Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


Ziggo verbetert Mediabox Next en Mediabox XL

6 Juni '21 Ziggo verbetert alle bruikleendecoders die functioneren op het Horizon 4-platform. Dit zijn Mediabox Next en Mediabox XL.
De al oudere Mediabox XL dient voor deze verbetering al wel voorzien te zijn met de nieuwste firmware waarbij onder meer opgenomen programma’s in de cloud worden opgeslagen. En dus de interne harde schijf op afstand voor opname is uitgeschakeld. Door deze update functioneert Mediabox XL op hetzelfde besturingsplatform Horizon 4 als Mediabox Next. Natuurlijk kan Mediabox XL geen 4K Ultra HD-content op de televisie weergeven omdat de hoogste beeldkwaliteit Full HD 1080P is. Ook worden recente beeldtechnieken als HDR en HLG niet hardwarematige ondersteund.
Wanneer komt de nieuwe firmware?
De nieuwe firmware is in de afgelopen dagen al in de provincies Noord-Brabant en Limburg uitgerold. Vanaf 8 juni begint de gefaseerde uitrol van de nieuwe verbeterde versie 2.32 van de Horizon 4-firmware in de overige delen van het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf. Ziggo denkt hiervoor ongeveer een week nodig te hebben.
Bron: Totaal tv nieuws


Wat is er verbeterd?
Ziggo geeft onder meer de onderstaande verbeteringen in de nieuwe firmware aan. Daarnaast zijn enkele kleinere door klanten gerapporteerde bugs door het kabelbedrijf aangepakt.
Bij een mislukte opname zoekt de bruikleendecoder geheel zelfstandig en automatisch de EPG af naar een herhaling van het betreffende programma. Deze vervangt de mislukte cloudopname.
Voor bingewatchers een belangrijke wijziging. Als je meerdere afleveringen van een seizoen van een serie hebt bekeken en je drukt op de toets ‘terug’ dan zie je nu direct de laatst bekeken aflevering bovenaan in de lijst staan.
Verbetering van beeldmelding bij verwijderen van serie-opname.
Verbetering waardoor spontaan wegvallen ven beeld en/of geluid moet voorkomen.
Veranderde screensaver bij luisteren radiozenders. Benamingen van series zijn verbeterd waardoor bij alle afleveringen een de titel wordt geprojecteerd.


Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid