Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reacties op nieuwsartikel


Ziggo Sport bij Ziggo: geen echt 4K maar wel beter en scherper beeld

19 Mrt. '21 Voor het beste beeld van Ziggo Sport moet je vanaf vandaag bij Ziggo zijn. De distributeur waardeerde het sportkanaal naar 4K Ultra HD (UHD) op.
Ziggo heeft de primeur. Het digitale basiskanaal Ziggo Sport – vergelijkbaar met Ziggo Sport Select als onderdeel van betaalzender Ziggo Sport Totaal bij KPN en andere distributeurs – is vanaf nu in 4K beschikbaar. Overigens niet voor alle klanten van het kabelbedrijf. Ondanks dat Ziggo Sport 4K in DVB-C via het netwerk wordt gedistribueerd, heeft Ziggo het kijken direct via een 4K Ultra HD-televisie – eventueel in combinatie met smartcard en CI+ module – geblokkeerd. Het sportkanaal is alleen in 4K met bruikleendecoder Mediabox Next te bekijken. De kans dat klanten van KPN, Canal Digitaal en Stichting Kabelnet Veendam (SKV) Ziggo Sport 4K toekomstig kunnen kijken, is overigens uiterst klein. VodafoneZiggo lijkt het 4K-kanaal vooralsnog exclusief voor het eigen bedrijfsonderdeel Ziggo te willen houden. Het is de nieuwe troef in het steekspel om eigen klanten te behouden en nieuwe klanten van concurrenten af te snoepen.
Scherper beeld
Ondanks dat Ziggo heeft aangekondigd dat voorlopig alleen Formule 1 vanaf 26 maart in volwaardig 4K Ultra HD wordt uitgezonden, kan nu al worden vastgesteld dat ook de overige programma’s in betere beeldkwaliteit op Ziggo Sport 4K te volgen zijn. Het HD-beeld wordt namelijk naar 4K opgewaardeerd. Los van het gegeven dat Ziggo Sport 4K met meer bandbreedte – is scherper beeld – op het netwerk wordt doorgegeven wordt de beeldresolutie van 1080i (1920 x 1080 pixels) naar 2160P (3840 x 2160 pixels) opgewaardeerd. Dit zorgt niet alleen voor een beter en scherper beeld als met Mediabox Next naar Ziggo Sport 4K op een 4K Ultra HD-televisie wordt gekeken. Ook bij het kijken met deze bruikleendecoder via een HD-televisie is het beeld beter vanwege distributie van het kanaal met meer bandbreedte.
Bron: TotaalTv .nl

 (2)Auteur: Hans Ronhaar


 
Hieronder staan de reacties van onze lezers op dit nieuwsartikel. U kunt ook reageren door op de onderstaande knop te drukken.


  rai uit Amstelveen met ZIGGO TV en XS4ALL INTERNET (31-3-2021 13:38:10)

Ik snap dat ZIGGO klanten wil behouden. Maar klanten verplichten om OOK INTERNET bij ze af te nemen, om naar een TV programma te kijken klinkt niet echt logisch. Dus als ze nu hadden aangegeven dat er een kleine vergoeding betaald moet worden om het via DVB-C met CI module te bekijken had ik dat begrepen. Verplichten om via een losse decoder te kijken die je alleen krijgt als je het duuste internet signaal afneemt, is rond uit belachelijk. Dus ze zenden het kanaal nu in SD, HD en UHD uit. Hoezo zonde van de bandbreedte.

  kees uit breda met (7-4-2021 14:20:02)

ja ik kijk via de schotel met 4k ontvangr super bleed heb ziggo niet nodig

...Er zijn 2 reacties...  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid