Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo verbetert Mediabox Next en Mediabox XL

6 Juni '21 Ziggo verbetert alle bruikleendecoders die functioneren op het Horizon 4-platform. Dit zijn Mediabox Next en Mediabox XL.
De al oudere Mediabox XL dient voor deze verbetering al wel voorzien te zijn met de nieuwste firmware waarbij onder meer opgenomen programma’s in de cloud worden opgeslagen. En dus de interne harde schijf op afstand voor opname is uitgeschakeld. Door deze update functioneert Mediabox XL op hetzelfde besturingsplatform Horizon 4 als Mediabox Next. Natuurlijk kan Mediabox XL geen 4K Ultra HD-content op de televisie weergeven omdat de hoogste beeldkwaliteit Full HD 1080P is. Ook worden recente beeldtechnieken als HDR en HLG niet hardwarematige ondersteund.
Wanneer komt de nieuwe firmware?
De nieuwe firmware is in de afgelopen dagen al in de provincies Noord-Brabant en Limburg uitgerold. Vanaf 8 juni begint de gefaseerde uitrol van de nieuwe verbeterde versie 2.32 van de Horizon 4-firmware in de overige delen van het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf. Ziggo denkt hiervoor ongeveer een week nodig te hebben.
Bron: Totaal tv nieuws
Auteur: Hans RonhaarZiggo voorziet bijna 59.000 huishoudens in Maastricht van gigabit-internet

1 Juni '21 De gemeente in Limburg is klaar voor de toekomst met het GigaNet van VodafoneZiggo.
Ziggo biedt vanaf vandaag in één klap razendsnel internet aan bijna 59.000 huishoudens en bedrijfspanden in Maastricht. Downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde zijn vanaf nu mogelijk in de gemeente in Limburg. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 3,2 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 biedt VodafoneZiggo alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.
Het netwerk van Ziggo is de afgelopen tijd verbeterd door slimme technologie. Daardoor was het niet nodig om de straat open te breken. De 1 Gbps downloadsnelheden zijn dan ook per direct beschikbaar. Er zijn geen wachttijden of vertragingen.
Bron: Vodafonezoggo.nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarEK voetbal in 4K-beeldkwaliteit te zien bij Ziggo

21 Mei '21 Ziggo breidt tijdelijk zijn 4K-aanbod uit met NPO1 in 4K.
Vanaf 11 juni 2021 zijn bij Ziggo alle EK-voetbalwedstrijden op de zender NPO1 in 4K-beeldkwaliteit te zien. Met deze hoogst haalbare beeldkwaliteit zien klanten van Ziggo vanaf de eerste aftrap tot het laatste fluitsignaal een haarscherpe wedstrijd. Ziggo werkt er hard aan om het aanbod van sporten die in 4K-beeldkwaliteit worden uitgezonden uit te breiden. Na Formule 1 is het EK voetbal het tweede grote sportevenement dat door Ziggo in 4K wordt uitgezonden.
Met 4K (Ultra HD) kijk je vier keer scherper dan met Full HD. Waar een Full HD-televisie een beeldresolutie heeft van 1920 x 1080 pixels, biedt een 4K-televisie met een resolutie van 3840 x 2160 pixels een nóg scherper beeld.
Beschikbaarheid.
Veel consumenten hebben een 4K-televisie (UHD-tv/ Ultra HD) en kijken graag films, series en sport in de beste kwaliteit. Om het EK met 4K-beeldkwaliteit te kunnen kijken, hebben klanten een 4K-televisie (UHD-tv) en de Mediabox Next nodig. EK wedstrijden in 4K-beeldkwaliteit zijn bij Ziggo te zien op NPO1.
Bron: Vodafonezoggo.nl nieuws

 (1)Auteur: Hans RonhaarOok Delta verhoogt abonnementen met tv en internet

19 Mei '21 Niet alleen Ziggo, KPN en Canal Digitaal maar ook Delta verhoogt op 1 juli de prijs van de belangrijkste abonnementen.
Delta verhoogt de prijs van veel abonnementen met €1,00 tot €2,50 per maand. Het gaat hoofdzakelijk om internetabonnementen en aanvullende tv-abonnementen. Delta gaat gelijktijdig met de prijsverhoging ook de snelheid van internetabonnementen verhogen. Het gaat om de volgende snelheidsverhogingen bij kabelinternet-abonnementen.
* TV & Internet Budget wordt 75/10Mbps (was 50/5Mbps)
*TV & Internet Instap wordt 150/15Mbps (was 100/10Mbps)
*TV & Internet Premium wordt 300/50Mbps (was 250/50Mbps)
Duurste basispakket
Delta is in Nederland de tv-distributeur met het duurste basispakket. Om via de kabel naar tv-zenders te kijken of radiozenders te luisteren moet vanaf 1 juli €25,00 per maand betaald worden. Dit is €0,50 meer dan nu het geval is. Ook de prijs van een aantal aanvullende tv-abonnementen gaat in prijs omhoog. Opvallend is dat ook de prijs van het ESPN Compleet-abonnement omhoog wordt bijgesteld. Dit terwijl dat bronnen binnen de distributiewereld aan Totaal TV laten weten dat na de overeenkomst tussen Disney en VodafoneZiggo met betrekking tot de doorgifte van ESPN bij Ziggo de doorgiftevergoeding voor ESPN omlaag is gegaan.
Bron: Totaaltv nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo raakt uitzendrechten Formule 1 kwijt

18 Mei '21 Vanaf 2022 zal Formule 1 helaas verhuizen naar een andere zender.
Wij hebben dan 9 jaar met veel plezier en trots de Formule 1 uitgezonden! In die jaren zijn de tarieven voor de uitzendrechten zo sterk gegroeid dat het voor ons helaas niet mogelijk was om Formule 1 te behouden.
Ziggo zendt de Formule 1-wedstrijden sinds ruim acht jaar uit. Met name door de opkomst van Max Verstappen trekken de uitzendingen steeds meer kijkers. Veel mensen zijn abonnee bij Ziggo omdat ze dan zonder verdere kosten naar de autoraces kunnen kijken. Mensen die een andere tv-aanbieder hebben, moeten een apart abonnement afsluiten om themakanaal Ziggo Sport te kunnen zien.
Bron: NOS.nl nieuws en Ziggowebcare

Auteur: Hans RonhaarKlanten krijgen nog meer flexibiliteit bij Ziggo; internet only abonnementen maken assortiment compleet

18 Mei '21 Vanaf vandaag hebben nieuwe en bestaande klanten nog meer keuze bij het samenstellen van hun abonnement bij Ziggo.
De nieuwe internet only abonnementen zijn de meest afgeslankte abonnementen van allemaal; andere abonnementen bieden combinaties met een ruime keuze aan televisie en telefonie.
Met deze nieuwe abonnementen groeit Ziggo mee met de veranderende behoefte onder nieuwe en bestaande klanten om meer flexibiliteit te hebben. De nieuwe internet only abonnementen zijn de goedkoopste in het huidige assortiment.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo.nl nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Dec. '20 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.
Archief:

Onze vraag: VodafoneZiggo onderhandelt nu met Disney over FOX Sport met eredivisievoetbal. Het kan nog alle kanten op gaan. Wat heeft uw voorkeur?
Als extra kanaal voor wie het wil voor € 27,50 per maand.
Alle abonnees betalen mee, en dan kost het € 2,50 per maand extra.


Ziggo wijzigt tarieven per 1 juli

10 Mei '21 Ziggo wijzigt per 1 juli de tarieven voor zijn consumentendiensten.
De prijswijzigingen zitten vooral bij internet en vaste telefonie. Alle pakketten met 1 Gbps downloadsnelheid dalen met EUR 5,00 in prijs. De tv-pakketten blijven qua prijs hetzelfde.
Ziggo biedt Internet Start met TV aan voor EUR 53,00 per maand. Dat is 50 cent minder dan eerst, promoties en kortingen niet meegerekend. Start XXL + TV daalt ook met 50 cent naar EUR 57,95
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo moet vanaf juni vrije modemkeuze toestaan

10 Mei '21 Ziggo moet het voor eindgebruikers mogelijk maken om een eigen modem aan te sluiten en de Ziggo Connect Box af te sluiten.
Dat blijkt uit een definitief besluit van de Geschillencommissie Telecommunicatie. Een Ziggo-klant is met zijn klacht naar deze geschillencommissie gestapt. Vervolgens heeft hij zijn besluit gepubliceerd op het Ziggo community forum. VodafoneZiggo en ACM hebben nog niet officieel gereageerd.
Ziggo moet binnen 21 dagen gegevens publiceren waarmee een consument zelf aan de slag kan en moet het gebruik van andere apparatuur faciliteren. De datum 1 juni lijkt nu beslissend.
Netwerkaansluitpunt bepaalt waar netwerk ophoudt
De ACM werkt aan een beleidsregel over de belangrijkste technische kwestie: het netwerkaansluitpunt. Dit is het laatste punt waar het netwerk van de provider eindigt en het vrije deel begint.
Bij DSL en glasvezel is dat altijd een wanddoos of NTU. Ziggo wijst de beleidsregel af is van mening dat de kabelmodem zelf nog altijd onderdeel is van het netwerk van de aanbieder. Coax is een gedeeld medium, dus het IP-verkeer van elk huishouden komt in elk meterkast binnen. Dat verkeer wordt daarom versleuteld.
Ziggo stelt overigens dat er geen geschikte vrij verkrijgbare modems bestaan, staat ook in het vonnis. De Geschillencommissie Telecommunicatie heeft daarover niet geoordeeld.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


6 Mei '21  Ziggo voorziet bijna 60.0....
6 Mei '21  Solide omzetgroei en stij....
3 Mei '21  Ziggo breidt interactieve....
20 April '21  Ziggo voorziet ruim 72.00....
14 April '21  3,9 miljoen Ziggo klanten....
13 April '21  Betere wifi-ervaring voor....
12 April '21  Ziggo verhoogt voor ruim ....
8 April '21  Ziggo Sport introduceert ....
6 April '21  Ziggo voorziet bijna 42.0....
19 Mrt. '21  Ziggo Sport bij Ziggo: ge....
16 Mrt. '21  Ziggo voorziet bijna 110.....
10 Mrt. '21  Prime Video vanaf nu besc....
26 Feb. '21  VodafoneZiggo vangt bot i....
24 Feb. '21  Exclusief bij Ziggo: Form....
18 Feb. '21  Ziggo verbetert programma....
16 Feb. '21  Ziggo-klanten betalen per....
16 Feb. '21  Sterke resultaten 2020 bi....
8 Feb. '21  Ziggo: we zijn bezig met ....
3 Feb. '21  Klanten vestigen record n....
2 Feb. '21  Regio Mill en Venlo stapp....
1 Feb. '21  Ziggo maakt NPO Start mee....
27 Jan. '21  Regio Velsen stapt over o....
27 Jan. '21  Ziggo Sport Totaal lancee....
21 Jan. '21  Ziggo test doorgifte 4K U....
21 Jan. '21  VodafoneZiggo en Discover....
19 Jan. '21  Ziggo klanten in regio Ca....
18 Jan. '21  Klantenservice Ziggo krij....
1 Jan. '21  Ziggo: gratis Eredivisie ....
30 Dec. '20  Ziggo voert zenderaanpass....
15 Dec. '20  Omgeving Hilversum stapt ....
9 Dec. '20  ´Ziggo klantenonderzoek 2....
8 Dec. '20  Regio Sneek/ Terschelling....
3 Dec. '20  Ziggo wijzigt route internet
26 Nov. '20  Ziggo begonnen met uitrol....
25 Nov. '20  Ziggo promoot stroom en g....
10 Nov. '20  Ziggo kondigt grootste gi....
5 Nov. '20  Resultaat derde kwartaal ....
2 Nov. '20  NPO-app nu ook beschikbaa....
27 Okt. '20  Ziggo biedt aan elf stede....
20 Okt. '20  Regio Den Bosch stapt ove....
13 Okt. '20  Ziggo biedt heel Amsterda....
6 Okt. '20  Regio Breda stapt over op....
6 Okt. '20  Ziggo introduceert SmartWifi
26 Sep. '20  Ziggo begint met gefaseer....
21 Sep. '20  Ziggo verbetert Mediabox ....
15 Sep. '20  Ziggo herstart gigabit-in....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid