Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


DELTA eerste provider met 1 Gbps over coax

30 Nov. '18 Vanaf 1 december levert DELTA in heel Zeeland internet met een glasvezelsnelheid van 1 Gigabit per seconde over de kabel. Dat is 1000 Mbps.
DELTA is de eerste provider in Nederland die al zijn klanten zo’n hoge internetsnelheid aanbiedt over coax. DELTA leverde al snelheden tot 400 Mbps. Nu biedt de provider meer dan het dubbele en gaat met 1 Gbps over coax landelijk aan kop. DELTA kan deze hoge snelheid leveren omdat het bedrijf een jaar geleden is gestart met een grootschalige netwerk upgrade en recent afscheid nam van het analoge radio- en tv-signaal. Dit zorgt samen voor meer capaciteit en ruimte op de kabel. Met deze stap vernieuwt DELTA het beste netwerk van Zeeland en is het daarmee klaar voor de digitale toekomst.
Om deze hoge snelheden te leveren, voert DELTA een grote netwerkupgrade uit. Op 15.000 plaatsen door heel Zeeland wordt apparatuur vervangen. Daardoor wordt het met een nieuwe techniek (DOCSIS 3.1) mogelijk om over coax veel hogere snelheden te leveren en is het netwerk van DELTA klaar voor de toekomst.
Om de supersnelle internetverbinding in huis te halen is een nieuw modem nodig. Klanten die 1 Gbps internet bestellen krijgen dit nieuwe modem gratis in bruikleen. Wie een ‘fiberspeed-aansluiting’ wil, kan bellen met de klantenservice of zich aanmelden op delta.nl/fiberspeed.

Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid