Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


Wordt televisie kijken in 2019 duurder?

19 Dec. '18 De verwachting is dat je in 2019 meer gaat betalen voor je televisie abonnement. Is de prijs de afgelopen jaren al flink gestegen, voorlopig lijkt dit niet te stoppen.
Prijsstijging televisie abonnement
De reden waarom er een prijsstijging van je televisie abonnement aan zit te komen is de hogere distributievergoeding die je tv-aanbieder moet gaan betalen aan de NPO, maar ook aan commerciŽle zenders uit de RTL en Talpa groep.
Hogere distributievergoeding NPO, RTL en Talpa groep De NPO valt onder de publieke zenders en ontvangt ieder jaar een bijdrage van de overheid. Dit bedrag vullen zij aan met de inkomsten uit reclame. De overheid heeft besloten om te gaan bezuinigen op de publieke omroepen, zij ontvangen 60 miljoen minder wat het eerste jaar nog wordt gecompenseerd door een eenmalige bijdrage van 40 miljoen. Door de teruglopende inkomsten uit reclame kan de publieke omroep dit zelf niet compenseren. De overheid zette het eerste zetje door de tip de geven dat de NPO een hogere distributievergoeding kan onderhandelen en dat is wat zij nu doen. Op dit moment wordt er Ä0,42 per abonnement aan de NPO betaald. De verwachting is dat dit op termijn het dubbele zou kunnen worden.
Bron en lees verder: Providercheck.nl blog

Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid