Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


Ziggo kondigt grootste gigabit-uitrol aan met bijna 700.000 aansluitingen

10 Nov. '20 Nu al bijna 3 miljoen gigabit-aansluitingen in Nederland, zonder graven.
Ziggo biedt vanaf vandaag in één klap supersnel internet aan met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in 117 dorpen en steden verspreid over heel Nederland. Dit zijn onder meer Arnhem, Nijmegen, Zoetermeer en Ede-Wageningen*. Het is de grootste Gigabit-uitrol van dit jaar met bijna 700.000 aansluitingen van huishoudens en bedrijven. Het totaal aantal vaste gigabit-aansluitingen op het GigaNet komt hiermee op circa 3 miljoen. Uiteraard krijgt deze uitrol in 2021 zijn vervolg.
“Deze grootste uitrol van supersnel internet in 2020 past helemaal binnen VodafoneZiggo's ambitie om Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst", aldus Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo. "Onder de noemer GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, investeren we jaarlijks honderden miljoenen in een stabiel, innovatief en veilig netwerk. 'Gigabit zonder graven' is daar een belangrijk onderdeel van. Door ons netwerk geschikt te maken voor een gigabit, profiteren niet alleen klanten die kiezen voor de hoogste internetsnelheid. Al onze aangesloten klanten profiteren automatisch van een snellere en stabielere netwerkverbinding zonder iets te hoeven doen."
Bron: Vodafoneziggo nieuws


Klaar voor de toekomst
Met de uitrol van afgelopen nacht in 117 dorpen en steden, kunnen nu ook klanten in de volgende regio’s downloadsnelheden tot een gigabit per seconde ervaren (alfabetisch): Arnhem, Barendrecht, Berkel en Rodenrijs, Brielle, Capelle aan de IJssel, Ede-Wageningen, Hoeksche Waard, Houten, Leerdam, Lekkerkerk, Lopik, Maarssen, Nieuwerkerk aan de IJssel, Nijmegen, gemeente Nissewaard, Oostvoorne, Papendrecht, Ridderkerk, gemeente Ronde Venen, Sliedrecht, Sommelsdijk, Stellendam, Woerden, Zoetermeer en Zwijndrecht.
Nijmegen digitale ambitie
Wethouder Bert Velthuis van gemeente Nijmegen illustreert deze digitale ambitie voor zijn inwoners als volgt: "Het is mooi dat Ziggo nu in Nijmegen supersnel internet biedt. Corona heeft ons geleerd dat een stabiel netwerk enorm belangrijk is. Het sluit ook goed aan bij de ambitie van Nederland om ieder huishouden te voorzien van minimaal 100Mbps snel internet. Wij zijn dan ook blij dat alle Nijmegenaren toegang hebben tot dit sneller en stabieler netwerk."


Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid