Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


Ziggo, XS4ALL: afwachten in zaak over The Pirate Bay

13 Feb. '17 De Nederlandse internetproviders wachten af op het vonnis over The Pirate Bay.
Dat melden zowel Ziggo als XS4ALL desgevraagd. De aanbieders zullen geen websites blokkeren, totdat er een definitieve uitspraak van de rechter is. Woordvoerders van de twee bedrijven willen daar inhoudelijk ook niet op vooruit lopen.
Bron: Telecompaper nieuws


De standpunten zijn op zich bekend: Stichting Brein heeft de providers voor de rechter gesleept en eist dat aanbieders het voor hun klanten onmogelijk maken om naar websites te gaan zoals The Pirate Bay, waar auteursrechtelijk beschermd materiaal te vinden is zonder toestemming van de rechthebbenden.
Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg behandelt de vraag of providers kunnen worden verplicht om zon blokkade uit te voeren. De Advocaat-Generaal van het Europees Hof heeft een advies geschreven: een blokkade kan door de rechter worden opgelegd. Het vonnis van het Hof is nog niet bekend. Dat advies uit Luxemburg is belangrijk voor de uitspraak van de Hoge Raad in Den Haag.


Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid