Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reacties op nieuwsartikel


Consumentenbond verkoopt tv- en internetabonnementen met korting

25 Mrt. '19 Consumentenbond laat in een nieuwsbrief aan eigen klanten weten dat via hen een goedkoper Alles-in-1-abonnement voor de levering van tv- en internetdiensten gekocht kan worden.
De consumentenbelangenvereniging biedt tot en met 31 maart een korting van 20 euro als via hen een abonnement bij een dienstenaanbieder wordt afgesloten. In de lijst van dienstenaanbieders staan veel grote en kleinere aanbieders zoals Online.nl, Youfone, Ziggo, KPN en T-Mobile. De verkoop van abonnementen is een belangrijke bron van inkomsten van Consumentenbond geworden in een periode dat het aantal leden onder druk staat.
Providermonitor
De vraag is echter of Consumentenbond zich bij de verkoop van bijvoorbeeld tv- en internetabonnementen niet op een hellend vlak gaat begeven. De organisatie is namelijk ook verantwoordelijk voor providermonitor. Dit is een periodiek onderzoek waarbij leden van het ledenpanel van Consumentenbond een waardeoordeel over de eigen dienstenaanbieder geeft. Aan de uitkomst van dit onderzoek wordt door de consumentenbelangenvereniging een waardeoordeel gekoppeld. Dit ondanks dat van een echt vergelijkend onderzoek tussen dienstenaanbieders onderling feitelijk geen sprake is.
Abonnement
Veel aanbieders van Alles-in-1-abonnementen betalen aan de prijsvergelijker, zoals Consumentenbond nu ook is, een vergoeding voor elke via de prijsvergelijker verkocht abonnement. Per dienstenaanbieder kan de vergoeding wisselend zijn. Of dit invloed heeft op de volgorde waar dienstenaanbieders in de lijst worden geplaatst, kan echter niet onomstotelijk vastgesteld worden.
Bron: TotaalTV nieuws.
Noot Redactie COAX.NL
COAX NL zet grote vraagtekens. bij deze handelswijze van de Consumentenbond.
Waar is de onafhankelijkheid op deze manier gebleven.
Dit is ook een van de redenen dat COAX NL nooit abonnementen heeft willen verkopen.

 (1)Auteur: Hans Ronhaar


 
Hieronder staan de reacties van onze lezers op dit nieuwsartikel. U kunt ook reageren door op de onderstaande knop te drukken.


  Sarah uit Berkel en Rodenrijs met Ziggo (26-3-2019 12:57:05)

Ik ben overgestapt van kpn naar ziggo en heb dit direct bij Ziggo gedaan via https://allesin1postcodecheck.nl omdat ik de indruk heb dat deze wel 100% onafhankelijk is in vergelijking met de consumentenbond en breedbandwinkel die hun klanten voortdurend met cashbackacties lokken. Een ander reden waarom ik nooit bij de consumentenbond, pricewise of breedbandwinkel een abonnement zou afsluiten is mijn privacy. Ik bestel liever direct bij de provider dan dat ik mijn persoonlijke gegevens bij deze bedrijven opgeef. De overstapservice waarmee sommigen pronken krijg ik gratis bij iedere provider aangeboden wanneer ik van aanbieder ga veranderen. Zo was het ook bij mijn overstap van KPN naar Ziggo. Ik zet dus ook grote vraagtekens bij de onafhankelijkheid van sommige bedrijven.

...Er zijn 1 reacties...  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid