Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


Ziggo overweegt afschakeling analoog radiosignaal op de kabel

13 Nov. '19 In de marge van de aankondiging dat Ziggo ook in Hilversum Gigabit-internet gaat leveren, heeft Ziggo door laten schemeren te overwegen analoge fm radio af te gaan schakelen.
Ziggo heeft in een groot deel van Nederland reeds het analoge tv signaal afgeschakeld om ruimte te creŽren voor DOCSIS 3.1 waarmee downloadsnelheden van 1 Gbps haalbaar zijn. Met de afschakeling van analoge fm radio wordt de implementatie van DOCSIS 4.0 mogelijk, met downloadsnelheden tot 10 Gbps. Het is de eerste keer dat Ziggo concreet spreekt over afschakeling van het analoge radiosignaal op de kabel. In omringende landen combineren kabelaars de afschakeling van het analoge tv- en radiosignaal. De aankondiging dat Ziggo overweegt het analoge radiosignaal af te gaan schakelen komt dan ook niet onverwacht.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid