Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


VodafoneZiggo boekt goede resultaten in ´pre-corona´-kwartaal

7 Mei '20 Voor het vierde achtereenvolgende kwartaal is de omzet van VodafoneZiggo gestegen, nu met 3% in vergelijking met Q1 2019. Deze stabiele omzetgroei komt vooral voort uit de groei in de vaste consumenten- én zakelijke markt en de groei in de mobiele consumentenmarkt, waar de verkoop van mobiele telefoons verbeterde.
Pas in de laatste weken van het eerste kwartaal in 2020 had de coronacrisis vat op de activiteiten van VodafoneZiggo. De impact op de Q1 resultaten is daardoor beperkt.
- Ondanks de sterke concurrentie realiseert VodafoneZiggo nu na 12 kwartalen op een rij ook dit kwartaal commerciële groei: + 72.000 mobiele (postpaid) klanten, + 10.000 vaste internetklanten.
- De strategische focus op convergentie blijft zeer goed gewaardeerd door klanten. 70% van de particuliere Vodafone-klanten en 41% van de Ziggo-klanten nemen producten af van beide merken. In aantallen zijn er dit kwartaal 73.000 mobiele klanten en 39.000 vaste klanten bijgekomen die een gecombineerd product afnemen. In totaal zijn dat 1,4 miljoen huishoudens of 2,2 miljoen mobiele klanten.
- Blijvende groei van de operationele winst OCF (Operating Cash Flow), dit kwartaal met 5% ten opzichte van Q1 2019. Deze groei is in lijn met de vorige zeven kwartalen.
Bron: VodafoneZiggo nieuws


- De nettowinst is ten opzichte van Q1 2019 met €28 miljoen gestegen tot €74 miljoen, dat is een stijging van 61%.
- Vodafone heeft in ruim de helft van Nederland 5G geactiveerd. Eind juli is dit beschikbaar in heel Nederland. Nieuwe en bestaande Vodafone-klanten met 5G in hun abonnement en een geschikt toestel met de laatste software, kunnen dan gebruik maken van 5G in het dekkingsgebied. Daarbuiten valt het toestel vanzelf terug op 4G.
- VodafoneZiggo houdt vast aan de ambities voor 2020 en verwacht nog een bescheiden winst.


Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid