Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


Ziggo moet vanaf juni vrije modemkeuze toestaan

10 Mei '21 Ziggo moet het voor eindgebruikers mogelijk maken om een eigen modem aan te sluiten en de Ziggo Connect Box af te sluiten.
Dat blijkt uit een definitief besluit van de Geschillencommissie Telecommunicatie. Een Ziggo-klant is met zijn klacht naar deze geschillencommissie gestapt. Vervolgens heeft hij zijn besluit gepubliceerd op het Ziggo community forum. VodafoneZiggo en ACM hebben nog niet officieel gereageerd.
Ziggo moet binnen 21 dagen gegevens publiceren waarmee een consument zelf aan de slag kan en moet het gebruik van andere apparatuur faciliteren. De datum 1 juni lijkt nu beslissend.
Netwerkaansluitpunt bepaalt waar netwerk ophoudt
De ACM werkt aan een beleidsregel over de belangrijkste technische kwestie: het netwerkaansluitpunt. Dit is het laatste punt waar het netwerk van de provider eindigt en het vrije deel begint.
Bij DSL en glasvezel is dat altijd een wanddoos of NTU. Ziggo wijst de beleidsregel af is van mening dat de kabelmodem zelf nog altijd onderdeel is van het netwerk van de aanbieder. Coax is een gedeeld medium, dus het IP-verkeer van elk huishouden komt in elk meterkast binnen. Dat verkeer wordt daarom versleuteld.
Ziggo stelt overigens dat er geen geschikte vrij verkrijgbare modems bestaan, staat ook in het vonnis. De Geschillencommissie Telecommunicatie heeft daarover niet geoordeeld.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid