Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reacties op nieuwsartikel


VodafoneZiggo publiceert referentie-aanbod WFA

31 Mrt. '19 VodafoneZiggo publiceert het referentie-aanbod conform de door de ACM opgelegde WFA-regulering. Daarmee blijft de onderneming net binnen de door de ACM uitgstelde termijn voor het opleveren ervan.
Op 27 september publiceerde de ACM de Wholesale Fixed Access regulering, op basis van een marktanalyse die de gecombineerde marktmacht van KPN en VodafoneZiggo op de vaste markt omschreef als joint dominance (gemeenschappelijke aanmerkelijke marktmacht). Het gevolg was dat VZ zijn netwerk, net als KPN, moest openstellen voor wholesale.
De eerste deadline voor een referentie-aanbod was 1 januari 2019, waaraan VZ zich ternauwernood hield met een eerste versie van het aanbod. Op 15 januari volgden enkele voorlopige tarieven. Na klachten van potentiŽle afnemer T-Mobile NL legde de ACM aan VZ een last onder dwangsom op om uiterlijk 31 maart te komen met een volledig aanbod.
Aanbod
Het aanbod bestaat uit een hoofddocument met een aantal bijlagen. In de bijlage met de tarieven staan onder meer de volgende elementen:
RTV en bitstream 40/4 Mbps: 23,10 euro per maand
RTV en bitstream 200/20 Mbps: 36,90 euro per maand
RTV en bitstream 400/40 Mbps: 43,70 euro per maand
Daarnaast legt VZ een 'usage-based' tarief op voor bovengemiddeld gebruik ("... hoger is dan het verbruiksvolume van VodafoneZiggo eindgebruikers met een vergelijkbaar Snelheidsprofiel ...") van 53 cent per eenheden van 10 GB. Een broadband-only service maakt geen deel uit van het aanbod.
Afnemers
PotentiŽle c.q. voor de hand liggende klanten van de wholesalediensten van VZ zijn, naast T-Mobile NL, YouCa en Caiway (Delta Fiber, een onderneming van EQT). Ook de wholesaleklanten van KPN kunnen zich op papier gemeld hebben bij VZ om te onderhandelen over toegang.
CBb
De WFA-regulering is overigens nog onder de rechter, bij het CBb. Een hoorzitting is gepland op 12 juli, met naar verwachting een uitspraak binnen 12 weken dus uiterlijk 4 oktober.
Bron: Telecompapernieuws

 (1)Auteur: Hans Ronhaar


 
Hieronder staan de reacties van onze lezers op dit nieuwsartikel. U kunt ook reageren door op de onderstaande knop te drukken.


  jan uit daar met (31-3-2019 23:01:06)

Waarom perse RTV en internet.

Dat kan toch je toch los koppelen.

...Er zijn 1 reacties...  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid