Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo biedt Ziggo Sport Totaal gratis aan in december

1 Dec. '21 Vanaf 10 december tot 3 januari 2022 is Ziggo Sport Totaal te zien voor alle klanten van Ziggo met digitale televisie. De zenders zijn ook te zien via Ziggo GO.

Aanbod
“Buiten alle topduels en evenementen die voor de Ziggo klant al gratis op kanaal 14 te zien zijn, is er deze maand nog veel meer te beleven op alle Ziggo Sport Totaal kanalen: Select, Voetbal, Golf, Racing, Docu en Tennis“, aldus de aanbieder op haar website.
Bron en lees verder: Mediamagazine.nl

Auteur: Hans RonhaarBijna 39.000 huishoudens in Doetinchem en Tiel aangesloten op gigabit-internet van Ziggo

30 Nov. '21 De 2 gemeenten in Gelderland zijn klaar voor de toekomst met het GigaNet van Ziggo.
Bijna 39000 huishoudens en bedrijfspanden in Tiel en Doetinchem zijn vandaag aangesloten op de snelste internetverbinding van Ziggo. Daarmee krijgen klanten in deze gemeente de mogelijkheid om downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde af te nemen. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 5,2 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 krijgen alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.
Bron: Vodafoneziggo.nieuws

Auteur: Hans RonhaarOmzetgroei VodafoneZiggo voor tiende kwartaal op rij

4 Nov. '21 VodafoneZiggo kijkt terug op een goed derde kwartaal.
De totale omzet steeg met bijna 2% en het operationele bedrijfsresultaat groeide met ruim 2%. Kortom, het bedrijf ligt goed op koers om de financiële doelstellingen voor 2021 te behalen.
Het goede momentum zette zich voort in het derde kwartaal, met een sterke groei van het aantal nieuwe mobiele en zakelijke klanten en een stabiel internetklantenbestand. Daarnaast blijft het aantal huishoudens dat klant is bij Vodafone én Ziggo, stevig groeien. Dit bewijst dat de zogeheten converged strategie werkt. Klanten die vaste en mobiele diensten combineren, zijn meer tevreden en blijven langer klant.
Klanten blijven de grootste focus voor VodafoneZiggo. Klanten verwachten snelle en stabiele connectiviteit, waar ze ook zijn en ongeacht de gebruikte technologie. Daarom heeft VodafoneZiggo het afgelopen kwartaal verder geïnvesteerd in de zogeheten Nederlandse ‘Gigabit Society’. Met onder andere het nationale 1 gigabit uitrolprogramma, landelijke 5G-dekking, nieuwe SmartWiFi pods om de in-huis klantervaring te maximaliseren, een speciale WiFi Crew en steeds hogere internetsnelheden. Deze investeringen vertalen zich in een stijgende klanttevredenheid.
Bron en lees verder: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarExclusieve voordelen voor klanten: VodafoneZiggo lanceert Priority

20 Okt. '21 Samenwerking met Ajax, Ziggo Dome, MOJO en The Park Playground.
De klanten ontvangen vanaf vandaag via de apps ‘My Vodafone’ en ‘Mijn Ziggo’ toegang tot exclusieve voordelen. Denk aan speciale voorverkopen, tickets voor al uitverkochte wedstrijden van Ajax en voorrang in de Ziggo Dome.
Ook tickets voor Ziggo GP Live, een Formule 1-feest rondom de Grand Prix van Qatar in de Ziggo Dome, behoren tot de eerste ‘priorities’. Verder kunnen klanten virtual reality-gamen bij The Park, waar deelnemers bijvoorbeeld in de huid van 'De Mol' kruipen. In totaal gaat het om tienduizenden tickets per jaar.
Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt bij VodafoneZiggo: "Voor Priority bundelen we de krachten met onze partners om klanten unieke ervaringen te bieden. Dit programma is een mooie bonus boven op ons bestaande entertainment-aanbod en de gratis extra's die we al aanbieden. Het doel is om onze trouwe klanten steeds meer te belonen. Daarom breiden we het klantprogramma op termijn uit met nog meer partners. Nu de poppodia, stadions en concertzalen weer open zijn, vinden we dit het perfecte moment om dit klantenprogramma te starten.
Op de website www.priority.nl staat een overzicht van alle voordelen en meer informatie.
Bron: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo maakt huren tweede Mediabox Next bij abonnement mogelijk

11 Okt. '21 Na veel vragen van klanten maakt Ziggo het vanaf nu mogelijk om een tweede Mediabox Next bij een TV Max- en TV Compleet-abonnement te gebruiken.
Tot nu toe leverde Ziggo bij de twee duurste tv-abonnementen Max en Complete een Mediabox Next. Voor het kijken op een tweede televisie werd deze 4K-Mediabox niet geleverd en konden klanten kiezen voor een andere kijkmogelijkheid zoals Mediabox XL en CI+ module. Lekker Formule 1 met Max Verstappen in 4K kijken op een geschikte televisie in de slaapkamer was hierdoor niet mogelijk.
Ziggo heeft het beleid over de tweede Mediabox Next bij het TV Max- en TV Complete abonnement gewijzigd. Het is vanaf nu mogelijk om een tweede 4K-bruikleendecoder bij het abonnement te huren. De huurprijs van de tweede Mediabox Next bedraagt vijf euro per maand. De functionaliteit van de tweede Mediabox Next is gelijk aan de eerste Mediabox. Dit betekent dat niet alleen alle lineaire tv-zenders behorende bij het abonnement bekeken kunnen worden. Ook video on demand of interactieve diensten kunnen gebruikt worden en eerder zelf in de cloud opgenomen programma’s kunnen bekeken worden.
Bron: Totaal nieuwste.nieuws

 (1)Auteur: Hans RonhaarZiggo begint verkoop Chromecast voor gebruik tweede tv

11 Okt. '21 Ziggo is begonnen met de verkoop van de Chromecast met Google TV voor gebruik bij een tweede of derde tv.
De Ziggo Go TV-app voor Google TV werkt alleen via een internetverbinding van Ziggo en vereist een tv-abonnement.
Ziggo vraagt tachtig euro voor de Chromecast met Google TV en dat is volgens de Pricewatch een marktconforme prijs. De kabelaar zegt dat gebruikers de Chromecast kunnen inzetten om via de tweede of derde tv televisie te kunnen kijken. Dat kan live-tv zijn of terugkijken.
Ziggo ondersteunt het gebruik van twee Chromecasts met de Ziggo Go TV-app in een huishouden. De Ziggo Go TV-app is er behalve voor de Chromecast ook voor diverse smart-tv-platforms en als de tweede tv een ondersteund platform is, is de Chromecast dus niet nodig. Het is niet nodig te streamen naar de Chromecast. De app draait op de stick zelf.
De Ziggo Go TV-app werkt alleen via een internetverbinding van Ziggo. Dat wijkt af van de Ziggo Go-app voor Android en iOS die binnen de hele EU werkt en dus ook bij het reizen functioneel is. De kabelaar is maandag begonnen met de verkoop van het Google-apparaat.
Bron:Tweakers/netNieuws

Auteur: Hans RonhaarRuim 72.000 huishoudens in Breda aangesloten op gigabit-internet van Ziggo

6 Okt. '21 Ruim 72.000 huishoudens en bedrijfspanden in Breda zijn gisteren aangesloten op de snelste internetverbinding van Ziggo. Daarmee krijgen klanten in deze gemeente de mogelijkheid om downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde af te nemen. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 4,7 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 krijgen alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.
Het netwerk van Ziggo is de afgelopen tijd verbeterd. Daardoor was het niet nodig om de straat open te breken. De 1 Gbps downloadsnelheden zijn dan ook per direct beschikbaar.
Bron en lees verder: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo onderstreept voortbestaan ongecodeerd zenderpakket na onrust na mail

7 Sep. '21 Ziggo blijft zijn ongecodeerde tv-pakket aanbieden, zo meldt Totaal TV. Een woordvoerder van de provider laat weten dat het geen plannen heeft om het ongecodeerde KabelTV-zenderpakket. Daarover was twijfel ontstaan, nadat Ziggo zelf een brief en mail naar overstappende klanten had gestuurd.
Ziggo laat nu weten dat er verkeerde informatie in de link staat. Vanwege de Must-Carry-bepaling in de Mediawet moet Ziggo alle publieke televisiezenders en radiokanalen van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen aan zijn klanten doorgeven. Die wet geldt echter niet voor gebruikers die geen klant meer zijn bij Ziggo. Het bedrijf zegt de informatie aan te passen en onderstreept dat het ongecodeerde zenderpakket blijft voortbestaan: "Ziggo heeft niet de intentie om het ongecodeerde KabelTV zenderpakket voor onze klanten te laten verdwijnen."
Bron: Telecompaper.com nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Dec. '20 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.
Archief:

Onze vraag: VodafoneZiggo onderhandelt nu met Disney over FOX Sport met eredivisievoetbal. Het kan nog alle kanten op gaan. Wat heeft uw voorkeur?
Als extra kanaal voor wie het wil voor € 27,50 per maand.
Alle abonnees betalen mee, en dan kost het € 2,50 per maand extra.


Ziggo biedt pakket ´Sport Compleet´ met Ziggo Sport + ESPN

31 Aug. '21 Ziggo heeft vanaf 30 augustus het aanbod gewijzigd van extra zenderpakketten met sport en/of films.
Nieuw is het pakket Sport Compleet met ESPN Compleet en Ziggo Sport Totaal. Dit pakket met tien kanalen kost EUR 22,95 per maand.
ESPN, het voormalige Fox Sports, heeft dit voetbalseizoen vier kanalen met Nederlands voetbal. Het pakket ‘ESPN Internationaal’ met buitenlandse competities is geschrapt. Ziggo biedt ESPN Compleet aan voor EUR 17,95 per maand. Enkele tv-aanbieders, waaronder KPN, hebben één ESPN-kanaal in het basispakket, Ziggo heeft dat niet gedaan.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo Sport verwerft exclusieve uitzendrechten MotoGP™

31 Aug. '21 Ziggo Sport heeft voor de komende drie seizoenen de rechten verworven van de MotoGP.
Vanaf de start van het nieuwe seizoen in maart 2022 zal de zender alle MotoGP, Moto2 en Moto3 trainingen, kwalificaties en races rechtstreeks en exclusief uitzenden. De motorliefhebber kan gedurende het raceweekend urenlang genieten bij Ziggo Sport. De MotoGP start op vrijdag met de vrije trainingen. Op zaterdag zijn de kwalificaties gevolgd door de race op zondag. Uiteraard zal ook de TT van Assen live via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal te zien zijn. Ziggo Sport zal bovendien geregeld de MotoGP met studio uitzendingen omlijsten en het verslag en commentaar live vanaf locatie verzorgen.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo.nl nieuws.

Auteur: Hans RonhaarGrand Prix Zandvoort in heel Nederland live te zien

25 Aug. '21 Ziggo maakt de uitzending van de Formule 1 Dutch Grand Prix in Zandvoort voor heel tv-kijkend Nederland beschikbaar, ook voor klanten van andere telecombedrijven.
Van donderdag 2 tot en met dinsdagochtend 7 september 2021 zijn alle zes Ziggo Sport Totaal kanalen voor iedereen in Nederland tijdelijk te zien. Zo kunnen huishoudens zonder een Ziggo abonnement het hele raceweekend thuis op tv mee beleven.
Het weekend van donderdag 2 tot en met dinsdagochtend 7 september 2021 biedt meer dan alleen Formule 1. Zo zijn er extra uitzendingen van de talkshow Formule 1 Café, dit keer live vanuit speciale locaties in en rondom Zandvoort. Ook is er volop WK 2022 kwalificatievoetbal met onder meer het live schakelprogramma WK Kwalificatie Switch en het voetbalpraatprogramma Rondo met Wytse van der Goot, Marco van Basten en Ruud Gullit. Na een fantastische prestatie op de Olympische Spelen strijdt Sifan Hassan voor de wereldrecordpoging op de 10 kilometer. Verder is er topgolf en spannende raceklassen met onder meer NASCAR, Porsche Super Cup, DTM en Formule 3.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo.nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo biedt ruim 2 miljoen klanten gratis software-update en introduceert bijbehorende wifi pods

23 Aug. '21 Opzetten mesh wifi-netwerk middels slimme modem software en pods.
Ruim 2 miljoen klanten met een Connectbox* modem hebben automatisch een gratis software-update ontvangen van Ziggo. De nieuwe software maakt van het modem een SmartWifi modem. Hiermee zetten klanten eenvoudig een zogeheten mesh wifi-netwerk op. Voor de beste wifi-ervaring door het hele huis of kantoor lanceert Ziggo bijbehorende SmartWifi pods in de vorm van een stekker in het stopcontact. De installatie van de pods en het optimaliseren van een wifi-netwerk verloopt eenvoudig via de in april gelanceerde SmartWifi app.
Een mesh wifi-netwerk schakelt, dankzij de software-update, automatisch naar de beste frequentie, kiest het snelste wifi-punt en verdeelt de wifi naar gebruik in huis of kantoor. De uitrol van de software-update bij ruim 2 miljoen Ziggo-klanten is vandaag geruisloos afgerond. Klanten die niet in het bezit zijn van een (witte) Connectbox* modem kunnen alsnog gebruik maken van een mesh wifi-netwerk met behulp van de wifiboosters TP-Link Deco M4.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo storing

18 Aug. '21 Inloggen in Mijn Ziggo en tv kijken via ZiggoGo.tv werken de hele dag al niet zoals het hoort. Ziggo zegt hard te werken aan een oplossing. Het is niet bekend wat de oorzaak is, of wanneer het probleem wordt verholpen.

Auteur: Peter de Jong


16 Aug. '21  Extra diensten voor zzp-e....
9 Aug. '21  Ziggo gaat Premier League....
30 Juli '21  Wederom stijgende omzet e....
28 Juli '21  Zakelijke Ziggo klanten v....
28 Juli '21  Ruim 60.000 huishoudens i....
27 Juli '21  Consumenten en bedrijven ....
17 Juli '21  Extra aandacht voor netwe....
13 Juli '21  Ruim 56.000 huishoudens i....
13 Juli '21  Ziggo klanten in regio De....
6 Juli '21  Moet Ziggo eigen modemkeu....
1 Juli '21  Ziggo-klanten krijgen dez....
28 Juni '21  Ziggo legt bij nieuwbouw ....
6 Juni '21  Ziggo verbetert Mediabox ....
1 Juni '21  Ziggo voorziet bijna 59.0....
21 Mei '21  EK voetbal in 4K-beeldkwa....
19 Mei '21  Ook Delta verhoogt abonne....
18 Mei '21  Ziggo raakt uitzendrechte....
18 Mei '21  Klanten krijgen nog meer ....
10 Mei '21  Ziggo wijzigt tarieven pe....
10 Mei '21  Ziggo moet vanaf juni vri....
6 Mei '21  Ziggo voorziet bijna 60.0....
6 Mei '21  Solide omzetgroei en stij....
3 Mei '21  Ziggo breidt interactieve....
20 April '21  Ziggo voorziet ruim 72.00....
14 April '21  3,9 miljoen Ziggo klanten....
13 April '21  Betere wifi-ervaring voor....
12 April '21  Ziggo verhoogt voor ruim ....
8 April '21  Ziggo Sport introduceert ....
6 April '21  Ziggo voorziet bijna 42.0....
19 Mrt. '21  Ziggo Sport bij Ziggo: ge....
16 Mrt. '21  Ziggo voorziet bijna 110.....
10 Mrt. '21  Prime Video vanaf nu besc....
26 Feb. '21  VodafoneZiggo vangt bot i....
24 Feb. '21  Exclusief bij Ziggo: Form....
18 Feb. '21  Ziggo verbetert programma....
16 Feb. '21  Ziggo-klanten betalen per....
16 Feb. '21  Sterke resultaten 2020 bi....
8 Feb. '21  Ziggo: we zijn bezig met ....
3 Feb. '21  Klanten vestigen record n....
2 Feb. '21  Regio Mill en Venlo stapp....
1 Feb. '21  Ziggo maakt NPO Start mee....
27 Jan. '21  Regio Velsen stapt over o....
27 Jan. '21  Ziggo Sport Totaal lancee....
21 Jan. '21  Ziggo test doorgifte 4K U....
21 Jan. '21  VodafoneZiggo en Discover....
19 Jan. '21  Ziggo klanten in regio Ca....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid