Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Voorlopig geen concurrentie op kabelnetwerk Ziggo

11 Nov. '19 De uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) inzake het hoger beroep van VodafoneZiggo ten aanzien van het openbreken van Ziggo-kabels is weer uitgesteld.
VodafoneZiggo ging in beroep tegen het marktanalysebesluit van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat op 1 oktober vorig jaar formeel leidde tot het openstellen van het kabelnetwerk van het bedrijfsonderdeel Ziggo. CBb zou in de beroepszaak eerder in de eerste week van oktober uitspraak doen. Dit werd tot 12 november uitgesteld. Maar ook dan komt geen uitspraak van de rechter. Dit wordt door CBb aan Totaal TV bevestigd. Wanneer het oordeel van het CBb in dit hoger beroep volgt, is op dit moment niet bekend maar volgt in ieder geval niet in de komende twee weken.
Geen concurrentie kabel Ziggo
Hoewel het kabelnetwerk van Ziggo formeel op 1 oktober 2018 is gereguleerd en dus is opengebroken, heeft dit tot heden niet geleid tot concurrentie op het kabelnetwerk van Ziggo. In ieder geval T-Mobile en YouCa hebben wel interesse in het leveren van de kabels van Ziggo. Maar de huidige tariefstelling voor toegang tot dit kabelnetwerk en te leveren wholesalediensten komt niet overeen met verwachtingen van toetreders. Maar voordat hierover verder wordt gesproken, wordt eerst de uitspraak van het CBb afgewacht. Mocht VodafoneZiggo namelijk in het gelijk worden gesteld dan wordt regulering van het kabelnetwerk teruggedraaid.
Bron:TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarDisney Plus app onderweg naar Ziggo en KPN-boxen

10 Nov. '19 Disney Plus-gebruikers die een abonnement bij Ziggo of KPN hebben kunnen uitkijken naar de Disney Plus app op de beschikbare mediaboxen.
Volgens Disney is het belangrijk dat de app ook beschikbaar komt op de provider-boxen van televisieaanbieders. “Het is belangrijk omdat het natuurlijk een hele brede markt is. De meeste mensen hebben op dit moment een set topbox thuis van alle tv-providers”, aldus het mediabedrijf in een reactie.
Volgens de klantenservice van zowel Ziggo als KPN is er veel vraag naar de Disney Plus app. Beiden televisieaanbieders bieden ook de applicatie van concurrent Netflix aan.
Wanneer de app precies beschikbaar komt is onduidelijk. Het proces is in ontwikkeling en wordt volgens Disney ‘zo snel mogelijk’ uitgerold.
Disney Plus wordt aanstaande dinsdag 12 november officieel gelanceerd in Nederland.
Bron: Disneyplusser nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo: Cijfers derde kwartaal: Groei zet door

7 Nov. '19 Voor het tweede achtereenvolgende kwartaal is de omzet gestegen, nu met 1% in vergelijking met Q3 2018.
Deze groei wordt gedreven door de resultaten uit de zakelijke markt (vooral kabel blijft stevig doorgroeien), maar ook de consumentenmarkt groeit.
Ondanks de sterke concurrentie realiseert VodafoneZiggo nu na 10 kwartalen op een rij ook dit kwartaal commerciële groei: + 82.000 mobiele (postpaid) klanten, + 8.000 vaste internetklanten.
De strategische focus op convergentie blijft zeer goed gewaardeerd door klanten.
74% van de mobiele klanten en 39% van de vaste klanten nemen producten af van zowel Vodafone als Ziggo.
In aantallen zijn er dit kwartaal 244.000 mobiele klanten en 104.000 vaste klanten bijgekomen die een gecombineerd product afnemen.
In totaal zijn dat 2 miljoen mobiele klanten of 1,3 miljoen huishoudens.
Blijvende groei van het bedrijfsresultaat OCF (Operating Cash Flow), dit kwartaal met 2% ten opzichte van Q3 2018.
Deze groei is in lijn met de eerste kwartalen van 2019.
Met de introductie van supersnel gigabit-internet zet VodafoneZiggo een belangrijke stap in zijn ambitie om met GigaNet – het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo – Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst.
Bron: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo mag klanten beschermen die illegaal downloaden

5 Nov. '19 Weer een nederlaag voor Dutch Filmworks. Ook in hoger beroep heeft de rechter bepaald dat Ziggo geen gegevens van klanten hoeft te delen die illegaal downloaden.
De rechter oordeelde dat privacybescherming van de klanten van het kabelbedrijf zwaarder weegt dan bescherming van auteursrechten die bij illegaal downloaden geschaad worden. Dutch FilmWorks (DWF) wilde van Ziggo NAW-gegevens van 377 klanten die in de periode tussen 21 december 2017 en 2 februari 2018 via BitTorrent illegaal naar de film The Hitmen’s Bodyguard binnenhaalden en illegaal keken.
Ziggo beschermt privacy
Het kabelbedrijf hecht veel waarde aan het beschermen van de privacy van eigen klanten. Alleen als een rechter oordeelt dat gegevens aan derden dienen afgegeven te worden, dan worden de betreffende klantgegevens overhandigd. De rechter oordeelde in het nadeel van Dutch FilmWorks mede omdat niet exact bekend is wat dit bedrijf met de gegevens gaat doen. Eerder DWF weten de illegale kijkers een schikkingsvoorstel te sturen.
Bron: TotaalTV nieuws en uitspraak Hof

Auteur: Hans RonhaarZiggo lanceert slimme wifi-app met augmented reality

30 Okt. '19 Wifi Assistant brengt wifi-situatie in kaart.
Ziggo lanceert een wifi-app om ondernemers en particulieren meer inzicht te geven in hun wifi-situatie. Met de Wifi Assistant kan iedereen door middel van augmented reality (AR) zien hoe zijn wifi presteert op verschillende plekken in huis of op een klein kantoor. Een algoritme plot de wifi-metingen in een 3D map en laat zien welke plekken de beste verbinding hebben en waar het beter kan. Na de test krijgt de gebruiker tips om zijn wifi-situatie te verbeteren. De app is vanaf vandaag te downloaden in de App store (iOS) of de Play store (Android).
Meer dan een speedtest
Waar wifi soms nog een ongrijpbaar begrip is, maakt de AR-technologie in de app het mogelijk om een wifi-situatie te visualiseren middels een 3D-map. Het biedt dan ook meer inzicht dan andere speedtests. De app koppelt de verschillende meetpunten aan elkaar waardoor er een totaalbeeld ontstaat. De app vraagt de gebruiker om met de camera van de smartphone of tablet meetpunten in te voeren die de wifi-kwaliteit ter plekke weergeven. Een virtuele wifi-expert, genaamd Chris, helpt de gebruiker stapsgewijs door het proces heen en geeft na afloop gerichte tips om de wifi te verbeteren. Denk hierbij aan het aangeven van mogelijke stoorbronnen, wifi-drukte en tips om het modem of wifi-punt te verplaatsen voor een beter signaal.

Auteur: Hans RonhaarSneller bestanden versturen: DELTA verhoogt uploadsnelheden

29 Okt. '19 Telecombedrijf DELTA verhoogt de maximale uploadsnelheid van internet via de kabel naar 100 Mbps.
Tot nu toe was dat 40 Mbps. Dankzij deze ontwikkeling kunnen klanten nog sneller grote bestanden via het internet versturen en wordt werken in de cloud nog aantrekkelijker.
De nieuwe uploadsnelheden komen in het eerste kwartaal van 2020 beschikbaar. Om dat mogelijk te maken wordt een technische laag in het netwerk eerst nog geüpgraded. Het is een volgende stap in Next Generation Netwerk. Bron: Delta nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo verbetert Mediabox Next

22 Okt. '19 Ziggo begint in de nacht van 22 op 23 oktober met het gefaseerd uitrollen van firmwareversie 4.19 voor bruikleendecoder Mediabox Next. De nieuwe firmware wordt automatisch in de tv-ontvanger geplaatst en geïnstalleerd.
Ziggo kondigde de komst van versie 4.19 van de firmware van Mediabox Next op het eigen gebruikersforum aan.
Ziggo verwacht dat alle gebruikers van Mediabox Next de nieuwe firmware uiterlijk op 26 oktober in hun tv-decoder geplaatst krijgen. Om de update te kunnen installeren, dient Mediabox Next wel in de stand-by modus staan. Als Mediabox Next vanuit stand-by wordt aangezet, verschijnt als de nieuwe firmware is geïnstalleerd een melding in beeld dat de decoder van nieuwe firmware is voorzien.
Mediabox Next nog beter
Ziggo heeft in de nieuwe firmware enkele verbeteringen van bestaande functies doorgevoerd en diverse bugs aangepakt. Zo is het zoeken van films en series – veelal onderdeel uitmakend van de aanvullende abonnementsvorm Ziggo Movies & Series – via de spraakbesturing verbeterd. Ook de synchronisatie-bug waardoor beeld en geluid niet synchroon lopen, moet volgens het kabelbedrijf zijn opgelost. Ook zijn uitgebreidere geluidsinstellingen in het menu van Mediabox Next toegevoegd.
Bron: TotaalTv nieuws
Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Nov. '19 Jaarcongres ECP 2019
Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://ecp.nl/jaarcongres
Archief:

Onze vraag: Welke twee producten zou u niet kunnen missen?
Digitale TV & Internet
Digitale TV & Mobiele telefonie
Internet & Mobiele telefonie
Internet & Vaste telefonie
Vaste & Mobiele telefonie
Vaste telefonie & Digitale TV


Ziggo verhelpt urenlange storing vaste diensten in vier regio´s

22 Okt. '19 Ziggo heeft maandagavond 21 oktober de storing opgelost die diezelfde dag klanten trof in de regio's rondom Amersfoort, Breda, Den Haag en Eindhoven.
Er kwamen veel klachten binnen op social media.
De oorzaak van de storing was gisteren nog onduidelijk. In de vier regio's konden Ziggo-klanten urenlang geen vast internet en telefonie gebruiken. Mobiel internet en mobiele telefonie (van Ziggo-onderdeel Vodafone) werkten nog wel.
Afgelopen augustus werden Ziggo-klanten in de regio Alkmaar getroffen door een storing als gevolg van een kabelbreuk. Naar verluidt zouden klanten in de Noord-Hollandse gemeenten Driehuizen, De Woude en Zuidschermer daardoor een week lang geen vaste diensten van de operator hebben kunnen gebruiken.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo breidt online aanbod Ziggo GO uit

19 Okt. '19 Online kijken neemt onder Nederlanders toe. Dit gaat deels ten koste van traditionele lineaire tv. Het is dus niet verwonderlijk dat aanbieders als Ziggo en KPN het online aanbod uitbreiden.
Dit keer is het VodafoneZiggo bedrijfsonderdeel Ziggo dat het online zenderaanbod van de eigen streamingdienst Ziggo GO gaat uitbreiden. Gelijk met het lineair uitbreiden van het HD-zenderaanbod en het doorvoeren van wijzigingen in de tv-pakketten is het voor Ziggo-klanten die het Ziggo Movies & Series XL-pakket kopen mogelijk om online met Ziggo GO naar E! Entertainment te kijken.
Films en series
Het aanbod van tv-zenders die online live met Ziggo GO bekeken kunnen worden, is afhankelijk van de gekochte tv-abonnementen. Het aanbod van Ziggo GO overstijgt ruimschoots de grens van 100 zenders. Ook kan met Replay TV naar eerder uitgezonden programma’s van de meeste tv-zenders gekeken worden. Wie bruikleendecoder Mediabox Next gebruikt, kan via Ziggo GO ook alle zelf in de cloud opgenomen programma’s online op elke gewenste plek in de Europese Unie bekijken. Verder biedt Ziggo GO – eveneens afhankelijk van de gekochte tv-abonnementen – toegang tot honderden titels films en series, waaronder content van HBO dat Ziggo exclusief in Nederland aan klanten levert.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo start landelijke uitrol supersnel Gigabit-internet

10 Okt. '19 Aftrap in stad Utrecht en omstreken.
Ziggo start 15 oktober met het aanbieden van internet met een downloadsnelheid tot wel 1 gigabit per seconde aan zijn klanten in Utrecht-stad, Vleuten, De Meern en Nieuwegein. Hilversum volgt eind november. De landelijke uitrol gaat in 2020 verder in steden en regio's zoals Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Wageningen. "Zo maakt Ziggo een 'gigabit zonder graven' volgend jaar beschikbaar voor twee-derde van zijn klanten in Nederland", aldus Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo tijdens het 'Get Connected' evenement van de Economic Board Utrecht (EBU).
Nieuwe fase voor GigaNet.
Met de introductie van supersnel gigabit-internet zet VodafoneZiggo een belangrijke stap in zijn ambitie om met GigaNet – het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo – Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst. Daartoe deed Ziggo eerder al een geslaagde pilot met gigabit-snelheden in de Utrechtse wijk Oog in Al. Nu volgt de uitrol in Utrecht en omstreken, bijna drie maanden eerder dan aangekondigd bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor in de stad.
Ongekende snelheidsbeleving
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


9 Okt. '19  Ziggo-klanten opgelet: ki....
6 Okt. '19  CBb stelt uitspraak over ....
6 Okt. '19  Ziggo: Connectbox interne....
1 Okt. '19  Ziggo geeft Mediabox XL d....
26 Sep. '19  Telenet rolt gigabit-snel....
25 Sep. '19  VodafoneZiggo start nieuw....
25 Sep. '19  Ziggo-klanten opgelet: Tr....
21 Aug. '19  Ziggo blokkeert ‘illegale....
8 Aug. '19  Cijfers tweede kwartaal: ....
6 Aug. '19  Vanaf september kabeltele....
5 Aug. '19  ZIGGO GO APP HEEFT 1,5 MI....
24 Juli '19  Meeste overstappers van K....
22 Juli '19  Extra Mediabox Next verkr....
15 Juli '19  Kabel Ziggo niet voor 202....
11 Juli '19  Consument kan steeds bete....
9 Juli '19  Ziggo zet analoge tv in G....
4 Juli '19  ´Nieuwe Ziggo-mediabox is....
27 Juni '19  SKV GO settopbox – intera....
19 Juni '19  Getest in Totaal TV: de n....
11 Juni '19  Het is eindelijk zover: Z....
30 Mei '19  Forse uitbreiding Zeeuws ....
27 Mei '19  Ziggo zendt Formule 1 in ....
23 Mei '19  EU-hof: fusie Vodafone en....
23 Mei '19  Vanaf juli kabeltelevisie....
23 Mei '19  Ook Delta voert per 1 jul....
21 Mei '19  VodafoneZiggo is blij met....
15 Mei '19  Rechtszaak Ziggo en T-Mob....
9 Mei '19  Consumentenbond: Duopolie....
9 Mei '19  Miljoenen huishoudens con....
8 Mei '19  Ziggo verhoogt vanaf 1 ju....
8 Mei '19  Ziggo heeft goede weg gev....
5 Mei '19  SKV introduceert verbeter....
2 Mei '19  Lekker zappen met de nieu....
2 Mei '19  Ziggo Mediabox Next in me....
30 April '19  Film1 stopt lineair
25 April '19  VodafoneZiggo wijzigt tar....
25 April '19  Belgische variant Ziggo M....
17 April '19  Ziggo maakt vanaf juni ka....
10 April '19  Ziggo blijft zenders FOX ....
10 April '19  Breedbandmarkt NL groeit ....
9 April '19  Internet 28% duurder in 4....
8 April '19  Ziggo klanten afgelopen w....
3 April '19  VodafoneZiggo publiceert ....
31 Mrt. '19  VodafoneZiggo publiceert ....
27 Mrt. '19  Ziggo verhoogt internetsn....
25 Mrt. '19  Consumentenbond verkoopt ....
24 Mrt. '19  ACM: VodafoneZiggo moet k....
24 Mrt. '19  Nieuw tarief per 1 april ....
24 Mrt. '19  Voor- en nadelen opnemen ....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid