Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


Reactie NLconnect op wetsvoorstel overstappen telecom

6 Feb. '19 Het ministerie van EZK consulteerde een wetsvoorstel tot het wijzigen van de Telecommunicatiewet. Het doel van dit voorstel is om overstapdrempels voor eindgebruikers te verlagen teneinde het overstappen naar een andere telecomaanbieder te vergemakkelijken en de mededinging te bevorderen.
NLconnect constateert tot haar spijt dat een regeling voor e-mail forwarding in de residentiŽle markt ontbreekt en heeft in de reactie verzocht om deze alsnog toe te voegen.
Wettelijke regeling voor e-mail forwarding ontbreekt In onze ogen moet e-mail forwarding voor klanten net zo vanzelfsprekend worden als nummerportabiliteit. Consumenten die het mailadres dat zijn van hun provider kregen actief gebruiken, kunnen dit bij een overstap naar een andere provider veelal niet meenemen. De overdragende aanbieder biedt dit namelijk ofwel niet aan als aparte dienst ofwel deze weigert mail gedurende een langere periode te forwarden naar een nieuw adres.
NLconnect heeft in haar reactie voorgesteld dat de overdragende provider wordt verplicht om tot een jaar na de overstap e-mail te forwarden naar een door de consument aan te geven, danwel de overstappende consument gedurende een jaar na de overstap toegang te geven tot zijn oude mailbox.
Bron: NLConnect nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid