Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Reageer op nieuwsartikel


Ziggo legt bij nieuwbouw glasvezel tot in de meterkast

28 Juni '21 Ziggo gaat nieuwe woningen aansluiten op glasvezel tot in de meterkast.
Dat meldt NRC Handelsblad, dat sprak met Leo-Geert van den Berg, verantwoordelijk voor het vaste netwerk van VodafoneZiggo. Rond de Zalmhaventoren in Rotterdam worden de komende week de eerste huizen aangesloten.
Ziggo bekijkt per keer wat de situatie is en welke bestaande infrastructuur voorhanden is en zal alleen glasvezel aanleggen bij woningen waar sowieso de stoep voor open moet. Van den Berg: “Als in een bestaande wijk twee nieuwe woningen gebouwd worden, zullen we waarschijnlijk de bestaande coax-infrastructuur gebruiken. Maar als er aan de rand van de stad een nieuwe wijk gebouwd wordt met meer dan honderd woningen, dan ligt glasvezel voor de hand.”
VodafoneZiggo verwacht per jaar ongeveer 75.000 nieuwbouwaansluitingen op te leveren, waarvan een niet-gespecificeerd deel dus glasvezel zal krijgen.
Geen verandering in pakketten en snelheden
De producten voor consumenten en MKB blijven landelijk hetzelfde. Ziggo monteert de hoofdaansluiting af met coax en plaatst daarachter een eigen Docsis-modem. Aan de proposities verandert dus ook niets, met een sterk asymmetrische downlink en uplink. De hoogste snelheid die Ziggo nu aanbiedt, is 1000/50 Mbps down/up.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


 Instructies
Schrijf uw reactie kort en bondig op. Dwaal niet af van het onderwerp van het nieuwsitem.

Wij plaatsen uw reactie direct, maar wij behouden het recht uw reactie te verwijderen, of aan te passen. Bedreigende, beledigende of sexistische reacties worden altijd verwijderd.

De maximum lengte van een reactie is 1600 tekens. Als u reageert komen uw naam, woonplaats en providernaam boven uw reactie te staan. HTML tags zijn niet toegestaan, en worden niet verwerkt. Tekst kan wel vet gemaakt worden door er '[' en ']' om heen te zetten. Ook is het mogelijk om een actieve link op te nemen door deze te beginnen met 'http://'.

Schrijf hieronder uw reactie...Kopieer deze code:     verplicht
Uw naam, of nickname:   verplicht
Uw woonplaats:   verplicht
Uw provider:  
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid