Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


VodafoneZiggo vangt bot in ´duopoliezaak´ tegen Europese Commissie

26 Feb. '21 De Europese rechter gaat zich niet mengen in een zaak tussen VodafoneZiggo en de Europese Commissie.
Het Europees Hof van Justitie heeft in hoger beroep in lijn met het Europees Gerecht geoordeeld dat de Commissie geen beslissende rol speelde in de strijd tussen het telecombedrijf en de Autoriteit Consument & Markt.
De ACM stelt dat KPN en VodafoneZiggo een duopoliepositie in Nederland hebben. Daarom zouden zij hun netwerk open moeten stellen voor andere providers. Dat besluit werd vorig jaar door het CBb vernietigd, maar VodafoneZiggo verwijt de EC dat zij geen onderzoek heeft laten instellen naar het besluit van de ACM en de Autoriteit haar gang liet gaan.
Nu heeft het Europees Hof geoordeeld dat de ACM zelf over de kwestie besliste. De opmerkingen van de Europese Commissie over de kwestie waren niet bindend. Daarom is de zaak niet-ontvankelijk.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarExclusief bij Ziggo: Formule 1 in 4K-beeldkwaliteit

24 Feb. '21 Haarscherpe bochten nu 4x scherper.
Ziggo gaat vanaf 26 maart 2021 alle trainingen, kwalificaties en races van de Formule 1 in ‘4K’ uitzenden. Deze hoogst haalbare beeldkwaliteit is te zien vanaf het eerste raceweekend van het nieuwe seizoen, exclusief op Ziggo Sport (kanaal 14). Dit is het eerste grote sportevenement dat Ziggo in 4K uitzendt.
Met 4K (Ultra HD) kijk je vier keer scherper dan met Full HD. Waar een Full HD-televisie een beeldresolutie heeft van 1920 x 1080 pixels, biedt een 4K-televisie met een resolutie van 3840 x 2160 pixels een nog scherper beeld. Zo mis je geen enkel detail meer en zal elke bocht nóg scherper zijn.
Beschikbaarheid
Een groot deel van de consumenten heeft een UHD-tv (Ultra HD) en wil films, series en sport in de beste kwaliteit bekijken. Naast het aanbod aan films en series is er nu ook live topsport in 4K. Om Formule 1 in 4K te kunnen kijken, hebben klanten een UHD-tv en de Mediabox Next nodig.
Meer informatie via: Ziggo.nl/televisie/4k
Bron: Vodafoneziggo.nl/nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo verbetert programma-informatie TV Gids

18 Feb. '21 Ziggo heeft een verbetering doorgevoerd bij de programma-informatie van de TV Gids die wordt aangeboden via diverse digitale ontvangers. Ziggo is overgestapt naar een nieuwe leverancier voor de programma-informatie.
Nieuwe leverancier
Alle programma-informatie die in de gids te vinden is, wordt aangeleverd door één bedrijf. “Om de TV Gids zorgvuldiger samen te stellen, stapt Ziggo over naar een nieuwe leverancier. Sinds 3 februari laadt Ziggo elke dag stapsgewijs de nieuwe programma-informatie in voor onder andere de CI+ module, de Standaard mediaboxen zoals de Cisco en Humax, en de Mediabox XL zónder upgrade. De nieuwe info is vanaf dinsdagochtend 16 februari op deze tv-platformen volledig van de nieuwe leverancier“, aldus het bedrijf via haar Ziggo Community.
Geplande opnames
Door de overstap naar de nieuwe leverancier zouden geplande opnames van series gewoon door moeten lopen. “Helaas kan het voorkomen dat voor sommige series deze koppeling niet werkt“, aldus het telecombedrijf. De aanbieder geeft hierover meer informatie via de Ziggo Community.
Mediabox Next en de Mediabox XL mét upgrade
Nog niet alle digitale ontvangers worden nu voorzien van de nieuwe programma-informatie: “De verbeterde programma informatie in de TV Gids voor de Mediabox Next en Mediabox XL mét upgrade wordt medio maart verwacht“.
Bron: Mediamagzine .Nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo-klanten betalen per maand gemiddeld twee euro meer dan jaar geleden

16 Feb. '21 Klanten van VodafoneZiggo met een vaste aansluiting betaalden in het vierde kwartaal van vorig jaar gemiddeld 51 euro per maand.
Dat is 2 euro meer dan een jaar eerder. Ziggo verhoogde de prijzen van zijn abonnementen in juli.
Dat klanten gemiddeld meer betalen blijkt uit de kwartaalcijfers van VodafoneZiggo, waarin de arpu, ofwel de gemiddelde omzet per gebruiker wordt genoemd. In het vierde kwartaal had VodafoneZiggo zo'n 3,84 miljoen afnemers van een vaste internetverbinding en die betaalden gemiddeld 51 euro per maand. Eind vorig jaar waren dat nog ongeveer 3,88 miljoen abonnees en toen was de arpu 49 euro per maand.
De gestegen gemiddelde omzet komt door de prijsverhoging die Ziggo in juli vorig jaar doorvoerde. De meeste abonnementen werden toen twee euro per maand duurder. Eind 2018 was de arpu nog 46 euro, inmiddels is dat dus vijf euro hoger.
Bron en lees verder: Tweakers net nieuws

Auteur: Hans RonhaarSterke resultaten 2020 biedt VodafoneZiggo krachtige positie om te blijven investeren

16 Feb. '21 VodafoneZiggo heeft vandaag de Q4 en de jaarcijfers van 2020 bekendgemaakt. Resultaten 2020
VodafoneZiggo heeft de synergiedoelstelling van €210 miljoen gerealiseerd, één jaar eerder dan oorspronkelijk gepland. Ook de bedrijfsdoelstellingen zijn behaald. De omzet groeide met 2% ten opzichte van 2019 en het bedrijfsresultaat steeg met 6%. 20% van de omzet werd terug geïnvesteerd in onze netwerkinfrastructuur, producten en dienstverlening. Een recordaantal 273.000 mobiele postpaidklanten en het aantal geconvergeerde klanten bleef stevig groeien met 113.000 nieuwe geconvergeerde huishouden in 2020.
Nederlandse telecommunicatienetwerken behoren tot de top van Europa
De digitale infrastructuur is belangrijk voor het investeringsklimaat in Nederland; van alle landen in Europa heeft Nederland verreweg de beste mobiele netwerken. Ook de vaste netwerken behoren tot de absolute top, zowel wat betreft dekking, snelheid, stabiliteit als veiligheid. Dit blijkt uit data van Umlaut en DESI. Deze sterkte uitgangspositie zal de Nederlandse economie en samenleving helpen om snel te kunnen herstellen van de effecten van de coronapandemie. Naast de blijvende focus op verdere verbeteringen van de netwerken, gaat VodafoneZiggo zich daarom nog meer toespitsen op wat onze technologie de samenleving brengt. Denk daarbij aan IoT toepassingen, zoals slimme dijkbewaking, en de manier waarop technologie bijdraagt aan een inclusieve en duurzame samenleving. Het nastreven van duurzame en maatschappelijke doelen is een geïntegreerd onderdeel van de bedrijfsstrategie van VodafoneZiggo. Om de duurzaamheidsstrategie verder te ondersteunen, zijn in 2020 de eerste Green Bonds geïntroduceerd.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo: we zijn bezig met reguliere test Ultra HD

8 Feb. '21 Ziggo zet 4K Ultra HD niet in de ijskast. Deze boodschap moet voor enige verlichting zorgen van het gemoed van Ultra HD minnende klanten van het kabelbedrijf.
Totaal TV publiceerde enkele weken geleden een artikel over de aanwezigheid van een lineaire 4K Ultra HD testsignaal op het kabelnetwerk van Ziggo. Dit is opvallend omdat het enige kanaal dat bij het kabelbedrijf beschikbaar is – Love Nature 4K – alleen aan klanten die Mediabox Next als bruikleendecoder gebruikten via IPTV wordt geleverd. Het ontdekte testkanaal gebruikt het broadcastplatform DVB-C waarmee rechtstreeks via een 4K Ultra HD-televisie – eventueel samen met smartcard en CI+ module – gekeken kan worden.
Ziggo Sport
Een deel van de Ziggo-klanten zit al enige tijd te wachten op de komst van Ziggo Sport 4K. VodafoneZiggo is eigenaar van Ziggo Sport. Een steeds groter wordend aantal sportcompetities waarvan dit sportkanaal de rechten bezit is geheel of gedeeltelijk in 4K Ultra HD beschikbaar. De testuitzendingen lijken vooralsnog niet bestemd te zijn voor een snelle komst voor Ziggo Sport 4K. “We zijn voortdurend bezig met de beste kijkervaring voor onze klanten. Hierom voeren we regelmatig testen uit. We hebben inderdaad een testkanaal in 4K Ultra HD beeldresolutie. Het gaat hierbij om een reguliere test”, laat woordvoerster Patrice Sligter namens VodafoneZiggo weten.
Bron: TotaalTv nieuws

 (1)Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Dec. '20 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.
Archief:

Onze vraag: VodafoneZiggo onderhandelt nu met Disney over FOX Sport met eredivisievoetbal. Het kan nog alle kanten op gaan. Wat heeft uw voorkeur?
Als extra kanaal voor wie het wil voor € 27,50 per maand.
Alle abonnees betalen mee, en dan kost het € 2,50 per maand extra.


Klanten vestigen record na record op GigaNet van VodafoneZiggo tijdens tweede lockdown

3 Feb. '21 Klanten van VodafoneZiggo verbreken in de tweede lockdown record na record op het vaste netwerk van GigaNet.
Afgelopen zaterdag, 30 januari, hebben klanten gezamenlijk een record aan downloadverkeer gevestigd na de eerdere records op 23 en 16 januari. In uploadverbruik vestigden klanten gisteren 2 februari een record als gevolg van de lockdown.
Dit nieuwe downloadrecord houdt een toename in van 14% ten opzichte van de eerste lockdown in maart vorig jaar en ligt 16% hoger dan voor de coronapandemie. Het gaat om een verschil van 1090 Gigabit per seconde (Gbps); dat staat gelijk aan 156.000 gelijktijdige unieke online gestreamde films of series in HD-kwaliteit.
Afgelopen zaterdag, 30 januari, hebben klanten gezamenlijk een record aan downloadverkeer gevestigd na de eerdere records op 23 en 16 januari. In uploadverbruik vestigden klanten gisteren 2 februari een record als gevolg van de lockdown.
Dit nieuwe downloadrecord houdt een toename in van 14% ten opzichte van de eerste lockdown in maart vorig jaar en ligt 16% hoger dan voor de coronapandemie. Het gaat om een verschil van 1090 Gigabit per seconde (Gbps); dat staat gelijk aan 156.000 gelijktijdige unieke online gestreamde films of series in HD-kwaliteit.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarRegio Mill en Venlo stappen over op digitale kabeltelevisie

2 Feb. '21 De regio Mill en Venlo maken in de nacht van maandag 22 maart op dinsdag 23 maart a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie. Extra zenders
Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen Ziggo klanten er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport, met onder andere live Formule 1, Champions League, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.
Ondersteuning bij omschakeling
Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo extra medewerkers in op de callcenters en bestaande servicepunten.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws Mill en Vodafoneziggo Venlo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo maakt NPO Start meer toegankelijker op Mediabox Next

1 Feb. '21 Ziggo-klanten die Mediabox Next gebruiken kunnen de NPO Start-app makkelijker activeren doormiddel van het commando ‘NPO Start’ te gebruiken via de stembesturing.
Daarnaast heeft NPO Start nu ook een eigen voorkeuzekanaal gekregen. Wie het voorkeuzenummer 152 op de afstandsbediening intoetst, krijgt direct toegang tot de content van de app. NPO Start komt hiermee in het rijtje van externe streamingdiensten die een voorkeuzekanaal in de zenderlijst van Ziggo hebben gekregen. Ook Netflix (voorkeuzekanaal 150) en Videoland (voorkeuzekanaal 151) hebben via bruikleendecoders Mediabox XL en Mediabox Next een dergelijke directe toegang, NPO Start is overigens op dit moment nog niet op Mediabox XL beschikbaar maar toegankelijkheid volgt op korte termijn.
NPO Plus
De NPO Start app op Mediabox Next biedt toegang tot het gratis contentaanbod van publieke omroep NPO. Het is echter niet mogelijk om van de livestreams van publieke tv-zenders gebruik te maken. Dit voorkomt bijvoorbeeld het gratis kijken naar de digitale themakanalen NPO 1 Extra en NPO 2 Extra waarvoor bij Ziggo het aanvullende tv-abonnement Ziggo Movies & Series XL gekocht dient te worden. Wie bij NPO een abonnement op de betaalde variant NPO Plus koopt, kan direct via Mediabox Next voor langere termijn – minimaal 365 dagen – eerder door NPO lineair uitgezonden films, series en programma’s bekijken. Tevens is het vooruit bekijken vaan programma’s en het bingewatchen van volledige seizoenen van series mogelijk. Een NPO Plus-abonnement kost €2,95 per maand.
Bron:TotaalTv nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


27 Jan. '21  Regio Velsen stapt over o....
27 Jan. '21  Ziggo Sport Totaal lancee....
21 Jan. '21  Ziggo test doorgifte 4K U....
21 Jan. '21  VodafoneZiggo en Discover....
19 Jan. '21  Ziggo klanten in regio Ca....
18 Jan. '21  Klantenservice Ziggo krij....
1 Jan. '21  Ziggo: gratis Eredivisie ....
30 Dec. '20  Ziggo voert zenderaanpass....
15 Dec. '20  Omgeving Hilversum stapt ....
9 Dec. '20  ´Ziggo klantenonderzoek 2....
8 Dec. '20  Regio Sneek/ Terschelling....
3 Dec. '20  Ziggo wijzigt route internet
26 Nov. '20  Ziggo begonnen met uitrol....
25 Nov. '20  Ziggo promoot stroom en g....
10 Nov. '20  Ziggo kondigt grootste gi....
5 Nov. '20  Resultaat derde kwartaal ....
2 Nov. '20  NPO-app nu ook beschikbaa....
27 Okt. '20  Ziggo biedt aan elf stede....
20 Okt. '20  Regio Den Bosch stapt ove....
13 Okt. '20  Ziggo biedt heel Amsterda....
6 Okt. '20  Regio Breda stapt over op....
6 Okt. '20  Ziggo introduceert SmartWifi
26 Sep. '20  Ziggo begint met gefaseer....
21 Sep. '20  Ziggo verbetert Mediabox ....
15 Sep. '20  Ziggo herstart gigabit-in....
31 Aug. '20  Is Ziggo Sport UHD in aan....
31 Aug. '20  Ziggo brengt Next-update ....
11 Aug. '20  Ziggo herstart operatie v....
4 Aug. '20  Financiële impact corona ....
28 Juli '20  Ziggo herstart landelijke....
28 Juli '20  Geen "Eredivisiebelasting....
24 Juli '20  Ziggo-klanten trap hier n....
20 Juli '20  Ziggo krijgt storingen Zi....
15 Juli '20  VodafoneZiggo wijst vrije....
8 Juli '20  ACM: consumenten mogen ei....
1 Juli '20  Delta: alle kanalen FOX S....
29 Juni '20  Ziggo GO nu ook beschikba....
23 Juni '20  ‘FOX Sports verliest veel....
15 Juni '20  Ziggo blijft analoge radi....
15 Juni '20  Ziggo hervat uitschakelen....
12 Juni '20  Ziggo: ‘onderhandelingen ....
3 Juni '20  Ziggo verbetert Mediabox ....
2 Juni '20  Ziggo en Xs4all moeten oo....
28 Mei '20  Ziggo en KPN moeten concu....
23 Mei '20  ´Kans Fox Sports bij Zigg....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid