
* Regelmatig rebooten van Horizon box
* Afhandeling klachten via COAX
* Fusie tussen Vodafone en Ziggo (NL)
* Internetsnelheden in de toekomst
* 4K zenders (UHD)
* Rondvraag
Vervolg afspraak is op 25 april 2017
Bron: Notulen 25 januari 2017(pdf)

Auteur: Hans RonhaarZiggo: Geen plannen uitfasering analoge tv, wel digitale wijzigingen

23 Feb. '17 In de laatste drie maanden van 2016 is het aantal, op de belangrijkste televisie in het huishouden, analoog kijkende klanten van Ziggo wederom gedaald. Toch houdt Ziggo vast aan analoge tv.
Het aantal analoge kijkers daalde in het vierde kwartaal van 2016 bij Ziggo met 34.300 tot 637.400. De laatste jaren is het aantal analoge kijkers bij Ziggo op structurele basis gedaald. Toch heeft Ziggo geen concrete plannen om in 2017 analoge tv uit te faseren. Dat maakte woordvoerder Erik van Doeselaar vandaag desgevraagd aan Totaal TV bekend. Deze beslissing lijkt vooral genomen te zijn omdat bij het genoemde aantal analoge kijkers het alleen om kijkers gaat die op het belangrijkste televisietoestel analoog tv-zenders consumeren. Een ander deel van de Ziggo-klanten kijkt dan wel op het belangrijkste televisietoestel digitaal, maar in bijvoorbeeld slaapkamers wordt nog analoog gekeken.
Bandbreedte
Bron: TotaalTV nieuws
Auteur: Hans RonhaarViceland HD vanaf 1 maart bij Ziggo

21 Feb. '17 Ziggo voegt vanaf 1 maart de nieuwe zender Viceland voor haar klanten toe.
De eerste drie maanden zal Ziggo als enige in Nederland de lifestyle- en cultuurzender in HD-kwaliteit doorgeven op voorkeuzekanaal 26. Doordat de zender in het TV Standaard pakket beschikbaar komt, is deze voor de meeste abonnees van Ziggo te bekijken.
Viceland is de gloednieuwe lifestyle- en cultuurzender van Vice. Na lanceringen in de VS, Canada en Groot-Brittannië zal het tv-kanaal nu dus ook in Nederland te ontvangen zijn.
Bron: De Rotsmedia.com nieuws

Auteur: Hans RonhaarMeer dan 80% van Ziggo klanten kijkt naar Ziggo Sport

21 Feb. '17 Het gratis Ziggo Sportkanaal wordt regelmatig bekeken door meer dan 80 procent van Ziggo’s televisieklanten en bijna 40 procent van die klanten heeft het kanaal in hun top 10 gezet, zegt Liberty Global CEO Mike Fries tijdens de toelichting van de presentatie van de vierde kwartaalcijfers.
Fries werd ook gevraagd naar een eventuele Europese contentstrategie van Liberty Global. Daarop antwoordde hij dat Ziggo een unieke positie heeft om weerstand te bieden tegen de OTT dreiging. Dit zit hem in Ziggo Sport, de integratie van de Netflix app in het tv menu en de kans om HBO content exclusief aan te bieden. Tegelijkertijd zei hij dat elk Europees land een unieke contentmarkt heeft waardoor er geen template te ontwikkelen is voor heel Europa.
Fries ging ook in op de plannen voor de uitrol van Docsis 3.1 en 1 Gbps breedbanddiensten. Veldtesten zijn gepland voor Docsis 3.1 om voor het einde van 2017 te beginnen waarbij ook breedbandsnelheden van tot 1 Gbps getest gaan worden. Voor 2018 is dan een commerciële uitrol voorzien.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarVragen Europees Parlement uitblijven openbare publicatie fusie VodafoneZiggo

21 Feb. '17 Dennis de Jong, lid voor de SP in het Europees Parlement heeft vragen gesteld aan de Europese Commissie aangaande het uitblijven van een openbare volledige publicatie van de beslissing tot toestemming van de fusie tussen Vodafone en Ziggo.
Duopolie
Volgens het De Jong (lid van Europees Unitair Links/Noord Groen Links) dreigt er met VodafoneZiggo (en KPN) een duopolie ‘waarbij twee partijen elkaar in evenwicht houden en te weinig uitdagen’. De openbare publicatie van de fusietoestemming laat meer dan 6 maanden op zich wachten.
Inzage
De Jong vraagt nu of de Europese Commissie kan erkennen dat publicatie te lang op zich laat wachten, en vraagt ook of de Europese Commissie kan erkennen dat de consument en burger recht heeft op inzage in de beslissing over deze fusie die aanzienlijke invloed heeft op de telecommunicatiesector.
Bron en lees verder: Mediamagazine.nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarEen derde digitaal kijkende Ziggo-klanten gebruikt Horizon Mediabox

18 Feb. '17 Bijna een derde van alle digitaal kijkende Ziggo-klanten doet dit op het primaire toestel met een Horizon Mediabox, die sinds kort onder de naam Ziggo Mediabox door het leven gaat.
Rond de Ziggo Horizon Mediabox is nog steeds veel tumult. De tv-decoder heeft nog steeds een negatieve indruk bij veel kabelkijkers. Dat heeft vooral met de te snelle marktintroductie bij toenmalig zelfstandig kabelbedrijf UPC in 2012 te maken. In de afgelopen vier jaar is de functionaliteit, stabiliteit en gebruikersvriendelijkheid van de tv-decoder echter sterk verbeterd. Desondanks blijft het e negatieve imago bij sommige Nederlanders nog steeds parten spelen.
1,1 miljoen gebruikers
Van de bijna 3,4 miljoen digitaal kijkende Ziggo-klanten gebruikt 1,1 miljoen de Ziggo Horizon Mediabox voor het bekijken van tv- en videocontent op de belangrijkste televisie in het huishouden. Dat heeft Ziggo tijdens de presentatie van de financiële cijfers over het vierde kwartaal bekendgemaakt. De terugkijkdienst Replay TV is één van de diensten die via de Ziggo Horizon Mediabox gebruikt kan worden. Het aantal actieve gebruikers van Replay TV is naar 784.000 gestegen.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

25 Jan. '17 Overleg met Ziggo
Bijeenkomst tussen COAX en het management van Ziggo. Voor vragen en opmerkingen kunt u ons email via overleg@coax.nl, of gebruik het feedback formulier.
Archief:

Onze vraag: Wat vindt u van het samengaan van Ziggo en Vodafone?
Dit is voor mij een reden om naar een ander bedrijf over te stappen.
Dit is geen goede ontwikkeling, de prijs en kwaliteit zullen hierdoor niet verbeteren of achteruitgaan.
Er zal wel wat veranderen, maar de prijs en kwaliteit zullen hetzelfde blijven.
Ik denk niet dat de consument er veel van zal merken.
Dit is een goede ontwikkeling. De prijs en kwaliteit zullen hierdoor verbeteren.


Ziggo vierde kwartaal 2016 resultaten

16 Feb. '17 Aantal internet, vaste -en mobiele telefonie klanten groeit flink
Horizon TV blijft sterk presteren en heeft nu 1,1 miljoen abonnees
* Introductie tv pakket ‘Ziggo Movies & Series XL’ met exclusief HBO aanbod
* Ziggo Sport hoogst gewaardeerde en meest bekeken sportzender
* Groei B2B in klein zakelijke markt met 17% meer abonnementen (y-o-y)
* Fusie Ziggo/ Vodafone Nederland op 31 December 2016 rond.
Bron en lees verder: Ziggo persberrichten

Auteur: Hans RonhaarLive voetbal kijken met dagpas van Ziggo

15 Feb. '17 Vanaf vandaag kunnen klanten van Ziggo een dagpas aanschaffen die de mogelijkheid geeft om 24 uur lang naar FOX Sports Eredivisie of FOX Sports International te kijken.
Op die manier kunnen klanten zonder abonnement op FOX Sports wel af en toe een voetbalwedstrijd kijken. Bijvoorbeeld één uit de Eredivisie, Jupiler League, Bundesliga of de FA Cup.
View). De prijs voor deze dagpas bedraagt €7,95, dezelfde prijs als voorheen per wedstrijd betaald werd. Voor dit bedrag krijgt de klant nu 24 uur toegang tot drie sportzenders in plaats van tot 1 los evenement.
Met een Ziggo dagpas kan een klant van 8 uur ’s ochtends tot 8 uur de volgende ochtend kijken naar verschillende sportzenders, waarbij gekozen kan worden uit: Dagpas FOX Sports Eredivisie (kanaal 1, 3 en 5) of Dagpas FOX Sports International (kanaal 2, 4 en 6). Dagpassen kunnen vanaf 6 dagen voor aanvang besteld worden, tot 6 uur voor het einde van de dagpas.
Op www.ziggo.nl/uitlegdagpas vinden klanten meer informatie over de bestelmogelijkheden van een Ziggo dagpas.
Bron: DeRotsmedia nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo komt in maart met geconvergeerd aanbod

14 Feb. '17 De fusiecombinatie VodafoneZiggo komt in maart met een nieuw, geconvergeerd aanbod.
Dat blijkt uit uit een toelichting op de recente financiële resultaten van Vodafone Group. Daarin valt onder meer te lezen dat 20 procent van de Ziggo-klanten gebruik maakt van het Vodafone-netwerk. Cijfers afkomstig van het Telecompaper Consumer Panel ondersteunen die claim.
Volgens Vodafone zou de gecombineerde klantenbasis een goede uitgangspositie voor cross-selling zijn. De nieuwe onderneming liet begin januari overigens al weten op korte termijn met geconvergeerde (vast en mobiel) proposities te komen, zonder details te geven. Ziggo Mobiel bood haar diensten al aan via het Vodafone netwerk op basis van een wholesale-overeenkomst.
Vodafone laat in een reactie aan Telecompaper weten geen uitspraken te doen over toekomstige producten en diensten.
Bron: Telcompaper nieuws
Auteur: Hans Ronhaar


14 Feb. '17  Ziggo breidt aantal HD-ka....
13 Feb. '17  Ziggo, XS4ALL: afwachten ....
10 Feb. '17  Ziggo breidt HD-aanbod uit
1 Feb. '17  Melden bij ConsuWijzer loont
4 Feb. '17  Ziggo stopt met SD-verspr....
2 Feb. '17  Ziggo Connect&Play Max in....
1 Feb. '17  Dealers kunnen nieuwe Zig....
31 Jan. '17  Jongeren lanceren politie....
31 Jan. '17  Film.nl van start, vereen....
30 Jan. '17  Onbruikbare Ziggo smartca....
26 Jan. '17  NLkabel wordt NLConnect
24 Jan. '17  Viceland per 1 maart bij ....
24 Jan. '17  Traditionele aanbieders g....
18 Jan. '17  Caiway verhoogt tarieven ....
18 Jan. '17  Notulen van het overleg t....
17 Jan. '17  Ziggo zal niet meewerken ....
10 Jan. '17  Ziggo Sport neemt nieuwe ....
10 Jan. '17  Ziggo en Vodafone informe....
9 Jan. '17  T-Mobile: aanbod aan Delt....
9 Jan. '17  VODAFONEZIGGO VAN START
5 Jan. '17   Aanval op glasvezel: Z....
1 Jan. '17  Ziggo verwelkomt HBO als ....
1 Jan. '17  Ziggo en Vodafone Nederla....
31 Dec. '16  40 procent huishoudens ov....
31 Dec. '16  NIEUWJAARSWENS
27 Dec. '16  Delta opent pop-up store ....
20 Dec. '16  Ziggo winkel sluit in NIj....
19 Dec. '16  Ziggo activeert geen loss....
13 Dec. '16  Weer succes in strijd ill....
13 Dec. '16  T-Mobile mag Vodafone Thu....
8 Dec. '16  NLkabel lanceert boek ove....
8 Dec. '16  Ziggo TV Italiana met Rai....
7 Dec. '16  Settopbox met 4k-onderste....
6 Dec. '16  Netflix kijken met de Hor....
6 Dec. '16  Delta gaat verder als Delta
5 Dec. '16  Weer groei bij Ziggo op d....
5 Dec. '16  Geen zorgen bij kabinet o....
5 Dec. '16  Gratis weekend FOX Sports....
5 Dec. '16  Meer internet via kabel e....
3 Dec. '16  XS4All beste Alles-in-1-a....
1 Dec. '16  Ziggo lanceert Videoland ....
1 Dec. '16  Een ‘eerlijke deal’ voor ....
30 Nov. '16  Extra tv-abonnementen per....
28 Nov. '16  Nederland pleit weer om o....
28 Nov. '16  Delta Zeeland vervangt HB....
24 Nov. '16  Jarig Ziggo Sport traktee....
23 Nov. '16  Eigen kanaal Spike zorgt ....
23 Nov. '16  Ziggo neemt Ziggo Sport o....
19 Nov. '16  Liberty Global verwacht g....
10 Nov. '16  Ziggo GO ook beschikbaar ....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid