Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


Ziggo hoeft NAW gegevens vermeende illegale downloaders niet af te staan

10 Feb. '19 De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft bepaald dat Ziggo de NAW gegevens van 377 internetters die vanuit IP-adressen van de provider illegaal een film zouden hebben gedownload niet hoeft af te geven aan Dutch Film Works.
Volgens de rechter is niet met zekerheid vast te stellen dat de houder van het IP-adres ook de persoon is die de download actie heeft uitgevoerd.
Dutch Film Works (DFW) had via de rechter om de betreffende gebruikersgegevens gevraagd omdat vastgesteld was dat vanuit de IP-adressen van die Ziggo klanten tussen december 2017 en februari 2018 een film van DFW meerdere keren illegaal gedownload hadden. In die periode zijn duizenden IP-adressen vastgelegd waarop de film via BitTorrent-netwerken zou zijn uitgewisseld. Distribiteur DFW kan zich verzetten tegen inbreuken op de intellectuele eigendomsrechten van de film en heeft Ziggo verzocht de NAW gegevens van de 377 IP-adreshouders af te geven. Ziggo weigerde dat, omdat zij vindt dat zij daar niet toe verplicht is.
Bron: Telecompaper nieuws


Belangenafweging
Het verplichten van een internetprovider, Ziggo in dit geval, om gegevens van gebruikers vanuit wiens IP-adressen de downloads uitgevoerd zij is een belangenafweging. Het belang van DFW is de mogelijkheid om bij de illegale downloaders een schadevergoeding te eisen. Het belang van Ziggo is de bescherming van de privacy van haar klanten. De rechter oordeelde dat DFW in deze zaak onvoldoende duidelijk gemaakt heeft op welke wijze zij de IP-adreshouders willen benaderen. Daarnaast is niet met zekerheid vast testellen of de IP-adreshouder ook de persoon is die de film gedownload heeft. Daarom hoeft Ziggo de NAW gegevens van de 377 IP-adreshouders niet aan DFW te verstrekken.


Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid