Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


Miljoenen huishoudens contract vrij door prijsverhogingen

9 Mei '19 Wegens prijsverhogingen bij providers Ziggo, KPN, Telfort en XS4ALL zijn miljoenen huishoudens nu contractvrij met hun internet, tv en bellen abonnement.
Deze huishoudens gaan tot 30 euro per jaar meer betalen. Opvallend is de forse toename in oriŽnterende consumenten en dat overstappers geen gebruik kunnen maken van de overstapservice.
Waar bij zorgverzekeringen en energie december geldt als overstapmoment, is mei en juni dit geworden voor internet, tv en bellen. Afgelopen jaren voerden namelijk alle grote providers zoals Ziggo, KPN en haar dochters Telfort en XS4ALL prijsverhogingen door per juni of juli.
Providers geven aan de prijzen te moeten verhogen wegens investeringen in het netwerk en tv-aanbod. Consumenten zien dit vooral terug in snelheidsverhogingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd. De prijs per Mb is namelijk in vier jaar tijd gehalveerd.
Gevolg van de prijsverhogingen blijft dat jaarlijks miljoenen huishoudens contractvrij komen. Hoe klein de wijzigingen soms ook zijn in bijvoorbeeld het beltarief of het schrappen van een zender; klanten die hiermee worden geconfronteerd kunnen het abonnement beŽindigen en overstappen naar een andere provider. Ook wanneer de eerste contractperiode (doorgaans 1 of 2 jaar) nog niet is afgelopen. Indien niet wordt opgezegd gaat men automatisch akkoord met de tariefsverhogingen.
Bron en lees verder: Breedbandwinkel.nl nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid