Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


VodafoneZiggo waarschuwt voor cybercrime

20 April '20 Internetcriminelen worden steeds beter in het maken van phishingmails. Ontvangers van zulke nepberichten kunnen deze steeds minder makkelijk onderscheiden van echte communicatie vanuit bedrijven.
Ook klanten van Vodafone en Ziggo lopen helaas regelmatig tegen deze vorm van criminaliteit aan. De verzenders proberen op slinkse wijze persoonlijke gegevens van mensen te achterhalen en te misbruiken, met als doel hen geld afhandig te maken. Wij waarschuwen doorlopend voor deze pogingen tot fraude en publiceren voorbeelden via www.ziggo.nl/phishing en www.vodafone.nl/phishing.

VodafoneZiggo steunt de overheidscampagne Veilig Internetten. Deze probeert via persoonlijke vragen mensen te wijzen op het gevaar van internetcriminaliteit. Een greep uit de campagne: "Doe jij ook veel meer online vanuit huis deze dagen? Internetcriminelen ook! Let goed op als je e-mails of andere berichten krijgt. Word je gevraagd haast te maken, gaat het om geld of wordt gevraagd (direct) in te loggen en gaat het over het Corona-virus? Eerst checken, dan klikken." Meer informatie: www.veiliginternetten.nl
Bron:VodafoneZiggonieuw

Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid