Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reacties op nieuwsartikel


Ziggo: ‘onderhandelingen FOX Sports vast, Eredivisie desnoods op zwart’

12 Juni '20 Disney moet anders gaan praten over een distributieovereenkomst voor FOX Sports. Doet men dit niet dan gaat de zender bij Ziggo op zwart.
Ziggo wil meer betalen aan Eredivisie Media & Marketing CV (EMM) voor de doorgifte van de kanalen van FOX Sports na 1 augustus. Dit stelt strategisch directeur Robin Kroes van VodafoneZiggo in het programma van Humberto Tan op NPO Radio 1. Het gaat volgens Kroes om tientallen procenten meer dat het kabelbedrijf ten opzichte van nu voor FOX Sports wil betalen. Kroes wil geen bedragen noemen maar bronnen laten Totaal TV weten dat dit bedrag op dit moment rond de veertig miljoen euro op jaarbasis ligt. Maar Disney – dit bedrijf heeft een meerderheidsbelang in EMM – houdt vast aan een vast bedrag dat Ziggo voor elke tv-klant voor de doorgifte van FOX Sports Eredivisie moet betalen. Kroes laat zich ontvallen dat het – als Ziggo aan de eisen van Disney gaat voldoen – om een bedrag van meer dan honderd miljoen euro gaat. Dit bedrag wordt al langer door Totaal TV in berichtgeving over dit onderwerp genoemd en is gestoeld op – volgens bronnen van Totaal TV – een afdracht van ongeveer €2,60 inclusief BTW per abonnee per maand.
Onderhandeling vast
Bron: TotaalTv Nieuws

 (1)Auteur: Hans Ronhaar


 
Hieronder staan de reacties van onze lezers op dit nieuwsartikel. U kunt ook reageren door op de onderstaande knop te drukken.


  Wappiesoft uit Apeldoorn met Ziggo (22-6-2020 08:43:31)

Ik ben het helemaal eens met het standpunt van Ziggo. Ik ben niet van plan om te betalen voor iets wat ik niet krijg/heb. Dat is toch logisch? Dan gooien ze Fox er maar af. Ik heb daar totaal geen moeite mee omdat ik daar geen abonnement op heb en ook nooit zal nemen. Ik volg deze discussie met belangstelling en hoop dat Ziggo blijft bij haar standpunt.

...Er zijn 1 reacties...  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid