Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reacties op nieuwsartikel


Ziggo stopt binnen afzienbare termijn met analoge FM-kabelradio

1 Jan. '19 Het luisteren naar radiozenders in analoge FM-norm via het kabelnetwerk van Ziggo is binnen afzienbare termijn verleden tijd. Dit heeft het kabelbedrijf nu voor het eerst zelf gecommuniceerd.
Totaal TV meldde in november al dat analoge FM-kabelradio bij Ziggo voor sneller en stabieler internet via de DOCSIS 3.1 norm gaat wijken. De aanleiding hiervoor is de zogenaamde roadmap voor indeling van de infrastructuur dat door Liberty Global op het Cable Next Gen Europe evenement in London werd gepresenteerd. Liberty Global is voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo, het bedrijf waaronder Ziggo valt. Ook bronnen rond het kabelbedrijf noemen het niet onrealistisch dat analoge FM-kabelradio over een jaar wordt uitgefaseerd.
Bandbreedte
Analoge FM-kabelradio neemt op het netwerk van Ziggo 20MHz bandbreedte in beslag. Het frequentiespectrum van analoge FM-kabelradio is binnen de DOCSIS 3.1 structuur uitermate geschikt voor de uploadstreams van internet. Voor optimaal gebruik van DOCSIS 3.1 is een grotere afstand tussen up- en downstream van belang. De lagere frequentie van analoge FM-kabelradio is om dit te realiseren het meest geschikt.
Bron en lees verder: TotaalTv nieuws

 (1)Auteur: Hans Ronhaar


 
Hieronder staan de reacties van onze lezers op dit nieuwsartikel. U kunt ook reageren door op de onderstaande knop te drukken.


  W.Zeilstra uit Leeuwarden met ziggo (2-1-2019 10:41:15)

zou wel jammer zijn als dit verdwijnt van de kabel. maken er elke dag tevreden gebruik van. als thuisgebruiker van internet is sneller internet nog nodig dan het nu al is.......

...Er zijn 1 reacties...  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid