Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beďnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Het is eindelijk zover: Ziggo levert Mediabox Next aan alle klanten

11 Juni '19 Mediabox Next is vandaag officieel bij Ziggo voor alle klanten beschikbaar. Die moeten bij het kabelbedrijf wel een van de twee duurste Alles-in-1-abonnementen kopen. Ziggo heeft de marktintroductie van Mediabox Next aan Totaal TV bevestigd. Mediabox Next is de nieuwste bruikleendecoder van Ziggo die is ontwikkeld door Liberty Global. VodafoneZiggo en Liberty Global presenteerden 'm medio september tijdens de Tech Summit in het Ziggo Dome. Daarna begon een groter testtraject onder een beperkte groep klanten van kabelbedrijf Ziggo. In de afgelopen jaren werd Mediabox Next aan meer klanten geleverd in het kader van een zogenaamde soft-launch. In de afgelopen maanden heeft Ziggo de ervaringen en opmerkingen van gebruikers gebruikt om Mediabox Next te verbeteren. Dit heeft geleid tot meerdere firmware-updates.
Voordelen Mediabox Next
Mediabox Next heeft vele voordelen ten opzichte van de voorganger Mediabox XL. Zo is de nieuwe tv-decoder veel energiezuiniger. Het opnemen van programma’s gebeurt in de cloud waardoor deze ook terug bekeken kunnen worden via een vernieuwde Ziggo GO-app die het kabelbedrijf aan alle klanten levert die Mediabox Next gebruiken. De combinatie van Mediabox Next en de vernieuwde Ziggo GO-app is het fundament van het nieuwe kijkplatform van Ziggo. Een andere innovatie is de spraakbesturing. Mediabox Next is vrijwel volledig met de eigen stem te bedienen. Zappen tussen zenders en het terugkijken van programma’s vanuit de tv-gids wordt hierdoor veel makkelijker.
Bron: TotaaalTv nieuws
 (2)Auteur: Hans RonhaarForse uitbreiding Zeeuws kabelnetwerk door DELTA

30 Mei '19 DELTA start met een forse uitbreiding van het kabelnetwerk in Zeeland. 3.400 adressen in Zeeuwse dorpen en steden die nu nog geen toegang hebben tot snel internet worden aangesloten.
Op dit moment zijn deze zogenoemde ‘witte adressen’ beperkt tot internet via een telefoonlijn, een dsl-verbinding. Mensen die kiezen voor snel internet via de kabel, hoeven niets te betalen voor de aansluiting.
Glasvezel-coax netwerk
DELTA heeft een glasvezel-coax netwerk: het hart van het DELTA-netwerk in Zeeland bestaat uit glasvezel. Alleen de laatste meters naar de voordeuren is van coax. Met de nieuwste internettechniek DOCSIS 3.1 worden nu internetsnelheden geboden tot 1 Gbps.
Bron: Delta persberichten

Auteur: Hans RonhaarZiggo zendt Formule 1 in Zandvoort gratis uit voor heel Nederland

27 Mei '19 Ziggo maakt de Ziggo Sport uitzending van de Formule 1 Dutch Grand Prix in Zandvoort in 2020 voor heel Nederland gratis beschikbaar.
Dat betekent dat ook huishoudens zonder Ziggo abonnement het hele raceweekend thuis kunnen mee beleven. Ook in de jaren na 2020 zorgt Ziggo ervoor dat het Formule 1 raceweekend in Zandvoort in alle Nederlandse tv-huishoudens gratis te zien is.
De oranje gekte heerst in de Formule 1. Nederland leeft mee met de prestaties van Max Verstappen en is trots dat we nu na zoveel jaar weer een eigen Grand Prix hebben in Nederland, om nog maar te zwijgen van de vele Formule 1 reizen en oranje tribunes tijdens de verschillende Grand Prix in Europa. Ziggo wil hier een bijdrage aan leveren en heel Nederland mee laten genieten met het nationale race spektakel in Zandvoort.
Bron: Vodavoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarEU-hof: fusie Vodafone en Ziggo niet in strijd met de regels

23 Mei '19 De fusie tussen tussen Vodafone en Liberty Global Dutch, het moederbedrijf van Ziggo, is niet in strijd met de regels voor de interne markt.
Dat heeft het Europees Hof bepaald. De rechter ging niet mee in de klachten die telecomconcern KPN tegen het eerdere besluit van de Europese Commissie indiende.
Vodafone en Liberty Global bundelden eind 2016 hun Nederlandse activiteiten. Daaruit ontstond fusiebedrijf VodafoneZiggo, dat na KPN een tweede grote speler werd die in Nederland vaste én mobiele diensten aanbiedt met een eigen netwerk.
KPN is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Het bedrijf kan nog in beroep gaan. Een woordvoerster laat weten dat KPN 'teleurgesteld' is en dat de uitspraak verder wordt bestudeerd.
Bron: rtlz.nl/beurs. nieuws

 (1)Auteur: Hans RonhaarVanaf juli kabeltelevisie voor regio Groningen en Drenthe volledig digitaal

23 Mei '19 Ziggo startte in maart 2018 met het per regio omschakelen van analoge kabel tv naar volledig digitale kabel tv.
Na de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Gelderland en Utrecht is het nu de beurt aan de regio Groningen en Drenthe* om deze overstap te maken. De analoge afschakeling in de regio Groningen en Drenthe vindt plaats in de nacht van maandag 8 juli op dinsdag 9 juli 2019. Ziggo startte in maart 2018 met het tv-aanbod volledig te digitaliseren. Via digitale kabel tv levert Ziggo overal tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar al gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.
Bron: Vodafoneziggo.nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarOok Delta voert per 1 juli tariefswijzigingen door voor internet, tv en telefonie

23 Mei '19 Vanaf 1 juli voert Delta een tariefaanpassing door voor internet, tv en bellen.
Op de meest gekozen pakketten stijgt het tarief met EUR 2,50. Deze wijziging is volgens Delta gebaseerd op marktontwikkelingen en wordt gedreven door onder meer inflatie, kosten voor investeringen in het netwerk en de tarieven van tv-zenders.
Delta verhoogt per 1 juli de tarieven voor televisie, televisie en internet en alles in één met bedragen tussen de EUR 1,50 en EUR 3,00 per maand. De belbundels voor vaste telefonie worden in prijs verhoogd met bedragen van EUR 1,00 tot EUR 1,25 per maand. Het starttarief en de beltarieven per minuut voor mobiele telefonie gaan met EUR 0,01 omhoog naar EUR 0,14 cent starttarief en EUR 0,14 cent per minuut. De extra zenderpakketten van Fox worden in prijs verhoogd met EUR 0,05 tot EUR 0,55 per maand.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

26 Feb. '19 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.
Archief:

Onze vraag: Welke twee producten zou u niet kunnen missen?
Digitale TV & Internet
Digitale TV & Mobiele telefonie
Internet & Mobiele telefonie
Internet & Vaste telefonie
Vaste & Mobiele telefonie
Vaste telefonie & Digitale TV


VodafoneZiggo is blij met het verbod op misleidende radiocampagne T-Mobile

21 Mei '19 VodafoneZiggo is verheugd dat de rechter de misleidende radiocampagne van T-Mobile verbiedt.
De exacte overwegingen van de rechter worden op een later moment bekendgemaakt, maar vast staat dat deze radiocampagne verboden is. VodafoneZiggo is op zich geen tegenstander van vergelijkende reclame, zolang het maar eerlijk is en de klant goed geďnformeerd wordt. Deze uitspraak volgt op het kort geding dat VodafoneZiggo had aangespannen tegen T-Mobile vanwege een misleidende reclamecampagne. T-Mobile suggereerde in haar campagne Beterstapjeoverweken dat zij geen prijsverhoging doorvoeren. Terwijl er in januari wel degelijk een prijsverhoging is gedaan door T-Mobile op basis van de inflatiecorrectie (verhoging tot 1,15 euro per maand). VodafoneZiggo heeft T-Mobile benaderd en gevraagd de campagne stop te zetten of te wijzigen. T-Mobile is daar niet op ingegaan. VodafoneZiggo heeft daarna de zaak voorgelegd aan de voorzieningenrechter.
Bron: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarRechtszaak Ziggo en T-Mobile over prijsverhoging tv en internet

15 Mei '19 VodafoneZiggo (Ziggo) heeft T-Mobile voor de rechter gedaagd vanwege een conflict over de manier waarop T-Mobile inspringt om de aangekondigde prijsverhoging bij Ziggo.
T-Mobile stelt in enkele uitingen in publiciteitscampagnes en op sociale media dat het in tegenstelling tot de twee belangrijkste concurrenten Ziggo en KPN de prijs van abonnementen waarbij tv en internet wordt geleverd niet verhoogd. Ziggo en KPN hebben in de voorbijgaande weken prijsverhogingen van gemiddeld 5 procent aangekondigd. De prijs van abonnementen stijgt hierdoor gemiddeld met €2,50 per maand. Een deel van deze prijsverhoging wordt veroorzaakt door de zogenaamde prijsinflatiecorrectie. Die bedraagt in 2019 in Nederland 1,7 procent.
Bron en lees verder: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarConsumentenbond: Duopolie Ziggo en KPN werkt prijsverhoging in de hand

9 Mei '19 De Consumentenbond is niet te spreken over de prijsverhogingen bij VodafoneZiggo (Ziggo) en KPN voor abonnementen waarbij tv en internet geleverd worden.
De prijsverhoging bij KPN wordt op 1 juni doorgevoerd. Bij Ziggo moet een maand later een hogere abonnementsprijs betaald worden. Maar vanwege de manier van factureren zien Ziggo-klanten media juni de hogere prijs al op het rekeningafschrift staan. De prijsverhoging bij Ziggo en KPN is vrijwel gelijk, namelijk rond de vijf procent. Dit doet bij enkele Nederlanders aan prijsafspraken tussen de twee grootste aanbieders van Nederland denken. Dit wordt voor deze groep Nederlanders versterkt door het feit dat beide bedrijven investering in het netwerk door explosieve groei van het dataverbruik en gestegen contentkosten als belangrijkste reden voor de prijsverhoging noemen.
Duopolie
Bij de Consumentenbond gaan ze nog niet zover om het woord prijsafspraken in de mond te nemen. Maar wel wordt over duopolie gesproken. “de prijsverhogingen zijn ons ieder jaar weer een doorn in het oog. En niet alleen ons, we krijgen er ook veel signalen/reacties/ klachten over van consumenten. Helaas kunnen we er niet zoveel aan doen. Providers mogen hun prijzen verhogen. Het duopolie van KPN versus VodafoneZiggo is niet goed voor de concurrentie (en dus voor de prijzen) en daarom zijn we blij dat VodafoneZiggo zijn netwerk open moet stellen”, aldus Gerard Spierenburg tegen Totaal TV.
Bron: TotaalTV nieuws
 (1)Auteur: Hans Ronhaar


9 Mei '19  Miljoenen huishoudens con....
8 Mei '19  Ziggo verhoogt vanaf 1 ju....
8 Mei '19  Ziggo heeft goede weg gev....
5 Mei '19  SKV introduceert verbeter....
2 Mei '19  Lekker zappen met de nieu....
2 Mei '19  Ziggo Mediabox Next in me....
30 April '19  Film1 stopt lineair
25 April '19  VodafoneZiggo wijzigt tar....
25 April '19  Belgische variant Ziggo M....
17 April '19  Ziggo maakt vanaf juni ka....
10 April '19  Ziggo blijft zenders FOX ....
10 April '19  Breedbandmarkt NL groeit ....
9 April '19  Internet 28% duurder in 4....
8 April '19  Ziggo klanten afgelopen w....
3 April '19  VodafoneZiggo publiceert ....
31 Mrt. '19  VodafoneZiggo publiceert ....
27 Mrt. '19  Ziggo verhoogt internetsn....
25 Mrt. '19  Consumentenbond verkoopt ....
24 Mrt. '19  ACM: VodafoneZiggo moet k....
24 Mrt. '19  Nieuw tarief per 1 april ....
24 Mrt. '19  Voor- en nadelen opnemen ....
14 Mrt. '19  Ziggo Mediabox Next biedt....
7 Mrt. '19  Ziggo: Nieuw TV-portaal b....
7 Mrt. '19  SKP gaat analoge televisi....
7 Mrt. '19  SKV GO uitgebreid met 4 e....
7 Mrt. '19  Ziggo plaatst informatie ....
6 Mrt. '19  Ziggo brengt Mediabox Nex....
5 Mrt. '19  Ziggo ‘lekt’ informatie o....
5 Mrt. '19  Ziggo biedt nieuwe klante....
28 Feb. '19  VodafoneZiggo Q4: omzettr....
27 Feb. '19  Ziggo maakt kabel-tv voll....
24 Feb. '19  Ziggo verbetert online di....
15 Feb. '19  Zienswijze en consultatie
14 Feb. '19  Nu nog meer nieuwe topser....
14 Feb. '19  Ziggo: Alle zenders met Z....
12 Feb. '19  Ziggo en KPN gaan samenwe....
12 Feb. '19  Doorbraak: Belgisch kabel....
10 Feb. '19  Ziggo hoeft NAW gegevens ....
8 Feb. '19  Ziggo breidt Replay TV vo....
8 Feb. '19  Ziggo ook dit jaar weer d....
6 Feb. '19  Reactie NLconnect op wets....
2 Feb. '19  Caiway komt met tariefsve....
28 Jan. '19  Ziggo: Analoog maakt in h....
28 Jan. '19  Ziggo zet in op sport met....
23 Jan. '19  Volledig digitale kabel-t....
15 Jan. '19  Minder storing digitale t....
14 Jan. '19  Ziggo breidt online aanbo....
9 Jan. '19  Ziggo waarschuwt voor ill....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid