Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


Ziggo mag klanten beschermen die illegaal downloaden

5 Nov. '19 Weer een nederlaag voor Dutch Filmworks. Ook in hoger beroep heeft de rechter bepaald dat Ziggo geen gegevens van klanten hoeft te delen die illegaal downloaden.
De rechter oordeelde dat privacybescherming van de klanten van het kabelbedrijf zwaarder weegt dan bescherming van auteursrechten die bij illegaal downloaden geschaad worden. Dutch FilmWorks (DWF) wilde van Ziggo NAW-gegevens van 377 klanten die in de periode tussen 21 december 2017 en 2 februari 2018 via BitTorrent illegaal naar de film The Hitmenís Bodyguard binnenhaalden en illegaal keken.
Ziggo beschermt privacy
Het kabelbedrijf hecht veel waarde aan het beschermen van de privacy van eigen klanten. Alleen als een rechter oordeelt dat gegevens aan derden dienen afgegeven te worden, dan worden de betreffende klantgegevens overhandigd. De rechter oordeelde in het nadeel van Dutch FilmWorks mede omdat niet exact bekend is wat dit bedrijf met de gegevens gaat doen. Eerder DWF weten de illegale kijkers een schikkingsvoorstel te sturen.
Bron: TotaalTV nieuws en uitspraak Hof

Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid