Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


Moeten we bang zijn voor duopolie Ziggo en KPN?

28 Sep. '16 Wie in Nederland digitale televisie wil ontvangen, heeft een ruime keuze aan distributeurs. En dat is een goede zaak, zou je zeggen.
Maar hoe pluriform is deze markt eigenlijk? Ziggo en KPN zijn veruit de grootste partijen. En met de op handen zijnde overname van Vodafone door Ziggo lijkt dit duopolie alleen maar sterker te worden. Een ontwikkeling die lang niet door iedereen wordt toegejuicht.
Hoewel er nog altijd die hards zijn die via de analoge kabel hun televisiesignaal ontvangen, zijn de meeste Nederlanders inmiddels overgestapt naar een digitaal pakket. Beter beeld, meer zenders en legio extra opties die analoge televisie niet kan bieden. Bij wie je dit digitale pakket afneemt, is natuurlijk volledig aan de klant zelf. De keuze is reuze. Maar toch zijn de meeste televisiekijkers aangesloten bij één van de twee grote distributeurs: KPN of Ziggo. Al dan niet omdat hun vorige distributeur door een van deze partijen werd overgenomen.
Bron en lees verder: Frank news.

Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid