Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


VodafoneZiggo vangt bot in “duopoliezaak“ tegen Europese Commissie

26 Feb. '21 De Europese rechter gaat zich niet mengen in een zaak tussen VodafoneZiggo en de Europese Commissie.
Het Europees Hof van Justitie heeft in hoger beroep in lijn met het Europees Gerecht geoordeeld dat de Commissie geen beslissende rol speelde in de strijd tussen het telecombedrijf en de Autoriteit Consument & Markt.
De ACM stelt dat KPN en VodafoneZiggo een duopoliepositie in Nederland hebben. Daarom zouden zij hun netwerk open moeten stellen voor andere providers. Dat besluit werd vorig jaar door het CBb vernietigd, maar VodafoneZiggo verwijt de EC dat zij geen onderzoek heeft laten instellen naar het besluit van de ACM en de Autoriteit haar gang liet gaan.
Nu heeft het Europees Hof geoordeeld dat de ACM zelf over de kwestie besliste. De opmerkingen van de Europese Commissie over de kwestie waren niet bindend. Daarom is de zaak niet-ontvankelijk.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid