Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


VodafoneZiggo wijst vrije modemkeuze af

15 Juli '20 VodafoneZiggo wijst de beleidsregel van de ACM van de hand als het gaat over de mogelijkheid voor consumenten om zelf apparatuur van hun keuze aan te sluiten.
Een woordvoerder van het bedrijf stelt dat het modem onderdeel is van het netwerk van Ziggo. "Het door Ziggo geleverde modem heeft een essentiële functie in het Ziggo-netwerk. Over het geleverde modem gaat namelijk een continue stroom van informatie benodigd om het Ziggo netwerk te laten functioneren en onze diensten aan te kunnen bieden."
Klanten kunnen wel een eigen router gebruiken. "Deze kan via het netwerk op het Ziggo-modem worden aangesloten." Ziggo levert een modem met geïntegreerde router, om in de behoefte te voorzien van klanten die het liefst zo min mogelijk apparaten gebruiken. De Ziggo router kan worden uitgeschakeld door het modem in “bridge-mode” te zetten, zodat op het modem een (meer geavanceerde) eigen router kan worden aangesloten.
Bron: Telecompaper nieuws


ACM stelt beleidsregel vrije modemkeuze vast
Consumenten mogen hun eigen modem, router of mediabox, aansluiten op het netwerk van hun telecomaanbieder. Dat staat in de Conceptbeleidsregel Netwerkaansluitpunt van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het is ook een van de prioriteiten. Met de beleidsregel biedt de ACM duidelijkheid aan telecomaanbieders en consumenten over welk deel van het netwerk eigendom is van de telecomaanbieder en welk deel vrije keuze van de consument is. Zo zorgt de ACM er naar eigen zeggen voor dat consumenten meer keuzevrijheid hebben op de telecommarkt.
De regels worden waarschijnlijk in de loop van 2021 in praktijk gebracht. De ACM heeft de beleidsregel gepubliceerd en consulteert deze momenteel tot 4 september. VodafoneZiggo wil niet vooruitlopen op de vraag of en hoe het bedrijf een reactie indient op deze consultatie.


Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid