Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


VodafoneZiggo rolt Docsis 3.1 vanaf 2020 uit in Utrecht

22 Nov. '18 VodafoneZiggo gaat in Utrecht in 2020 beginnen met zijn nieuwe vaste Gigabit-netwerk.
Dat heeft CEO Jeroen Hoencamp verteld tijdens de opening van het nieuwe hoofdkantoor van de operator, naast Utrecht Centraal. Er wordt al een pilot uitgevoerd in de Utrechtse wijk Oog in Al. Het netwerk in Utrecht bereikt straks internetsnelheden van 5 Gigabit per seconde voor downloaden en 1 Gigabit per seconde voor uploaden, aldus Hoencamp. Momenteel biedt het Docsis 3.0-netwerk van de operator snelheden van tussen de 40 en 400 Megabit per seconde.
Tot 5 Gbps down
Via het bestaande kabelnetwerk krijgen inwoners van Utrecht via Docsis 3.1-technologie de hogere snelheden. Uiteindelijk kunnen de internetsnelheden hierdoor oplopen tot 5 Gigabit per seconde voor downloaden en 1 Gbps voor uploaden. Verder is volgens VodafoneZiggo de verbinding nóg stabieler en veiliger. Daarnaast is de latency, de tijd die het netwerk nodig heeft om te reageren wanneer data wordt opgevraagd, korter.
Bron en lees verder: Telecomaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid