Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


VodafoneZiggo spant rechtszaak aan tegen EC bij Europees Gerechtshof

15 Nov. '18 VodafoneZiggo heeft op 8 november een zaak tegen de Europese Commissie aanhangig gemaakt bij het Europees Gerechtshof in Luxemburg.
Inzet van de zaak is dat de Europese Commissie het besluit om geen diepgravend onderzoek te doen naar de Nederlandse markt ongedaan maakt.
In een statement aan Telecompaper laat VodafoneZiggo weten: "VodafoneZiggo gaat in beroep tegen het besluit van de Commissie om geen diepgaand onderzoek in te stellen naar de conceptmarktanalyse van Wholesale Fixed Access in Nederland door de Nederlandse toezichthouder. Deze beslissing wijkt onder meer af van een juridisch precedent omdat de Commissie eerder dit jaar een uitgebreid onderzoek heeft uitgevoerd en in mei 2018 heeft vastgesteld dat de Nederlandse markt al concurrerend is."
Bron: Telecompaper nieuws en Statement VodafoneZiggo


KPN en VodafoneZiggo moeten netwerken openstellen
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) maakte in september bekend dat het vaste netwerk van zowel KPN als VodafoneZiggo opengesteld moeten worden voor andere aanbieders. KPN had al jaren de verplichting om haar netwerk open te stellen voor andere aanbieders. Deze verplichting geldt nu ook voor VodafoneZiggo.
De Europese Commissie heeft geen bezwaar gemaakt tegen het standpunt van de ACM dat zowel KPN als VodafoneZiggo een dominante positie hebben op de Nederlandse markt.
Gerechtelijke stappen reeds aangekondigd
Dat VodafoneZiggo juridische stappen zou gaan nemen is geen grote verrassing. Vorige week liet Liberty Global CEO Mike Fries al doorschemeren dat VodafoneZiggo op alle gerechtelijke niveaus (Europees en Nederlands) het besluit van ACM zou gaan aanvechten om VodafoneZiggo te dwingen wholesale-toegang tot het kabelnetwerk te bieden.


Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid