Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


Ziggo: gratis Eredivisie kijken via ESPN 1 is voorbij

1 Jan. '21 De huidige lockdown en de coronamaatregelen – die naar verwachting langer dan 19 januari gaan duren – ten spijt. Ziggo stopt met de gratis doorgifte van ESPN 1.
ESPN is de nieuwe naam van betaalzender FOX Sports. Ziggo en ESPN-eigenaar Eredivisie Media & Marketing kwamen eind juli tot overeenstemming met betrekking tot een meerjarige distributie van de kanalen van FOX Sports (vanaf 1 januari officieel ESPN geheten). Onderdeel van de afspraak was de gratis doorgifte FOX Sports 1 (ESPN 1) tot ‘het eind van het jaar’. Ziggo wilde daarbij nooit een definitieve datum aan de term ‘einde van het jaar’ koppelen. Maar maakt VodafoneZiggo-woordvoerster Patrice Sligter aan Totaal TV bekend dat einde van het jaar daadwerkelijk 31 december betekent.
Nu publieke de eerste wedstrijden na de winterstop nog steeds zonder publiek gespeeld moeten worden, was de hoop van een deel van de Ziggo-klanten dat het kabelbedrijf ook nog 1 januari ESPN 1 zou blijven aanbieden aan klanten die een digitaal tv-abonnement kopen. Dit is echter niet het geval. Woordvoerster Sligter stelt dat voor het live kijken van Eredivisiewedstrijden via de kanalen ESPN 1, ESPN 2 en ESPN 3 een aanvullend abonnement gekocht dient te worden. Het ESPN-abonnement waarmee toegang tot het live kijken van alle Eredivisiewedstrijden geeft, kost bij Ziggo €17,95 per maand.
Wel gratis bij concurrenten
ESPN 1 blijft in 2021 wel gratis beschikbaar bij de belangrijkste concurrenten van Ziggo. Abonnees van KPN, Canal Digitaal en T-Mobile kunnen zonder extra kosten naar ESPN 1 blijven kijken. Bij deze distributeurs is tevens de prijs van de aanvullende ESPN-abonnementen goedkoper. Daarbij dient wel vermeld te worden dat iedere abonnee alle distributeurs maandelijks voor ESPN betaalt of deze nu wel of niet nar voetbal kijkt. Ziggo heeft gekozen voor een terugverdienmodel waarbij alleen ESPN-abonnees hiervoor extra betalen.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid