Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


Ziggo en Xs4all moeten ook na nieuwe beoordeling Pirate Bay blokkeren

2 Juni '20 Providers Ziggo en Xs4all moeten van het gerechtshof Amsterdam de Pirate Bay blokkeren. Het gaat om een uitspraak in hoger beroep in de langlopende zaak tussen de providers en Stichting Brein.
De providers moeten een lijst met domeinnamen en ip-adressen die toegang bieden tot torrentsite The Pirate Bay blokkeren. Stichting Brein levert de lijst aan en mag die van updates voorzien. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam beslist in hoger beroep. De veroordeling geldt ook als de providers in cassatie gaan bij de Hoge Raad.`
Volgens de uitspraak is er door het blokkeren 'geen sprake van het nodeloos ontzeggen aan het publiek van toegang tot rechtmatige informatie'. Ook vindt het hof dat een blokkade het publiek serieus ontmoedigt om The Pirate Bay te bezoeken. Verder zegt het hof dat er geen minder ingrijpende maatregelen voorhanden zijn en dus is de blokkade proportioneel.
Bron en lees verder: Tweakers.net nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid