Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reacties op nieuwsartikel


Ziggo-klanten trap hier niet in!

24 Juli '20 Internetcriminelen gebruiken de reeks van storingen bij Ziggo om bij Nederlanders inloggegevens en geld af te pakken.
Wie in de komende periode e-mail van Ziggo ontvangt, doet er goed aan om eerst goed en aandacht na te denken alvorens op een in de mail geplaatste link te drukken. Daarbij geldt in alle gevallen dat een aanbieding is die eigenlijk te mooi is om waar te zijn een poging is om bij u persoonlijke gegevens of geld af te troggelen.
Storing
Op dit moment circuleert op grote schaal in Nederland een mail die uit naam van Ziggo is geschreven die abonnees genoegdoening wil aanbieden voor mogelijke storingsleed die is ervaren. Het kabelbedrijf heef echter niets met deze mail te maken. Het zogenaamde ‘verzoeningscadeau’ bestaat uit diverse apparaten van Apple die meer dan duizendeuro kosten en die nu voor enkele euro’s gekocht kunnen worden. Trap hier dus niet in. Verwijder direct de mail en druk zeker niet op een link die in deze mail geplaatst is. Internetcriminelen willen met dit soort phishingmail inloggegevens te verzamelen of in nog ergere gevallen uw computer over te nemen voor allerlei illegale activiteiten. Ook bestaat de mogelijkheid dat uw computer op slot wordt gezet en de sleutel alleen tegen betaling van losgeld te bemachtigen is.
Bron: Totaaltv nieuws

 (1)Auteur: Hans Ronhaar


 
Hieronder staan de reacties van onze lezers op dit nieuwsartikel. U kunt ook reageren door op de onderstaande knop te drukken.


  Adrie uit Waddinxveen met ziggo (24-7-2020 22:51:35)

Is dit ook een phishingmail want er staan zoveel taal fouten in ?

...Er zijn 1 reacties...  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid