Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Zienswijze en consultatie

15 Feb. '19 Zienswijzen VodafoneZiggo op het ontwerp-marktanalysebesluit toegang tot vaste telecomnetwerken (Wholesale Fixed Access)
Op 27 februari 2018 is het ontwerpbesluit marktanalyse wholesale fixed access (WFA) ter consultatie voorgelegd aan marktpartijen. De ACM heeft onder andere een zienswijze op dit ontwerpbesluit ontvangen van VodafoneZiggo.
De ACM Heeft op basis van de ingediende zienswijzen het besluit verduidelijkt en op enkele onderdelen aangepast. De zienswijze van partijen en de reactie van ACM daarop is samengevat in de Nota van Bevindingen bij het besluit. Het aangepaste ontwerpbesluit is op 31 juli genotificeerd bij de Europese Commissie. Die geeft binnen vier weken een reactie.
Bron en lees de bijlagen: ACM.nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarrNu nog meer nieuwe topseries te zien, bij Ziggo Movies & Series XL

14 Feb. '19 Het vierde seizoen van Billions komt eraan.
Billions is een Amerikaanse hitserie waarin twee zakenmannen uit totaal verschillende werelden elkaar het leven zuur maken. Openbaar aanklager voor de staat New York, Chuck Rhoades (Paul Giamatti) versus hedgefund-koning, Bobby "Axe" Axelrod (Damian Lewis uit Homeland). Seizoen 4 begint op 18 maart bij Ziggo, een dag na de start in de VS. Ook de voorgaande seizoenen zijn alleen te zien bij Ziggo.
Op 6 maart voegt Ziggo ook exclusief het tweede seizoen van de Zweedse misdaadserie Springvloed toe aan het Movies & Series (XL) pakket.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo.nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo: Alle zenders met Ziggo GO live in Europese Unie te bekijken

14 Feb. '19 Ziggo biedt afhankelijk van het abonnement ruim honderd tv-zenders aan klanten die live via mobiele streamingdienst Ziggo GO zijn te bekijken. Dit is in alle landen van de Europese Unie (EU) mogelijk.
Tot voor kort waren enkele zenders alleen binnenhuis met Ziggo GO te bekijken. Het grootste deel is al langere tijd buitenhuis te bekijken. Sinds vorig jaar staat buitenhuis bekijken door nieuwe Europese regels gelijk aan het kijken in alle landen van de EU. Dat Ziggo bepaalde zenders alleen binnenhuis met Ziggo GO kon aanbieden, had met ontbrekende rechten te maken.
Ziggo GO in EU
Aan deze situatie is verandering gekomen. Dit bevestigt Ziggo-woordvoerder Hans den Heijer aan Totaal TV. Alle zenders die Ziggo voor het live kijken met Ziggo GO aanbiedt, kunnen niet alleen in Nederland, maar in alle landen van de EU bekeken worden. Dit geldt ook voor zenders van VRT en BBC. Tevens gaat Ziggo vanaf 1 maart programma’s van de Vlaamse publieke zenders Eén, Canvas en Ketnet tot zeven dagen terug via Replay TV aanbieden. Replay TV is op de Ziggo Horizon Mediabox XL en Ziggo GO beschikbaar.
Zenderaanbod
Het aantal zenders dat live met Ziggo GO bekeken kan worden, is afhankelijk van het aantal bij Ziggo gekochte tv-abonnementen. Ziggo biedt in totaal 151 zenders via Ziggo GO aan. Hieronder bevinden zich ook kanalen van de betaalzenders FOX Sports en Ziggo Sport Totaal.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo en KPN gaan samenwerken voor EPG met tv-zenders

12 Feb. '19 Broadcasters als RTL en Talpa TV hebben met distributeurs als Ziggo (Liberty Global) en KPN overeenstemming bereikt over een nieuwe tv-standaard voor gemeenschappelijke technische specificaties.
Broadcasters als RTL en Talpa TV hebben met distributeurs als Ziggo (Liberty Global) en KPN overeenstemming bereikt over een nieuwe tv-standaard voor gemeenschappelijke technische specificaties.
Overleg platform media en innovatie
De standaard is het resultaat van een jaar intensief overleg tussen broadcast-experts in de Werkgroep Programmasignalering. De werkgroep is een initiatief van Media Perspectives, het platform voor media en innovatie. De zeven partijen die deelnemen aan dit overleg, praten in 2019 verder over de standaard. Marcel Korstjens-Alling, Head of Commercial Technology van RTL Nederland, is blij met het resultaat. "Dit toont aan dat industriebreed overleg echt zin heeft." Ook Egon Verharen, Manager Innovatie van de NPO, is enthousiast. "Dat we nu overeenstemming hebben over deze standaard is goed voor de hele sector." De samenwerking moet leiden tot het ondersteunen van nieuwe toepassingen op het gebied van programmasignalering. De huidige deelnemers aan de werkgroep zijn RTL Nederland, Talpa Network, Fox Networks Group, NPO, KPN, Liberty Global, VodafoneZiggo en TVT Media.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarDoorbraak: Belgisch kabelbedrijf levert abonnement met internet en online kijken via app

12 Feb. '19 Kabelbedrijven zijn bezig zich te oriënteren op consumenten die het traditionele tv-abonnement opzeggen en alleen online kijken. Telenet speelt op deze trend in.
Telenet is een Belgisch kabelbedrijf waarin Liberty Global een meerderheidsbelang heeft. Liberty Global is in Nederland voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo, waarvan kabelbedrijf Ziggo onderdeel is. Telenet biedt vanaf vandaag het YUGO-abonnement aan dat volledig op cordcutters gericht is. Cordcutters is de benaming voor consumenten die alleen online naar tv- en videocontent kijken. Het YUGO-abonnement bundelt een aantal diensten: vast internet met een snelheid van 200Mbps en onbeperkt datagebruik, mobiele diensten geleverd op maximaal twee simkaarten met samen 20GB databundel en per simkaart een belbundel van 150 minuten en live tv-kijken via de YUGO-app van de belangrijkste zenders inclusief het Play-aanbod van Telenet. Het YUGO-abonnement kost 100 euro per maand. Dit is voor Belgische maatstaven relatief goedkoop. Het nieuwe abonnement werd door Telenet CEO John Porter aangekondigd.
Bron: TotaalTv nieuws
Auteur: Hans RonhaarZiggo hoeft NAW gegevens vermeende illegale downloaders niet af te staan

10 Feb. '19 De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft bepaald dat Ziggo de NAW gegevens van 377 internetters die vanuit IP-adressen van de provider illegaal een film zouden hebben gedownload niet hoeft af te geven aan Dutch Film Works.
Volgens de rechter is niet met zekerheid vast te stellen dat de houder van het IP-adres ook de persoon is die de download actie heeft uitgevoerd.
Dutch Film Works (DFW) had via de rechter om de betreffende gebruikersgegevens gevraagd omdat vastgesteld was dat vanuit de IP-adressen van die Ziggo klanten tussen december 2017 en februari 2018 een film van DFW meerdere keren illegaal gedownload hadden. In die periode zijn duizenden IP-adressen vastgelegd waarop de film via BitTorrent-netwerken zou zijn uitgewisseld. Distribiteur DFW kan zich verzetten tegen inbreuken op de intellectuele eigendomsrechten van de film en heeft Ziggo verzocht de NAW gegevens van de 377 IP-adreshouders af te geven. Ziggo weigerde dat, omdat zij vindt dat zij daar niet toe verplicht is.
Bron: Telecompaper nieuws
Auteur: Hans RonhaarZiggo breidt Replay TV voor de Belgische zenders per 1 maart a.s. uit

8 Feb. '19 Het buitenhuis kijken van de VRT-zenders Eén, Canvas en Ketnet bij Ziggo met de online streamingdienst Ziggo GO is op dit moment nog niet mogelijk.
Het buitenhuis kijken van de VRT-zenders Eén, Canvas en Ketnet bij Ziggo met de online streamingdienst Ziggo GO is op dit moment nog niet mogelijk.
Ziggo gaat nog meer online mogelijkheden bij VRT-zenders op 1 maart aanbieden. Alle abonnees kunnen dan met Replay TV op de Ziggo (Horizon) Mediabox XL en de Ziggo GO-app vrijwel alle programma’s van de zenders Eén, Canvas en Ketnet tot maximaal zeven dagen na lineaire uitzending direct via de tv-gids terugkijken. De zenders van VRT zijn bij Ziggo – en alle andere aanbieders waaronder KPN en T-Mobile – krachtens de Mediawet als must-carry zenders onderdeel van het basispakket, bij Ziggo DKTV-abonnement genaamd.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

26 Feb. '19 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.
Archief:

Onze vraag: Welke twee producten zou u niet kunnen missen?
Digitale TV & Internet
Digitale TV & Mobiele telefonie
Internet & Mobiele telefonie
Internet & Vaste telefonie
Vaste & Mobiele telefonie
Vaste telefonie & Digitale TV


Ziggo ook dit jaar weer de beste internetprovider

8 Feb. '19 Ziggo is in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse Tweakers Awards 2018-2019. Ziggo won de Award "Beste internet provider 2018-2019" van Nederland voor het negende jaar op rij.
Goed nieuws voor zowel particuliere en zakelijke klanten.
De prijs is extra speciaal, omdat het om een beoordeling en waardering gaat van een grote community van meer dan een half miljoen leden met één grote passie: technologie.
Wij zijn oprecht trots op deze overwinning en blijven, als ‘Beste internet provider 2018-2019’, uiteraard ons best doen om onze diensten en services verder te optimaliseren. Op deze manier bieden we onze klanten niet alleen de beste internet diensten, maar streven we ook naar een unieke kijkbeleving met content als Ziggo Sport en HBO Movies & Series.
Bron: Vodafon Zigoo nieuws

Auteur: Hans RonhaarReactie NLconnect op wetsvoorstel overstappen telecom

6 Feb. '19 Het ministerie van EZK consulteerde een wetsvoorstel tot het wijzigen van de Telecommunicatiewet. Het doel van dit voorstel is om overstapdrempels voor eindgebruikers te verlagen teneinde het overstappen naar een andere telecomaanbieder te vergemakkelijken en de mededinging te bevorderen.
NLconnect constateert tot haar spijt dat een regeling voor e-mail forwarding in de residentiële markt ontbreekt en heeft in de reactie verzocht om deze alsnog toe te voegen.
Wettelijke regeling voor e-mail forwarding ontbreekt In onze ogen moet e-mail forwarding voor klanten net zo vanzelfsprekend worden als nummerportabiliteit. Consumenten die het mailadres dat zijn van hun provider kregen actief gebruiken, kunnen dit bij een overstap naar een andere provider veelal niet meenemen. De overdragende aanbieder biedt dit namelijk ofwel niet aan als aparte dienst ofwel deze weigert mail gedurende een langere periode te forwarden naar een nieuw adres.
NLconnect heeft in haar reactie voorgesteld dat de overdragende provider wordt verplicht om tot een jaar na de overstap e-mail te forwarden naar een door de consument aan te geven, danwel de overstappende consument gedurende een jaar na de overstap toegang te geven tot zijn oude mailbox.
Bron: NLConnect nieuws

Auteur: Hans RonhaarCaiway komt met tariefsverhoging voor huidige klanten

2 Feb. '19 Klanten van Caiway betalen vanaf 1 maart EUR 1,00 per maand meer voor televisie.
De hoogte van het tv-tarief is regio afhankelijk. Alle HD pakketten van Caiway worden met EUR 2,50 per maand in prijs verhoogd, evenals de glasvezelpakketten (die wel ook in snelheid verhoogd worden). De beltarieven voor vaste telefonie worden per 1 september 2019 verhoogd van EUR 0,11 naar EUR 0,12 per minuut.
Het gaat om de volgende pakketten:
* Caiway Gewoon Voordelig -> EUR 48,50
* Caiway Gewoon Slim -> EUR 60,50
* Caiway Gewoon Snel -> EUR 72,50
Voor nieuwe klanten die kiezen voor deze pakketten geldt een actietarief van 39 euro gedurende de eerste zes maanden.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo: Analoog maakt in huiskamer in rap tempo plaats voor digitaal

28 Jan. '19 Het aantal Ziggo-abonnees dat nog steeds analoog naar tv-zenders kijkt, is - in gebieden waar het kabelbedrijf deze verouderde uitzendnorm nog levert – marginaal te noemen.
Enkele jaren geleden keken nog bijna een miljoen Ziggo-klanten op de belangrijkste televisie in de woning analoog naar tv. Ziggo stelt bij monde van woordvoerder Hans den Heijer tegen Omroep West dat slechts 5 procent van de abonnees in gebieden waar het kabelbedrijf nog analoge tv levert via deze verouderde norm kijkt. Omgerekend komt dit uit dat minder dan 200.000 Ziggo-klanten nog analoog kijkt. Alle overige klanten kijken digitaal. Digitale tv brengt naast een betere beeldkwaliteit nog enkele voordelen de woning binnen. Zo is het zenderaanbod groter. Ziggo levert ongecodeerd bijna 100 tv- en radiozenders in digitale uitzendnorm. Hieronder bevinden zich alle regionale omroepen. De zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 worden in HD-kwaliteit geleverd. Dit is ook bij sportzender Ziggo Sport op voorkeuzekanaal 14 het geval. Ziggo levert dit sportkanaal zonder extra kosten in het digitale basispakket.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


28 Jan. '19  Ziggo zet in op sport met....
23 Jan. '19  Volledig digitale kabel-t....
15 Jan. '19  Minder storing digitale t....
14 Jan. '19  Ziggo breidt online aanbo....
9 Jan. '19  Ziggo waarschuwt voor ill....
5 Jan. '19  Veel verplichtingen toetr....
3 Jan. '19  Afwijkend zenderaanbod co....
1 Jan. '19  Ziggo stopt binnen afzien....
1 Jan. '19  VodafoneZiggo maakt spelr....
29 Dec. '18  Ziggo zusje Telenet verle....
27 Dec. '18  Omzet Ziggo Sport omzet s....
24 Dec. '18  Ziggo groeit, KPN krimpt
24 Dec. '18  Kerst en Nieuw Jaar Wens
19 Dec. '18  Wordt televisie kijken in....
18 Dec. '18  Ziggo maakt vanaf februar....
17 Dec. '18  Ziggo-uitdager YouCa slui....
12 Dec. '18  Einde analoge televisie Z....
30 Nov. '18  DELTA eerste provider met....
28 Nov. '18  Ziggo TV-piraten opgepakt
28 Nov. '18  T-Mobile NL mag Tele2 NL ....
22 Nov. '18  VodafoneZiggo rolt Docsis....
21 Nov. '18  Het is Film Feestmaand bi....
15 Nov. '18  Ziggo komt met betatest Z....
15 Nov. '18  Ziggo lost problemen met ....
15 Nov. '18  VodafoneZiggo spant recht....
12 Nov. '18  Formule 1 ook de komende ....
12 Nov. '18  VodafoneZiggo: "derde kwa....
12 Nov. '18  Ziggo ziet gebruik Horizo....
10 Nov. '18  Ziggo 4K Ultra HD Mediabo....
8 Nov. '18  VodafoneZiggo Q3: omzet m....
5 Nov. '18  Delta geeft hogere kortin....
5 Nov. '18  Ziggo voegt FOX toe aan o....
30 Okt. '18  Introductie SKV Go
25 Okt. '18  Ziggo maakt vanaf decembe....
23 Okt. '18  Ziggo zet analoog tv in Z....
22 Okt. '18  Kans op internet-only abo....
15 Okt. '18  Ziggo en KPN door klanten....
9 Okt. '18  Ziggo en KPN door interne....
3 Okt. '18  Ziggo werkt aan kijken zo....
1 Okt. '18  ACM grijpt niet in op kab....
30 Sep. '18  Lange mars naar kabelconc....
30 Sep. '18  YouCa wil netwerk Ziggo g....
28 Sep. '18  VodafoneZiggo gaat in ber....
28 Sep. '18  De kabel gaat eindelijk open
25 Sep. '18  SIDN: KPN en Ziggo zorgen....
24 Sep. '18  Ziggo 4K UHD Mediabox all....
19 Sep. '18  VodafoneZiggo gaat 4K-set....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid