Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reacties op nieuwsartikel


Consumentenbond: Duopolie Ziggo en KPN werkt prijsverhoging in de hand

9 Mei '19 De Consumentenbond is niet te spreken over de prijsverhogingen bij VodafoneZiggo (Ziggo) en KPN voor abonnementen waarbij tv en internet geleverd worden.
De prijsverhoging bij KPN wordt op 1 juni doorgevoerd. Bij Ziggo moet een maand later een hogere abonnementsprijs betaald worden. Maar vanwege de manier van factureren zien Ziggo-klanten media juni de hogere prijs al op het rekeningafschrift staan. De prijsverhoging bij Ziggo en KPN is vrijwel gelijk, namelijk rond de vijf procent. Dit doet bij enkele Nederlanders aan prijsafspraken tussen de twee grootste aanbieders van Nederland denken. Dit wordt voor deze groep Nederlanders versterkt door het feit dat beide bedrijven investering in het netwerk door explosieve groei van het dataverbruik en gestegen contentkosten als belangrijkste reden voor de prijsverhoging noemen.
Duopolie
Bij de Consumentenbond gaan ze nog niet zover om het woord prijsafspraken in de mond te nemen. Maar wel wordt over duopolie gesproken. “de prijsverhogingen zijn ons ieder jaar weer een doorn in het oog. En niet alleen ons, we krijgen er ook veel signalen/reacties/ klachten over van consumenten. Helaas kunnen we er niet zoveel aan doen. Providers mogen hun prijzen verhogen. Het duopolie van KPN versus VodafoneZiggo is niet goed voor de concurrentie (en dus voor de prijzen) en daarom zijn we blij dat VodafoneZiggo zijn netwerk open moet stellen”, aldus Gerard Spierenburg tegen Totaal TV.
Bron: TotaalTV nieuws
 (1)Auteur: Hans Ronhaar


 
Hieronder staan de reacties van onze lezers op dit nieuwsartikel. U kunt ook reageren door op de onderstaande knop te drukken.


  rene damen uit Apeldoorn met Ziggo (11-5-2019 23:50:25)

Wilders zegt ook minder,minder , minder

...Er zijn 1 reacties...  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid