Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo, KPN en T-Mobile maken overstappen makkelijker

23 Jan. '20 Klanten van grote internetaanbieders als Ziggo, KPN en T-Mobile kunnen door afspraken makkelijker naar een andere aanbieder overstappen.
De overstapdrempel om van internetaanbieder te wisselen, wordt vanaf deze zomer makkelijker gemaakt. Aanbieders hebben onderling – onder druk van de staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer – afspraken gemaakt. Wie in de toekomst van internetaanbieder overstapt, krijgt bijvoorbeeld nog zes maanden toegang tot het e-mailadres dat was verbonden aan het abonnement van de voorgaande internetaanbieder. Dit moet het voor consumenten makkelijker maken om naar een andere internetaanbieder over te stappen. Vooral het veranderen van e-mailadres en de nodige tijd en inspanning die aan het omzetten van het e-mailadres bij bijvoorbeeld banken, streamingdiensten en andere dienstverleners gestoken dient te worden, weerhielden consumenten om internetdiensten bij een ander bedrijf te kopen.
Grote internetaanbieders
De onderlinge afspraken tussen internetaanbieders – die uiterlijk aan het einde van het tweede kwartaal van kracht dienen te zijn – konden alleen met medewerking van de drie grote internetaanbieders Ziggo, KPN en T-Mobile tot stand komen. Daarnaast doen KPN-merknaam Xs4All en internetaanbieders die door NLConnect vertegenwoordigd worden aan de onderlig gemaakte afspraken met. Dit zijn de aanbieders Caiway, Delta, Jonaz, Kabelnoord, Kabeltex, Stichting Kabel Veendam (SKV), Nestvisit, Kabeltex. OpenFiber, Plinq, SKP, Tele2, TriNed, Tweak, XSyou en ZeelandNet. Deelnemende bedrijven roepen andere internetaanbieders op de afspraken eveneens te ondersteunen.
Bron: YotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarRegio Leeuwarden, Drachten en Heerenveen stappen over op digitale tv

21 Jan. '20 e regio Leeuwarden, Drachten en Heerenveen maken in de nacht van maandag 9 maart op dinsdag 10 maart a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale televisie.
Ziggo startte in maart 2018 met het omschakelen van analoge naar volledig digitale kabel-tv.
Eerder vond de analoge afschakeling plaats in de regio's Flevoland, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Gelderland, Utrecht, Groningen, Eindhoven. Voor de regio’s Nijmegen, Tiel en Ermelo gebeurt dit op 25 februari a.s. Via digitale kabel-tv levert Ziggo overal televisie in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar al gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over het moment van de omschakeling in hun buurt.
Bron: VodafonZiggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarDuopolie KPN-Ziggo oppermachtig na 10 jaar consolidatie

17 Jan. '20 Het duopolie KPN-Ziggo op de Nederlandse vaste telecommarkt is sterker dan ooit na een decennium van consolidatie.
Het gecombineerde aandeel van de beide operators ligt stabiel op ongeveer 80 procent, ondanks het feit dat veel kleinere spelers de markt proberen open te breken. Dat blijkt uit een overzicht van Telecompaper van marktontwikkelingen in het afgelopen decennium.
Terwijl Ziggo in de afgelopen tien jaar is uitgegroeid tot nummer één in breedband en KPN een sterke nummer twee in tv, zijn er weinig tekenen dat het duopolie aan het afbrokkelen zou zijn door toedoen van uitdagers (zoals T-Mobile/Tele2) of door regelgeving.
KPN-Ziggo goed voor 82% breedbandabonnees
Telecompaper toont op basis van recente cijfers dat de twee bedrijven in het derde kwartaal van 2019 goed waren voor 82,9 procent van alle breedbandabonnees, tegen 78,0 procent eind 2009. Ongeveer 1 miljoen breedbandabonnees kwamen de afgelopen tien jaar op de markt. Een grote deel daarvan koos voor kabel en meer recentelijk voor glasvezel. Het aandeel van DSL in de breedbandmarkt daalde van meer dan 58 procent van de breedbandverbindingen in 2009 tot 34 procent eind 2019. Hogere snelheden en gebundeld aanbod van diensten hebben ertoe geleid dat kabel tegen het einde van het decennium met meer dan 46 procent marktaandeel de populairste breedbandtoegangstechnologie werd. Dit vertaalt zich in een groeiend marktaandeel van Ziggo, dat KPN inhaalde als grootste ISP, toen Ziggo UPC in 2014 verwierf. KPN daalde sindsdien tot minder dan 40 procent aandeel in breedbandverbindingen.

Bron : Telecompaper nieuws
Auteur: Hans RonhaarCaiway verhoogt tarieven per 1 maart

16 Jan. '20 Caiway heeft als één van de eerste internetproviders zijn nieuwe tarieven voor 2020 bekend gemaakt.
De tarieven gaan in per 1 maart 2020. De tarieven stijgen met EUR 1,50 tot EUR 2,00 per maand, afhankelijk van het pakket dat klanten afnemen. Vorig jaar verhoogde Caiway zijn tarieven ook al en behoorde toen bij de drie internetproviders waarbij de prijsverhogingen het grootste waren.
De triple-play pakketten Gewoon Voordelig, Gewoon Slim en Gewoon Snel stijgen in prijs met EUR 1,50. Daarmee rekent per 1 maart voor het Gewoon Voordelig pakket EUR 53,50 per maand, het Gewoon Slim abonnement EUR 65,50 per maand en het Gewoon Snel abonnement EUR 77,50 per maand.
Verder verhoogt Caiway de prijs van het Internet Only abonnement met een snelheid van 150 Mbps met EUR 2,00 naar EUR 41,95 per maand.
De dual-play pakketten, het portfolio aan buitengewoon abonnementen (triple-play) en het internet only abonnement met een snelheid van 450 Mbps blijven ongewijzigd in prijs.
Bron: Teelcompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarRegio´s Nijmegen-Tiel en Ermelo stappen over op digitale tv

6 Jan. '20 De regio's Nijmegen-Tiel en Ermelo maken in de nacht van maandag 24 februari op dinsdag 25 februari a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale televisie. Ziggo startte in maart 2018 met het omschakelen van analoge naar volledig digitale kabel-tv.
Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over het moment van de omschakeling in hun buurt.
Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal televisiekijken. Dit kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Verschijnt de zender Ziggo Sport in beeld, dan kijkt men al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan wordt er nog analoog gekeken. In dat geval kan de klant via ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe mee te schakelen.
Ondersteuning bij omschakeling
Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo, naast medewerkers op de callcenters en bestaande servicepunten, ook extra monteurs in die aan huis een helpende hand kunnen bieden. Voor meer inzichten en uitleg over dit project: Schakel mee: over een jaar is alles digitaal
Bron: VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarMiljoenenboetes voor KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone voor website-aanbod

30 Dec. '19 ACM heeft KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone boetes opgelegd van in totaal EUR 13,2 miljoen voor de onjuiste en onvolledige informatie over hun aanbod op hun websites voor consumenten.
Omdat de boeteregels enkele jaren geleden zijn aangepast, zijn de boetes bovendien hoger dan voorheen voor soortgelijke zaken werden opgelegd, zo geeft ACM aan. T-Mobile, inclusief Tele2, krijgt een totale boete van ruim EUR 6,6 miljoen. De verkoop van telefoonabonnementen gebeurt onder meer via de website. Consumenten moeten daar juiste en volledige informatie vinden over het aanbod. Dan kunnen consumenten goed vergelijken en kiezen wat voor hen het beste abonnement is. De vier aanbieders van mobiele abonnementen voldeden niet aan deze verplichting.
Alle aanbieders hebben bezwaar ingesteld bij de ACM tegen de opgelegde boetes.
Bron: Telecompaper Nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Nov. '19 Jaarcongres ECP 2019
Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://ecp.nl/jaarcongres
Archief:

Onze vraag: Welke twee producten zou u niet kunnen missen?
Digitale TV & Internet
Digitale TV & Mobiele telefonie
Internet & Mobiele telefonie
Internet & Vaste telefonie
Vaste & Mobiele telefonie
Vaste telefonie & Digitale TV


Ziggo raadt gebruik ‘illegale’ Ziggo GO Android Tv app af

10 Dec. '19 Het is volgens Ziggo af te raden om de ‘illegale’ app voor Ziggo GO Android TV te gebruiken. Het kabelbedrijf deelt dit standpunt om het eigen gebruikersforum.
Met de ‘illegale’ app wordt een bestand bedoeld dat sinds enige week op internet te vinden is. Hiermee kan op een apparaat dat functioneert op het Smart TV-platform Android TV de van online tv-dienst Ziggo GO gebruikt worden. Het gaat om een testversie dat het kabelbedrijf in een eerder stadium aan deelnemers van een interne test beschikbaar heeft gesteld. In feite is het geen manier om illegaal naar tv te kijken. Er dient namelijk ingelogd te worden met de gegevens van MijnZiggo van een actief tv-abonnement bij het kabelbedrijf. Ook zijn alleen zenders zichtbaar die onderdeel zijn van het gekochte tv-abonnement. De ‘illegale’ versie van Ziggo GO Android TV werkt overigens zonder noemenswaardige problemen.
Ziggo GO
Desondanks raadt Ziggo gebruik van de app af. Het kabelbedrijf zegt dat er nog meer getest moet worden met gebruik van verschillende abonnementsvormen. Ook moet nog verder onderzocht worden of verschillende functionaliteiten werken. Verder wordt de ‘illegale’ app niet automatisch van nieuwe verbeteringen – zogenaamde updates – voorzien. Maar wellicht het belangrijkste argument lijkt te zijn dat Ziggo nog met contentpartners in gesprek is over het volledige contentaanbod dat met Ziggo GO op Android TV aangeboden mag en kan worden. Voor het verspreiden op meerdere schermen zijn in bepaalde gevallen extra uitzendlicenties of aanvullende afspraken nodig.
Aanmelden Ziggo GO test
Ziggo heeft aangekondigd de al langer lopende test met Ziggo GO voor Android TV verder uit te breiden. Dit betekent dat meer klanten tot het testtraject worden toegelaten. Het kabelbedrijf biedt op het eigen gebruikersforum klanten de mogelijkheid zichzelf als tester op te geven.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo verbetert klantenservice met MijnZiggo-app

9 Dec. '19 Ziggo heeft de MijnZiggo-app openbaar gemaakt. Met deze app wil het kabelbedrijf de klantenservice op een hoger niveau brengen.
De MijnZiggo-app is beschikbaar voor tablets en smartphones die functioneren op de besturingssystemen van Apple (iOS en iPadOS) en Google (Android). Ziggo biedt met de nieuwe app klanten op intuïtieve wijze een duidelijk inzicht in het abonnement dat bij het kabelbedrijf wordt gekocht. De MijnZiggo-app biedt daarnaast de helpende hand bij het instellen van apparatuur. Tevens kan directe hulp van de klantenservice ingeroepen worden. De MijnZiggo-app is gratis te gebruiken door alle klanten van het kabelbedrijf die een actief MijnZiggo-account bezitten.
Contact met Ziggo Vooral het directe contact met de klantenservice is een belangrijk onderdeel van de app. Op deze manier hoeft bijvoorbeeld niet telefonisch contact met de helpende handen van het kabelbedrijf gelegd worden. MijnZiggo is hiermee een nieuwe vorm van webcare. Voor klanten van het kabelbedrijf is via de app ook een duidelijk inzicht te krijgen in abonnementskosten, het verbruik buiten de abonnementen en in de facturen van geleverde Ziggo-diensten. Tevens kunnen eventuele nog openstaande facturen direct via MijnZiggo-app met Ideal betaald worden.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarMUSEUMTV APP TE ZIEN VIA MEDIABOX NEXT VAN ZIGGO

27 Nov. '19 Sinds gisteren kunnen abonnees van Ziggo met een Mediabox Next de video’s van MuseumTV bekijken.
App
MuseumTV krijgt een app op de ‘settopbox’, waarin alle films van MuseumTV te zien zijn. MuseumTV is hèt video-platform dat een overzicht biedt van collecties, tentoonstellingen en musea in heel Nederland, in mini-documentaires van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers.
Missie
De keuze van Ziggo om MuseumTV toe te voegen aan het aanbod, ondersteunt de missie van MuseumTV: de drempel tot tentoonstellingen en museumcollecties wordt verlaagd en een grote nieuwe doelgroep krijgt onbeperkte digitale toegang tot kunst, cultuur en erfgoed.
Bron: Mediamagazine.nl nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


26 Nov. '19  Ziggo houdt analoge tv ko....
14 Nov. '19  Ziggo verbetert beeldkwal....
13 Nov. '19  Ziggo overweegt afschakel....
12 Nov. '19  Ziggo: hogere uploadsnelh....
12 Nov. '19  Hilversum klaar voor Giga....
11 Nov. '19  Voorlopig geen concurrent....
10 Nov. '19  Disney Plus app onderweg ....
7 Nov. '19  VodafoneZiggo: Cijfers de....
5 Nov. '19  Ziggo mag klanten bescher....
30 Okt. '19  Ziggo lanceert slimme wif....
29 Okt. '19  Sneller bestanden verstur....
22 Okt. '19  Ziggo verbetert Mediabox ....
22 Okt. '19  Ziggo verhelpt urenlange ....
19 Okt. '19  Ziggo breidt online aanbo....
10 Okt. '19  VodafoneZiggo start lande....
9 Okt. '19  Ziggo-klanten opgelet: ki....
6 Okt. '19  CBb stelt uitspraak over ....
6 Okt. '19  Ziggo: Connectbox interne....
1 Okt. '19  Ziggo geeft Mediabox XL d....
26 Sep. '19  Telenet rolt gigabit-snel....
25 Sep. '19  VodafoneZiggo start nieuw....
25 Sep. '19  Ziggo-klanten opgelet: Tr....
21 Aug. '19  Ziggo blokkeert ‘illegale....
8 Aug. '19  Cijfers tweede kwartaal: ....
6 Aug. '19  Vanaf september kabeltele....
5 Aug. '19  ZIGGO GO APP HEEFT 1,5 MI....
24 Juli '19  Meeste overstappers van K....
22 Juli '19  Extra Mediabox Next verkr....
15 Juli '19  Kabel Ziggo niet voor 202....
11 Juli '19  Consument kan steeds bete....
9 Juli '19  Ziggo zet analoge tv in G....
4 Juli '19  ´Nieuwe Ziggo-mediabox is....
27 Juni '19  SKV GO settopbox – intera....
19 Juni '19  Getest in Totaal TV: de n....
11 Juni '19  Het is eindelijk zover: Z....
30 Mei '19  Forse uitbreiding Zeeuws ....
27 Mei '19  Ziggo zendt Formule 1 in ....
23 Mei '19  EU-hof: fusie Vodafone en....
23 Mei '19  Vanaf juli kabeltelevisie....
23 Mei '19  Ook Delta voert per 1 jul....
21 Mei '19  VodafoneZiggo is blij met....
15 Mei '19  Rechtszaak Ziggo en T-Mob....
9 Mei '19  Consumentenbond: Duopolie....
9 Mei '19  Miljoenen huishoudens con....
8 Mei '19  Ziggo verhoogt vanaf 1 ju....
8 Mei '19  Ziggo heeft goede weg gev....
5 Mei '19  SKV introduceert verbeter....
2 Mei '19  Lekker zappen met de nieu....
2 Mei '19  Ziggo Mediabox Next in me....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid