Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


VodafoneZiggo start landelijke uitrol supersnel Gigabit-internet

10 Okt. '19 Aftrap in stad Utrecht en omstreken.
Ziggo start 15 oktober met het aanbieden van internet met een downloadsnelheid tot wel 1 gigabit per seconde aan zijn klanten in Utrecht-stad, Vleuten, De Meern en Nieuwegein. Hilversum volgt eind november. De landelijke uitrol gaat in 2020 verder in steden en regio's zoals Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Wageningen. "Zo maakt Ziggo een 'gigabit zonder graven' volgend jaar beschikbaar voor twee-derde van zijn klanten in Nederland", aldus Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo tijdens het 'Get Connected' evenement van de Economic Board Utrecht (EBU).
Nieuwe fase voor GigaNet.
Met de introductie van supersnel gigabit-internet zet VodafoneZiggo een belangrijke stap in zijn ambitie om met GigaNet – het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo – Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst. Daartoe deed Ziggo eerder al een geslaagde pilot met gigabit-snelheden in de Utrechtse wijk Oog in Al. Nu volgt de uitrol in Utrecht en omstreken, bijna drie maanden eerder dan aangekondigd bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor in de stad.
Ongekende snelheidsbeleving
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo-klanten opgelet: kijk uit met betalen factuur

9 Okt. '19 Ben je klant bij Ziggo en heb je via e-mail een factuur betrekkende een betalingsachterstand ontvangen, kijk dan goed uit. Er is weer op grotere schaal een nepfactuur in omloop.
Internetcriminelen richten vaker hun pijlen op klanten van grote bedrijven zoals Ziggo en KPN. Het opvallende aan deze nepfactuur is dat niet wordt getracht om inloggegevens te verzamelen. Het gaat alleen om financieel gewin. Het fictief openstaande bedrag dient namelijk via een betaallink overgemaakt te worden op een rekening van online bank Bunq. Deze betaalrekening staat op naam van J. Fabies. Deze naam komt overeen met de afzender van de e-mail. Volgens eigen zeggen is hij directeur klantenservice bij Ziggo, maar dit is natuurlijk niet het geval.
Nepmail
Omdat het om een relatief laag bedrag gaat – in de meeste gevallen onder de 100 euro – kan dit voor veel Ziggo-klanten overkomen dat het abonnementsbedrag van een maand niet is betaald. Bij betaling via de in de nepmail geplaatste link moet natuurlijk de alarmbellen gaan rinkelen bij de naam die bij de bankrekening wordt weergegeven. Het is natuurlijk zeer ongeloofwaardig dat een betalingsachterstand van een bedrijf dient overgemaakt te worden op een rekening staat van een persoon die zegt directeur klantenservice te zijn.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarCBb stelt uitspraak over openbreken kabel Ziggo uit

6 Okt. '19 Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft de uitspraak in het hoger beroep dat VodafoneZiggo tegen toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) tegen regulering van het kabelnetwerk van Ziggo uitgesteld.
De uitspraak zou 4 oktober jl. aangekondigd worden. Dit zou betekenen dat de uitspraak op dinsdag 8 oktober gemaakt zou worden. Het CBb heeft echter vandaag aan Totaal TV bevestigd dat de uitspraak is uitgesteld. Uiterlijk 12 november wordt het oordeel van de rechters van het CBb in deze zaak verwacht. Tot die tijd blijft het kabelnetwerk van Ziggo formeel opengebroken. In praktijk staan activiteiten die nodig zijn om toetreders toegang tot het kabelnetwerk te verlenen stil tot het CBb heeft bepaald of het openbreken van het kabelnetwerk van Ziggo op 1 oktober 2018 stand kan blijven houden.
Bron:TotaalTv nieuws
Auteur: Hans RonhaarZiggo: Connectbox internetmodem krijgt nieuwe firmware vanwege veiligheidslek

6 Okt. '19 Ziggo gaat op korte termijn internetmodem Connectbox van nieuwe firmware voorzien. Aanleiding is een veiligheidslek die onderzoekers in Duitsland ontdekten waar dit modem door Unitymedia wordt gebruikt.
Ziggo-woordvoerder Hans den Heijer stelt dat voor Nederlandse gebruikers van de Connectbox het risico op problemen met de beveiliging van het internetmodem zeer gering is. Desondanks gaat het kabelbedrijf het internetmodem toch van nieuwe firmware voorzien waarin het veiligheidslek is gedicht. In Duitsland is enige onrust onder gebruikers van het internetmodem ontstaan.
Connectbox
Hans den Heijer: “Ziggo was reeds bekend met deze kwetsbaarheid. Het risico is zeer gering doordat wij in Nederland op dit modem de toegang tot de webinterface via internet op niet actief hebben staan. Dit neemt niet weg dat wij dit issue serieus nemen en opgenomen hebben in de eerstvolgende software-update die we ieder moment kunnen uitrollen.”
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo geeft Mediabox XL dezelfde cloudfuncties als Mediabox Next

1 Okt. '19 Ziggo is bezig met de testfase van een update van de Mediabox XL, ook wel bekend als Horizon Mediabox. Met de nieuwe firmware krijgt deze mediabox dezelfde kijkervaring als Mediabox Next.
Woordvoerder Hans den Heijer bevestigt namens Ziggo dat de nieuwe firmware inmiddels intern wordt getest. Een exacte datum wanneer de firmware voor gebruikers van Mediabox XL beschikbaar komt, kan Den Heijer echter nog niet geven. “Dit zal in de eerste helft van volgend jaar het geval zijn”, aldus de woordvoerder. Met de nieuwe firmware krijgt Mediabox XL dezelfde kijkervaring en beleving als Mediabox Next. De Mediabox XL wordt sneller en energiezuiniger omdat de fysieke harde schijf wordt uitgeschakeld. In plaats hiervoor komen cloudmogelijkheden die gelijkwaardig aan Mediabox Next zijn, zoals opnemen van programma’s in de cloud (CloudPVR).
4K Ultra HD
Wat Mediabox XL in ieder geval na de update technisch niet kan, is het aanbieden van tv-zenders en ander content zoals films en series via Ziggo Movies & Series (X)L in 4K Ultra HD (UHD) beeldkwaliteit. Hiervoor blijft Mediabox Next noodzakelijk.
Bron: TotaalTv Nieuws
Auteur: Hans RonhaarTelenet rolt gigabit-snelheden uit in Vlaanderen, Brussel

26 Sep. '19 Telenet introduceert internet met snelheden tot 1 GBps. Dat is volgens de Belgische kabelaanbieder het dubbele van wat tot nu toe realiseerbaar was.
De gigabit-snelheden zijn mogelijk door de grootschalige vernieuwing van netwerk van Telenet via het vijf jaar geleden begonnen ‘Grote Netwerf’-programma. Het bedrijf stapt over van Docsis 3.0 op docsis 3.1.
De gigabit-snelheden zijn beschikbaar voor alle drie miljoen woningen en bedrijven in Vlaanderen en Brussel. Volgens Telenet zijn de hogere snelheden hard nodig om tegemoet te komen aan de vraag naar meer capaciteit (op jaarbasis met 60%) en snelheden. Dat is nodig voor toepassingen op gebieden zoals gaming, virtual reality, autonome voertuigen, monitoring van chronische aandoeningen of de bediening van apparatuur op afstand met minimale latency (zoals in chirurgie).
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo start nieuwe merkcampagne: GigaNet

25 Sep. '19 GigaNet. Met deze term benoemt VodafoneZiggo voortaan het vaste en mobiele netwerk van beide merken. De introductiecampagne start op 23 september en zal te zien zijn op tv, internet en via sociale media. "De naam GigaNet benadrukt de kracht van het gezamenlijke netwerk van Vodafone en Ziggo", aldus Marcel de Groot, directeur Consumentenmarkt. "Mensen, bedrijven en apparaten zijn steeds meer met elkaar verbonden. Daarmee groeit de behoefte dat iedereen snel en betrouwbaar data kan uitwisselen. VodafoneZiggo anticipeert op nieuwe technologieën en bouwt aan een innovatief netwerk. Onze techniek is slim, stabiel, snel en klaar voor de toekomst."
Het Vodafone-netwerk is voor het tweede jaar op rij bekroond met een 9,6 en behoort tot één van de beste van Europa volgens het P3-onderzoek. Tweakers riep Ziggo al negen jaar op rij uit als 'beste internetprovider van Nederland'. VodafoneZiggo blijft investeren om deze kwaliteitsstandaard hoog te houden.
Bron en lees verder: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

26 Feb. '19 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.
Archief:

Onze vraag: Welke twee producten zou u niet kunnen missen?
Digitale TV & Internet
Digitale TV & Mobiele telefonie
Internet & Mobiele telefonie
Internet & Vaste telefonie
Vaste & Mobiele telefonie
Vaste telefonie & Digitale TV


Ziggo-klanten opgelet: Trap er niet in

25 Sep. '19 Een belangrijk bericht voor klanten van kabelbedrijf Ziggo. Internetcriminelen zijn wederom op jacht naar het stelen van inloggegevens en het afhandig maken van geld. In een zogenaamde phishingmail worden Nederlanders op de hoogte gebracht dat iets mis is gegaan met ‘de laatste sessie bij online service’. Wat dit in praktijk zou betekenen, is onduidelijk. De mail bevat taalfouten en voor de Nederlandse taal onduidelijke termen. Door op een link te klikken, kan deze fictieve fout hersteld worden. Druk echter niet op deze link. Je komt in dat geval terecht op een nagemaakte internetsite van Ziggo.
Internetfraude
Op deze manier proberen internetcriminelen niet alleen achter de inloggegevens van het MijnZiggo-account te komen. Ook kan schadelijke software op de computer geplaatst worden waarmee onder meer naar bank- en andere betaalgegevens gezocht kan worden of de computer door ransomware gegijzeld kan worden. Opvallend is dat deze phishingmail niet alleen naar Ziggo-klanten maar ook naar klanten van andere aanbieders zoals KPN en T-Mobile gestuurd wordt.
Bron:TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo blokkeert ‘illegale’ Android TV-app Ziggo GO

21 Aug. '19 Ziggo en Liberty Global blokkeren sinds gisteren het gebruik van de UPC Horizon TV app voor het kijken van live tv-zenders en video on demand-gebruik afkomstig van Ziggo op Android TV mediaspelers.
Met de UPC Horizon TV-app voor de landen Polen en Hongarije kon tot gisteren naar vrijwel alle online mogelijkheden van Ziggo GO op Android TV-apparaten zoals de mediaspelers Nvidia Shield TV, Xiaomi Mi Box (S) en bepaalde modellijnen televisies van de fabrikanten Sony en Philips gekeken worden. De vraag van Ziggo-klanten naar een app van Ziggo GO voor mediaspelers werkend op Android TV en de Apple mediaspelers Apple TV HD en Apple TV 4K is groot. Ziggo is al langere tijd bezig om deze apps te ontwikkelen. Op dit moment worden de apps besloten door het kabelbedrijf getest.
Illegaal Ziggo GO
Het was al enige maanden mogelijk om met de UPC Horizon TV app online naar content van Ziggo te kijken. Hiervoor moesten wel enkele wijzigingen aangebracht worden. Deze situatie veranderde toen op 14 augustus op internet een kant en klaar bestand van de UPC Horizon TV app werd geplaatst waarin deze wijzigingen al aangebracht waren. Het installeren van de ‘illegale’ Ziggo GO app op apparaten die Android TV ondersteunen, was hierdoor kinderspel. Na het inloggen met de eigen gebruikersnaam en het wachtwoord van MijnZiggo kon daarna bijvoorbeeld naar live tv-zenders en het volledige aanbod van Ziggo Movies & Series (X)L gekeken worden.
Bron : TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarCijfers tweede kwartaal: Commerciele groei leidt tot goede resultaten

8 Aug. '19 VodafoneZiggo heeft de cijfers bekendgemaakt van het tweede kwartaal van 2019.
Dit is het beste kwartaal sinds het samengaan van Vodafone en Ziggo eind 2016.
Ondanks de sterke concurrentie realiseert VodafoneZiggo nu na 9 kwartalen op een rij ook dit kwartaal commerciële groei: + 70.000 mobiele (postpaid) klanten, + 17.000 vaste internetklanten.
Ook zijn er na twee opeenvolgende kwartalen van daling dit kwartaal 5.000 nieuwe tv-klanten bijgekomen, mede vanwege verkoop nieuwe Mediabox Next.
Klanten en reviews zijn erg positief over dit product.
Daarmee is het totaal aantal klantproducten (internet, TV en vaste telefonie) in de vaste markt na 4 kwartalen weer licht gegroeid ten opzichte van vorig kwartaal.
De strategische focus op convergentie blijft zeer goed gewaardeerd door klanten. 72% van de mobiele klanten en 36% van de vaste klanten nemen producten af van zowel Vodafone als Ziggo. In aantallen zijn er dit kwartaal 158.000 mobiele klanten (waaronder 60.000 van hollandsnieuwe) en 95.000 vaste klanten bijgekomen die een gecombineerd product afnemen.
De omzet is dit kwartaal weer gegroeid, met 1,5% in vergelijking met Q2 2018. Deze groei wordt gedreven door de resultaten uit B2B (mobiele omzet groeit weer, vast blijft stevig doorgroeien), maar ook de consumentenmarkt groeit weer.
Totale (B2C en B2B) omzetgroei in de vaste markt is het beste kwartaalresultaat sinds de fusie.
Blijvende groei van de operationele winst OCF (Operating Cash Flow) met 3% ten opzichte van Q2 2018. Deze groei is in lijn met het eerste kwartaal van 2019. Het jaartarget voor 2019 wordt verhoogd van 1% tot 3% naar 2% tot 3%.
Bron: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


6 Aug. '19  Vanaf september kabeltele....
5 Aug. '19  ZIGGO GO APP HEEFT 1,5 MI....
24 Juli '19  Meeste overstappers van K....
22 Juli '19  Extra Mediabox Next verkr....
15 Juli '19  Kabel Ziggo niet voor 202....
11 Juli '19  Consument kan steeds bete....
9 Juli '19  Ziggo zet analoge tv in G....
4 Juli '19  ´Nieuwe Ziggo-mediabox is....
27 Juni '19  SKV GO settopbox – intera....
19 Juni '19  Getest in Totaal TV: de n....
11 Juni '19  Het is eindelijk zover: Z....
30 Mei '19  Forse uitbreiding Zeeuws ....
27 Mei '19  Ziggo zendt Formule 1 in ....
23 Mei '19  EU-hof: fusie Vodafone en....
23 Mei '19  Vanaf juli kabeltelevisie....
23 Mei '19  Ook Delta voert per 1 jul....
21 Mei '19  VodafoneZiggo is blij met....
15 Mei '19  Rechtszaak Ziggo en T-Mob....
9 Mei '19  Consumentenbond: Duopolie....
9 Mei '19  Miljoenen huishoudens con....
8 Mei '19  Ziggo verhoogt vanaf 1 ju....
8 Mei '19  Ziggo heeft goede weg gev....
5 Mei '19  SKV introduceert verbeter....
2 Mei '19  Lekker zappen met de nieu....
2 Mei '19  Ziggo Mediabox Next in me....
30 April '19  Film1 stopt lineair
25 April '19  VodafoneZiggo wijzigt tar....
25 April '19  Belgische variant Ziggo M....
17 April '19  Ziggo maakt vanaf juni ka....
10 April '19  Ziggo blijft zenders FOX ....
10 April '19  Breedbandmarkt NL groeit ....
9 April '19  Internet 28% duurder in 4....
8 April '19  Ziggo klanten afgelopen w....
3 April '19  VodafoneZiggo publiceert ....
31 Mrt. '19  VodafoneZiggo publiceert ....
27 Mrt. '19  Ziggo verhoogt internetsn....
25 Mrt. '19  Consumentenbond verkoopt ....
24 Mrt. '19  ACM: VodafoneZiggo moet k....
24 Mrt. '19  Nieuw tarief per 1 april ....
24 Mrt. '19  Voor- en nadelen opnemen ....
14 Mrt. '19  Ziggo Mediabox Next biedt....
7 Mrt. '19  Ziggo: Nieuw TV-portaal b....
7 Mrt. '19  SKP gaat analoge televisi....
7 Mrt. '19  SKV GO uitgebreid met 4 e....
7 Mrt. '19  Ziggo plaatst informatie ....
6 Mrt. '19  Ziggo brengt Mediabox Nex....
5 Mrt. '19  Ziggo ‘lekt’ informatie o....
5 Mrt. '19  Ziggo biedt nieuwe klante....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid